Dodaj do ulubionych

wózek dla niemowlaka

11.02.05, 12:18
Im dalej w las tym większy dylemat. Bylismy juz prawie zdecydowani na X-
Landera X3 ale moi rodzice tweirdza, ze jest za mały i jak urodzi się większy
dzidziuś, to nam długo nie posłuży. Im się podoba TAKO, ale jego waga (17
kilo) jest dla mnie absolutnie zaporowa (I pietro bez windy + wysoki parter)
Dzidzia urodzi się w maju, więc może dobrym pomysłem jest kupienie po prostu
dobrej spacerówki rozkładanej na płask z wkłądem/nosidłem dla nowoodka (nie
myśle tu o foteliku, bo fotelik oczywiście tez kupimy ale jest to poza
dyskusją).
W Dziecku jest oferta Graco Quattro de luxe z dużą torbą dla noworodka za
1050. Czy ten wózek się sprawdza jako spaceówka i coś na kształt gondoli? Jak
długo będzie można z niego korzystać? CO myślicie?
Dodam, że zaporowa jest tez dla mnie cena 1700 za wózek + fotelik (tyle
kosztuje X-lander)
Obserwuj wątek
    • mazuba Re: wózek dla niemowlaka 11.02.05, 12:42

moja dzidka urodzi sie na poczatku kwietnia i nie zamierzam kupowac gondoli
      wcale tylko od razu gleboka spacerowke: albo deltima albo tutka. zastanawiam
      sie jeszcze nad jedrochem.
      wszystkie ceny bez fotelika duzo ponizej 1000 PLN.
      pozdr
      magda
      • ewazygmunt Re: wózek dla niemowlaka 11.02.05, 13:57
        też miałam wrażenie, że gondola x-landera jest mniejsza, ale pani w sklepie
        wytłumaczyła mi, że to tylko takie złodzenie optyczne, bo ma ona inną troche
        budowę niż inne bardziej "krowiaste" gondole, ale jej wymiar wewnętrzy spełnia
        dyrektywy unijne i jest całkiem odpowiednia na te pierwsze miesiące (zalezy jak
        długo dziecko bedzie chciało korzystać z godndoli). Generalnienp. w Holandii
        zaleca się nie za wielką gondolę dlatego, że dzidziuś lubi na początku mieć po
        porstu ciasniej - czuje się wtedy bezpieczny. Piszę te argumenty bo sama rodze
        tez na początku maja i w końcu zdecydowałam się na spracerówke quinny buzz a do
        tego gondolę x-landera, więc zrozumiałe że taka opcja wydaje mi się najlepszasmile
        Ale generalnie decyzja jest indywidualna, więc czytając różne opinie, musisz
        wybrać co będzi edla was najlepsze. pozdrawiam
        • agnieszka10012 Do-Ewyzygmunt 16.02.05, 08:51
          zstanawiam sie nad wózkiem Quinny Buzz oczywiscie z gondola Maxi Cosi ale czy
          Tobie nie bedzie przeszkadzac brak tego kosza na zakupy?. Ja zupelnie niewiem
          to moje 1 dziecko wózek mi sie podoba ale niewiem czy brak tego kosza na zakupy
          nie bedzie uciązliwy
    • nazuz mikrus alu sprint 11.02.05, 20:43
      podbijam wątek
      widziałam dzisiaj mikrusa alu sprinta i bardzo mi się spodobał, czy ktoś może
      go używa albo coś o nim słyszał (poza tym, że ma stelaż podobny do mutsy)

Zuzia
      • jannag Re: mikrus alu sprint 15.02.05, 23:06
        Polecam Deltima Focusa. Mieszkamy na drugim piętrze bez windy i jakoś sobie
        radzę. Wózek na początku rozkładałam i znosiłam gondolę w jednej ręce a
        podwozie w drugiej (ewelacyjnie się składa) a potem to już sprowadzałam wózek z
        maluchem w środku. Mój Michał urodził się w czerwcu, pod koniec lata i jesienią
        jeździliśmy w spacerówce, ale na zimę z powrotem zapakowałam go do gondoli. Tak
        jest mu cieplej a Focus ma podnoszone oparcie, więc Miś może wygodnie siedzieć.
        Jednak wnoszenie takiego wózka to spory kłopot i jestem tym już umęczona, więc
        na wiosnę przesiadamy się do parasolki, a Focusem będziemy jeździć na wyprawy
        za miasto, jak ktoś inny (czytaj mąż) będzie go znosiłwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka