Dodaj do ulubionych

WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NIE ?

19.08.05, 12:11
CZEŚĆ MAMUSIE ! NIE MAM POJĘCIA NA JAKI WÓZEK SIĘ ZDECYDOWAĆ Z KOŁAMI
ZWYKŁYMI CZY NA POMPOWANE (ŁADNIEJSZE smile. JAK CZESTO ZDAŻA SIĘ WAM PRZEBICIE
KOŁA W TAKI WÓZKU ? DZIĘKI POZIOMKA158
Obserwuj wątek
    • aleksaa1 Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 12:15
      Odradzam koła pompowane- jesli je przebijesz musisz wózek oddać do zakładu
      samochodowego(!) w celu naprawy. I wyłącz capslocka.
      • magdalenkaaa78 Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 12:20
        Za kołami pompowanymi!!! Mam wózek prawie trzy lata ( deltim ) używam go
        baaardzo dużo, jeźdzę po wertepach, nawet cył na plaży nad morzem , w lesie , w
        górach smile nie zdażyło mi się,żeby opona została przebita, zresztą nie ma
        problemu - byłam zapobiegawcza i wczesniej kupiłam zapasową, lezy bezuzyteczna.
        Co jakiś czas chodzę na stację CPN gdzie , oczywiście za darmo, pracownicy
        dopompowują mi kólka, trwa to minutę smile
        Wózek o małych kółkach zapada się w każdą dziurę, nie wjeżdza tak ładnie na
        krawężnik, nie pojedziesz nim komfortowo przez śnieg czy wyboje
        Jedyny problem jest wtedy gdy mieszkasz na piętrze bez windy - kółka sporo
        dodają do wagi sad
        • monisia98 Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 12:28
          ja mialam taki sam dylemat jak ty 2 lata temu i zdecydowalm sie na wozzek peg-
          perego Atlanctico - mniejsze kola , nie pompowane ale super amortyzacja kolek i
          naprawde szczeeze go polecam , ma pelne usztywnienie, nie wzielam wozka na
          pompowanych kolach z jednego powodu - nie miescil mi sie do samochodu , a peg-
          perego bez problemu , my duzo podrozujemy wiec musialam miec wozek , ktory
          latwo wsadze do baganika , sama musisz rozwazyc za i przeciw, plusy napwewno
          takiego wozzka sa - duzy, stabilny , wygodny, minusy- ciezki do wnoszenia,
          duzy i niepakowny do sammochodu chyba ze masz ciezarowke , a siaganie kol nie
          poreczne i zajmuje duzo czasu i jestes cala brudna, no i w domu zajmuje sporo
          miejsca.
          • inia25 Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 12:37
            tylko pompowane kolka! na sniegi, wertepy, sa najlepsze!
          • balba_77 Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 12:37
            z tymi kołami pompowanymi i ich zakładaniem i zdejmowaniem, to wszystko zależy
            od modelu wózka. W moim się zakłada i zdejmuje błyskawicznie. Rąk sobie jakoś
            przy tym nie brudzę. Koła jeszcze nie przebiłam, a jeżdżę "po różnościach".
          • balba_77 Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 16:00
            monisia98 napisała:

> duzy i niepakowny do sammochodu chyba ze masz ciezarowke

bniniejszym dementuję, mój ładuję bez problemu do Malucha smile))
    • agnes123 Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 12:47
      Ja bylam bardzo zadowolona z kół pompowanych i na pewno szczerze moge
      polecic.Zdecydowanie ładniej wygladaja a dziurka trafila mi sie tylko raz
      przez przeszlo rok uzytkowania wink)
    • pavlaczka Pompowane!- 19.08.05, 13:39
      Zdecydowanie polecam pompowane kółka.Jak pisała jedna z przedmówczyń-takim
      wózkiem wjedziesz dosłownie wszędzie...no i amortyzuje Dzidziusia
      elegancko.Fakt-te wózki są cięższe od zwykłych,ale z tym także mozna sobie
      poradzić.Ponieważ mojego męża często nie ma w domu (z racji zawodu),a mieszkamy
      na IV piętrze-nauczyłam się tym wehikułem zjeżdżać po schodach (maluszek w tym
      czasie grzecznie siedzi w łóżeczku).A poza tym te kółka łatwo się ściągają smile
    • umasumak tylko pompowane 19.08.05, 14:13
      Mam porównanie, bo przy pierwszej córce miałam ze zwykłymi kołami, a teraz
      jeździmy na pompowanych. Wszędzie można wjechać - na plażę, na śnieg, po
      schodach, no i żaden wertep nie jest mu straszny wink. Przez ponad dwa lata
      użytkowania ani razu opona nie była przebita i tylko dwa razy zaszła
      konieczność pompowania. Kółka zdejmuje się bajecznie prosto, ale to pewnie
      zależy od firmy. Pzdr
    • mika_p Re: Wózek dla dziecka 19.08.05, 15:55
      Moje doświadczenia z kołami takimi i siakimi:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=27868861&a=27873100
      • leigh4 Re: Wózek dla dziecka 19.08.05, 16:50
        Jeśli chodzi o komfort jazdy, nie ma co się sprzeczać-wiadomo, ze wygodniejsze
        są pompowane. To po prostu kwestia lepszej amortyzacji wstrząsów. No i
        rzeczywiście jest niezastąpiony w trudnym terenie. Ale taki wóżek ject ciężki,
        więc jeśli mieszkasz wysoko bez windy i będziesz musiała wnosić wózek po
        schodach, a przy okazji będziesz jeździła nim gónie w mieście po prostych
        drogach, to wygodniejszy będzie na małych kółkach.
        Co do gabarytów do bagażnika-również dementuję, podobnie jak jedna z
        przedmówczyń: spokojnie mieści się do bagażnika malutkiego peugeota.
        A co do kółek; mi zdarzyło się dwa razy przebić kółko, podczas tego samego
        spaceru poszłam z "kapciem" do wulkanizacji, pan zdjął kółko i w ciągu 10min
        dostałam je naprawionesmile Do głowy nie przyszłoby mi, żeby z tego powodu
        odstawiać wózek do serwisu na kilka tygodni. Acha, naprawa w Warszawie na
        żoliborzu kosztuje 6-8zł(zależy od zakładu).
        Jeśli więc nie musisz znosić wózka z wysoka, polecam pompowane. Sama mieszkam w
        mieście, ale trudno byłoby mi sobie poradzić z wózkiem z innymi kółkami. Synek
        urodził się w grudniu, a częstotliwość i jakość odsnieżania plus jakość
        chodników powodowała, że nawet takim wózkiem ciężko było mi przebijać się przez
        zaspy i oblodzone chodniki(o alejkach w parku nie mówiąc...)
    • jania22 Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 17:12
      Jesli nie musisz dzwigac wozka na 4 pietro, to jak najbardziej pompowane. I nie
      chodzi o to ze jest ladny (mnie sie barzdiej podobaja male kolka), tylko jest
      najwygodniejszy dla malenkiego dziecka. W moim nic sie nie dzieje. Kupilam
      wozek razem z pompka na wyposazeniu i w ogole jej nie uzywam bo nie mam takiej
      potrzeby. Powietrza ubywa tylko wtedy gdy nim nie jezdzisz.

Poziomko staraj sie nie uzywac kapslocka, bo to na forum oznacza krzyk.
      Pozdrawiam
    • cortinka Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 22:49
      Zdecydowanie z pompowanymi. Małe kółka na pewno są lepsze ale tylko dla
      prowadzącego.
    • pimpek_sadelko Re: WÓZEK DLA DZIECKA Z KOŁAMI POMPOWANYMI CZY NI 19.08.05, 22:57
      ja mam pompowane, ale jeszcze nie jezdze wozkiem. kupilam za rada znajomych i
      sprzedawcow w sklepie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka