Dodaj do ulubionych

Jakie polecacie krzesełko do karmienia?

19.12.04, 21:29
Tzn.na co zwracać uwagę przy kupowaniu?Lepsze drewniane czy
plastikowe....Doradźcie proszę...
Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • kikamama Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.12.04, 01:43
      witaj!włąśnie kupiliśmy krzesełko bebeconfort i jestesmy nim (my i córeczka)
      zachwyceni!jest solidne, ma kilka ustawień,2 blaty po prostu rewelacja!
      koleżanki mają krzesełka chicco i również bardzo je sobie chwalą.pozdrawiam!
      • bursz Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 14.01.05, 16:34
        Witam,
        podnoszę watek. Chcemy kupić naszej 7-miesiecznej córci dobre (najlepsze)
        krzesełko do jedzenia i chyba są takie z deską służącą do zabawy, tzn. deska
        jest w formie zabawki, dziecko może się zajać sobą przez jakiś czas.
        Proszę o pomoc, dziekuje, pozdrawiam,jola
        • marta.28 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 14.01.05, 17:24
          My mamy firmy ARTI - alicja comfort milano tu jest link -
          www.arti.pl/re/kr/krzesla.html kosztowało około 340 zł a jest jakością i
          funkcionalności podobne so chicco, brevi itp. Polecam super. Jak coś to pytajcie.
      • mercedes552 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 16.01.05, 12:56
        Gorąco polecam krzesełko omega bebe confort-jest dosyć drobie i trochę się
        wahałam przed zakupem ale nie żałuję.
    • julanna Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 14.01.05, 21:38
      Ja mam Peg Perego Prima Pappa, polecilabym tez bebe confort omega. To co dla
      mnie bylo wazne: solidnosc wykonania (ogladalismy tez Alicja ale wydaly nam sie
      mniej solidne - chodzi o materialy z ktorych je wykonano), bezpieczenstwo i
      stabilnosc - np 5-cio punktowe pasy bezpieczenstwa. Poza tym odchylane oparcie
      (wazne wg mnie w przypadku maluszkow ktore jeszcze same nie siedza), 2 tacki
      ktore mozna zdemontowac calkowicie, regulowana wysokosc krzeselka (7 pozycji) i
      nozki z hamulcami, latwosc zlozenia. Jedyna wada - cenasmile)
      • rosie.rosie drewniane? 15.01.05, 00:04
        Tez planujemy zakup krzeselka.
        Prosze o opinie o krzeselkach drewnianych.
        Jakie polecacie?
      • klubiale1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 15.01.05, 16:53
        Polecam też krzesełko Julia Polaka. Płynna regulacja wysokości, pochylane
        oparcie, 4 kółka z blokadami, taca duża zdejmowana i mała (coś jak w wózkach
        spacerowych). Łatwość złożenia i czyszczenia. Wygodne i bardzo bezpieczne pasy
        biodrowe (nie brudzą się tak przy karmieniu ,a bezpieczne nawet dla 6msc
        szkraba). Wygodne zabudowane siedzisko.
        Przystępna cena 380zł.
        Używam już 10 msc i nie ma żadnych problemów, a widzę że starczy jeszcze na
        długo.
        pozdr
    • diesella Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 15.01.05, 22:03
      Witaj,
      My zakupiliśmy Chicco Mamma i jest rzeczywiście super. Trzy poziomy regulacji
      położenia sedziska, sześć poziomów regulacji wysokości. Jest na kółkach, czyli
      łatwo się przesuwa. Jak istnieje potrzeba postawienia w miejscu, to nie ma
      problemu, bo ma hamulce. Do tego 5 punktowe pasy i bezpiecznie zdejmowany blat.
      Pozdrawiamy,
      Sylwia i Kacper
      • galaxia Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 23.01.05, 23:30
        Mam identyczne - jest Ok.
        Gala
      • galaxia Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 23.01.05, 23:34
        I jeszcze można pochylić siedzisko - dobre do nauki siedzenia i do krótkiej
        drzemki - polecam.
    • inga_x Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 15.01.05, 22:14
      A ja polecam krzesełka plastikowe z IKEI. 54 zł. Sa tanie (w stosunku do innych)
      wygodne i praktyczne. Latwo je utrzymać w czystości. Moje maluchy lubią w nich
      przesiadywać.PoOzdrawiam.
    • lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 16.01.05, 00:12
      Arti Alice Comfort - za 345 zł
      polecam, bo:
      niczym nie różni się od Peg Perego Prima Pappa
      niczym nie różni się od Chicco Mamma
      niczym nie różni się Bebe Confort Omega
      no może przesadziłam... różni się cenąsmile)))

A jeśli chodzi o ścisłość to Arti Alice Comfort ma 4 kółka z hamulcami (u tych
      powyżej różnie, bywają dwa kółka); i nie ma bolca między nogami (któreś z tych
      powyżej ma), który uważam za niewygodny szczególnie dla chłopców.
      Reszta funkcji dokładnie ta sama. Czyli oparcie odchyla się w kilku pozycjach
      (super dla dziecka, które nie może jeszcze samo siedzieć, lub gdy dziecko ma
      samo pić z butelki). Wysokość krzesełka również reguluje się w kilku pozycjach.
      Po złożeniu krzesełko zajmuje mało miejsca, ma oczywiście zdejmowany stolik. Ma
      pięciopunktowe pasy.Wykonane z solidnych estetycznych materiałów. No w końcu
      spełnia atesty, aaaa.... i działa u nas bez zarzutu już od kilku miesięcysmile

Po prostu nie widzę sensu przepłacać!!!!!!!!!!!! Za takie same krzesełka, tylko
      z nazwą Peg Perego, Bebe Confort czy Chicco.
      Jeśli ktoś widzi sens płacenia dwa razy drożej za coś co można mieć dwa razy
      taniej, to z chęcią przeczytam argumentysmile
      • marcyszka Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 17.01.05, 08:32
        Niestety zdecydowanie różni się jakością wykonania.
        Również taca jest dużo mniejsza niż w pozostałych.

Nie kosztuje pół ceny (Ja zanalzłam Prima Pappa za 539zł).

I podstawowa zaleta droższych krzesełek - mają taką renomę, że po 2 latach
        używania bez problemu można je odsprzedać za ok. 350 zł, czyli jak można
        obliczyć kosztuje tylko 190 zł.

• lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 18.01.05, 12:31
          jesteś ekspertem w sprawach jakości wykonania? Bo na moje oko niczym się nie
          różni pod kątek jakości - oglądałam foteliki stojące obok siebie. Tyle, że ja
          nie jestem ekspertem, ale co nieco się znam, bo miałam przedmiot towaroznawstwo
          na studiachsmile
          • marcyszka Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 08:11
            Oczywiście, że nie jestem ekspertem, ale jakość plastiku, lekkość składania to
            są rzeczy zauważalne na pierwszy rzut oka.
            Cóż - porozmawiamy za 2 lata...
      • pia_ Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 18.01.05, 13:23
        > Po prostu nie widzę sensu przepłacać!!!!!!!!!!!! Za takie same krzesełka,
        tylko
        >
        > z nazwą Peg Perego, Bebe Confort czy Chicco.
        > Jeśli ktoś widzi sens płacenia dwa razy drożej za coś co można mieć dwa razy
        > taniej, to z chęcią przeczytam argumentysmile

Ja mam taki argument:
        - kupiłam Bebe Comfort Omega nie tylko ze względu na jego funkcjonalnośći dobre
        wykonanie, ale też za bardzo wysoką estetykę wyglądu i możliwość wybrania
        stonowanej opcji kolorystycznej. Nie wiem dlaczego tylko Bebe Comfort i Peg
        Perego (mniej Chicco) zatrudniają porządnych designerów. Dla mnie takie
        krzesełko należy do wystroju wnętrza (i to przez kilka lat) dlatego też nigdy
        nie wzięłam pod uwagę Alice Arti, a nawet Chicco. I za to właśnie zapłaciłam
        490 zł (03.2004).
        • lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 18.01.05, 18:11
          ooosmile)) to jest jakiś argumentsmile. Ja z tego samego względu wybrałam alice
          comfort kolor milano. Idealnie pasuje mi do wystrojusmile)) Dopiero później
          patrzyłam na funkcje i jakość.smile))
    • ewelinaz25 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 18.01.05, 22:04
      zdecydowanie polecam krzesełka plastikowe, z regulacją położenia oparcia, z
      szelkami 5-punktowymi, podnóżkiem, zdejmowaną i regulowaną tacką (bliżej bądź
      dalej dziecka), ściąganym obiciem (możliwość łatwego utrzymania w czystości),
      no i na kółeczkach oczywiście z hamulcami. Wiele dobrych firm sprzedaje takie
      krzesełka, ja polecam firmę GRAPI, model krzesełka MAXUS. Wyglądem i funckjami
      przypomina ono krzesełka CHICCO czy PEG PEREGO, ale są około 200-300zł tańsze.
      Życzę trafnego wyboru.

Pozdrawiam

Oto moje SZCZĘŚCIE:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19538428
    • medunia Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 20:12
      Dziewczynki, a które z tych krzesełek mają łatwo zdejmowane blaty? Chodzi mi o
      to, żeby podrośnięte dziecko mogło ew. samo sobie w takim krzesełku siadać (a
      ja tylko zamknę, czy dopnę blat) bez konieczności podnoszenia przeze mnie i
      wkładania od góry dziecka. Pytam, bo oglądałam Arti Alice i sprzedawca nie
      potrafił mi pokazać w jaki sposób zdejmuje sie blat. Wyglądało, jakby trzeba
      było go odkręcić... Oświećcie mnie smile)
      Pozdrawiam
      medunia
      • lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 21:09
        w Arti Alice Comfort zdejmuje się blat w sekundę - robię to z zamkniętymi
        oczami. Po prostu odciąga się od spodu przesuwające się "zatrzaski" - te
        zatrzaski są z obu stron stolika - pod spodem ale wcale nie trzeba zaglądać pod
        spód. Nie ma nic prostszego - i jest bardzo wygodne. Stań przed krzesełkiem,
        połóż ręcę na lewym i prawym boku stolika, tak, że kciuk jest u góry a reszta
        palców pod spodem i pociągnij zatrzaski "tą resztą palców" co jest pod
        spodemsmile)))
        No bardziej obrazowo jakoś nie umiem opisać
        • lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 21:12
          a i dodam medunia, że właśnie z tego względu, żeby dziecko mogło sobie samo
          siadać jak dorośnie, nie wybrałam krzesełek z tym bolcem między nogami np Julii
          Polaka. Któreś z tych drogich krzesełek też ma bolec. Nic dobrego o tym bolcu
          nie słyszałam, oprócz tego, ze zabezpiecza jak pasy.
          • medunia Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 23:11
            Dzięki wielkie Igosia. Widocznie sprzedawca był jakiś niedoinformowany,
            delikatnie mówiąc, a ja też tylko przelotnie oglądałam krzesełko, nie wnikając
            specjalnie... Podoba mi się Arti, głównie ze względu na stosunek ceny do
            funkcjonalności (ma te same bajery co krzesełka wspominanych w tym
            wątku "drogich" firm), co do jakości - wydaje mi się, że jest ok, bo niby czym
            się różni - ma gorszą ceratkę?smile) Myślałam też o krzesełku z Ikei, ale nie wiem
            czy jeszcze mają je w asortymencie, bo na stronce nie ma (a do najbliższej Ikei
            mam kawałek, więc nie sprawdzę). W związku z tym być może skuszę się na Arti smile
            Pozdrawiam
            medunia
            • natab123 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 23:50
              Krzeselka Antilop z Ikei beda na poczatku lutego - bylam i pytalam. Ja
              zdecydowalam sie na to wlasnie krzeselko po przymierzeniu w nim dziecka 'na
              zywo' - okazalo sie naprawde wystarczajace! Dodam, ze wczesniej bylam dosc
              sceptyczna - wydawalo mi sie niestabilne, twarde i generalnie kiepskie, ale po
              przymiarce i kilku chwilach w nim mojego dziecka uznalam, ze to jest to!

Wczesniej, po lekturze kilku ciekawych postow tutaj smile bylam zdecydowana na
              Arti wlasnie. Juz, juz je zamawialam w sklepie internetowym Calineczka, gdy
              nagle z ich stron zniknelo! Po rozmowie ze sprzedawca dowiedzialam sie, ze
              firma Arti zabronila im sprzedazy wysylkowej i internetowej tych krzeselek!
              Moim zdaniem to straszna glupota ze strony tej firmy, bo przeciez jak ktos nie
              mieszka w duzym miescie, to przeciez inaczej nie kupi. No i w moich oczach na
              tyle stracili, ze ja postanowilam ich klientem nie byc - choc zakaz jest jak
              najbardziej do obejscia, chocby Allegro, gdzie zreszta mozna nabyc nowe
              krzeselka najtaniej - 319 zl + przesylka.

Radze zatem jeszcze sie zastanowic, poprzymierzac dziecko do obudwu krzeselek i
              potem ewentualnie wybrac.

Pozdrawiam
              • lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 02:12
                ja mam oba te krzesełka tzn. i Antilop z Ikei i Arti. Arti ma tą zaletę, że
                nadaje się dla dziecka jeszcze niezbyt dobrze siedzącego. No i ta możliwość
                kładzenia oparcia pomaga w piciu - nie trzeba jakoś główki odchylaćsmile. Niektóre
                mamy pisały, że do picia wyjmują dziecko z krzesełka, żeby mogło odchylić
                główkę a tu po prostu jednym ruchem ręki pochyla się tylko oparcie. Arti suwam
                na tych czterech kółkach po całym domu i służy mi za przenośny "kojec". Tzn,
                gdy naprawdę nie mam innej możliwości (oczywiście nie przesadzam) woże mojego
                marudę w krzesełku z zabawdkami po całym domu za mną - by nie płakał jak ja
                jestem czymś zajęta. Krzesełko z ikei nie ma kółek. Nie mam w domu kojca - więc
                to krzesełko na kółkach jest ostatnią deską ratunku w przypadkach, gdy dziecko
                musi być przy mnie, ale nie na moich rękachsmile. Antilop przydaje się u babci.
                Jest ok. Trochę kiepskie z wyglądusad
                • medunia Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 11:01
                  Dzięki dziewuszki za odzew smile)
                  Po przemyśleniu sprawy stwierdziłam, że u nas chyba lepiej sprawdzi się Arti,
                  właśnie ze względu na te kółka. Moje dziecko też płacze gdy się oddalam, więc
                  na razie wozimy się po mieszkaniu w parasolce smile
                  Odchylane oparcie aż tak bardzo istotne w naszym przypadku nie jest, bo mała ma
                  9 miesięcy i sama siedzi, ale na pewno się przyda.
                  A Antilop też pewnie kupię, bo niedrogie i przyda się do babci i na działkę.
                  Pozdrawiam
                  medunia
              • przybyszadam Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 28.01.05, 00:16
                Firma Arti faktycznie zabroniła umieszczania ich produktów w internecie, a więc
                można je nabyć w naszym sklepie tylko osobiście, ale mam też dobrą wiadomość.
                Firma Baby Dream's wprowadziła na rynek bardzo podobne krzesełko do Arti Alice
                Comfort o nazwie Bambi, które jest do obejrzenia na naszej stronie jak i na
                żywo w sklepie. Moim zdaniem jest fajniejsze, gdyż posiada dwa blaciki tak jak
                Prima Pappa Peg-Perego.
    • andziulat Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 21:44
      A gdzie można kupić te krzesełka firmy Arti w Warszawie, prosze o adres sklepu
      jak ktoś zna.Dzięki z góry
      Pozdrawiam
    • kikamama Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 21:47
      najfajniejsze bebe confortsmile
      • andziulat Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 21:55
        Tak ze zdjęcia to ono niczym nie różni się od tego Arti, a suma jest przerażająca
        • andziulat Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 21:56
          chodzi oczywiście o bebeconfort
          • lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 22:01
            na żywo też niczym się nie różniwink
        • pia_ Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 10:34
          www.arti.pl/re/kr/comfort.html
          pasaz.onet.pl/,235,produkt.html?url=http%3A%2F%2Fwww.baby.com.pl%2F%2Fredirect.php%3Fpartner_id%3D1%26url%3Dszczegoly.php%253Fprzedm%253D138686%
          2526grupa_p%253D1
          pasaz.onet.pl/,235,produkt.html?url=http%3A%2F%2Fwww.baby.com.pl%2F%2Fredirect.php%3Fpartner_id%3D1%26url%3Dszczegoly.php%253Fprzedm%253D138686%
          2526grupa_p%253D1

Ceny powyższych krzesełek bardzo się różnią i z tym nie będę polemizować -
          każdy wie na co go stać, ale niech nikt nie mówi, ze te foteliki wygladają
          podobnie, maja takie same funkcje i wykonane są z porównywalnej jakości
          materiałów. Ogladałam te foteliki na żywo, w jednym sklepie stały obok siebie i
          wyraźnie widać było róznice pomiędzy nimi - i to kosztuje. Dla mnie Arti i
          Dondolino Peg-Perego to jak polska wersalka i włoska, skórzana sofa. Obie łaczy
          tylko to, ze mozna na nich usiąść. A Bebe-Confort choć skromniejszy, to jego
          tapicerka to prawdziwy designerski majstersztyk - w tym roku wchodzą nowe
          obicia, które są cudne. No i nie dałabym głowy, czy ceratka w BC nie jest
          grubsza i sztywniejsza od tej z Alice (z ciekawości sprawdzę jak będę w
          sklepie).
          • pia_ Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 10:39

coś mam problemy z wklejeniem linków
            • lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 11:58
              a czemu nie mówić, że mają te same funkcje, skoro mają TE SAME FUNKCJE?
              No i o gustach się nie dyskutuje. Akurat ja z reguły kupuję wszystko najdroższe
              dla dziecka - takie mam jakieś zboczeniesmile)) Jeśli za ceną idzie faktyczna
              różnica w jakości. Ale tu tej różnicy nie widziałam. I też oglądałam chyba z
              dwie godziny wszystkie foteliki w sklepie stojące obok siebie. Wybrałam w końcu
              ten którego design najbardziej mi się podobał. I było to akurat krzesełko Arti
              w kolorze milano. Mimo wszystko jestem w stanie zrozumieć, że jedni za
              mercedesa uważają Peg Perego a inni właśnie Arti. Gdyby Peg Perego miało design
              milano - pewnie wybrałabym Peg Perego. A tak się tylko cieszę, że dwa razy
              taniej mam super krzesełko Arti z TYMI SAMYMI FUNKCJAMI.
              • lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 12:05
                a swoją drogą piasmile)) Często twój nick mi się przewijał w różnych wątkach,
                które śledziłam i zawsze sobie myślałam, że jesteśmy podobne jeśli chodzi o
                gusta i sposób robienia zakupów - a tu proszęsmile))!!!! Niespodzianka.
                Kończąc z mojej strony temat krzesełek.... Gdybym kupiła jakieś drogie
                krzesełko pewnie zażarcie bym broniła swoich racji zakupusmile)) Myślę, że warto
                zwrócić uwagę na forum, że są takie i takie krzesełka, a i tak każda mama kupi
                wedle swoich potrzeb i gustówsmile))) Także ja już się dalej nie kłócę na temat
                wyższości lub niższości Arti nad resztąsmile)))))))
                • pia_ Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 12:41
                  Wiosną ubiegłego roku, kiedy zastanawiałam się nad zakupem fotelika do
                  karmienia, przeanalizowałam wszystko, co było wtedy dostępne na rynku.
                  Ostatecznie wahałam się jeszcze czy BC Omega, czy Peg-Perego. Ten ostatni przez
                  bolec między nogami przegrał, choć miał rewelacyjną rzecz w postaci nakładki
                  materiałowej, dzięki której dziecko się nie odparzało (moje dziecie nalezy do
                  takich, które nie mogą siedzieć na ceracie. O ile dobrze pamiętam Arti miało
                  wtedy tylko jeden model (2-cz ze stoliczkiem w dwóch koszmarnych wersjach
                  kolorystycznych). Zresztą po przejżeniu wątków z temtego okresu widać, że do
                  wyboru z plastików było jeszcze Brevi, Cam i Chicco. Dzisiaj pewnie miałabym
                  się dodatkowo nad czym zastanawiać, bo Dondolino Peg Perego (z funkcja bujania
                  dla najmłodszych) czy nowa Omega BC (srebrny metalik tacka i ceratka z
                  dodatkiem czekoladowego brązu) pomimo wysokich cen bardzo by mnie kusiły smile
                  I oczywiście masz rację, ze forum jest po to, aby znalazły się tam głosy na
                  temat tych droższych jak i tańszych produktów - i tego nigdy nie negowałam.
                  Troszkę się tylko zawsze denerwuję, kiedy dodawane jest stwierdzenie, ze
                  produkt X czy Y niczym się nie rózni od o wiele droższego produktu Y czy X, bo
                  jest to czyjać bardzo subiektywna opinia i często nieprawdziwa - tak jak często
                  na pytanie o wózek-parasolkę w przedziale ok 1000 zł wtrąca się ktoś mówiący,
                  ze ma taką za 200 i niczym się ona nie rózni od tych droższych - tu mi ręce
                  opadają. Ale zboczyłam trochę z tematu smile Nie mam nic do firmy Arti, których
                  niektóre wyroby jak np. kojec uważam za rewelacyjne (wg mnie bije na głowę te z
                  BC, Brevi czy inne). Do BC też nie mam szczególnego sentymentu - miałam ich
                  leżaczek, ale miał swoje wady i dzisiaj sa już lepsze produkty innych firm. Po
                  prostu staram się polecać te produkty, o których wiem, że sa najlepsze w swojej
                  klasie. Pozdrawiam i obyśmy miały tylko takie problemy smile))
                  • akkf Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 21.01.05, 23:23
                    mam Alice milano i jestem zachwycona
                    moge je jednak tylko porownac do chicco mamma widziane u kolezanki - dla mnie
                    roznice sa minimalne, nie majace wplywu na glowne przeznaczenie krzeselka,
                    czyli karmienie (dziecko zabezpieczone na siedzisku, ew. zabrudzenia latwe do
                    sprania, mozliwosc regulacji dostosowanej do wieku dziecka)
                    moze rzeczywiscie kolka alice nieco gorzej sie blokuja (zeby unieruchomic),
                    rowniez klamerka do zapiecia dziecka nieco ciezko sie zapina
                    ale za nowe dalam 300 (znalazlam na allegro wyprzedaz hurtowni), natomiast
                    znalazlam uzywane peg perego pappa za 330 z rozdarta ceratka... a nowe pappa i
                    mamma w sklepach internetowych sa od 6 stow z groszami do 7!!!
                    o czym tu mowic - szkoda kasy... a krzeselko posluzy i dla drugiego planowanego
                    dziecka, wiec na razie nie mam zamiaru odsprzedawac, wiec "blokuje" sobie mniej
                    kasy
                    poza tym jak ktos nie jezdzil mercedesem, tylko zawsze maluchem, nie widzi
                    roznicy - wiem co mowie, bo obecnie mam pozyczony (po 2 dzieciach) wozek-
                    gondole podobno kupiony za 300 zl na bazarze i nic mi w nim nie przeszkadza...
              • andziulat Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 16:13
                Igosia mieszkasz w Warszawie???Jak tak to podaj mi adres gdzie są Arti!!!!
                • lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 20:24
                  niestety mieszkam na drugim końcu Polskismile
                • klubiale1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 21:35
                  www.arti.pl/re/ma/mazow.htm
                  tu są adresy sklepów w woj. mazowieckim.
                  pozdr
                • agni71 Re: Arti w Wawie 23.01.05, 21:54
                  Sprawdz w sklepie Smykatesy na Swietochowskiego (Jelonki). Reklamuja sie jako
                  sklep firmowy Arti.

aga
    • olaj Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 23.01.05, 12:55
      Ja mam Bebe Confort Omega i jestem baaardzo zadowolona.

Po pierwsze nie ma kółek na wszysykich nóżkach, tylko na dwóch, więc jak moja
      pociecha szaleje to samo nie jeździ po mieszkaniu. Żeby przesunąć wystarczy
      lekko przechylić.
      Ma dwa poziomy ustawienia podnóżka pod stópki - tzn do krótszych i dłuższych
      nóżek.
      Jest możliwość zdjęcia tylko górnych pasów i zostawienia tych, co obejmują pas
      i między nóżkami, a nie ramionka.
      Jest ciężkie, a przez to stabilne - mój już chce czasami włazić bokiem. Inne
      (drewniane albo lekkie plastikowe) na 100% by się przewróciło na niego.
      Ma nakładkę na tackę zdejmowaną - wystarczy zdjąć i samą w zlewie umyć, a nie
      zdejmować cały blacik (chociaż to też proste, naciska się takie wichajsterki).
      Spokojnie można rozmontować pasy i wyprać je w pralce i zdjąć wyściółkę
      siedziska i umyć.
      Ważne jest, że ma regulacje wysokości - można dopasować do stołu, gdzie jadamy
      obiady, do stoliczka, gdzie jadamy kolacje itp.
      Rzadko korzystam z możliwości odchylania siedziska do tyłu. Chociaż, jak był
      mniejszy, to faktycznie na jeden "ząbek" było odchylone.
      Generalnie dla mnie bomba smile - ale nie mam porównania z użytkowaniem innych, po
      prostu po obejrzeniu b. wielu krzesełek zdecydowałam się na to. Sądzę, że bez
      najmniejszego problemu posłuży drugiemu dziecku, a potem jeszcze je sprzedam...
      Na BBC zawsze znajdzie sie kupiec.
      Pozdro,
      Olaj
      • lolalilu Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 11.02.05, 14:17
        zgadzam się w 100% smile też mamy omegę i jesteśmy bardzo zadowoleni. Jakość
        wykonania i stylistyka są super. Cena bez przesady - nie jest aż taka wysoka -
        przecież krzesełko to zakup do codziennego użytku przez kilka lat. Jest
        funkcjonalne i stabilne.
    • medunia Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 31.01.05, 11:02
      Kupiłam to nowe krzesełko Babydreams. Jest suuuuper!!!! Ma wszystko to co Arti,
      ale jest fajniejsze, bo ma jeszcze dodatkowo drugą zdejmowaną tackę, fajny kosz
      na zabawki pod siedzeniem, wkładkę redukcyjną dla mniejszych dzieciaczków i
      bolec m-dzy nogami, dzięki któremu nie muszę za każdym razem zapinać pasów, a
      który można zdemontować. I było tańsze od Arti. Kolorystyka mojego (siedzonko z
      tapicerką w zajączki i motylki) bardzo wysmakowana, stonowana i elegancka. Po
      prostu strzał w dzesiątkę!!smile)

medunia
      • lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 01.02.05, 12:39
        ooo ten zdejmowany bolec i drugi stoliczek.... cholera, szkoda, że nie miałam
        pojęcia, ze ten babydreams istnieje jak kupowałam arti. Złoty medal zatem dla
        babydreams!!!!!!!!!!1
        • lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 01.02.05, 12:43
          eee jeśli tańsze niż arti - to chyba kupię to krzesełko jako trzecie - do
          drugiej babcismile
        • medunia Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 01.02.05, 21:16
          Igosia, Babydreams dopiero co się pokazał! Jakieś dwa tygodnie temu
          najwcześniej, a w wielu sklepach jeszcze o nim nie słyszeli! Ja już chciałam
          kupować Arti, ale przemiły i lojalny dla stałych klientów sprzedawca poradził
          się wstrzymać, bo lada moment wejdą nowe Babydreamsy... smile) No i mam i jestem
          zachwycona!
          medunia
          • lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 01.02.05, 23:47
            zawsze mnie fascynuje paradoks, że producenci rzadko kiedy produkują to co chcą
            kupować klienci. Przecież wystarczyłoby wejść sobie na takie forum i poczytać
            kilka wątków i robiliby taaaakąąąą wielką kasę. Wystarczy puścić na rynek
            produkt oczekiwany przez klienta. Zatem brawa dla babydreamsa za połączenie
            wszystkich pożądanych funkcji z przystępną ceną.
    • mamaigora1 ARTI Elite 01.02.05, 10:34
      Podoba mi sie ten model - ma ktoś???
      Ile kosztuje???
      • kluska39 Re: Baby dreams 03.02.05, 21:54
        • kluska39 Re: Baby dreams 03.02.05, 21:59
          dziewczeta, a jesli mozna, gdzie mozna oprocz netu zakupic te krzeselka ?
          chcialabym je jednak obejrzec ... moj maluch zaczyna juz siadac, a ja w kwestii
          krzeselek jestem zielona. tez marzy mi sie wzglednie dobre krzeselko za
          przystepna cene. a na takie mi babydreams wyglada. ile poziomow ma oparcie
          krzeselka? czy ten bolec latwo sie zdejmuje?tapicerka jest z ceraty ? bede
          zobowiazana za podpowiedzi.
          Anka ze Szczecina
          • lgosia1 Re: Baby dreams 03.02.05, 22:43
            wózki firmy babydreams ma w Szczecinie sklep TaTo obok Jysk-a na Mieszka I
            przed Miediamarktem. Ale nie wiem czy mają tam krzesełka tej firmy. Ale skoro
            handlują Babydreams to na pewno mogą je mieć. Może im podpowiedzieć, że to
            super krzesełka i niech sprowadzą jakieś na wystawkę.
            Pozdrawiam
          • medunia Re: Baby dreams 04.02.05, 10:50
            Na stronie Babydreams są podane sklepy, w których można znaleźć ich produkty.
            Jeśli chodzi o oparcie, to ma 3 poziomy - pionowe, do jedzenia, lekko odchylone
            i bardziej odchylone - półleżące. Dla maluszka, który jeszcze nie siedzi
            samodzielnie z pewnością wystarczy. Bolec nie zdejmuje się łatwo, jest
            przykręcony. Ja myślę, że go zdejmę jak córcia będzie większa, na razie nie mam
            potrzeby go zciągać. On wcale nie przeszkadza, a jak chce się dziecko wyciągnąć
            wystarczy odsunąć tackę do przodu, wtedy i bolec się przesuwa, bo jest
            przymocowany u spodu tacki. Tapicerka jest z ceratki, która wygląda na niezłą
            gatunkowo (nie wygląda jak taka zwykła cerata), a ta wkładka redukcyjna jest
            materiałowa, taka mięciutka (zresztą cała tapicerka jest mięciutka). Chyba
            większość krzesełek jest podobnie zrobiona, różnice są przede wszystkim w
            ilości funkcji, z których temu modelowi akurat chyba żadnej nie brak smile)
            Ogólnie - polecam!
            medunia
            • kluska39 Re: Baby dreams 11.02.05, 12:58
              Meduniu !
              tez chcialabym sie zdecydowac na babydreamsa. jednakże mam watpliwosci co do
              tego bolca. a to dlatego, ze odpisal mi pan z serwisu babydreamsa, twierdzac,
              ze bolec jest niedemontowalny. z kolei sprzedawca z allegro twierdzi, ze bolec
              jest demontowalny. zglupialam w zwiazku z tym. Tobie sie udalo go zdemontowac?
              bede wdzieczna za odpowiedz.pozdrawiam
              • agunia33 Re: Baby dreams 30.03.05, 08:34
                Witaj.Mam krzesełko Baby Dreams i ten bolec można zdemontować.Ja tak właśnie zrobiłam,bo uważam że jest niepotrzebny.Dziecko jest przypiete pasami a jak ma tackę to już wogóle jest bezpieczne.Bolec zdemontowałam sam,wystarczy odkręcić śrubkę.Wogóle to krzesełko jest bardzo proste w montażu i demontażu.
                Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka