Dodaj do ulubionych

jaki wózek-parasolka dla 20-miesięczniaka?

10.12.04, 08:30
Witam, prawie rok temu szukałam u Was rady w kwestii wyboru spacerówki dla
mojej wtedy 8-miesięcznej córki. Dzięki Wam zdecydowałam się na kupno PP
Atlantico i oczywiście był to bardzo dobry wybór. Teraz ponownie proszę o
pomoc. Zuzia ma teraz 20 miesięcy i coraz częściej woli spacerki na nogach od
jazdy wózkiem, więc wyglada to tak, że ona sobie idzie a ja ciągnę obok
Atlantico, nie najmniejsze i nie najlżejsze jednak. Chciałam kupić jej
parasolkę na wiosnę, ale raczej zrobię to wcześniej, tak, że do wiosny
mielibyśmy dwa wózki a potem Atlantico poszedłby na sprzedaż.
Czytałam już sporo ostatnio na forum o parasolkach i jak na razie uwage moją
przyciągnęły pozytywne opinie na temat: BB Comfort Allegro+, Inglesiny Swift
i Babydremsów. W moim mieście mogę na żywo zobaczyc tylko te ostatnie, resztę
jedynie przez internet.
W moim przypadku szukam parasolki:
- jednak z budką i pałąkiem,
- z dość dużym ale nie płytkim siedziskiem (moja córcia jest z tych "dużych"
dzieci),
- łatwą i wygodną w codziennym użyciu,
- nie mam samochodu, więc problem bagażnika odpada.
Co mi radzicie, jaki wózek wybrać. Chętnie przeczytam opinie tych mam, które
mają Inglesinę Swift, bo wiem najmniej na jej temat, a czytałam tutaj, że się
podoba i dobrze sprawuje. A może jeszcze coś innego przychodzi Wam do głowy.
Będę czekać na propozycje. Pozdrawiam serdecznie. Agnieszka z Jeleniej Góry
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: jaki wózek-parasolka dla 20-miesięczniaka? 10.12.04, 13:00
      Ja niedawno kupiłam BC Allegro ( nie plus, bo nie chciałam z budką i pałąkiem
      tylko taki jak najmniejszy i najlżejszy- mój maluch też ostatnio woli dreptać),
      jak narazie jestem bardzo, bardzo zadowolona. Podkreślam, że nie jest to wózek
      na codzienne długie spacery wózkowe, tylko taki awaryjny, jak dzieciakowi
      zmęczą się nogi, czy jedziemy na zakupy. Pisałam tu na forum z dziewczyną,
      która w tym samym czasie kupowała parasolkę, wybrała własnie Swift. Też była
      zadowolona, porównywałyśmy rozmiary siedziska, oparcia i chyba ciut większy
      jest BC, ale niewiele, są bardzo podobne. Jeśli chodzi o komfort prowadzenia
      parasolki po naszych polskich chodnikach, to nie można niestety chwalić żadnego
      wózka- małe kółka robią swoje i nie ma porównania z dużymi kołami spacerówek.
      Ja jestem zadowolona z tego BC , kółeczka mają prawie 13 cm średnicy, wózek
      jest bardzo estetycznie wykonany, lekki i wygodny -mój maluch ma 20 mies. ale
      jest raczej szczupły.
      • aga_mama_zuzy podciagam do góry i czekam na dalsze propozycje! 13.12.04, 13:48

• karol987 Re: podciagam do góry i czekam na dalsze propozyc 13.12.04, 14:09
          A może Inglesina Max.Mój synuś ma 19 mc. jeżdzimy już wózkiem od maja jestesmy
          obydwoje zachwyceni.Jest budka, jest pałąk, fajnie się składa,nie jest
          ciasny,ma 5-cio punktowe pasy, jedną rączkę do prowadzenia,dobra
          amortyzacja,skrętne przednie koła,zarówno przód jak i tył podwójne,tapicerka ze
          świetnego materiału i my mamy wersję na chromowanym stelarzu bardzo pięknie się
          prezentuje jak Mercedes z chromowymi listwami bo jest jeszcze wersja w macie.Ja
          serdecznie polecam co dla mnie jeszcze ważne,że nie muszę synka poprawiać
          wiecznie w siedzisku nie zjeżdża do przodu.Poprzedni wózek taki był z
          beznadziejnie ślizką tapicerką. Pozdrawiam Karolina
    • iwek33 Re: jaki wózek-parasolka dla 20-miesięczniaka? 13.12.04, 21:28
      Hej!
      Jeśli jesteś zainteresowana Inglesiną Swift, to jest aktualnie wystawiona na
      Allegro, możesz zadać pytania właścicielce wózka, to się czegoś dowiesz. Ja
      nadal polecam BC Allegro (taki mam) a teraz jest też na Allegro wystawiony w
      bardzo korzystnej cenie BC Allegro Plus ( wystawia Pinik więc można kupić w
      ciemno)
      • aga_mama_zuzy Re: do iwek33 14.12.04, 10:20
        Dzięki za info, obejrzałam już wczoraj oba wózki i myslę intensywnie nad nimi.
        Chciałabym Cię zapytać, jako posiadaczki Allegro, jak szerokie ma on siedzisko
        i czy dość duże dziecko 20-miesięczne ma w nim wygodnie? Napisz, jak Ci sie on
        sprawuje w codziennym użytkowaniu. Będę czekać. Pozdrowienia. Aga
        • iwek33 Re: do aga mama zuzy 14.12.04, 21:50
          Cześć!
          Siedzisko w Allegro ma 34 cm szerokości i 21 cm głębokości. Wysokość oparcia 49
          cm, a podnózek ma 18 cm dł€gości. Mojemu dzieciaczkowi jest w nim wygodnie, ma
          prawie 20 miesięcy, ale jest szczupły więc nawet ma luz. Nie umiem powiedzieć,
          jak się wózek sprawuje w codziennym użytkowaniu, bo narazie jeździłam nim tylko
          po domu i w marketach , tam sprawuje się znakomicie, no ale podłogi w marketach
          są gładkie a na naszych chodnikach nie bardzo. Nie liczę jednak na komfortowe
          prowadzenie tego wózka po dziurach i nierównościach, no bo to w końcu parasolka
          z małymi kółkami i bez solidnych amortyzatorów. Kółka mają srednicę 15 cm.
          Wózek ma dośc wysoko umieszczone rączki, dla niskich osób może być trochę za
          wysoki. Ma bardzo fajny sposób opuszczania oparcia ( jeszcze takiego nie
          widziałam) podnóżek automatycznie podnosi się, gdy oparcie opuszcza się do
          całkowitego lezenia. Tapicerka śliczna, w ogóle wykonanie bardzo estetyczne,
          ładne. Nie wiem, co Ci poradzić, sama musisz się zdecydować, ale ja bym drugi
          raz wybrała BC
    • kanna Re: jaki wózek-parasolka dla 20-miesięczniaka? 22.12.04, 21:41
      Moim zdaniem, to nie ma po co kupowac spacerwki dla dziecka w tym wieku - jak
      długo bedziesz jej uzywała? Mój synek ma prawie dwa lata a juz dawano nie
      korzystamy z wózka.

pozd. Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka