Dodaj do ulubionych

FAJNE SANKI

24.11.04, 16:03
Dziewczyny, gdzie kupić fajne, pierwsze sanki dla maluszka. Misia ma 16
mies., myslalam o sankach plastikowych, moze drewnianych, z oparciem - ale
naprawdę fajnych i stabilnych. WIdziałam super sanki jak byłam w ciąży, ze
śpiworkiem zapinanym na sanki, naprawdę świetne, apmiętam, że tanie nie były,
ale nie pamiętam gdzie to było?? Poradzcie, gdzie w W-wie można kupić fajne
sanki. Widziałam juz w Realu i Dekatlonie, ale nie o takie mi chodziło. A
jakie sanki byście polecały? Na co zwrócić uwagę przy kupnie? Z góry dzięki
za radę
Obserwuj wątek
    • anet22 Re: FAJNE SANKI 24.11.04, 17:13
      Teraz w Biedronce jest promocja sanek! Ładnie wykonane - całe drewniane, z
      oparciem, mocne i stabilne. cena: 50 zł Myślę, ze warto - przynajmniej zobaczyć
      i samemu ocenić...
      Moja mama już kupiła Pawełkowi z okazji zbliżającach się Mikołajek!
      Pozdrawiam
      Anet
      • beatak Re: FAJNE SANKI 24.11.04, 17:29
        Dzięki serdeczne
    • aga.bob Re: FAJNE SANKI 24.11.04, 19:52
      Witam ja miałam drewniane sanki z oparciem i dorobiliśmy do tego rączkę to
      fajna sprawa jedziesz jak wózkiem widziałam takie lecz metalowe w ofercie "TAKO"
      • bruksia Re: gdzie tako? 26.11.04, 23:48
        gdzie to "tako"? i czy mozesz opisac te sanki. mnie interesuja właśnie
        metalowe, ale szerokie i z dobrym oparciem
        • aga.bob Re: gdzie tako? 03.12.04, 16:03
          wejdnz na strone tako www.tako.czest.pl zależy skąd jesteś
        • aga.bob Re: gdzie tako? 03.12.04, 16:17
          Ja je dziś widziałam osobiście w Chrzanowie zależy skąd jesteś są rewelacyjne
          dla malucha można dokupić jeszcze śpiworek,ja osobiście do swoich wykorzystałam
          miękką gondole z wózka jeśli chodzi o szerokość są trochę węższe niż moje
          drewniane ale to sama byś musiała ocenić możesz wejść na str. tako i je
          oglądnąć każdy sklep chyba sprowadzi www.tako.czest.pl
    • paulaula Re: FAJNE SANKI 25.11.04, 11:07
      A ja radzę wybrać się do sportowego sklepu i to najlepiej nie takiego w centum
      handlowym sieciowego, tylko zwykłego. Ja w takim właśnie sklepie po zwiedzeniu
      wszystkich marketów i centrów kupiłam wspaniałe, śliczne drewniane sanki.
      Przede wszystkim są większe od tych w hipemarketach, siedzisko mają z plecionej
      super tkaniny, odpinane oparcie i z przodu pięknie wygięte płozy, jak baranek.
      Znakomite gięte drewno, super wykonane. Są to czeskie sanki, takie z
      prawdziwego zdarzenia. W zeszłym roku, gdy mój maluch nie miał roku jeździł w
      nich w śpiworku z wózka, teraz obie z siostrą gramolą się na jedne. Mam jeszcze
      drugie, plastikowe, bo bezpieczniej z nich zjeżdżać z górki, ale do spacerów
      drewniane są najlepsze. kosztowały sporo bo przeszło 260 zł( nie pamiętam tak
      dokładnie), ale przeżyją jeszce wiele zim. Pozdrawiam serdecznie i zimowo.
      • beatak Re: FAJNE SANKI 25.11.04, 18:22
        No włąśnie o to mi chodzi, a czy Ty jestes z W-wy może i powiesz mi gdzie jest
        ten sklep sportowy? smile Bo niestety, te co obeszłam - nie mają w asortymencie
        sanek.
        czekam na info, pa
        • mickie Re: FAJNE SANKI 26.11.04, 13:26
          ja widziałam fajne w Go Sport w Jankach, kosztowały 155zł, wydawały się
          porządne, są wzmacniane, drewniane, mają odkręcane oparcie
          zastanawiam się właśnie czy je kupić,
          pozdrawiam
    • pia_ Re: FAJNE SANKI 26.11.04, 13:36
      A czy ktoś miał moze takie jak z tej promocji w Carrefourze?
      www.carrefour.pl/hipermarkety/nasza_oferta/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=5&page=11
      • magiszon Re: FAJNE SANKI 26.11.04, 14:08
        Dziewuszki, jeśli mogę włączyć się do dyskusji, to coś chciałabym Wam doradzić.
        Kupiliśmy sanki w jednym z supermarketów, nie ukrywam, że cena była
        atrakcyja...59 PLN. Sznurek musieliśmy wymienić na miejscu, ale sznurek to
        betka, poszliśmy do parku i chcieliśmy zjechać z synkiem z górki, no i... nie
        zmieściliśmy się do sanek smile)) Ja mam gabaryty dość duże, więc nie dziwię się,
        ale mój mąż szczuplejszy w biodrach też nie wlazł... i wtedy dopiero
        pomyślałam, że w tak w sumie prozaicznych przypadkach cały czas uczymy się na
        błędach. Fakt, że można to wąskie oparcie odkręcić, ale w naszym przypadku, to
        jeszcze za wcześnie, bo Antek czmychnął by z sanek w połowie spaceru smile)).
        Nie wiem, czy nasze doświadczenia będą dla kogoś przydatne. Życzę Wam miłych
        zakupów.
        Pozdrawiam Was bardzo ciepło
        Magda
        • martael Re: FAJNE SANKI 27.11.04, 11:14
          Hej,
          Ja mam takie sanki jak są na promocji w Carrefurze. Kupiłam je w Tesco, też na
          promocji wink. Są dość lichej konstrukcji - cienkie deseczki i cienka warstwa
          blaszki pod płozami. Po jednym spacerze wytarła nam się miejscami do gołego
          drewna. Ja bym się tam usiąść na nie nie odważyła. Podziwiam koleżankę z postu
          wyżej, ale pewnie mniej waży ode mnie wink))
    • tygisek Re: FAJNE SANKI 27.11.04, 11:33
      a ja zamowilam dl naszej Majki (14 msc) przez internet plastikowe sanki, a la
      fotel, wygladaja porzadnie, maja pas biodrowy do przypiecia malucha, co w
      przypadku mojej wiercipietki to wielki plus...no i jak tylko bede miec je to dam
      Wam znac jesli chcecie czy to byl dobry zakup czy niebardzo...cena ok. 70 zl.
      mam nadzieje ze to jest dobry zakup smile

pozdrawiam,
      tygisek
      • mama-patrycji do tygiska-pilne!!! 28.11.04, 12:08
        hej Tygisku!Gdzie przez internet kupiłaś takie sanki?Mozesz mi podac adres tej
        strony?Z góry dziekuję
        • tygisek Re: do tygiska-pilne!!! 28.11.04, 18:50
          na tej stronie co kupilam juz nie maja ich w ofercie, co jest dziwne, ale
          znalazlam takie same na tej stronie:
          www.e-kosiarki.pl/go/_category/index.php?idc=id_70&sess_id=9eac7529a467e2952bbf7f4e887d92bc
          wyprodukowala je firma Stiga i jest to model frogy lub fraggy, cos w tym guscie

pozdrawiam,
          tygisek
          • 4269m Re: do tygiska-pilne!!! 28.11.04, 22:07
            Skorzystalam z namiarów, które podałaś i właśnie zamówiłam te sanki.
            Dzięki.
          • pia_ Re: do tygiska-pilne!!! 29.11.04, 10:02
            Dziewczyny, dajcie znać jakie są te sanki - a ten pas to gdzie się przypina, bo
            na zdjęciu nie bardzo widzę?

We Wrocławiu w DH Astra widziałam na dziale sportowym sanki za 119 zł,
            drewniane, ze ściąganym oparciem, bardzo dobrze obrobione drewno, wszystkie
            zakończenia mają dodatkowe zabezpieczenia w postaci pastikowych nakładek. Na
            sankach jest masa pieczątek z pozytywnymi atestami, w tym znajduje się znaczek
            TUV. Po zdjęciu oparcia, można z maluchem wspólnie zjeźdzać z górki, bo sanki
            są duże i wyglądają na bardzo solidne. No i teraz mam dylemat drewniane, czy
            plastikowe?
            • tygisek Re: do tygiska-pilne!!! 29.11.04, 10:20
              tak, rzeczywiscie na tym zdjeciu nie widac paska ale dowiadywalam sie - i
              zapewniano mnie ze jest, ja zamowilam sanki koloru czerwonego (na zdjeciu sanek
              czerwonych wyraznie widac bylo pasy) i pasek znajduje sie tam, gdzie konczy sie
              siedzenie i zaczyna oparcie, jest zdaje sie dwupunktowy (taki jak kupuje sie np
              w ikea do zapiecia dziecka przy krzeselku do karmienia)
              ja wciaz czekam na sanki, moze beda dzis a napewno w tym tygodniu, wiec jak
              tylko co to dam znac jak to wyglada

tygisek
    • yennaxoxo Re: FAJNE SANKI 28.11.04, 22:38
      Dzieki!ja tez skorzystalam,mam nadzieje ze moj synek sie zmiesci do nich smile))))
      pozdrawiam.
    • beatak Re: FAJNE SANKI 29.11.04, 17:44
      O cos takiego wlasnie mi chodzilo, dzieki za namiary, moze takie kupimy wink
      Choc te co widzialam kiedys byly jeszcze fajniejsze z naciaganym spiworkiem,
      ale gdzie to bylo??? Moze mi sie przysnilo...
    • tygisek to naprawde FAJNE SANKI!!! 30.11.04, 15:46
      jak w temacie, wczoraj otrzymalismy zamowione sanki, sa naprawde fajne smile
      Maja zachwycona, choc nie ma sniegu, nie da sie z nich zdjac smile
      maz pociagnal ja po dywanie i.... mamy maly problemik, Maja chce jezdzic...
      na razie wydaja sie bezpieczne, stabline, Maja wyprobowala juz rozne figury na
      nich na sucho... pozostaje czekac na snieg.
      Nie sa za duze, wiec moze byc tak ze dla naprawde duzego dziecka starcza na
      jeden sezon, choc Maja nie nalezy do dzieci malenkich, mysle ze jednak przyszla
      zime tez pojezdzi, pozyjemy zobaczymy smile

pozdrawiam
      tygisek
      • beatak Re: to naprawde FAJNE SANKI!!! 01.12.04, 09:50
        Super, ze jestes zadowolona, mam tylko obiekceje co do przyszlego roku, ale...
        czego się nie robi dla dzieci, kupi się nowe a te sprzeda. Misia ma 16 miesięcy
        i raczej jest duża. A masz jakies fotki w nowych sankach? Jestem na gg 2657377.
        Pozdrawiam,
    • kiranna sanki skladane? 01.12.04, 02:01
      czy w ogole skladane sanki sa w sprzedazy? nie mam gdzie trzymac saneczek
      latem, pozostaje pawlacz i najchetniej kupilabym takie, ktore nie zabieraja
      duzo miejsca.
      • beatak Re: sanki skladane? 03.12.04, 14:15
        Kiranna, nie slyszalam o skladanych sankach, nie wiem czy takie w ogole sa,
        szukalam chyba z miesiac sanek, dzwonilam do roznych firm i nigdzie nie
        proponowali skladanych - my tez niestety mamy male mieszkanie, ale zostaje
        jeszcze na szczescie balkon wink
    • bruksia Re: drewniane i metalowe są na... 03.12.04, 14:27
      pl. konstytucji w sklepie sportowym. są trzy rodzaje ale w sumie dla malucha
      nadają się dwa. jedne są metalowe średnio szerokie ale nie dopytałam jak z
      opraciem tzn. jest ale nie wiem czy zdejmowane - 80 zł. drewniane, szerokie z
      oparciem zdejmowanym i przesuwanym tzn. można zamontować np. w połowie sanek,
      sanki duże (na dwie osoby) i ciekawe płozy to nie drewno z cienką blaszką,
      tylko zatopione w drewenie metalowe rurki. czyli łączą zalety sanek metalowych
      lepiej jeżdżących. cena 80 + 40 zł za oparcie (można kupić bez).
    • andzia1976 Re: FAJNE SANKI 03.12.04, 14:33
      Czesc..po przeczytaniu Twojego postu weszlam na allegro....facet sprzedaje
      fajne sanki z oparciem za 65 zl ...Moj maly tez ma 16 miesiecy i mysle ze takie
      z oparciem sa dla takich dzieciaczkow w sam raz....pozdrawiam mama Maciusia
      • basha Re: FAJNE SANKI 03.12.04, 17:30
        andziu, podaj linka do allegro z tymi sankami
        • andzia1976 Re: FAJNE SANKI 05.12.04, 02:18
          podaje link
          www.allegro.pl/show_item.php?item=35897237
          Co Cie nie zabije to Cie wzmocni...
      • pia_ Re: FAJNE SANKI 06.12.04, 10:25
        Te sanki z Allegro to wypisz wymaluj te same które sa w promocjach w
        hipermarketach min w Carrefourze. Jeżeli to takie same, to są kiepskie sad
    • gabi54 Re:SKŁADANE SANKI DO KARINNA 03.12.04, 19:48
      Przeglądając natknęłam się na składane sanki. Pierwszy raz widzę coś takiego:

www.allegro.pl/show_item.php?item=36483288
      Może Cię zainteresujesmile
      --
      gabi
      • kiranna Re:SKŁADANE SANKI DO KARINNA 03.12.04, 21:49
        Smieszne te sankismile ja tez pierwszy raz widze takie cudo smile dla 2 latka chyba
        jednak nie bardzo sie nadaja. dzieki za linka!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka