Dodaj do ulubionych

Kto powie coś dobrego na temat wózków GRACO?????

19.10.04, 15:37
Tyle sie tu na tym forum pisało na temat wózków Graco. Były to złe opinie,
skargi itd. Ja miałam kiedyś wózek graco spacerowy, nic sie z nim nie działo,
bardzo dobrze sie nim jeździło. Teraz znów chciałabym taki kupić bo mnie nie
stać na wózek za wiecej niz 1000 zł a takie sie tylko tutaj chwali. Moze są
takie osoby które korzystały z tych wózków lub korzystają i są zadowolone???!!
Proszę o wasze relacje!
Obserwuj wątek
    • ewaand Re: Kto powie coś dobrego na temat wózków GRACO?? 19.10.04, 15:44
      Ja pochwalę, miałam Graco Voyager (z 2000 roku)i byłam bardzo zadowolona.
      Używaliśmy go około 3 lat, nic sie nie działo, tapicerka milutka i rewelacyjnie
      sie prała(mimo, że wózek żółty). Jednym słowem gdybym miała jeszcze raz kupować
      to też graco i do tego fotelik 0-13 tej samej firmy.
      pozdrawiam
      Ewa
    • cubus1 Re: Kto powie coś dobrego na temat wózków GRACO?? 19.10.04, 15:49
      Odpowiem Ci jako osoba która posiadała 3 wózki Graco.Otóż na swój sposób byłam
      z nich zadowolona.Fakt,że w każdym coś tam się rozwaliło ale tragedia to nie
      była.Moje dziecko je lubiło i nie narzekało jak np. w wózku Chicco w którym nie
      chciało jeżdzić.
      Od roku mam Peg Perego P3 z którego z początku byłam naprawdę zadowolona.Nie
      zapłaciłam za niego 1000zł bo wtedy były niższe ceny a załapałam się jeszcze na
      końcówkę koloru tapicerki więc cena była bardzo przyzwoita.
      Używam tego wózka prawie codziennie,obija się w bagażniku auta na zakrętach i
      powiem Ci że też nie jest to wózek nie zniszczalny.Tapicerka poszła w jednym
      miejscu,aktualnie osłonka na nogi jest za mała(2,5 latek),cały czas spada mi
      budka bo ma durne zamocowanie, no makabryczne porysowania bo wszędzie jest
      plastik.
      Nie jestem już pełna ochów i achów nad tym wózkiem ale z drugiej strony nie ma
      wózka idealnego i w każdym znajdziesz plusy i minusy.

Powiem Ci jedno ja bardzo się cieszę że już kończymy okres wózkowy bo już
      bokiem mi wychodzi szukanie dobrego wózka.
      A wózki Graco jeśli chodzi o cenę są OK najbardziej byłam zadowolona z City
      Sport.

• mymcia Re: Kto powie coś dobrego na temat wózków GRACO?? 21.10.04, 00:23
        hej
        i ja teraz nieco zmieniam zdanie przy codziennym użyciu pLIko P3.
        Jeżdżę nim codziennie sporo i generalnei to stwierdzam ze:
        -nawet w Niemczech przy prostych chodnikach nie najlelpiej się manewruje -
        konieczna blokada kółek bo inaczej ucieka to na wszystkie strony, ale to
        przekleństwo chyba wszystkich tego typu pojazdów,
        -dla mnie teraz sprawia wrazenie nieco rozklekotanego- szczególnei jak wysuwam
        rączki- co robię nader często bo nie należe do niskich...
        -no i fakt ten podrapany plastik... moje poczucie estetyki mocno cierpi...
        moje dzieckonie jest wandalem ale to chyba nei powinien 7 miesięczny wózek
        wyglądać jak parolatek- choć dbam o niego ale byeldotkniećie to szpetna rysa...
        Pewnie że ideałów nie ma, ale myśle ze zachwycać też się nei ma czym, zwłąszcza
        ceną...
        - kiedy moje dziecię podrosło i odziałam je obecnmie w cieplejsza kurtkę to
        jakby nieco ciasno tej biedaczce w tym pojeździe, choć nie narzeka...
        A wcale do dużych nie należy...
        Nie wiem co radzić może BABY dreams jakiś- bo co widziałam gdzieś Graco
        (niezależnie jaki model) to strasznie skrzypiały...

Pozdrawiam cieplo
    • bognarek4 Re: Kto powie coś dobrego na temat wózków GRACO?? 20.10.04, 22:33
      Kupiłam Graco Mirage gdy mój synek miał 5 miesiecy. Jeździł nim ponad 2 lata.
      Potem przez kolejne 2 lata jeździł synek koleżanki. A od 8 miesięcy jeździ moja
      córka. Poza tym, ze troche skrzypi to jest zupełnie OK. Polecam!
    • misiowamama Re: Kto powie coś dobrego na temat wózków GRACO?? 20.10.04, 23:26
      Ja-użytkujemy Graco Metrosport od pół roku i jak dotąd jest bezawaryjny.
      Przeżył wakacje nad morzem, kosz wypchany po brzegi, piach, doły i nic, nawet
      koła nie skrzypią, co podobno w Graco zdarza się bardzo często. Na początku
      nawet chciałam go sprzedać ale jak wnikliwiej obejrzałam inne wózki to
      zmieniłam zdanie. Mimo tego że koła są dość duże jak na spacerówke to wózeczek
      jest bardzo lekki. A już najbardzie jestem zadowolona z łatwości zdejmowania
      tapicerki do prania. Myślałam że będę musiała prać ręcznie,ale jednak wrzuciłam
      do pralki. i tapicerka jak nowa, nic się nie popruło wszystkie plamy zeszły,
      naprawdę duża wygoda. Jak narazie jest ok. zobaczymy jak przeżyje zimę. Jestem
      bardzo zadowolona z tego wózka i cały czas się zastanawiam dlaczego mają one
      tak kiepskie opinie, może po prostu trafiłam na dobry model. Mam nadzieję że
      nie przechwaliłam i nadal będzie się tak dobrze sprawował.
      Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru.
      MISIOWAMAMA
    • natelle Re: CALA PRAWDA O WOZKACH GRACO ! 21.10.04, 05:16
      Droga Aniu,
      Ja mam wozek GRACO QATTRO TOUR... wlasnie chce go zmienic, choc robie to
      niechetnie, ale co zrobic, dzidzia rosnie, wozek za maly.
      Ostatnio jestem w temacie wozkow, a poniewaz chce kupic nowy, szukam wszedzie
      opini i roznych info na temat pojazdow dla maluchow. "Niestety" mieszkam w USA
      i szczerze zazdrooszcze wam - mamom w Polsce mozliwosci wyboru w ogromnej
      ofercie wozkow. Moze dla niektorych wyda sie to dzwine, ale tu wogole nie ma w
      czym wybierac. Na rynku kroluje kilka firm (m.in. Graco, Evenflo, Cosco,
      Safety1, Chicco, PegPerego), ktore w swojej ofercie nie maja zadnego fajnego
      woza.
      Moj synek ma w tej chwili 4 m-ce, prawie 9 kg i ok 70 cm. Wozek Graco zdaje sie
      byc dla niego za maly. Chce zmienic, tylko na jaki ??? Nie wiem juz gdzie
      szukac, wiem ze PP Atlantico jest super... tylko w USA nie sposob go kupic.
      Ja pozostaje ze swoim zmartwieniem a Tobie postaram sie troszke pomoc z Graco.

WOZEK GRACO QATTRO TOUR mamy od samego poczatku, kiedy to pojawil sie Nasz
      Kubus.

PLUSY :
      - swietnie sie go prowadzi !
      - skretny, wjedziesz wszedzie
      - duzy kosz
      - duza budka, ma okienko
      - tacki dla rodzicow (w tym dwie zamykane schowki) i dziecka
      - tacka latwo sie podnosi
      - oparcie rozklada sie w 4 pozycjach, az do poziomu
      - bardzo latwo podnosi sie i opuszcza oparcie
      - kolka sa plastikowe ale PROWADZI SIE GO SWIETNIE PO KAZDEJ POWIERZCHNI
      - sklada sie bardzo latwo, jedna reka
      - lekki - 11 kg (sama znosze go ze schodow, nie jest zle)
      - mozna dopasowac do niego siedzonko samochodowe

MINUSY :
      - zbyt waskie siedzenie !!!
      - malo miejsca dla dziecka !!!
      - podnozek nie jest regulowany
      - jesli chcesz zeby Twoje dziecko wygodnie pospalo na spacerku, w tym wozku nie
      da rady

Wniosek z tego jeden: wozek jest fajny ale nie dla dziecka tylko dla rodzicow i
      gdyby nie to ze jest ze siedzenie jest za waskie nigdy bym go nie zamienila na
      inny.

Szkoda ze na tym forum nie mozna zamiescic fotek, bo pokazalabym Wam jak
      wyglada moj maluch w tym wozku.

Powodzenia
      Pozdrowienia !!!

• natelle Re: CALA PRAWDA O WOZKACH GRACO ! 21.10.04, 05:19
        Polecam strone
        www.gracobaby.com

Wozki
        www.gracobaby.com/products/subcategory.asp?N=44+56&act=A20
      • edytkus Re: CALA PRAWDA O WOZKACH GRACO ! 21.10.04, 10:47
        natelle napisała:

> "Niestety" mieszkam w USA
        > i szczerze zazdrooszcze wam - mamom w Polsce mozliwosci wyboru w ogromnej
        > ofercie wozkow. Moze dla niektorych wyda sie to dzwine, ale tu wogole nie ma w
        > czym wybierac. Na rynku kroluje kilka firm (m.in. Graco, Evenflo, Cosco,
        > Safety1, Chicco, PegPerego), ktore w swojej ofercie nie maja zadnego fajnego
        > woza.

Natelle tu jest bardzo duzo wozkow, nawet takich ktorych nie ma w Polsce wink Trzeba tylko wiedziec
        gdzie i czego szukac.

> Nie wiem juz gdzie
        > szukac, wiem ze PP Atlantico jest super... tylko w USA nie sposob go kupic.

store.yahoo.com/babyride/al28s09-10.html
        • natelle Re: CALA PRAWDA O WOZKACH GRACO ! 22.10.04, 05:16
          o, dzieki
          juz patrzylam wczesniej na ta strone, ale chcialabym Atlantico Completo - z
          ochraniaczem na nozki. A moze mozna go gdzies dokupic ??? Znasz ten wozek, co o
          nim myslisz ? Boje sie, ze znowu mi dziecko wyrosnie z wozka po kilku
          miesiacach.
          Moglabys mi polecic jakies fajne wozki, ktore moge dostac tutaj w Stanach ????
          Napisze Ci troszke o jaki wozek mi chodzi:
          - najwygodniejszy dla dziecka - SZEROKI
          - regulowany podnozek
          - niekoniecznie duzy kosz
          - musi dobrze sie prowadzic (mieszkamy w gorach ale wozek ma sluzyc tez do
          jazdy po miescie)
          - dobrze zeby mial tacki do napojow
          - budke, ktora siega dalej niz do glowy dziecka
          - dobrze zeby byl lekki bo musze zniesc z I pietra i wlozyc do auta
          - musi miec ocieplacz na nozki
        • funieczka edytkus 25.10.04, 17:48
          TY GLUPIA WARIATKO!!!!!!!!!!!
    • monika_wroclaw Re: Kto powie coś dobrego na temat wózków GRACO?? 21.10.04, 11:38
      Ja polecam, ale tylko i wyłacznie Graco Quattro Tour, najlepiej w wersji delux,
      bo ma podnoszony podnóżek, ogólnie nie przepadam za wózkami Graco, ale ten jest
      świetny, kupiłam go dla córki jak miała 14 m-cy i wcale nie był za mały, mimo
      że moja córka do malutkich nie należy, siedzenie owszem nie jest zbyt szerokie,
      ale moja córka mieściła się w nim nawet w kombinezonie bez problemu i
      przynajmniej było jej cieplutko. Wózek jest dobrze wykonany, nie skrzypi i ma
      świetny wygląd. POLECAM!!!

A jeszcze jedno, każdy wózek po jakimś czasie zaczyna skrzypieć jeżeli nie
      konserwuje się kółek, mam duże doświadczenie w tym temacie, obecnie testuje już
      9 wózeksmile Dla syna miałam 3, dla córki 6, mój mąż nawet nie chce myśleć co
      będzie przy trzecim dziecku, które za dwa miesiące ma przyjść na świat smile

pozdrawiam serdecznie
      • natelle Re: Kto powie coś dobrego na temat wózków GRACO?? 22.10.04, 05:03
        U mnie niestety nie ma wersji delux. Ciekawe dlaczego, skoro wozki Graco sa ze
        Stanow ??? Szkoda, bo lubie ten woziczek, gdyby tylko byl szerszy... Na
        siedzaco glowka mojego chlopca zaczyna "dziwnie" wystawac. A moze wersje
        europejskie sa inne ???
        Mozesz podzielic sie doswiadczeniami z pozostalymi wozkami ? Ja w tej chwili
        szukam nowego, w gre wchodzi PegPerego, Inglesina, Bertini itd
        • monika_wroclaw do Natelle 23.10.04, 22:53

Hej

Więc po kolei:

Nie polecam wózka Hauck, szybko koła zaczęły latać na boki i budka wyblakła.
          Potem miałam Chicco pick up, bardzo fajny wózek, ale w ciągu roku 3 razy był w
          serwisie, psuły się obrotowe koła, hamulec.
          Potem miałam zwykłą parasolkę Marco, wersję sleepy, czyli z rozkładanym
          oparciem i podnoszonym podnóżkiem, byłam z niego bardzo zadowolona, super
          wytrzymały wózek przewozowy.
          Wózek hiszpański Jane, głęboko-spacerowy, rewelacja, jeden z najlepszych jakie
          miałam, świetny wygląd, super jakość i wygoda.
          Wózek - parasolka Jane też super, a nowa kolekcja jest rewelacyjna, ogłądałam
          ostanio w hurtowni, na pewno kupię dla trzeciej dzidzi jak już nieco podrośnie.
          Potem miałam wózek terenowy Babydreams explorer, super się sprawdził na plaży i
          w lesie, niska cena.
          Wózek PegPerego pliko bardzo dobry i wytrzymały, ale wolę Jane.
          O Graco Quattro Tour już pisałam w poprzednim poście.
          Obecnie mamy Quinny Fashion 3XL, kupiliśmy go dla najmłodszej dzidzi, ale
          starsza korzystała z wersji spacerowej podczas wakacji nad morzem, świetnie się
          prowadzi, ma mnóstwo praktycznych dodatków, jeden minus płowieje barierka od
          spacerówki.

A jeżeli chodzi o Inglesina to ja osobiście nie polecam, koleżanka ma i po
          pewnym czasie ten wózek wygląda nie ciekawie.

pozdrawiam, Monika
    • almerka1 Re: Kto powie coś dobrego na temat wózków GRACO?? 25.10.04, 09:47
      zapraszam na moją stronkę
    • funieczka edytkus to zlosliwa baba. Uwaga na jej odpowiedzi! 25.10.04, 17:49
      moga wyrzadzic szkode.
    • funieczka edyokus 26.10.04, 01:46
      dlaczego jestes tak przykra dla bozenki, nowej niewyspanej mamusi przed
      rozwodem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka