Dodaj do ulubionych

krzesełko Peg Perego czy Bebe Confort

18.02.05, 11:30
Hej Hej
Czy mogłybyście mi doradzić, które krzesełko kupić. Oba mi się bardzo
podobają. Tylko, że PP ma bolec między nóżkami, który wydaje mi się może być
przydatny, żeby dzidzia się nie zsunęłą. Z kolei BC można niżej opuścić i
oparcie mocniej odchylić. No i BC jest troszkę większe więc dłużej posłuży.
No i jeszcze mam pytanie czy dziecko samo może wejść do takiego krzesełka i
usiąść w nim?
Asia
Obserwuj wątek
    • mikoad Re: krzesełko Peg Perego czy Bebe Confort 18.02.05, 15:24
      My mamy Omegę BC i ja jestem bardzo zadowolona.To że jest regulacja zarówno
      oparcia jak i wysokości uważam za duży plus.Moje dziecko jak krzesełko jest
      opuszczone niżej,samo do niego wchodzi(synek ma rok i pięć m-cy)Peg Peregro nie
      znam,a BC polecam.
      ania
      • martael Re: krzesełko Peg Perego czy Bebe Confort 18.02.05, 15:58
        My też mamy Omegę. Drogie jak czort, ale kupiłabym jeszcze raz. Używam ponad rok
        i w ogóle nie widać oznak użytkowania. Peg Perego również brałam pod uwagę, ale
        zniechęcił mnie właśnie ten "ogranicznik" w siedzeniu. Poza tym bardziej
        podobały mi się kolory BC.
        • lemurka2 Re: krzesełko Peg Perego czy Bebe Confort 18.02.05, 16:48
          a czy Omege mozna tak odchylic zeby moglo z niego korzystac dziecko, ktore
          jeszcze nie siedzi ? Tez mi sie podoba ta Omega, kolorki super i nie moge sie
          doczekac kiedy je kupie, ale moj dzidzius ma dopiero 4 miesiace i jeszcze nie
          siedzi i nie wiem czy moze korzystac z tego krzeselka.
          • lolalilu Re: krzesełko Peg Perego czy Bebe Confort 18.02.05, 22:45
            tak - ma chyba 3 albo 4 stopnie nachylenia oparcia. Stale się więc
            leżaczkiem wink

Nam służy bardzo dobrze. Jest funkcjonalna i bardzo trawała. Wykończona super.
            Myślę, że posłuży nam długo.
    • klubiale1 Re: krzesełko Peg Perego czy Bebe Confort 18.02.05, 16:35
      Ja mam wprawdzie krzesełko polskie Polaka, ale chciałabym zwrócić Twoją uwagę
      na bardzo przydatną rzecz w krzesełku, a mianowicie na 4 kółka. Dzięki kółkom
      przeciągam synka w krzesełku z kuchni do pokoju, niosąc tacę z jedzeniem.
      Krzesełko wyjątkowo łatwo można przestawić nawet z ciężkim (18 msc) synkiem.

A z tego co widziałam u znajomych to BC ma tylko 2 kółka i aby je przestawić
      trzeba unieść tylne nogi do góry, co przy obciążonym krzesełku może nie być
      wygodne.

Jak kupowałam krzesełko, to nie zwracałam uwagi na kółka, ale teraz nie
      potrafiłabym się bez nich obejść.
      pozdr
      • penelina Re: krzesełko Peg Perego czy Bebe Confort 18.02.05, 17:17
        Ja też mam Omegę - jest supersmile))

A w tej kwestii:

> A z tego co widziałam u znajomych to BC ma tylko 2 kółka i aby je przestawić
        > trzeba unieść tylne nogi do góry, co przy obciążonym krzesełku może nie być
        > wygodne.

Ja wynalazłam patent - podkleiłam tylne nóżki takim czymś do mebli (filcowe
        podkładki) - i już jeździsmile))
        • atc2 Re: krzesełko Peg Perego czy Bebe Confort 18.02.05, 22:11
          Dziękuję bardzo odpowiedzi.
      • lolalilu Re: krzesełko Peg Perego czy Bebe Confort 18.02.05, 22:47
        u nas kwestia 2 kółek nie sprawia problemu, nawet obciążone krzesełko można
        spokojnie przemieścić do innego pomieszczenia.
    • wallis Re: krzesełko Peg Perego czy Bebe Confort 19.02.05, 14:55
      Ja powiem inaczej. Jeżeli masz duże dziecko to Prima Pappa, a jeśli niewielkie
      to Omega. Ja mam PP, a mój brat ma Omegę, więc mogę porównać. Omega jest b.
      płytka (siedzisko), poza tym nie ma bolca pośrodku (dziecko jak nie chce jeść
      to się pręży i wyślizguje. U mnie wystarczył ten bolec (odkręca się), nie
      musiałam zapinać pasów, moja bratowa za każdym razem zapina biedaczka się
      mocuje. Cztery kółka są bardziej praktyczne niż dwa, poza tym można je
      zablokować. Ja jedynie jak bym jeszcze raz kupowała, to wybrałabym model Prima
      Pappy ten droższy (jeszcze...) z nogami w "L" nie wiem jak się lepiej wyrazić i
      z rączką do pchania z tyłu. Zdaje się ma też koszyk na drobiazgi. Jest extra i
      mam wrażenie,że zajmuje mniej miejsca. Moja córka ma 22 m-ce i teraz sama
      wchodzi do krzesełka. Jest max. opuszczone, nie ma tacki i bolca. Można wsunąć
      pod stół. Polecam bardziej niż Omegę, choć ma fajne kolorki, ale co z tego.
      • atc2 Re: krzesełko Peg Perego czy Bebe Confort 19.02.05, 18:16
        Dzięki Wallis. Upewniłaś mnie w słuszności mojego wyboru. Zadzwoniłam jeszcze
        do kuzynki, które jak się okazało miała BC Omega i właśnie ze względu na
        płytkie siedzisko sprzedała je. Zamówiłam dzisiaj PP Dondolino i już nie mogę
        się doczekać kiedy je dostanę.
        Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka