mamamata1 19.12.04, 21:29 Tzn.na co zwracać uwagę przy kupowaniu?Lepsze drewniane czy plastikowe....Doradźcie proszę... Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kikamama Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.12.04, 01:43 witaj!włąśnie kupiliśmy krzesełko bebeconfort i jestesmy nim (my i córeczka) zachwyceni!jest solidne, ma kilka ustawień,2 blaty po prostu rewelacja! koleżanki mają krzesełka chicco i również bardzo je sobie chwalą.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 14.01.05, 16:34 Witam, podnoszę watek. Chcemy kupić naszej 7-miesiecznej córci dobre (najlepsze) krzesełko do jedzenia i chyba są takie z deską służącą do zabawy, tzn. deska jest w formie zabawki, dziecko może się zajać sobą przez jakiś czas. Proszę o pomoc, dziekuje, pozdrawiam,jola Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 14.01.05, 17:24 My mamy firmy ARTI - alicja comfort milano tu jest link - www.arti.pl/re/kr/krzesla.html kosztowało około 340 zł a jest jakością i funkcionalności podobne so chicco, brevi itp. Polecam super. Jak coś to pytajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mercedes552 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 16.01.05, 12:56 Gorąco polecam krzesełko omega bebe confort-jest dosyć drobie i trochę się wahałam przed zakupem ale nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
julanna Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 14.01.05, 21:38 Ja mam Peg Perego Prima Pappa, polecilabym tez bebe confort omega. To co dla mnie bylo wazne: solidnosc wykonania (ogladalismy tez Alicja ale wydaly nam sie mniej solidne - chodzi o materialy z ktorych je wykonano), bezpieczenstwo i stabilnosc - np 5-cio punktowe pasy bezpieczenstwa. Poza tym odchylane oparcie (wazne wg mnie w przypadku maluszkow ktore jeszcze same nie siedza), 2 tacki ktore mozna zdemontowac calkowicie, regulowana wysokosc krzeselka (7 pozycji) i nozki z hamulcami, latwosc zlozenia. Jedyna wada - cena) Odpowiedz Link Zgłoś
rosie.rosie drewniane? 15.01.05, 00:04 Tez planujemy zakup krzeselka. Prosze o opinie o krzeselkach drewnianych. Jakie polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 15.01.05, 16:53 Polecam też krzesełko Julia Polaka. Płynna regulacja wysokości, pochylane oparcie, 4 kółka z blokadami, taca duża zdejmowana i mała (coś jak w wózkach spacerowych). Łatwość złożenia i czyszczenia. Wygodne i bardzo bezpieczne pasy biodrowe (nie brudzą się tak przy karmieniu ,a bezpieczne nawet dla 6msc szkraba). Wygodne zabudowane siedzisko. Przystępna cena 380zł. Używam już 10 msc i nie ma żadnych problemów, a widzę że starczy jeszcze na długo. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
diesella Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 15.01.05, 22:03 Witaj, My zakupiliśmy Chicco Mamma i jest rzeczywiście super. Trzy poziomy regulacji położenia sedziska, sześć poziomów regulacji wysokości. Jest na kółkach, czyli łatwo się przesuwa. Jak istnieje potrzeba postawienia w miejscu, to nie ma problemu, bo ma hamulce. Do tego 5 punktowe pasy i bezpiecznie zdejmowany blat. Pozdrawiamy, Sylwia i Kacper Odpowiedz Link Zgłoś
galaxia Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 23.01.05, 23:30 Mam identyczne - jest Ok. Gala Odpowiedz Link Zgłoś
galaxia Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 23.01.05, 23:34 I jeszcze można pochylić siedzisko - dobre do nauki siedzenia i do krótkiej drzemki - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
inga_x Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 15.01.05, 22:14 A ja polecam krzesełka plastikowe z IKEI. 54 zł. Sa tanie (w stosunku do innych) wygodne i praktyczne. Latwo je utrzymać w czystości. Moje maluchy lubią w nich przesiadywać.PoOzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 16.01.05, 00:12 Arti Alice Comfort - za 345 zł polecam, bo: niczym nie różni się od Peg Perego Prima Pappa niczym nie różni się od Chicco Mamma niczym nie różni się Bebe Confort Omega no może przesadziłam... różni się ceną))) A jeśli chodzi o ścisłość to Arti Alice Comfort ma 4 kółka z hamulcami (u tych powyżej różnie, bywają dwa kółka); i nie ma bolca między nogami (któreś z tych powyżej ma), który uważam za niewygodny szczególnie dla chłopców. Reszta funkcji dokładnie ta sama. Czyli oparcie odchyla się w kilku pozycjach (super dla dziecka, które nie może jeszcze samo siedzieć, lub gdy dziecko ma samo pić z butelki). Wysokość krzesełka również reguluje się w kilku pozycjach. Po złożeniu krzesełko zajmuje mało miejsca, ma oczywiście zdejmowany stolik. Ma pięciopunktowe pasy.Wykonane z solidnych estetycznych materiałów. No w końcu spełnia atesty, aaaa.... i działa u nas bez zarzutu już od kilku miesięcy Po prostu nie widzę sensu przepłacać!!!!!!!!!!!! Za takie same krzesełka, tylko z nazwą Peg Perego, Bebe Confort czy Chicco. Jeśli ktoś widzi sens płacenia dwa razy drożej za coś co można mieć dwa razy taniej, to z chęcią przeczytam argumenty Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 17.01.05, 08:32 Niestety zdecydowanie różni się jakością wykonania. Również taca jest dużo mniejsza niż w pozostałych. Nie kosztuje pół ceny (Ja zanalzłam Prima Pappa za 539zł). I podstawowa zaleta droższych krzesełek - mają taką renomę, że po 2 latach używania bez problemu można je odsprzedać za ok. 350 zł, czyli jak można obliczyć kosztuje tylko 190 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 18.01.05, 12:31 jesteś ekspertem w sprawach jakości wykonania? Bo na moje oko niczym się nie różni pod kątek jakości - oglądałam foteliki stojące obok siebie. Tyle, że ja nie jestem ekspertem, ale co nieco się znam, bo miałam przedmiot towaroznawstwo na studiach Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 08:11 Oczywiście, że nie jestem ekspertem, ale jakość plastiku, lekkość składania to są rzeczy zauważalne na pierwszy rzut oka. Cóż - porozmawiamy za 2 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 18.01.05, 13:23 > Po prostu nie widzę sensu przepłacać!!!!!!!!!!!! Za takie same krzesełka, tylko > > z nazwą Peg Perego, Bebe Confort czy Chicco. > Jeśli ktoś widzi sens płacenia dwa razy drożej za coś co można mieć dwa razy > taniej, to z chęcią przeczytam argumenty Ja mam taki argument: - kupiłam Bebe Comfort Omega nie tylko ze względu na jego funkcjonalnośći dobre wykonanie, ale też za bardzo wysoką estetykę wyglądu i możliwość wybrania stonowanej opcji kolorystycznej. Nie wiem dlaczego tylko Bebe Comfort i Peg Perego (mniej Chicco) zatrudniają porządnych designerów. Dla mnie takie krzesełko należy do wystroju wnętrza (i to przez kilka lat) dlatego też nigdy nie wzięłam pod uwagę Alice Arti, a nawet Chicco. I za to właśnie zapłaciłam 490 zł (03.2004). Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 18.01.05, 18:11 ooo)) to jest jakiś argument. Ja z tego samego względu wybrałam alice comfort kolor milano. Idealnie pasuje mi do wystroju)) Dopiero później patrzyłam na funkcje i jakość.)) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinaz25 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 18.01.05, 22:04 zdecydowanie polecam krzesełka plastikowe, z regulacją położenia oparcia, z szelkami 5-punktowymi, podnóżkiem, zdejmowaną i regulowaną tacką (bliżej bądź dalej dziecka), ściąganym obiciem (możliwość łatwego utrzymania w czystości), no i na kółeczkach oczywiście z hamulcami. Wiele dobrych firm sprzedaje takie krzesełka, ja polecam firmę GRAPI, model krzesełka MAXUS. Wyglądem i funckjami przypomina ono krzesełka CHICCO czy PEG PEREGO, ale są około 200-300zł tańsze. Życzę trafnego wyboru. Pozdrawiam Oto moje SZCZĘŚCIE: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19538428 Odpowiedz Link Zgłoś
medunia Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 20:12 Dziewczynki, a które z tych krzesełek mają łatwo zdejmowane blaty? Chodzi mi o to, żeby podrośnięte dziecko mogło ew. samo sobie w takim krzesełku siadać (a ja tylko zamknę, czy dopnę blat) bez konieczności podnoszenia przeze mnie i wkładania od góry dziecka. Pytam, bo oglądałam Arti Alice i sprzedawca nie potrafił mi pokazać w jaki sposób zdejmuje sie blat. Wyglądało, jakby trzeba było go odkręcić... Oświećcie mnie ) Pozdrawiam medunia Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 21:09 w Arti Alice Comfort zdejmuje się blat w sekundę - robię to z zamkniętymi oczami. Po prostu odciąga się od spodu przesuwające się "zatrzaski" - te zatrzaski są z obu stron stolika - pod spodem ale wcale nie trzeba zaglądać pod spód. Nie ma nic prostszego - i jest bardzo wygodne. Stań przed krzesełkiem, połóż ręcę na lewym i prawym boku stolika, tak, że kciuk jest u góry a reszta palców pod spodem i pociągnij zatrzaski "tą resztą palców" co jest pod spodem))) No bardziej obrazowo jakoś nie umiem opisać Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 21:12 a i dodam medunia, że właśnie z tego względu, żeby dziecko mogło sobie samo siadać jak dorośnie, nie wybrałam krzesełek z tym bolcem między nogami np Julii Polaka. Któreś z tych drogich krzesełek też ma bolec. Nic dobrego o tym bolcu nie słyszałam, oprócz tego, ze zabezpiecza jak pasy. Odpowiedz Link Zgłoś
medunia Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 23:11 Dzięki wielkie Igosia. Widocznie sprzedawca był jakiś niedoinformowany, delikatnie mówiąc, a ja też tylko przelotnie oglądałam krzesełko, nie wnikając specjalnie... Podoba mi się Arti, głównie ze względu na stosunek ceny do funkcjonalności (ma te same bajery co krzesełka wspominanych w tym wątku "drogich" firm), co do jakości - wydaje mi się, że jest ok, bo niby czym się różni - ma gorszą ceratkę?) Myślałam też o krzesełku z Ikei, ale nie wiem czy jeszcze mają je w asortymencie, bo na stronce nie ma (a do najbliższej Ikei mam kawałek, więc nie sprawdzę). W związku z tym być może skuszę się na Arti Pozdrawiam medunia Odpowiedz Link Zgłoś
natab123 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 23:50 Krzeselka Antilop z Ikei beda na poczatku lutego - bylam i pytalam. Ja zdecydowalam sie na to wlasnie krzeselko po przymierzeniu w nim dziecka 'na zywo' - okazalo sie naprawde wystarczajace! Dodam, ze wczesniej bylam dosc sceptyczna - wydawalo mi sie niestabilne, twarde i generalnie kiepskie, ale po przymiarce i kilku chwilach w nim mojego dziecka uznalam, ze to jest to! Wczesniej, po lekturze kilku ciekawych postow tutaj bylam zdecydowana na Arti wlasnie. Juz, juz je zamawialam w sklepie internetowym Calineczka, gdy nagle z ich stron zniknelo! Po rozmowie ze sprzedawca dowiedzialam sie, ze firma Arti zabronila im sprzedazy wysylkowej i internetowej tych krzeselek! Moim zdaniem to straszna glupota ze strony tej firmy, bo przeciez jak ktos nie mieszka w duzym miescie, to przeciez inaczej nie kupi. No i w moich oczach na tyle stracili, ze ja postanowilam ich klientem nie byc - choc zakaz jest jak najbardziej do obejscia, chocby Allegro, gdzie zreszta mozna nabyc nowe krzeselka najtaniej - 319 zl + przesylka. Radze zatem jeszcze sie zastanowic, poprzymierzac dziecko do obudwu krzeselek i potem ewentualnie wybrac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 02:12 ja mam oba te krzesełka tzn. i Antilop z Ikei i Arti. Arti ma tą zaletę, że nadaje się dla dziecka jeszcze niezbyt dobrze siedzącego. No i ta możliwość kładzenia oparcia pomaga w piciu - nie trzeba jakoś główki odchylać. Niektóre mamy pisały, że do picia wyjmują dziecko z krzesełka, żeby mogło odchylić główkę a tu po prostu jednym ruchem ręki pochyla się tylko oparcie. Arti suwam na tych czterech kółkach po całym domu i służy mi za przenośny "kojec". Tzn, gdy naprawdę nie mam innej możliwości (oczywiście nie przesadzam) woże mojego marudę w krzesełku z zabawdkami po całym domu za mną - by nie płakał jak ja jestem czymś zajęta. Krzesełko z ikei nie ma kółek. Nie mam w domu kojca - więc to krzesełko na kółkach jest ostatnią deską ratunku w przypadkach, gdy dziecko musi być przy mnie, ale nie na moich rękach. Antilop przydaje się u babci. Jest ok. Trochę kiepskie z wyglądu Odpowiedz Link Zgłoś
medunia Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 11:01 Dzięki dziewuszki za odzew ) Po przemyśleniu sprawy stwierdziłam, że u nas chyba lepiej sprawdzi się Arti, właśnie ze względu na te kółka. Moje dziecko też płacze gdy się oddalam, więc na razie wozimy się po mieszkaniu w parasolce Odchylane oparcie aż tak bardzo istotne w naszym przypadku nie jest, bo mała ma 9 miesięcy i sama siedzi, ale na pewno się przyda. A Antilop też pewnie kupię, bo niedrogie i przyda się do babci i na działkę. Pozdrawiam medunia Odpowiedz Link Zgłoś
przybyszadam Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 28.01.05, 00:16 Firma Arti faktycznie zabroniła umieszczania ich produktów w internecie, a więc można je nabyć w naszym sklepie tylko osobiście, ale mam też dobrą wiadomość. Firma Baby Dream's wprowadziła na rynek bardzo podobne krzesełko do Arti Alice Comfort o nazwie Bambi, które jest do obejrzenia na naszej stronie jak i na żywo w sklepie. Moim zdaniem jest fajniejsze, gdyż posiada dwa blaciki tak jak Prima Pappa Peg-Perego. Odpowiedz Link Zgłoś
andziulat Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 21:44 A gdzie można kupić te krzesełka firmy Arti w Warszawie, prosze o adres sklepu jak ktoś zna.Dzięki z góry Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kikamama Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 21:47 najfajniejsze bebe confort Odpowiedz Link Zgłoś
andziulat Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 21:55 Tak ze zdjęcia to ono niczym nie różni się od tego Arti, a suma jest przerażająca Odpowiedz Link Zgłoś
andziulat Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 21:56 chodzi oczywiście o bebeconfort Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 19.01.05, 22:01 na żywo też niczym się nie różni Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 10:34 www.arti.pl/re/kr/comfort.html pasaz.onet.pl/,235,produkt.html?url=http%3A%2F%2Fwww.baby.com.pl%2F%2Fredirect.php%3Fpartner_id%3D1%26url%3Dszczegoly.php%253Fprzedm%253D138686% 2526grupa_p%253D1 pasaz.onet.pl/,235,produkt.html?url=http%3A%2F%2Fwww.baby.com.pl%2F%2Fredirect.php%3Fpartner_id%3D1%26url%3Dszczegoly.php%253Fprzedm%253D138686% 2526grupa_p%253D1 Ceny powyższych krzesełek bardzo się różnią i z tym nie będę polemizować - każdy wie na co go stać, ale niech nikt nie mówi, ze te foteliki wygladają podobnie, maja takie same funkcje i wykonane są z porównywalnej jakości materiałów. Ogladałam te foteliki na żywo, w jednym sklepie stały obok siebie i wyraźnie widać było róznice pomiędzy nimi - i to kosztuje. Dla mnie Arti i Dondolino Peg-Perego to jak polska wersalka i włoska, skórzana sofa. Obie łaczy tylko to, ze mozna na nich usiąść. A Bebe-Confort choć skromniejszy, to jego tapicerka to prawdziwy designerski majstersztyk - w tym roku wchodzą nowe obicia, które są cudne. No i nie dałabym głowy, czy ceratka w BC nie jest grubsza i sztywniejsza od tej z Alice (z ciekawości sprawdzę jak będę w sklepie). Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 10:39 pasaz.onet.pl/,235,produkt.html?url=http%3A%2F%2Fwww.baby.com.pl%2F%2Fredirect.php%3Fpartner_id%3D1%26url%3Dszczegoly.php%253Fprzedm%253D138686% coś mam problemy z wklejeniem linków Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 11:58 a czemu nie mówić, że mają te same funkcje, skoro mają TE SAME FUNKCJE? No i o gustach się nie dyskutuje. Akurat ja z reguły kupuję wszystko najdroższe dla dziecka - takie mam jakieś zboczenie)) Jeśli za ceną idzie faktyczna różnica w jakości. Ale tu tej różnicy nie widziałam. I też oglądałam chyba z dwie godziny wszystkie foteliki w sklepie stojące obok siebie. Wybrałam w końcu ten którego design najbardziej mi się podobał. I było to akurat krzesełko Arti w kolorze milano. Mimo wszystko jestem w stanie zrozumieć, że jedni za mercedesa uważają Peg Perego a inni właśnie Arti. Gdyby Peg Perego miało design milano - pewnie wybrałabym Peg Perego. A tak się tylko cieszę, że dwa razy taniej mam super krzesełko Arti z TYMI SAMYMI FUNKCJAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 12:05 a swoją drogą pia)) Często twój nick mi się przewijał w różnych wątkach, które śledziłam i zawsze sobie myślałam, że jesteśmy podobne jeśli chodzi o gusta i sposób robienia zakupów - a tu proszę))!!!! Niespodzianka. Kończąc z mojej strony temat krzesełek.... Gdybym kupiła jakieś drogie krzesełko pewnie zażarcie bym broniła swoich racji zakupu)) Myślę, że warto zwrócić uwagę na forum, że są takie i takie krzesełka, a i tak każda mama kupi wedle swoich potrzeb i gustów))) Także ja już się dalej nie kłócę na temat wyższości lub niższości Arti nad resztą))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 12:41 Wiosną ubiegłego roku, kiedy zastanawiałam się nad zakupem fotelika do karmienia, przeanalizowałam wszystko, co było wtedy dostępne na rynku. Ostatecznie wahałam się jeszcze czy BC Omega, czy Peg-Perego. Ten ostatni przez bolec między nogami przegrał, choć miał rewelacyjną rzecz w postaci nakładki materiałowej, dzięki której dziecko się nie odparzało (moje dziecie nalezy do takich, które nie mogą siedzieć na ceracie. O ile dobrze pamiętam Arti miało wtedy tylko jeden model (2-cz ze stoliczkiem w dwóch koszmarnych wersjach kolorystycznych). Zresztą po przejżeniu wątków z temtego okresu widać, że do wyboru z plastików było jeszcze Brevi, Cam i Chicco. Dzisiaj pewnie miałabym się dodatkowo nad czym zastanawiać, bo Dondolino Peg Perego (z funkcja bujania dla najmłodszych) czy nowa Omega BC (srebrny metalik tacka i ceratka z dodatkiem czekoladowego brązu) pomimo wysokich cen bardzo by mnie kusiły I oczywiście masz rację, ze forum jest po to, aby znalazły się tam głosy na temat tych droższych jak i tańszych produktów - i tego nigdy nie negowałam. Troszkę się tylko zawsze denerwuję, kiedy dodawane jest stwierdzenie, ze produkt X czy Y niczym się nie rózni od o wiele droższego produktu Y czy X, bo jest to czyjać bardzo subiektywna opinia i często nieprawdziwa - tak jak często na pytanie o wózek-parasolkę w przedziale ok 1000 zł wtrąca się ktoś mówiący, ze ma taką za 200 i niczym się ona nie rózni od tych droższych - tu mi ręce opadają. Ale zboczyłam trochę z tematu Nie mam nic do firmy Arti, których niektóre wyroby jak np. kojec uważam za rewelacyjne (wg mnie bije na głowę te z BC, Brevi czy inne). Do BC też nie mam szczególnego sentymentu - miałam ich leżaczek, ale miał swoje wady i dzisiaj sa już lepsze produkty innych firm. Po prostu staram się polecać te produkty, o których wiem, że sa najlepsze w swojej klasie. Pozdrawiam i obyśmy miały tylko takie problemy )) Odpowiedz Link Zgłoś
akkf Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 21.01.05, 23:23 mam Alice milano i jestem zachwycona moge je jednak tylko porownac do chicco mamma widziane u kolezanki - dla mnie roznice sa minimalne, nie majace wplywu na glowne przeznaczenie krzeselka, czyli karmienie (dziecko zabezpieczone na siedzisku, ew. zabrudzenia latwe do sprania, mozliwosc regulacji dostosowanej do wieku dziecka) moze rzeczywiscie kolka alice nieco gorzej sie blokuja (zeby unieruchomic), rowniez klamerka do zapiecia dziecka nieco ciezko sie zapina ale za nowe dalam 300 (znalazlam na allegro wyprzedaz hurtowni), natomiast znalazlam uzywane peg perego pappa za 330 z rozdarta ceratka... a nowe pappa i mamma w sklepach internetowych sa od 6 stow z groszami do 7!!! o czym tu mowic - szkoda kasy... a krzeselko posluzy i dla drugiego planowanego dziecka, wiec na razie nie mam zamiaru odsprzedawac, wiec "blokuje" sobie mniej kasy poza tym jak ktos nie jezdzil mercedesem, tylko zawsze maluchem, nie widzi roznicy - wiem co mowie, bo obecnie mam pozyczony (po 2 dzieciach) wozek- gondole podobno kupiony za 300 zl na bazarze i nic mi w nim nie przeszkadza... Odpowiedz Link Zgłoś
andziulat Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 16:13 Igosia mieszkasz w Warszawie???Jak tak to podaj mi adres gdzie są Arti!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 20:24 niestety mieszkam na drugim końcu Polski Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 20.01.05, 21:35 www.arti.pl/re/ma/mazow.htm tu są adresy sklepów w woj. mazowieckim. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Arti w Wawie 23.01.05, 21:54 Sprawdz w sklepie Smykatesy na Swietochowskiego (Jelonki). Reklamuja sie jako sklep firmowy Arti. aga Odpowiedz Link Zgłoś
olaj Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 23.01.05, 12:55 Ja mam Bebe Confort Omega i jestem baaardzo zadowolona. Po pierwsze nie ma kółek na wszysykich nóżkach, tylko na dwóch, więc jak moja pociecha szaleje to samo nie jeździ po mieszkaniu. Żeby przesunąć wystarczy lekko przechylić. Ma dwa poziomy ustawienia podnóżka pod stópki - tzn do krótszych i dłuższych nóżek. Jest możliwość zdjęcia tylko górnych pasów i zostawienia tych, co obejmują pas i między nóżkami, a nie ramionka. Jest ciężkie, a przez to stabilne - mój już chce czasami włazić bokiem. Inne (drewniane albo lekkie plastikowe) na 100% by się przewróciło na niego. Ma nakładkę na tackę zdejmowaną - wystarczy zdjąć i samą w zlewie umyć, a nie zdejmować cały blacik (chociaż to też proste, naciska się takie wichajsterki). Spokojnie można rozmontować pasy i wyprać je w pralce i zdjąć wyściółkę siedziska i umyć. Ważne jest, że ma regulacje wysokości - można dopasować do stołu, gdzie jadamy obiady, do stoliczka, gdzie jadamy kolacje itp. Rzadko korzystam z możliwości odchylania siedziska do tyłu. Chociaż, jak był mniejszy, to faktycznie na jeden "ząbek" było odchylone. Generalnie dla mnie bomba - ale nie mam porównania z użytkowaniem innych, po prostu po obejrzeniu b. wielu krzesełek zdecydowałam się na to. Sądzę, że bez najmniejszego problemu posłuży drugiemu dziecku, a potem jeszcze je sprzedam... Na BBC zawsze znajdzie sie kupiec. Pozdro, Olaj Odpowiedz Link Zgłoś
lolalilu Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 11.02.05, 14:17 zgadzam się w 100% też mamy omegę i jesteśmy bardzo zadowoleni. Jakość wykonania i stylistyka są super. Cena bez przesady - nie jest aż taka wysoka - przecież krzesełko to zakup do codziennego użytku przez kilka lat. Jest funkcjonalne i stabilne. Odpowiedz Link Zgłoś
medunia Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 31.01.05, 11:02 Kupiłam to nowe krzesełko Babydreams. Jest suuuuper!!!! Ma wszystko to co Arti, ale jest fajniejsze, bo ma jeszcze dodatkowo drugą zdejmowaną tackę, fajny kosz na zabawki pod siedzeniem, wkładkę redukcyjną dla mniejszych dzieciaczków i bolec m-dzy nogami, dzięki któremu nie muszę za każdym razem zapinać pasów, a który można zdemontować. I było tańsze od Arti. Kolorystyka mojego (siedzonko z tapicerką w zajączki i motylki) bardzo wysmakowana, stonowana i elegancka. Po prostu strzał w dzesiątkę!!) medunia Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 01.02.05, 12:39 ooo ten zdejmowany bolec i drugi stoliczek.... cholera, szkoda, że nie miałam pojęcia, ze ten babydreams istnieje jak kupowałam arti. Złoty medal zatem dla babydreams!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 01.02.05, 12:43 eee jeśli tańsze niż arti - to chyba kupię to krzesełko jako trzecie - do drugiej babci Odpowiedz Link Zgłoś
medunia Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 01.02.05, 21:16 Igosia, Babydreams dopiero co się pokazał! Jakieś dwa tygodnie temu najwcześniej, a w wielu sklepach jeszcze o nim nie słyszeli! Ja już chciałam kupować Arti, ale przemiły i lojalny dla stałych klientów sprzedawca poradził się wstrzymać, bo lada moment wejdą nowe Babydreamsy... ) No i mam i jestem zachwycona! medunia Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Jakie polecacie krzesełko do karmienia? 01.02.05, 23:47 zawsze mnie fascynuje paradoks, że producenci rzadko kiedy produkują to co chcą kupować klienci. Przecież wystarczyłoby wejść sobie na takie forum i poczytać kilka wątków i robiliby taaaakąąąą wielką kasę. Wystarczy puścić na rynek produkt oczekiwany przez klienta. Zatem brawa dla babydreamsa za połączenie wszystkich pożądanych funkcji z przystępną ceną. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 ARTI Elite 01.02.05, 10:34 Podoba mi sie ten model - ma ktoś??? Ile kosztuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
kluska39 Re: Baby dreams 03.02.05, 21:59 dziewczeta, a jesli mozna, gdzie mozna oprocz netu zakupic te krzeselka ? chcialabym je jednak obejrzec ... moj maluch zaczyna juz siadac, a ja w kwestii krzeselek jestem zielona. tez marzy mi sie wzglednie dobre krzeselko za przystepna cene. a na takie mi babydreams wyglada. ile poziomow ma oparcie krzeselka? czy ten bolec latwo sie zdejmuje?tapicerka jest z ceraty ? bede zobowiazana za podpowiedzi. Anka ze Szczecina Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Baby dreams 03.02.05, 22:43 wózki firmy babydreams ma w Szczecinie sklep TaTo obok Jysk-a na Mieszka I przed Miediamarktem. Ale nie wiem czy mają tam krzesełka tej firmy. Ale skoro handlują Babydreams to na pewno mogą je mieć. Może im podpowiedzieć, że to super krzesełka i niech sprowadzą jakieś na wystawkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
medunia Re: Baby dreams 04.02.05, 10:50 Na stronie Babydreams są podane sklepy, w których można znaleźć ich produkty. Jeśli chodzi o oparcie, to ma 3 poziomy - pionowe, do jedzenia, lekko odchylone i bardziej odchylone - półleżące. Dla maluszka, który jeszcze nie siedzi samodzielnie z pewnością wystarczy. Bolec nie zdejmuje się łatwo, jest przykręcony. Ja myślę, że go zdejmę jak córcia będzie większa, na razie nie mam potrzeby go zciągać. On wcale nie przeszkadza, a jak chce się dziecko wyciągnąć wystarczy odsunąć tackę do przodu, wtedy i bolec się przesuwa, bo jest przymocowany u spodu tacki. Tapicerka jest z ceratki, która wygląda na niezłą gatunkowo (nie wygląda jak taka zwykła cerata), a ta wkładka redukcyjna jest materiałowa, taka mięciutka (zresztą cała tapicerka jest mięciutka). Chyba większość krzesełek jest podobnie zrobiona, różnice są przede wszystkim w ilości funkcji, z których temu modelowi akurat chyba żadnej nie brak ) Ogólnie - polecam! medunia Odpowiedz Link Zgłoś
kluska39 Re: Baby dreams 11.02.05, 12:58 Meduniu ! tez chcialabym sie zdecydowac na babydreamsa. jednakże mam watpliwosci co do tego bolca. a to dlatego, ze odpisal mi pan z serwisu babydreamsa, twierdzac, ze bolec jest niedemontowalny. z kolei sprzedawca z allegro twierdzi, ze bolec jest demontowalny. zglupialam w zwiazku z tym. Tobie sie udalo go zdemontowac? bede wdzieczna za odpowiedz.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agunia33 Re: Baby dreams 30.03.05, 08:34 Witaj.Mam krzesełko Baby Dreams i ten bolec można zdemontować.Ja tak właśnie zrobiłam,bo uważam że jest niepotrzebny.Dziecko jest przypiete pasami a jak ma tackę to już wogóle jest bezpieczne.Bolec zdemontowałam sam,wystarczy odkręcić śrubkę.Wogóle to krzesełko jest bardzo proste w montażu i demontażu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś