honi_29 22.11.05, 12:13 Witajcie mamy. Może to głupi i śmieszny wątek,ale mimo wszystko zapytam.Nie wiem jakie sanki kupić swojemu synkowi.Mąż twierdzi,że te z metalowymi płozami,ja z drewnianymiW jednym jesteśmy zgodni-musi być z oparciemJakie macie doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
figrut Re: Muszę kupić sanki,ale jakie? 22.11.05, 12:43 Ja polecala bym z drewnianymi plozami[mam i takie ,i takie] lepiej sie slizgaja i wbrew pozorom te drewniane sa trwalsze, przy metalowych rurki pod spodem dosc szybko sie wycieraja i te dziury pozniej hacza . Odpowiedz Link Zgłoś
76kitka Re: Muszę kupić sanki,ale jakie? 22.11.05, 13:12 Mój synek ma 18-cie miesięcy, w zeszłym roku mąż kupił Mu w Go sporcie takie saneczki niemowlęce plastikowe z oparciem i wyprofilowanym siedziskiem. Ale ja jako dziecko wolałam drewniane, metalowe były cięższe. Te drewniane do dzisiaj są dobre, mój tata oczyścił je dla wnuka, pewnie w przyszłym sezonie Mikołaj do nich dorośnie. Udanej sanny życzę Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Muszę kupić sanki,ale jakie? 22.11.05, 13:17 Mam juz enty rok te same- drewniane.Z oparciem, ktore odkrecilam, gdy dziecko mialo 3 latka.Mamy w poblizu górke, z ktorej zjezdzamy razem- dziecko z przodu ja z tylu, w oparcie trudno bylo mi sie wcisnac. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Muszę kupić sanki,ale jakie? 22.11.05, 13:17 ja wolę drewniane. Te przecież od spodu są wyłożone metalem. A całość lżejsza... Odpowiedz Link Zgłoś
mamadacja Re: Muszę kupić sanki,ale jakie? 22.11.05, 13:23 A jak się te metalowe płozy z drewnianych sanek nawoskuje ( zwykłą świecą) to prują aż miło Polecam również Odpowiedz Link Zgłoś
miirabelka Re: Muszę kupić sanki,ale jakie? 22.11.05, 13:33 Mnie się bardziej podobają drewniane, lżejsze i ogólnie takie bardziej dziecięce Jeszcze jedna rada: zwróc uwagę na rozstaw płoz, lepsze są te szersze, mniej wywrotek na zakrętach i podjazdachDobrze też jeśli oparcie mozna zdemontowac, kiedy maluszek podrośnie. Pozdrawiam Ps.Mam jeszcze pytanie do mam: widziałam jakiś czas temu śliczne, ogromne, dwuosobowe sanki.Czy któraś z Was widziała takie cudo? czy można u nas kupic? (pytałam rodziców, ale były w rodzinie już od dwóch pokoleń). ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: długie sanki 22.11.05, 22:41 >Ps.Mam jeszcze pytanie do mam: widziałam jakiś czas temu śliczne, ogromne, > dwuosobowe sanki.Czy któraś z Was widziała takie cudo? czy można u nas kupic? > (pytałam rodziców, ale były w rodzinie już od dwóch pokoleń). Ja zamówiłam ostatnio sanki na stronie sanki.com.pl (przy okazji dziękuję osobie, która w innym wątku podała ten namiar). Wybrany przeze mnie model to "baranie rogi" (z doświadczenia wiem, że takie są dla dziecka wygodniejsze) dł. sanek 110cm - może takie się dla ciebie nadadzą? Przepraszam, że podałam nieaktywny link, ale nie wiem, jak wkleić aktywny. aga Odpowiedz Link Zgłoś
miirabelka Re: długie sanki 23.11.05, 13:13 Aga! Bardzo dziękuję za adres strony z sankami, bardzo fajna. Sanki niestety trochę mniejsze od tych które widziałam, ale najlepsze z tych które do tej pory oglądałam Pozdrawiam ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: Muszę kupić sanki,ale jakie? 22.11.05, 14:00 Był niedawno wątek na Zakupach. Poszukaj. My już od dwu lat mamy sanki kupione w Realu. Duże, drewniane, z odkręcanym oparciem. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
honi_29 Re: Muszę kupić sanki,ale jakie? 22.11.05, 16:50 DziękiKupimy z drewnianymi i szeroko rozstawionymi płozami,z odkręcanym oparciem.To będą pierwsze sanki naszego prawie 1,5-rocznego synka.Chciałabym żeby były jak najładniejsze,dlatego wydawało mi się,że lepsze byłby drewniane.Pozdrawiam Was cieplutko.Honi Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Muszę kupić sanki,ale jakie? 22.11.05, 23:00 Nie muszisz Nie ma przepisu, że wszyscy musza mieć sanki Mój synek teraz skończy 3 lata, w zeszłą zimę prawie wcale nie interwesowały go sanki (mamy drewniane). czasem pozwalał sie ciągac, ale to wszystko. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś