poziomka158 19.08.05, 12:11 CZEŚĆ MAMUSIE ! NIE MAM POJĘCIA NA JAKI WÓZEK SIĘ ZDECYDOWAĆ Z KOŁAMI ZWYKŁYMI CZY NA POMPOWANE (ŁADNIEJSZE . JAK CZESTO ZDAŻA SIĘ WAM PRZEBICIE KOŁA W TAKI WÓZKU ? DZIĘKI POZIOMKA158 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksaa1 Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 12:15 Odradzam koła pompowane- jesli je przebijesz musisz wózek oddać do zakładu samochodowego(!) w celu naprawy. I wyłącz capslocka. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkaaa78 Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 12:20 Za kołami pompowanymi!!! Mam wózek prawie trzy lata ( deltim ) używam go baaardzo dużo, jeźdzę po wertepach, nawet cył na plaży nad morzem , w lesie , w górach nie zdażyło mi się,żeby opona została przebita, zresztą nie ma problemu - byłam zapobiegawcza i wczesniej kupiłam zapasową, lezy bezuzyteczna. Co jakiś czas chodzę na stację CPN gdzie , oczywiście za darmo, pracownicy dopompowują mi kólka, trwa to minutę Wózek o małych kółkach zapada się w każdą dziurę, nie wjeżdza tak ładnie na krawężnik, nie pojedziesz nim komfortowo przez śnieg czy wyboje Jedyny problem jest wtedy gdy mieszkasz na piętrze bez windy - kółka sporo dodają do wagi Odpowiedz Link Zgłoś
monisia98 Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 12:28 ja mialam taki sam dylemat jak ty 2 lata temu i zdecydowalm sie na wozzek peg- perego Atlanctico - mniejsze kola , nie pompowane ale super amortyzacja kolek i naprawde szczeeze go polecam , ma pelne usztywnienie, nie wzielam wozka na pompowanych kolach z jednego powodu - nie miescil mi sie do samochodu , a peg- perego bez problemu , my duzo podrozujemy wiec musialam miec wozek , ktory latwo wsadze do baganika , sama musisz rozwazyc za i przeciw, plusy napwewno takiego wozzka sa - duzy, stabilny , wygodny, minusy- ciezki do wnoszenia, duzy i niepakowny do sammochodu chyba ze masz ciezarowke , a siaganie kol nie poreczne i zajmuje duzo czasu i jestes cala brudna, no i w domu zajmuje sporo miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 12:37 tylko pompowane kolka! na sniegi, wertepy, sa najlepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
balba_77 Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 12:37 z tymi kołami pompowanymi i ich zakładaniem i zdejmowaniem, to wszystko zależy od modelu wózka. W moim się zakłada i zdejmuje błyskawicznie. Rąk sobie jakoś przy tym nie brudzę. Koła jeszcze nie przebiłam, a jeżdżę "po różnościach". Odpowiedz Link Zgłoś
balba_77 Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 16:00 monisia98 napisała: > duzy i niepakowny do sammochodu chyba ze masz ciezarowke bniniejszym dementuję, mój ładuję bez problemu do Malucha )) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 12:47 Ja bylam bardzo zadowolona z kół pompowanych i na pewno szczerze moge polecic.Zdecydowanie ładniej wygladaja a dziurka trafila mi sie tylko raz przez przeszlo rok uzytkowania ) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlaczka Pompowane!- 19.08.05, 13:39 Zdecydowanie polecam pompowane kółka.Jak pisała jedna z przedmówczyń-takim wózkiem wjedziesz dosłownie wszędzie...no i amortyzuje Dzidziusia elegancko.Fakt-te wózki są cięższe od zwykłych,ale z tym także mozna sobie poradzić.Ponieważ mojego męża często nie ma w domu (z racji zawodu),a mieszkamy na IV piętrze-nauczyłam się tym wehikułem zjeżdżać po schodach (maluszek w tym czasie grzecznie siedzi w łóżeczku).A poza tym te kółka łatwo się ściągają Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak tylko pompowane 19.08.05, 14:13 Mam porównanie, bo przy pierwszej córce miałam ze zwykłymi kołami, a teraz jeździmy na pompowanych. Wszędzie można wjechać - na plażę, na śnieg, po schodach, no i żaden wertep nie jest mu straszny . Przez ponad dwa lata użytkowania ani razu opona nie była przebita i tylko dwa razy zaszła konieczność pompowania. Kółka zdejmuje się bajecznie prosto, ale to pewnie zależy od firmy. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Wózek dla dziecka 19.08.05, 15:55 Moje doświadczenia z kołami takimi i siakimi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=27868861&a=27873100 Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Wózek dla dziecka 19.08.05, 16:50 Jeśli chodzi o komfort jazdy, nie ma co się sprzeczać-wiadomo, ze wygodniejsze są pompowane. To po prostu kwestia lepszej amortyzacji wstrząsów. No i rzeczywiście jest niezastąpiony w trudnym terenie. Ale taki wóżek ject ciężki, więc jeśli mieszkasz wysoko bez windy i będziesz musiała wnosić wózek po schodach, a przy okazji będziesz jeździła nim gónie w mieście po prostych drogach, to wygodniejszy będzie na małych kółkach. Co do gabarytów do bagażnika-również dementuję, podobnie jak jedna z przedmówczyń: spokojnie mieści się do bagażnika malutkiego peugeota. A co do kółek; mi zdarzyło się dwa razy przebić kółko, podczas tego samego spaceru poszłam z "kapciem" do wulkanizacji, pan zdjął kółko i w ciągu 10min dostałam je naprawione Do głowy nie przyszłoby mi, żeby z tego powodu odstawiać wózek do serwisu na kilka tygodni. Acha, naprawa w Warszawie na żoliborzu kosztuje 6-8zł(zależy od zakładu). Jeśli więc nie musisz znosić wózka z wysoka, polecam pompowane. Sama mieszkam w mieście, ale trudno byłoby mi sobie poradzić z wózkiem z innymi kółkami. Synek urodził się w grudniu, a częstotliwość i jakość odsnieżania plus jakość chodników powodowała, że nawet takim wózkiem ciężko było mi przebijać się przez zaspy i oblodzone chodniki(o alejkach w parku nie mówiąc...) Odpowiedz Link Zgłoś
jania22 Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 17:12 Jesli nie musisz dzwigac wozka na 4 pietro, to jak najbardziej pompowane. I nie chodzi o to ze jest ladny (mnie sie barzdiej podobaja male kolka), tylko jest najwygodniejszy dla malenkiego dziecka. W moim nic sie nie dzieje. Kupilam wozek razem z pompka na wyposazeniu i w ogole jej nie uzywam bo nie mam takiej potrzeby. Powietrza ubywa tylko wtedy gdy nim nie jezdzisz. Poziomko staraj sie nie uzywac kapslocka, bo to na forum oznacza krzyk. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 22:49 Zdecydowanie z pompowanymi. Małe kółka na pewno są lepsze ale tylko dla prowadzącego. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 22:57 ja mam pompowane, ale jeszcze nie jezdze wozkiem. kupilam za rada znajomych i sprzedawcow w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś