mama4 26.10.04, 15:35 Poszukuje informacji gdie można kupić 'profesjonalną' chustę dla dziecka/niemowlaka. To moja mała ekstrawagancja , ale te w lasnej roboty sa trochę niewygodne. Mogę kupić używaną. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natik1 Re: CHUSTA DLA NIEMOWLAKA 26.10.04, 23:01 A jaka to jest profesjonalna chusta? Ja kupilam brazylijska chuste do noszenia niemowlat. Jest to pas mocnego, przewiewnego materialu o dlugosci 5 metrow i szer. ok 1/2 metra. Wiaze sie ja na wiele sposobow. Kolyska dla niemowlaka, przodem lub tylem do brzucha mamy, na biodrze, na plecach i in. Moja 14 miesieczna corke nosze do dzis. Super sprawa, szczegolnie na wycieczki do lasu. Sprawdz sobie na www.didymos.com moze mozna zamowic. Ceny tam sa wysokie. Ja kupilam chuste tanszej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
etka2 Re: CHUSTA DLA NIEMOWLAKA 27.10.04, 08:33 Zadam może i dziwne pytanie, ale jak wiąże sie takie chusty ?!! Szczerze powiem, ze widok dziecka w takiej chuście jest tak rozkoszny, że nie mogę się napatrzeć, ale za każdym razem jak to widzę to głowię się jak to się robi, jak można taką chustę zawiązać i czy można to zrobić bez pomocy drugiej osoby??? Proszę uświadomcie mnie ))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama4 Re: CHUSTA DLA NIEMOWLAKA 27.10.04, 09:44 Można oczywiście pokombinować i zobić chustę samemu. Jak wiązać?Przez ramię np prawej ręki i dalej pod ręką lewą. Natomiast co do mojego poprzedniego listu dot. pomocy w kupnie 'profesjonalnej ' chusty , to obwieszczam , że znalazłam!! Najpierw na stronie www.psychologiadlamam.republika.pl , chociaż tam są problemy techn. a także adres i kontakt z producentem- http:/poradnia-dla- matek.republika.pl/chusty. Pozdrawiam.ewa ps.Jak kupię i sprawdzę, to napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
pam-param do natik - pytanie 27.10.04, 10:23 Natik, ja mam pytanie do Ciebie: jak wytrzymuje to Twój kręgosłup? Pytam poważnie. I czy dziecko nie za bardzo przyzwyczaja się do noszenia, tzn. czy nie protestuje za bardzo, kiedy próbujesz je odłożyć? Moje dziecko jeszcze w drodze, ale te chusty już dawno wpadły mi w oko jako potencjalne nosidła dla potencjalnego dziecka. Czy nie ma hm... niebezpieczeństwa, że jak już raz dziecko wsadzisz w chustę, to nie odklei się od ciebie do trzeciego roku życia? Byłabym wdzięczna za info, jak wygląda to w praktyce. pozdrawiam, Basia Odpowiedz Link Zgłoś
natik1 Re: do natik - pytanie 27.10.04, 11:27 Dobre pytanie... Owszem kregoslup pobolewa, jak sie zmecze to ja zdejmuje, albo przekazuje mezowi. Ja nie nosilam malej czesto. Zazwyczaj 2-3 razy w tygodniu po ok 20-30 min do godziny. Chuste kupilam jak Lilly miala 8 m-cy. Wczesniej uzywalam nosidelka, ale rzadko, bo wydawalo mi sie, ze dziecko mi w nim "lata" i moze wypasc. W chuscie jest pewniej przymocowane. Co do przywiazania sie do noszenia - to chyba zalezy od dziecka. Lila jest dzieckiem samodzielnie poznajacym swiat i ostatnio nie ma szans wlozyc jej do chusty, najlepiej czuje sie na wlasnych nogach. Ja uzywalam chusty tylko na wycieczkach, spacerach po lesie, zakupach i wszedzie tam, gdzie niewygodnie jest z wozkiem. Lila nie wazy jeszcze 10 kilo. Nosze ja przodem do swiata na brzuchu, na biodrze i na plecach. I wierzcie mi wiazanie nie jest trudne i sama swietnie sobie daje rade. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwija Re: CHUSTA DLA NIEMOWLAKA 27.10.04, 12:46 Czesc, chetnie sprzedam Ci profesjonalna, uzywana chuste. Ja kupilam w Fundacji "Rodzic po ludzku", uzywalam przez 1.5 miesiaca, kolor granatowy, raz prana. Kupilam ja za 70 zl. chetnie sprzedam za 50. MIeszkam w Warszawie, chetnie umowie sie na odbior osobisty, jesli rowniez jestes stad. Pozdrawiam, jesli jestes zainteresowana, pisz na priva, moge tez przeslac zdjecia. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati Re: CHUSTA DLA NIEMOWLAKA 27.10.04, 15:06 Dla zainteresowanych jest taka strona www.zefir.biz.pl/chusta.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: CHUSTA DLA NIEMOWLAKA 27.10.04, 22:03 Mozna kupić chusty w sklepie internetowym Happy Mum. Pozdrawiam. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: CHUSTA DLA NIEMOWLAKA 27.10.04, 22:36 Użuwałam chusty własnej produkcji, dla zainteresowanych zamieszczam wykrój.... kółka na zaczepy - najlepsze są metalowe ( kółka do karnisza IKEA duże ) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10022049&a=14884404 Odpowiedz Link Zgłoś