greenland Re: co lepsze NUBY czy Avent? 09.09.05, 17:25 jak dla mnie Nuby ma lepsze smoczki i niekapek tez mają lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: co lepsze NUBY czy Avent? 09.09.05, 20:18 mam obie-ale wg mnie lepsze nuby!! butle, smoki i niekapki. Odpowiedz Link Zgłoś
qlerka Re: co lepsze NUBY czy Avent? 09.09.05, 20:19 Oddaję głos na nuby! Używam od początku butelki i smoczki. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga3 Re: co lepsze NUBY czy Avent? 10.09.05, 02:13 A ile płacicie za smoczki niekapki? I za butelki? Tez ich namiętnie używam, ale chciałabym porównać ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: co lepsze NUBY czy Avent? 11.09.05, 21:11 smoczek niekapek (silikonowy) kupuje za 8 zl., samych kubkow nie ydalo mi sie kupic, ze smoczkiem kupiłam za 25 zl. Na szczescie smoki niekapki pasuja tez do innych butli . Odpowiedz Link Zgłoś
kinga3 Re: co lepsze NUBY czy Avent? 11.09.05, 23:26 Łeee... A ja myślałam, że drogo płacę. Za smoczki 2 niekapki (te z krzyżykiem we wklęsłej dziurce) 13,90, butlę z ustnikiem widziałam w necie, ceny nie pamiętam, sam ustnik po 8zł, ale przesyłka droga, przyjdzie mi wyszukać go w Smyku, na razie smoczki niekapki wystarczają w zupełności... A butelkę, taką karbowaną, zabarwioną jak nakrętka, prawie 300ml, kupiłam za 9,50 (smoczek był w zestawie) To ostatnie, to wiedziałam, że tanio kupuję, oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
agnysek Re: co lepsze NUBY czy Avent? 13.09.05, 15:57 ja tez wole nuby, chociaz avent jest ok, a wogóle najdłuzej sluzyla nam kiedys butelka bebe confort a jak ktos szuka nuby to jest np tutaj; www.tanimarket.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kafik1 Re: co lepsze NUBY czy Avent? 13.09.05, 21:20 i tutaj www.dzieciecakraina.com.pl -- Pozdrawiam Magdo-Kaśka DzieciecaKraina.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
llea odnośnie NUBY 14.09.05, 09:00 Zawsze kupowałam butelki antykolkowe i muszę powiedzieć, że są super. W tej całej euforii i zachwytu nad nuby kupiłam zwykła buteleczkę (balonik, z obrazkiem misia) do soczku. Butelka na pierwszy rzut oka bardzo fajna, dołączono do niej miękki ustnik i uchwyt dla ułatwienia trzymania przez dziecko. Po krótkim czasie okazało się, że butelka jest wadliwa - bardzo łatwo można ją żle zakręcić lub co gorsze wszystko jest ok i podczas picia zakrędka odskakuje i wszystko wycieka!!! Ostatnio miałam taką historię w nocy, dziecko było całe oblane soczkiem jagodowym, musiałam je przebrać, oczywiście się rozbudziło i godzinkę następną miałam z głowy (( Dzisiaj idę do sklepu kupuję najzwyklejszego canpola. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kinga3 Re: odnośnie NUBY 14.09.05, 12:23 Hm, a moze po prostu źle ją zakręciłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
karol987 do IIea 14.09.05, 12:50 Przepraszam,że się wtrącam ale jak poisz dziecko w nocy to naprawdę ze szczerego serca radzę tylko przegotowana woda żadne soczki.To jest ważne dla zębów twojej dzidzi pomijając pościel,która się polała.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
llea Re: do IIea 14.09.05, 19:33 Karol dzięki za radę, ale przerabialiśmy już wodę i herbatkę i niestety nic innego małemu w nocy nie wchodzi poza sokiem (rozcieńczam pół na pół z wodą) lub mlekiem. Wychodzę z założenia, że lepiej dać dziecku 60 ml soku niż dodatkowo karmić mlekiem. Kinga - na pewno dobrze zakręciłam, to już sięzdarzyło nie pierwszy raz, tylko jeszcze nigdy w nocy! Odpowiedz Link Zgłoś