Dodaj do ulubionych

Wózki Maclaren Quest

28.09.05, 20:56
Proszę o radę od kiedy używałyście tych wózków. Wg stron angielskich i
amerykańskich można od 3 miesiąca, wg francuskich od 6 miesiąca, a według
polskich od 1,5 roku. Prawdę mówiąc trochę mnie to zastanawia. Planuję zakup
tego wózka dla 3-4 miesięcznego dziecka i zastanawiam się czy to ma sens. Nie
będzie to podstawowy wózek na spacery, tylko na zakupy i ewentualnie na
wakacje.
Bardzo proszę o opinie.
Pozdrawiam
Peilin
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Wózki Maclaren Quest 28.09.05, 21:19
      Dla 4 miesięcznego dziecka zdecydowanie odradzam. Bo: małe kółeczka i słabe
      resory to duże wstrząsy dla kręgosłupa, który przecież jest jeszcze słabiutki,
      brak pozycji leżącej to mordęga dla maluszka, który przecież wyłącznie leży i
      tak mu jest najwygodniej, a jego kręgosłupowi najlepiej. Ten model według mnie
      jest dla dziecka półtorarocznego wzwyż i to na krótkie wypady do sklepu,
      autobusu itp.
      Jeśli moge coś doradzić, to jak bardzo potrzebujesz lekkiego, składanego w
      parasolkę wózka na krótkie wypady to raczej typu Inglesina Max lub Zippy, albo
      Peg perego Pliko, albo Chicco ct 0.1 , To spacerówki składane w parasolki,
      lekkie (Ok.7 kg) ale dobrze amortyzowane,, z możliwością rozkładania do pozycji
      leżącej, choć zalecane dla dzieci powyżej 6 miesiąca.
      • lgosia1 Re: Wózki Maclaren Quest 28.09.05, 21:25
        od półtora roku to przesada, ale tak od 8 miesięcy- czemu nie? Dziecko już
        pewnie siedzi. My mamy maclarena techno classic - z Questem nie porównywałam.
        Ale gdybym miała jeszcze raz kupować maclarena to zrobiłabym to już w 8-9
        miesiącu życia
        • mamami Re: Wózki Maclaren Quest 28.09.05, 22:48
          Ja mam Questa odkąd synek skończył 8 miesięcy. Ja osobiście nie widzę przeszkód
          w zakupie takiego wózka dla maluszka 3-4 miesięcznego, oczywiście tak jak
          piszesz jako wózka rezerwowego.
          Sama kupiłam Plko Matic gdy mały miał 4 miesiące i w porównaniu z Questem ma
          zdecydowanie gorszy podnóżek (krótszy i trochę spadzist i synek cały czas mi
          się zsuwał), jest milion razy cięzszy i większy po złożeniu.
          Quest ma bardzo wygodną pozycję półleżąca, wg mnie zbliżoną do pozycji w
          foteliku.
          Proponuję ci żebyś po prostu przymierzyła malca do tego wózka i sama zobaczysz
          czy coś takiego ci pasuje.
          Generalnie Quest to wg mnie zdecydowanie najlepsza przewozówka na naszym rynku.
          • peilin Re: Wózki Maclaren Quest 29.09.05, 09:36
            Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Jeszcze raz chciałabym podkreślić, że dla 3-4
            miesięcznego dziecka byłby to wyłącznie wózek dodatkowy używany do centrów
            handlowych, a nie na spacery. Na spacery mam już Bebe Confort z gondolą i
            spacerówką, ale jest on dosyć nieporęczny do składania i wkładania do samochodu.
            Pozdrawiam
            • mamami Re: Wózki Maclaren Quest 29.09.05, 22:10
              peilin napisała:

> Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Jeszcze raz chciałabym podkreślić, że dla 3-
              4
              >
              > miesięcznego dziecka byłby to wyłącznie wózek dodatkowy używany do centrów
              > handlowych, a nie na spacery.

Wg mnie nie kupisz lepszego wózka do tego celu .
            • pinik Re: Wózki Maclaren Quest 29.09.05, 23:38
              Na wyjazdy do supermarketow mozna go spokojnie juz uzyc. A pozniej bedziesz
              miala fajna, lekka spacerowke, skladana w mala waska paczke, ktorej pozniej
              prawie kazda mama poszukuje. Lepiej zainwestowac juz teraz i dluzej korzystac!

Wozek ten jest najlepszy w swojej klasie (wg mnie bije na glowe nawet niby o
              klase lepszego maclarena Techno XT! Lepiej sie prowadzi i znacznie lzejszy, a
              dziecko i w nim sie przespac moze). Ja ten wozek baaaaaaaardzo lubie (choc
              wyglad mi sie niezbyt podoba) i polecam!
    • coronella Re: Wózki Maclaren Quest 29.09.05, 22:18
      ja własnie dzisiaj odebrałam paczuszkę z moim nowym questem. Ma byc dla starszej, ale przymierzyłam do niego mojego 2,5 miesięcznego szkraba i na wypady do sklepu, czy krociutkie spacerki woziłabym go bez obaw! i będę wozić! mój malec jest duzy i silny jak na swój wiek, tak więc 3-4 miesięczniak moze jeżdzic spokojnie! Wózek rzeczywiście bardzo fajny, ładny, estetyczny... z resztą mam równiez volo, w którym jestem zakochana. Teraz za namowa naszej kolezanki pinik kupiłam questa i... zostawiam sobie obydwa smile
      • keitii1 Re: Wózki Maclaren Quest 29.09.05, 23:06
        można wiedzieć gdzie i za ile go kupiłaś? tez jestem nim zainteresowana
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka