Dodaj do ulubionych

CHUSTA DLA NIEMOWLAKA

26.10.04, 15:35
Poszukuje informacji gdie można kupić 'profesjonalną' chustę dla
dziecka/niemowlaka. To moja mała ekstrawagancja , ale te w lasnej roboty sa
trochę niewygodne. Mogę kupić używaną. Pozdrawiam Ewa
Obserwuj wątek
    • natik1 Re: CHUSTA DLA NIEMOWLAKA 26.10.04, 23:01
      A jaka to jest profesjonalna chusta?

Ja kupilam brazylijska chuste do noszenia niemowlat. Jest to pas mocnego,
      przewiewnego materialu o dlugosci 5 metrow i szer. ok 1/2 metra. Wiaze sie ja
      na wiele sposobow. Kolyska dla niemowlaka, przodem lub tylem do brzucha mamy,
      na biodrze, na plecach i in. Moja 14 miesieczna corke nosze do dzis. Super
      sprawa, szczegolnie na wycieczki do lasu.

Sprawdz sobie na www.didymos.com moze mozna zamowic. Ceny tam sa wysokie. Ja
      kupilam chuste tanszej firmy.
      • etka2 Re: CHUSTA DLA NIEMOWLAKA 27.10.04, 08:33
        Zadam może i dziwne pytanie, ale jak wiąże sie takie chusty ?!! Szczerze
        powiem, ze widok dziecka w takiej chuście jest tak rozkoszny, że nie mogę się
        napatrzeć, ale za każdym razem jak to widzę to głowię się jak to się robi, jak
        można taką chustę zawiązać i czy można to zrobić bez pomocy drugiej osoby???
        Proszę uświadomcie mnie smile)))
        Pozdrawiam
        • mama4 Re: CHUSTA DLA NIEMOWLAKA 27.10.04, 09:44
          Można oczywiście pokombinować i zobić chustę samemu. Jak wiązać?Przez ramię np
          prawej ręki i dalej pod ręką lewą. Natomiast co do mojego poprzedniego listu
          dot. pomocy w kupnie 'profesjonalnej ' chusty , to obwieszczam , że znalazłam!!
          Najpierw na stronie www.psychologiadlamam.republika.pl , chociaż tam są
          problemy techn. a także adres i kontakt z producentem- http:/poradnia-dla-
          matek.republika.pl/chusty. Pozdrawiam.ewa
          ps.Jak kupię i sprawdzę, to napiszę.
      • pam-param do natik - pytanie 27.10.04, 10:23
        Natik, ja mam pytanie do Ciebie:
        jak wytrzymuje to Twój kręgosłup? Pytam poważnie. I czy dziecko nie za bardzo
        przyzwyczaja się do noszenia, tzn. czy nie protestuje za bardzo, kiedy
        próbujesz je odłożyć? Moje dziecko jeszcze w drodze, ale te chusty już dawno
        wpadły mi w oko jako potencjalne nosidła dla potencjalnego dziecka. Czy nie ma
        hm... niebezpieczeństwa, że jak już raz dziecko wsadzisz w chustę, to nie
        odklei się od ciebie do trzeciego roku życia?

Byłabym wdzięczna za info, jak wygląda to w praktyce.
        pozdrawiam,
        Basia
        • natik1 Re: do natik - pytanie 27.10.04, 11:27
          Dobre pytanie... Owszem kregoslup pobolewa, jak sie zmecze to ja zdejmuje, albo
          przekazuje mezowi. Ja nie nosilam malej czesto. Zazwyczaj 2-3 razy w tygodniu
          po ok 20-30 min do godziny. Chuste kupilam jak Lilly miala 8 m-cy. Wczesniej
          uzywalam nosidelka, ale rzadko, bo wydawalo mi sie, ze dziecko mi w nim "lata"
          i moze wypasc. W chuscie jest pewniej przymocowane.

Co do przywiazania sie do noszenia - to chyba zalezy od dziecka. Lila jest
          dzieckiem samodzielnie poznajacym swiat i ostatnio nie ma szans wlozyc jej do
          chusty, najlepiej czuje sie na wlasnych nogach.

Ja uzywalam chusty tylko na wycieczkach, spacerach po lesie, zakupach i
          wszedzie tam, gdzie niewygodnie jest z wozkiem.
          Lila nie wazy jeszcze 10 kilo. Nosze ja przodem do swiata na brzuchu, na
          biodrze i na plecach.

I wierzcie mi wiazanie nie jest trudne i sama swietnie sobie daje rade.
    • sylwija Re: CHUSTA DLA NIEMOWLAKA 27.10.04, 12:46
      Czesc, chetnie sprzedam Ci profesjonalna, uzywana chuste. Ja kupilam w
      Fundacji "Rodzic po ludzku", uzywalam przez 1.5 miesiaca, kolor granatowy, raz
      prana. Kupilam ja za 70 zl. chetnie sprzedam za 50. MIeszkam w Warszawie,
      chetnie umowie sie na odbior osobisty, jesli rowniez jestes stad. Pozdrawiam,
      jesli jestes zainteresowana, pisz na priva, moge tez przeslac zdjecia. Pa
    • mamaamati Re: CHUSTA DLA NIEMOWLAKA 27.10.04, 15:06
      Dla zainteresowanych jest taka strona www.zefir.biz.pl/chusta.html
      Pozdrawiam
      • maja45 Re: CHUSTA DLA NIEMOWLAKA 27.10.04, 22:03
        Mozna kupić chusty w sklepie internetowym Happy Mum.
        Pozdrawiam.
        Marta
    • bea.bea Re: CHUSTA DLA NIEMOWLAKA 27.10.04, 22:36
      Użuwałam chusty własnej produkcji, dla zainteresowanych zamieszczam wykrój....

kółka na zaczepy - najlepsze są metalowe ( kółka do karnisza IKEA duże smile)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10022049&a=14884404

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka