Dodaj do ulubionych

wózek chicco-polecacie??

17.02.05, 15:39
Wysłany: Sro Lut 16, 2005 1:01 pm Temat postu: wózek chicco- polecacie??

------------------------------------------------------------------------------
--

Witajcie, jestem w 36tc i razem z mężem wybieramy się po wózek. Znalazłam
doskonałą ofertę wózka chicco, niedość ze spełnia wszytskie moje oczekiwania
to znalazłam w gazecie"Dziecko" kupon na 200zł na ten wózek dot modelu Chicco
Tech 6 WD Duo.Czy słyszałyście opinie na ten wózek?Ja niestety nie mam nikogo
którego dzidzia jeździła tym wózeczkiem. Będe wdzięczna za podowiedzi.

Obserwuj wątek
    • winnie77 Re: wózek chicco-polecacie?? 17.02.05, 17:46
      Nie polecam. Miałam ten model, tzn. jeszcze mam ale trudno już nim jeżdzić.
      Chciałam go nawet sprzedać. Naszczęście do tego nie doszło, bo bym miała kogoś
      na sumnieniu. Cały sie rozklekotał. Na początku kółka przednie zaczęły latać,
      wykrzywiać się, choć były zablokowane. Spacer szybkim krokiem (o podbiegnięciu
      mozna zapomnieć), stał się uciążliwy i głośny. Teraz mam wrażenie, że nity
      trzymajęce wózek się poluzowały. Ponadto jest jakiś problem z regulacją oparcia.
      Wózek ma 1 rok i kilka miesięcy i nie był zbytnio eksplatowany. Gwarancja jest
      oczywiście roczna. Teraz czekam na drugiego dzidziusia i muszę kupić znowu
      wózek, bo z tamtego nic nie będzie, chyba,że znajdę jakąś złotą rączkę która to
      naprawi. To najgorzej zainwestowane 1600 zł w zyciu (a kupiłam całość tzn. z
      gondolą i fotelikiem) - również skusiłam się kuponem zniżkowym. Z tego co wiem,
      to nie jestem w tym osobniona, zwłaszcza jeśli chodzi o kółka.
      Jeśli już zdecydujesz się na chicco, to kup sobie odrazu wszystkie akcesoria.
      Nie kupiłam od razu folii przeciwdeszczowej, i jak chciałam ją kupić to okazało
      się, że nie ma i nie waidomo kiedy będzie - "może za 2 miesiące", podobnie była
      z parasolką przeciwsłoneczną. Strasznie się rozpisałam, ale obiecałam sobie, że
      jeśli spotkam osobę, która będzie chciała kupić ten model, to będę jej odradzać
      z całych sił. W moim przypadku to poprostu wyrzucone pieniądze, i to wcale nie
      takie małe.
      Aha, tak poza tym to polecam jednak wózki z przekładaną rączką. Mi bardzo tego
      brakowało.
      Pozdrawiam,
      Agata
      • primka Re: wózek chicco-polecacie?? 17.02.05, 23:25
        Pani w sklepie powiedziała, że firma ta jest przereklamowana, kiepskiej jakości
        produkty, nie polecała.

• aguska25 Re: wózek chicco-polecacie?? 18.02.05, 14:14
          Witam ponownie !!! juz pisalam na ten sam temat , ale chetnie napisze jeszcze
          raz! Moi znajomi maja ten wozek i bardzo sobie chwala!!! Mieli mala usterke na
          poczatku - cos z tapicerka i rekalamcja byla natychmiastowa, bez zadnych
          problemow!!! My rowniez kupilismy dla naszego Bartusia ktory ma sie urodzic 12
          marca taki wozek , ale nie szesciokolowy a trzy !!! Kolezanka doradzial ze z
          tym podwojnymi kolkami jest troche niewygodnie na wybojach - ona mieszka poza
          miastem. Wiec polecila nam jednak wybor wiekszych kol!!! Kupilismy trzykolowy
          bo akurat byla na niego wielka obnizka!!! Przed kupnem wozka naprawde duzo sie
          naogladalismy przeroznych wozkow i ten akurat spelnia nasze wymagania - jest
          lekki , latwo sie sklada i co dla nas wazne miesci bez problemu w malym
          bagazniku !!! Posiada gondole , ktora nie jest mala wiec maluch pojezdzi w
          niej bez problemu , spacerowka posiada wiele dodatkow itd Nie bede wiecej
          opisywac bo pewnie takie szczegoly znasz . Dodam jeszcze raz ze nasi znajomi sa
          bardzo zadowoleni !!! Zreszta kazdy ma inne wymagania i wybor wozka to
          indywidualna sprawa . Wedlug mnie jak sie kupuje cos na dluzszy czas to lepiej
          kupic porzadne i ze sprawdzonej firmy -ten wozek nie jest moze najtanszy ale
          ma wiele plusow !!! Po co kupowac tani a potem okaze sie , ze trzeba kupic
          nastepny bo ten nie spelnia oczekiwan???
          Pozdrawiam AGA
      • wmk75 Re: wózek chicco-polecacie?? 18.02.05, 15:44
        Parasolki i okrycia przeciwdeszczowe do tych wózków można kupić uniwersalne.
        • wmk75 Re: wózek chicco-polecacie?? 18.02.05, 15:46
          Ja mam ten wózek, ale tylko spacerówkę. Dla 15 m-cznego dziecka jak mój synek
          uważam, że ten wózek jest już za ciężki (czasami wracam nieźle zziajana do
          domu). Jedyny problem techniczny jaki mam to problem z blokowaniem oparcia przy
          podniesieniu go do pozycji "siedzącej".
    • winnie77 Re: wózek chicco-polecacie?? 18.02.05, 18:22
      Jeszcze raz odradzamsmile. Jak chcesz to poszukaj mna ten temat na
      forum "Porozmawiajmy" - "E-dziecko - zakupy". Zgadzam się, jest przeraklamowany
      i kiepskiej jakości. Jestem żywym dowodem. Myślę, że za pieniądze które chcesz
      przeznaczyć na ten wózek, napewno kupisz inny, 100 razy lepszy.
      Pozdrawiam,
      A.
      • winnie77 Re: wózek chicco-polecacie?? 18.02.05, 18:28
        Być może inne modele tego wózka, tzn. 4 i 3-kołowe są dobre, ale 6 kołowy jest
        beznadziejny. Też uważam, że warto wydać pieniądze i kupić coś porządnego.
        Ale egzemplarz który ja kupiłam, już do nieczego się nie daje. Teraz oczekuję
        drugiego dziecka i czeka mnie ponowy zakup wózka. Napewno nie będzie to chicco!
        Pozdrawiam,
        A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka