Dodaj do ulubionych

buciki dla niemowlaka

31.08.05, 11:46
Hej. Poradźcie mi jakie kupić buciki dla synka. Mały ma 8 mies. Jeszcze nie
chodzi. Mam dla niego buty, takie ze sztywną piętą ale póki jeszcze nie
próbuje stawiać pierwszych kroczków może lepiej kupić jakieś takie
mięciutkie? Chyba w takich będzie mu wygodniej w wózeczku. No ale w sklepach
są tylko te sztywne. A Wy jakie kupujecie?
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: buciki dla niemowlaka 31.08.05, 11:53
      Buty kupiłam jak syn zaczął w miare dobrze chodzić, tak były skarpety z abs-ami
      przy pierwszych krokach, podciaganiiu do stania itp.. Szkoda małych nóżek. Beata
      • abit26 Re: buciki dla niemowlaka 31.08.05, 11:58
        Jak narazie mój maluszek też "chodzi" tylko w skarpetkach ale na dworze już
        niedługo zrobi się chłodno i chcę żeby było mu ciepło w stopki
        • alexsc Re: buciki dla niemowlaka 31.08.05, 12:14
          Ja kupiłam kiedyś w Mothercare takie paputki na przylepiec. Do wózka i na
          wizyty były jak najbardziej ok. Możesz też zobaczyć w naturino pulcino, ale one
          są drogie, tak mi się wydaje.
          • abit26 Re: buciki dla niemowlaka 31.08.05, 12:19
            Pewnie drogie. Nie uśmiecha mi się kupować butów za 50 zł dla dzidzi która
            jeszcze nie chodzi. Jak już zacznie stawiać kroczki to ok, muszą być porządne
            buty i wtedy dam więcej kasy. Teraz wolałabym jakieś tańsze. Ale dzięki za odp.
            • alexsc Re: buciki dla niemowlaka 31.08.05, 12:26
              A zobacz jeszcze w takich sklepach z ciuszkami dzieciecymi, takie paputkowate
              chyba nie są bardzo drogie. Może w Bartku mają coś z takiego typu żeby były
              lekkie i nie ciążyły na razie nie-chodziaczkowismile Na razie nic więcej nie
              przychodzi mi do głowy
              • abit26 Re: buciki dla niemowlaka 31.08.05, 12:56
                Oki, dzięki
    • agni71 Re: buciki dla niemowlaka 31.08.05, 22:05
      Polecam buciki z materiału z polarem w środku, są mięciutkie i ciepłe, tyle, że
      na teraz lub na ciepłą jesień będą za ciepłe. Ja kupowałam w H&M, nie były
      bardzo drogie, na pewno mniej niż 50zł smile

aga
      • tygisek Re: buciki dla niemowlaka 01.09.05, 09:53
        jesli syn "zbiera sie" do chodzenia, na jesienne spacery kupilabym mu na twoim
        miejscu jakies miekkie butki, ale takie, w ktorych mozna poprowadzac dziecko za
        raczki, jesli cos takiego praktykujecie (moja coreczka np nie chciala siedziec w
        wozku, wolala przemierzac swiat na stopkach, choc wspierana przez nas mocno pod
        pachami...)ja kupilam jej na ten czas gucie i dla nas to bylo dobre rozwiazanie,
        gucie miescily cieple skarpetki i w nich Majka przechodzila ciepla i sucha czesc
        jesieni, pozniej kupilam jej trzewiki bartki powyzej kostki, pozniej zimowe
        bartki, ale uwazam ze mialy troche za sztywne podeszwy jak na poczatkujacego
        chodziaczka, dzis juz mm doswiadczenie w kupowaniu butow dla mojego dziecka i
        wiem na co zwrocic uwage - moja coreczka wyrosla przez zime z kupinych na wyrost
        bartkow i na koniec sezonu musialam kupic jej inne zimowki, poniewaz juz w
        sklepach byla wiosenna kolekcja, wybor byl trudny, wpadly mi butki mrugala i
        byly naprawde swietne, cieplutkie i z miekka podeszwa, dziecku bardzo dobrze sie
        w nich chodzilo, widac bylo odrazu...
        w sportowych sklepach mozna za nieduze pieniazki kupic skorzane ale z miekka
        podeszwa adidaski (ja mialam adidasa), to tez moze byc dobre rozwiazanie na
        jesien i czas zanim syn nie zaczie chodzic na dobre, ja na zime na twoim miejscu
        kupilabym juz normalne buty zimowe, a nie ocieplane paputki, nawet wyscielane
        polarem, bo zima u nas moze sie skonczyc w marcu a do tego czasu pewnie twoj syn
        zacznie chodzic i bedzie chcial potuptac chociaz chwile w sniegu, to dla
        dzieciaka wielka frajda, nawet na czworaka czy za raczki, a w takich ocieplanych
        ja nie puscilabym dziecka nawet na chwile.
        pozdrawiam, tygisek
        • abit26 Re: buciki dla niemowlaka 01.09.05, 12:37
          dziękuję za rady

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka