Dodaj do ulubionych

MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie?

22.02.05, 09:50
Czy Wasze dzieci chetnie sie na niej bawia?
Od ktorego m-ca zycia?
Ile taka nowa mata kosztuje? (patrzylam na Allegro, ale ceny wydaja sie
zblizone do sklepowych)
Na co zwrocic uwage przy zakupie?
Obserwuj wątek
    • izia30 Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 22.02.05, 09:53
      kupiłam matę z pałakami jak mała miała 7 tyg. spędzała na niej na podłodze cały
      dzień, to chyba dzięki zabawkom na pałąku i piszczacym uszom misia na macie tak
      szybko zaczęła się przewracać na bok, na brzuszek. polecam gorąco. jak dobrze
      poszukasz to kupisz juz za około 70 PLN
      • s.ivona Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 22.02.05, 09:58
        ja mam tiny love zoo. maly zaczal sie na niej bawic gdy mial jakies trzy
        miesiace. przestal sie nia interesowac ok 6m. bardzo polecam. niekonieczne tiny
        love bo jest bardzo droga ale mozna za ok 70-100zl kupic naprawde fajne. bardzo
        wspomagaja rozwoj ruchowy dziecka a Ty baedziesz miala troche czasu dla
        siebiesmile moj synek potrafil sie sam bawic do pol godzinysmile
    • jwloch1 Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 22.02.05, 10:25
      Mysmykupili tiny love zoo, nasz maly bardzo ja lubi i bawiac sie gimnastykuje
      sie. Naprawde polecam
    • onitsza Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 22.02.05, 12:14
      Warto. Mój synek dostał matę w 3msc życia. Bardzo lubił na niej leżeć. Jak
      zaczął raczkować to zdjęłam pałąki i sama podoszywałam do maty różne
      ciekawostki, i służy nu do dziś(8msc). Ceny są bardzo różne, ważne jest, żeby
      można było zmieniać zabawki, żeby się dzidziuś nie znudził. I zwróć uwagę na
      zalecenia wiekowe, bo np Alexis zaleca matę od 6 msc.
    • mpenzi Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 22.02.05, 12:46
      u mnie sprawdza się tiny love zoo. Moja 2 miesieczna córeczka jest nią
      zachwycona. Z każdym dniem coraz dłużej potrafi się na niej bawićsmile
    • katarzyna_b1 Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 22.02.05, 19:15
      Ja zamówiłam sobie u znajomych matę firmy Baby Ono dla mojego smyka. Może nie
      ma tam dużo wymyślnych zabawek, ale mata jest na tyle gruba, że można ją
      potraktować jako dywanik.

Mój synek
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19887866&a=19887866
    • borunia2 Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 23.02.05, 09:52
      napisalam na adres gazetowy
    • gawronka1 Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 23.02.05, 11:07
      U nas bardzo się sprawdziła. Kupiliśmy Zoo tiny Love. Córka miała 3 miesiące,
      gdy zaczęła się na niej bawić i od początku była nią szalenie zainteresowana.
      Najpierw lubiła, jak coś kolorowego dyndało jej przed oczami, potem zaczęła
      wyciągać rączki do zabawek na pałąku, a wreszcie je potrafiła złapać. Później
      przyszła pora na atrakcje samej maty, np. szeleszczące uszy słonia, piszczek,
      czy błyskające i grające pole muzyczne oraz jej największy hit- lusterko. To
      właśnie na macie po raz pierwszy przewróciła się z pleców na brzuch i do tej
      pory (ma 5 miesięcy) jest na niej najbardziej aktywna ruchowo.z mojej strony
      bardzo polecam,bo i Ty masz wtedy chwilę spokoju i możesz zostawić maluszka na
      chwile samego.
      • zaba_i_kijanka Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 23.02.05, 11:14
        Polecam, kupilśmy tiny love "zabawy na słońcu", jak mały miał 2,5 mc zakochał
        się w niej odrazu (załowaliśmy żw wcześniej jej nie było), spędzał tam długi
        czas na przwemian bawił się i spał. Niedawno zaczoł stawać więc odpiełam
        pałąki, zabawkami bawi się oddzielnie i kolorową płachtą również

Wielokrotnie powtarzaliśmy sobie co byśmy zrobili gdybyśmy tej maty nie mieli
        • dorotamoron Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 23.02.05, 11:29
          My mamy mate baby ono - kosztowała 120zł, ale jak się dobrze poszuka to mozna
          ja kupic taniej. Jeszcze tansze sa alexis. baby ono mozesz sobie obejrzec na
          ich stronie internetowej. Moj maluszek dostal mate gdy mial 3 mies i bawi sie
          nia miesiac - teraz ma 4 miesiace. Tylko na mate przyczepiam mu inne zabawki,
          bo te od maty sa male i Maciek nie moze do nich dosiegnac. Inne zabawki mozna
          przyczepiac bez problemu, wiec zawsze co jakies czas mozna dziecku zmienic
          wystroj maty. U mnie na macie wisza zabawki tiny love - zabawki tej firmy sa
          super, wiec jesli cie stac na tak droga mate (ok 220zl)to pewno bedziesz
          zadowolona. Moj maly ma przyczepione do maty jablko - moj pierwszy owoc tiny
          love, dzwonki tiny love i pilke tej firmy. Na macie potrafi lezec dlugo -
          szczegolnie bez pampersa smile klade mu pod spod tetrowa pieluszke i przykrywam
          go pieluszka i sie bawi. Mata jest dosc gruba wiec mi tez zastepuje dywanik -
          nie mam w domu w ogole dywanow.
          • gawliki Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 23.02.05, 11:55
            a my mialysmy tiny love zoo-bomba!naprawde polecam,to fantastyczne dla malucha
            juz przed 2 miesiacem zycia.mam ja na sprzedaz,jesli bys chciala.jak nowa,w
            super stanie,pisz na priva jak cos
            pozdrawiamy
            • pancia_2004 Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 24.02.05, 21:48
              prosze o cene
    • t-ola Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 23.02.05, 12:32
      Chcę sprzedać matę, bo moja córeczka przestała sie nią juz interesować. Ja tez
      polecam ten zakup, synek bawił się do roku, a mała ma teraz 8 miesiecy i już
      szuka nowych zabawek. Myslę że nie warto inwestować w drogie zabawki, moja mata
      wytrzymała dwójkę dzieci i wygląda super. Mam oryginalne opakowanie. Jest to
      mata z misiem , ma piszczący brzuszek, różne faktury materiału, zaczepiane
      zabaweczki, lustereczko, a zabawki na pałąkach możesz dowolnie zmieniać. Można
      prać ją w pralce. Chciałabym za nią 40 zł. Pozdrawiam Olga
      gg 2752620
      • pancia_2004 Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 24.02.05, 21:49
        prosze o przeslanie zdjecia
      • merces do t-ola 25.02.05, 21:02
        wysłałam list na pocztę gazetową.
    • moniaweg Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 23.02.05, 21:22
      Dzieki za opinie, dzieki Wam coraz bardziej sklaniam sie do zakupu Tiny Love Zoo
      Pozdrawiam Monika
      • jzabro Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 23.02.05, 21:57
        Odpisałam Ci w nowym poście "Baby Ono", bo coś pokręciłam i założył się nowy
        wątek.
    • jzabro do ezagraj 24.02.05, 13:39

• mamawiktorki Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 24.02.05, 15:28
      Właśnie wczoraj kupiłam matę Tiny Love ZOO przez Allegro jak tylko przyjdzie
      pocztą napisze opinię o tym zakupie.

Pozdrawiam
      Justyna
      • justa51 Re: do gawliki 24.02.05, 16:21
        czy mata do sprzedazy jest jeszcze aktualna?
      • moniaweg Re: do mamawiktorki 24.02.05, 17:37
        Ile za nia dalas w Allegro?
        • mamawiktorki Re: do mamawiktorki 24.02.05, 18:02
          Zapłaciłam 197 zł z przesyłką kobitka miała 15 sztuk wszystkie jej poszły.
          • moniaweg Re: do mamawiktorki 25.02.05, 07:35
            Ciekawa jestem Twojej opinii
    • olamatu Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 25.02.05, 13:06
      Czy są różne Tiny Love Zoo? Ceny na Allegro są tak różne, że podejrzewam, że są
      jakieś rożnice. Czy mam rację?
      • mamawiktorki Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 25.02.05, 14:55
        Wydaje mi sie ze zoo to zoo i nie ma różnić.Widziałam jeszcze z Tiny Love zabawy
        na słońcu i ta mata jest tańsza.
        • olamatu Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 25.02.05, 19:08
          Już wiem że ZOO to ZOO. Pomieszała mi dodatkowo pani w sklepie w rozmowie
          telefonicznej. Dziś kupiłam, ale mała jeszcze się nie bawi, bo musi wyschnąć.
          Tylko na chwilkę ją położyłam, bo byłam ciekawa jak zareaguje. No i wyglądała
          zdecydowanie na zachwyconą. Pozdrawiam.
      • anati2 Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 02.03.05, 09:43
        Sa dwa rodzaje maty Tiny Love Zoo. Różnią się polem muzycznym.W tej droższej
        jest pozytywka z kilkoma melodiami i swiatełkami ktore podświetlają trzy
        kwiatki.Ja mam tę pozytywką i światełkami. Córeczka była nią zachwycona.
    • polibius Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 25.02.05, 21:50
      A u mnie mata się nie sprawdziła. Ania i tak wolała się patrzeć na czarną
      lampę. Kiedy miała 5 miesięcy no może troszeczkę( rekord 20 minut) , ale i tak
      musiałam podkładać pod matę koc, bo jak się odwróciła i wyrżnęła głową o
      podłoge, to był tylko ryk. Widzę, ze większośc dzieci uwielbiamatę, może moje
      dziecko jakieś dziwne, nie wiem. Teraz ma 11 miesięcy i niestety w dalszym
      ciągu nie potrafi się zając czymś dłużej niż 5 minut. MOże ja gdzieś popełniłam
      błąd.
      POzdrawiam
      • mamawiktorki Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 26.02.05, 22:57
        Waśnie dziś dotarła mata .Moja Wiki wniebowzięta aż piszczy.Piekne kolory i te
        zabawki !!!! wspaniałe mysle że to udany zakup mimo ze drogi.

Pozdrawiam
        Justyna
        • mysza74 Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 26.02.05, 23:33
          Zainteresowanych informuje, ze jest jeszcze jedna mata Tiny Love - "kick and
          play" moim zdaniem jeszcze fajniejsza niz ZOO. Jest po pierwsze wieksza, boki
          mozna zagiac w gore, tak ze powstanie mini kojec - bezpieczny dla raczkujacych
          juz dzieci - nie wyjda poz mate. Atrakcja tej maty jest dwustrona plansza - na
          jednej stronie narysowane stopki na drugie dlonie, w ktora dziecko moze udezac
          a wtedy wydaje zabawne odglosy zwierzaczkow lub gra muzyke Mozarta i swieca sie
          swiatelka.
          • moniaweg Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 27.02.05, 07:43
            Jaka jest cena tej maty i gdzie ja mozna dostac?
            Jestem z matami Tiny Love na biezaco i nie spotkalam "kick and play"

Pozdrawiam Monika
            • mysza74 Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 27.02.05, 22:23
              w Niemczech kosztuje 70 Euro. Jest to nowy produkt TinyLOve wiec moze nie dotarl
              jeszcze do Polski. Popytaj w sklepach. W zalaczeniu link do strony Tiny Love z
              informacja o tej macie: www.tinylove.com/toy.aspx?toyId=46

Pozdrawiam
              Iwka
              • monikaps Re: MATA EDUKACYJNA. Warto kupic? Jaka polecacie? 03.03.05, 23:54
                Moja Ewunia dostala mate jak miala 3 miesiace, nie jest to mata markowa, taki motylek z palakami, ale i tak bardzo dobrze sie na niej bawila. Przestala wlasciwie jak zaczela pelzac (okolo 7 miesiecy), bo wtedy ciekawsze bylo wlazenie pod fotele. Teraz jeszcze czasem jej ja rozkladam, ale mata staje sie juz niebezpieczna, bo palaki sie skladaja jak mala silniej pociagnie, i jak siedzi to sie przewraca z impetem. Ale i tak uwazam to za swietna rozwijajaca zabawke. Teraz uzywamy czasem maty Chicco - bez palakow ale za to z obrazkami i niespodziankami na podlodze.
                Pozdrawiam
                Monika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka