Dodaj do ulubionych

EMAG - nie polecam!

21.12.17, 11:14
Już od jakiegoś czasu moje zakupy w tym sklepie nie przebiegały normalnie, ale to co Emag teraz wyprawia... Zaczęło się od tego, że kilka tygodni temu mąż zamówił regał - nigdy do nas nie dotarł, zdążyliśmy kupić regał gdzie indziej. Ciekawe, że podobno wysłali ale regał się zagubił - "szukają" od paru tygodni. Potem przysłali porysowaną suszarkę do prania (nie, nie byla to suszarka ze strefy okazji). Teraz okazało się, że nie otrzymam kolejnego zamowienia, bo cytuję odpowiedź" "Bardzo Panią przepraszamy. Nastąpił błąd systemowy. Zamówienie nie zostało wysłane. Niestety patelnia została wyprzedana.". Dodam, że zamówienie składałam 7 grudnia tak, żeby na pewno przed świętami przyszło. Oczywiscie nikt sam z siebie sie ze mną nie skontaktowal tylko ja musiałam się do nich dobijać. Dzwonić nie ma tam nawet sensu bo literalnie nikt nic nie wie. No to tak. Nigdy więcej zakupów w Emagu....
Obserwuj wątek
    • beamilka Re: EMAG - nie polecam! 21.12.17, 15:11
      Również nie polecam, zamówienie wysłane po tygodniu od zapłaty , kiedy w końcu dotarło okazało się że przyszło w oryginalnym kartonie, bez żadnego zapakowana więc było widać co jest w środku-pre niespodziankę na święta trafił szlag
      • natbar Re: EMAG - nie polecam! 21.12.17, 17:52
        nie miałam nigdy problemu, jedna z szybszych, jak nie najszybsza firma wysyłkowa, zamówienie popołudniu, nadawane wieczorem, u mnie następnego dnia, po drodze jakieś zniżki procentowe i bony kwotowe, zamawiam średnio raz w miesiącu
        • bim-bol Re: EMAG - nie polecam! 21.12.17, 18:51
          Ja też nie narzekam w sumie zawsze dostawa na w terminie podanym podczas składania zamówienia i co jakiś czas darmowa dostaw bez minimalnej kwoty zamówienia.
          • kasiczek23 Re: EMAG - nie polecam! 21.12.17, 21:22
            Mi w ubiegłym tygodniu dostarczyli paczkę w 24h od zakupu
        • indra2 Re: EMAG - nie polecam! 21.12.17, 23:01
          A skad te bony lub rabaty %? Planuje zakup w emag ale nic nie widze, zadnych kuponow.
          • bim-bol Re: EMAG - nie polecam! 22.12.17, 08:26
            Co jakiś czas wysyłają na 10%. Aktualnie jest promocja, że zwracają 10% kwoty zakupy do wykorzystania pod koniec stycznia.
            • indra2 Re: EMAG - nie polecam! 22.12.17, 16:31
              Ale to chyba jak sie zrobi zakupy u nich to wysylaja potem kupony? Bo ja dostaje od nich same reklamowe maile ale tez bardzo dawno nic tam nie kupowalam. Tak ta promocje widzialam tylko to bym musiala cos kupic potem znowu u nich, zeby skorzystac sad
    • faszyrka Re: EMAG - nie polecam! 21.12.17, 21:03
      Zamawiałam u nich tylko jeden raz. Zależało mi na szybkiej dostawie. Na stronie mieli oznaczone, że wysyłka tego samego dnia. Złożyłam zamówienie i dopiero potem mnie tknęło. Zadzwoniłam z pytaniem, kiedy wyślą i otrzymałam odpowiedź, ze na 90% tego samego dnia. Niestety nie wyszło i przesyłka dotarła jeden dzień później.
      • dammma Re: EMAG - nie polecam! 26.12.17, 16:16
        Często u nich zamawiam i przesyłki docierają kurierem błyskawicznie. Przed świętami również. Przesyłka często darmowa, także ja nie mogę złego słowa powiedzieć. W emagu kupuję rzeczy z ich oferty- w magazynie. Mają też od innych dostawców- może tu tkwi haczyk.
    • johnny.tomala Re: EMAG - nie polecam! 29.04.20, 18:17
      Kiedyś eMAG był poważnym i niezawodnym sklepem. Ale to się SKOŃCZYŁO. Ostatnio dobrali sobie multum różnych poddostawców o różnej solidności, którzy korzystają z dawnej renomy eMAG i niszczą ją skutecznie, na własne życzenie eMAG. Właściciele eMAG próbowali tu skopiować Amazona z jego marketplace... Z tym, że Amazon, w przypadku problemów z dostawcą, pomaga załatwić problem, a w ostateczności zwraca klientowi pieniądze w ramach SWOJEJ gwarancji. EMAG odsyła klienta, w razie problemów, do sprzedawcy-poddostawcy i całkowicie umywa ręce od tematu. Osobiście wywalczam teraz zwrot drobnej kwoty od niesolidnego poddostawcy sklepu eMAG (anulowali moje zamówienie bez podania przyczyny, a pieniądze jak najbardziej wzięli), a w następnym kroku kasuję na eMAG konto. W przeszłości zamówiłem u nich sporo rzeczy, za duże pieniądze. No, ale koniec tego dobrego, i sam eMAG zgotował sobie ten los. Jest mnóstwo firm konkurencyjnych, które traktują klienta poważnie. I to one, a nie eMAG, dostaną moje kolejne zamówienia. Jeszcze jedno - na Ceneo wyłączono pisanie komentarzy innych, niż z ankiety. A ankieta przychodzi po udanej transakcji. W przypadkach takich jak mój (transakcja anulowana) - nie. Domyślcie się, dlaczego tak jest. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka