Bo ja się trochę pogubiłam.
Zamówiłam coś 11 listopada. Przewidywany czas dostawy – 27-38 dni. Gwarancja sprzedawcy na dostawę – 60 dni ( w innym miejscu jest napisane że to 45 dni ale to w sumie i tak chyba bez znaczenia)
Generalnie od początku nie było praktycznie opcji śledzenia, tzn tyle co na stronie ali info że opuściło Chiny i tyle. Strona poczty polskiej nie znajduje w ogóle po numerze.
Dziś dostałam natomiast maila że sprzedawca zostawił mi feedback (ni cholery nie widzę, gdzie ten feedback niby jest), oraz że zamówienie zostało zakończone w dniu dzisiejszym. Czy wcześniej nie przychodzi jakiś mail z przypomnieniem, że kończy się czas ochrony kupującego?
Przyznam, że trochę już zgłupiałam. Wchodząc na swoje konto przez stronę na telefonie – w ogóle nie ma przy tym zakupie opcji założenia sporu.
Wchodząc przez stronę na kompie – jest.
Wchodząc przez aplikację – dopiero tutaj mam info takiej treści : Order has been automatically confirmed by thesystem because no action receieved from buyer within the buyer protection time. Wchodzę tam w informacje o wysyłce i mam takie info : Twoja przesyłka jest jeszcze w drodze. Jeśli nie zostanie doręczona do 28.12.2017 skontaktuj się z naszym serwisem klienta.
Póki co wysłałam tylko wiadomość do sprzedawcy, ze do dziś nie otrzymałam przedmiotu. To chyba nie jest równoznaczne z założeniem sporu ? Co w tej sytuacji zrobić, bo nie łapię tego zupełnie…