Dodaj do ulubionych

chusta czy nosidełko?

11.08.05, 14:02
Mój syn ma 2,5 miesiąca i chciałabym kupić coś w czym mogłabym go nosić.
Zastanawiam się tylko czy lepsza będzie chusta czy usztywniane nosidełko? Nie
znam nikogo kto miałby coś takiego więc nie wiem co będzie lepsze. Może mi
doradzicie?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • coronella Re: chusta czy nosidełko? 11.08.05, 19:22
      ja mam i chustę i nosidełko. I nie bardzo wiem, co Ci doradzić. Chusta jest fajna, często noszę po domu swojego miesięcznego synka. Ale dziecko ma w niej taką dziwna pozycje, jest ścisnięte i jakby owinięte wokół mnie. Nie wiem, czy odwazyłabym się wyjść z taką chusta na dłuższy spacer. Używam jej w domu, gdy muszę cos zrobić a mały bardzo płacze.

Nosidełko- chyba jest wygodniejsze. Dla starszego dziecka z pewnością. Jesli masz małego wiercipiętę- ja bym sie bała, że z chusty wypadnie. Być może ja nie umiem jeszcze z chusty korzystac, może z biegiem czasu odkryję jej walory, ale na dzień dzisiejszy wole nosidełko. Tylko, że one sa dla dzieci od 3 miesiąca, więc mój synek jeszcze jest za mały.
      • mamatomka1 Re: chusta czy nosidełko? 11.08.05, 21:21
        Ja kupiłam chustę red castle sport gdy syn miał 3 miesiące i na drugi dzień
        oddałam. Nie umiałam małego tam ułożyć, był strasznie ściśnięty, cały czas się
        wiercił bo mu było niewygodnie i ciasno, marudził i płakał. Tak szybko jak go
        włożyłam tak szybko wyjęłam. Potem kupiłam nosidło bodajże Womar i też oddałam
        bo mały wpadł tam jakoś głęboko, ciężko mi było go wyjąć. Było strasznie
        nieporęczne. Po miesiący kupiłam nosidło Bebe confort isys i to był strzał w
        dziesiątkę. Sztywne, poręczne, łatwo wyjąć i włożyć dziecko. Dla mnie rewelacja
        i dla mojego synka chyba też. Noszę go bardzo często w trakcie spacerów kiedy
        znudzi mu się siedzenie w wózku. Mam je zawsze pod ręką.
        • agusia913 Re: chusta czy nosidełko? 19.08.05, 12:57
          Chusty nie umiałam używać- dla mnie zakup porażka. Kupiłam nosidełko madercare
          3d rewelacja mala ma 9 miesięcy i jeszcze ją w nim noszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka