Dodaj do ulubionych

zwrot do GAPa

26.09.18, 16:03
czy robiłyście ostatnio zwrot o gapa przez naszą pocztę? Do tej pory zwrot był chyba do Niemiec, dziś wygenerowało mi etykietę z adresem do Holandii. Na etykiecie są dwa kody kreskowe i oba nie wchodzą na poczcie. A jest informacja po polsku, że przesyłka opłacona i z należy ją z tą etykietą dostarczyć na pocztę.
Obserwuj wątek
    • verika Re: zwrot do GAPa 26.09.18, 18:54
      Tak, zmienili, teraz wysyłasz przesyłką nierejestrowaną, czyli nie masz dowodu nadania. Dziękuję i już nic u nich nie zamawiam. Ostatnio robiąc zwrot nadałam na własny koszt - przesyłka kosztowała ponad 70 zł, ale wolałam stracić 70 niż 500.... I był to mój ostatni zakup u nich po zmianach.
    • verika Re: zwrot do GAPa 26.09.18, 19:01
      A ! U mnie na poczcie pani też się gimnastykowała jak uaktywnić te kody, nie dała rady, dopiero przyszła kierowniczka i objaśniła w jaki sposób ma to zrobić, a dla mnie informacja była taka, że zwrot jest owszem bezpłatny ale bez potwierdzenia nadania. Czyli GAP po zmianach wybrał najtańszą opcję zwrotu, bez jakiegokolwiek potwierdzenia dla Klienta zwracającego towar.
      • noo_noo Re: zwrot do GAPa 27.09.18, 12:09
        No właśnie przesyłka nierejestrowana. ja nadałam tak, skoro oni wybrali taki sposób zwrotu, to tak wysłałam. Jak zaginie po drodze, to mam nadzieję, że zwrócą kasę. Ale też będę się długo zastanawiać nad kolejnymi zakupami u nich.
        • pistacja07 Re: zwrot do GAPa 27.11.18, 19:49
          Witam smile

czyli przesyłke wysłałaś do Holandii?
          Własnie chce zrobić pierwszy raz zwrot do Gap i tak dokładnie wydrukowało mi etykiete.

Otrzymałaś zwrot?

dziękuje za podpowiedz.
          pozdrawiam smile
          • noo_noo Re: zwrot do GAPa 28.11.18, 08:43
            Tak zwrot był do Holandii i kasę oddali wink Tak jak pisała verika - zwrot jest bezpłatny, bez możliwości śledzenia przesyłki.
            • pistacja07 Re: zwrot do GAPa 28.11.18, 13:56
              dziękuje Ci za odpowiedz smile
              pozdrawiam
    • smoczy_plomien Re: zwrot do GAPa 17.04.19, 19:54
      Poproszę o instrukcje dla pani z poczty wink

Byłam dziś nadać zwrot do GAPa, miałam paczkę z ich etykietą, z dwoma kodami, które nie wchodziły. Pani w okienku nie widziała możliwości przyjęcia tego w tej formie, chciała etykietę GAP zakleić etykietą na paczkę z przerzuceniem kosztu na odbiorcę. Nie zgodziłam się. Co powinna zrobić pani z okienka, żeby przyjąć tę paczkę?
      • verika Re: zwrot do GAPa 17.04.19, 21:17
        Zwroty do Gap są teraz nierejestrowane, wysyła się bez potwierdzenia nadania, przesyłka zwykłą na ich koszt, zwracałam w tej formie tylko raz i wyleczyłam się z zakupów w GAP smile))
        • smoczy_plomien Re: zwrot do GAPa 17.04.19, 21:52
          Ale jak na ich koszt? Kobitka nie chciała tego przyjąć bez opłaty, znaczka...
          • noo_noo Re: zwrot do GAPa 19.04.19, 20:40
            U mnie na poczcie, tak jak pisałam też nie mogli odczytać kodów, w końcu przyszła inna pani i znalazła w jakimś ich zeszycie, że mają przyjmować przesyłki nierejestrowane od gapa. Po prostu zostawiłam im ta paczkę, bez potwierdzenia. Zwrot nastąpił bez problemów.
            • smoczy_plomien Re: zwrot do GAPa 19.04.19, 21:17
              Dzięki, w takim razie w poniedziałek czeka mnie kolejna wyprawa. Btw. napisałam do GAPa, powołali się na jakieś konwencje, prawa międzynarodowe itd i nawet poprosili o nr telefonu na moją pocztę, żeby im to wyjaśnić. Szkoda, że u mnie na poczcie nigdy nie odbierają telefonów big_grin
              • smoczy_plomien Re: zwrot do GAPa 19.04.19, 21:17
                W sumie we wtorek raczej wink
                • smoczy_plomien Re: zwrot do GAPa 25.05.19, 20:32
                  Dokończę historię.

23 kwietnia poszłam na pocztę nastawiona bojowo i uzbrojona w teksty o konwencjach pocztowych i międzynarodowych standardach europejskich. Okazało się, że niepotrzebnie, bo kobitka nawet się nie zająknęła, przystemplowała etykietę i jeszcze dopytana potwierdziła, że to jest jak najbardziej poprawna etykieta. Cóż, widać bardzo wiele zależy od tego, na kogo się trafi.

Minęły jednak 2 tygodnie, potem 3 i na końcu 4, a zwrot na koncie się nie pojawiał. Moja paczka prawdopodobnie zaginęła albo wpadła w jakieś okołoświąteczne opóźnienia i dojdzie nie wiadomo kiedy. Napisałam do customer support GAP i duży plus dla nich, bo zadziałali bardzo szybko. Procedura jest taka, że jeśli nie potwierdzą otrzymania zwrotu w ciągu 15 dni od nadania, trzeba im podać kilka informacji i zlecają automatycznie zwrot. Dodatkowo dostałam kod rabatowy -15% działający na wszystkie produkty i łączący się z innymi promocjami. Rozwiązanie zatem jest pozytywne i na pewno jeszcze coś u nich zamówię, ale mój entuzjazm do nich opadł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka