Dodaj do ulubionych

ALLEGRO - kolejny oszust

16.12.05, 14:38
I na mnie trafiło, niestety na wiele innych osób również. Licytowałam garaż
Fisher Price na allegro w aukcji wieloprzedmiotowej. Nie muszę mówić jak się
ucieszyłam,że wygrałam - to był jedyny dostępny garaż FP w tamtym czasie
(teraz też ich nie ma), było to w niedzielę wieczorkiem, w poniedziałek
wpłaciłam pieniążki, bo chciałam mieć garaż szybko w domu, jeszcze we wtorek
pan się odezwał, że wyśle a potem cisza.... Ani kasy ani garażu. Niezły
przekręt, bo koleś miał kupę wieloprzedmiotowych aukcji z zabawkami,
kończących się mniej więcej w jednym czasie. Ludzie w większości kasę
powpłacali, zanim się wydało,że to zwykłay oszust. Jestem tak wściekła,że
szkoda słów. Najgorsze, że allegro poinformowało nas - kupujących dopiero w
środę, ale co tam - mi zablokowali moje konto we wtorek, na moje pytanie
dlaczego Pan kazał mi wyjaśniać sytuację mojego udziału w aukcji. Rozwalił
mnie, powiedział,że mieli sygnały o moim powiązaniu ze sprzedającym, ha, ale
jemu konto zablokowali w środę! Brak słów, wszystko niby wyjkaśnili i mnie
przeprosili, konto odblokowali, ale niesmak i niechęć do allegro pozostałasad
No i oczywiście zgłaszam na policję tego oszusta!!
Oto aukcja:
www.allegro.pl/show_item.php?item=76061870
a to komentarze dla tego pana:
www.allegro.pl/show_user.php?uid=3938980
Ku przestrodze, kochane mamy!
Pozdrawiam, Magda
Obserwuj wątek
    • alojw Re: ALLEGRO - kolejny oszust 16.12.05, 15:37
      Ja się miałam skusić na pociąg FP, ale troche dziwiła mnie niska cena (65 zł),
      no i to, że wcześniej sprzedawał tylko emblematy samochodowe (pewnie
      kradzione). Czytałam komentarze negatywne dla tego gościa i ktos wspomniał, że
      w regulaminie jest napisane iż do 300 zł Allegro zwraca koszty. Może spróbuj
      powalczyć.
    • kwiatom1 Re: ALLEGRO - kolejny oszust 16.12.05, 15:44
      no własnie. Kurcze, mnie też wyrolował, co prawda nie do konca, bo na szczęście
      umowiłam sie na odbiór osobisty, więc kasy nie przelałam. Szkoda mi tych,
      ktorzy przelewy zrobili i teraz nie mają kasy na zabawki dla dzieci. No i
      niepotrzebne latanie przed swiatami po policji i wykłócanie sie z allegro o
      zwrot kasy. Mam nadzieje, ze dotknie go wymiar sparwiedliwosci.
      • monja76 Re: ALLEGRO - kolejny oszust 16.12.05, 15:59
        Szok, jak można!?
        • ursgmo Re: ALLEGRO - kolejny oszust 16.12.05, 16:02
          Prawdę mówiąc zawsze kupując na takich aukcjach gdzie sprzedający znienacka ma
          bardzo dużo i to hodliwego towaru , czekam na komentarze od pierwszych osób
          które dostaną przesyłkę. Żadna zbrodnia tydzień zwłóczyć . Uratowało mnie to
          już dwukrotnie przed takim właśnie oszustem .
          • ursgmo Re: ALLEGRO - kolejny oszust 16.12.05, 16:03
            Miałam na myśli czekanie z płatnością , zalicytowac można jak najbardziej.
            • maggie2229 Re: ALLEGRO - kolejny oszust 16.12.05, 16:24
              Dziewczyny, faktycznie mnie tez to zdziwiło, ze przed tymi promocyjnymi
              zabawkami sprzedawał emblematy skoda, opel...juz rozumiem, jakby 1 marki,
              np.swój...to juz pachniało złodziejem
              CZYTAJCIE KOMENTARZE
              ale współczuje i dolaczam sie do zyczen pozytywnego zalatwienia sprawy zarówno
              na policji jak i allegro
    • laminja Re: ALLEGRO - kolejny oszust 16.12.05, 16:31
      tutaj jest kolejna oszukana:
      www.dzieckoinfo.fora.pl/viewtopic.php?t=478&sid=1baa75a2b477296e9b1c7a349d141ad5

• sledziowa Re: ALLEGRO - kolejny oszust 16.12.05, 17:10
      Strasznie mi żal Was ale dla mnie to wielka przestroga, informujmy się nawzajem
      o każdym takim oszuście buszującym na allegro, ok?
    • betty1234 Re: ALLEGRO - kolejny oszust 16.12.05, 17:24
      O rany a ja też licytowałam w dwóch aukcjach ale jakimś "fuksem" chyba zostałam
      przelicytowana. Współczuję tylko tym, którzy powpłacali kasę.
      A coś już wcześniej wydawało mi się nie tak bo chciałam kupić farmę little
      people - w aukcji było jej zdjęcie ale w opisie zupełnie coś innego i w porę
      się wycofałam.
    • mamakacpra1 Re: ALLEGRO - kolejny oszust 16.12.05, 17:32
      Witaj, koniecznie trzeba zgłosić sprawę na policję. Niestety jest to sporo
      latania i załatwiania, ale dlaczego darować. Każda transakcja na allegro jest
      ubezpieczona do 300 PLN i naprawdę można odzyskać pieniądze. Wiem, ponieważ
      sama kupiłam telefon za 260 PLN , którego nigdy nie dostałam, zgłosiłam sprawę
      na policji, wypełniłam parę formularzy ( allegro przesyła na skrzynkę ),
      przesłałam kopię swojego dowodu i dowód wpłaty i po 3 miesiącach odzyskałam
      całą sumę.Trzeba wejść w "Dlaczego Allegro jest bezpieczne ?" na stronie
      allegro na niebieskim pasku, a póżniej w "Program Ochrony Kupujących ".pozd
    • ewelinaz25 Re: ALLEGRO - kolejny oszust 16.12.05, 18:03
      wiecie co, allegro też powinno za to dostać po d... Czemu tak późno ostrzegli
      ludzi? Na co oni czekali, aż majątek zbiją na prowizji? Przecież i tak nie
      wydębią od niego wpłaty. Krew się gotuje czytając jego komentarze, trzeba nie
      mieć serca, żeby tak żerować na dzieciach. Co za gnida!!!
    • mama4dzieci 18 1140 2004 0000 3902 4005 8496 OSZUST pawmarket 16.12.05, 18:35
      Ja tez trafilam na oszusta na allegro,chcialam kupic prezent dla dziecka pod
      choinke,,wtopilam 130zl.
      pawma,froog,pawma,,to jego nick,,,konto
    • mama4dzieci Re: ALLEGRO - kolejny oszust 16.12.05, 18:37
      Ja tez napisalam do allegro ale nawet nie raczyl8 do mnie odpisac !!!!!!!!!!!!!!
      Zglosilam fakt na poliocje...ale czy kase uda sie odzyskac???
      Ponioc allegro ubezpiecza aukcje od 50-300zl,,i ponioc powinno poszkodowanym
      kase,,,ale pewnie dostaniemy tylko fige z makiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • kasiula.m Re: ALLEGRO - kolejny oszust 16.12.05, 22:16
        Jeżeli napisałas dzisiaj to jeszcze poczekaj - z pewnością odpiszą.

Sama dałabym sie nabrać... Chociaz czytam komentarze... Ale najpierw patrzę na
        inne aukcje sprzedającego: myślałabym że ma hurtownię zabawek. Tylko te
        emblematy (niektóre za złotówkę sprzedał! dla komentarza!).

Bardzo mi przykro z powodu poszkodowanych.

CZYTAJCIE KOMENTARZE!
      • aska0619 Re: ALLEGRO - kolejny oszust 16.12.05, 22:29
        Też licytowałam u tej GNIDY i kupiłam tylko Kuleczkowy Raj Fisher
        Price ......te aukcje od początku mi się nie podobały ale zmyliło mnie to że
        gosc miał prawie 50 pozytywnych komentarzy....a on poprostu czekał na taką
        przedświąteczną okazję - zwyczajnie długo to planowałi udało mu się
        zrealizować. W środę rano robiłam w mBanku przelew i pomyślałam że wyslę też
        pieniądze za zabawkę bo jak będę zwlekać to nie dojdzie na Święta, a że miałam
        spisane dane więc chciałąm to zrobić od razu i jak byłam w połowie.......coś
        m,nie tknęło , no zupełnie nie mam pojecia co ??? pomyślałm sobie że rzucę
        okiem czy gosc ma już jakieś komentarze za zabawki ....i wyczyściłam
        przelew .Nie była to wielka kwota bo raptem niecałe 50 zł ale dlaczego dla
        złodzieja !!!
        Ponieważ nie było żadnych komentarzy i okazało się że gośc ma niewiadomo
        dlaczego zawieszone konto wysłałm e-maile do wszystkich osób, które ze mną
        wygrały aukcję z pytaniem czy otrzymały zabawki ? Okazało się że niestety nie a
        za godzinę dostałam e-maila z allegro aby nie wpłacać pieniędzy - uważam że
        barzo późno i ze powinni to zrobić już w chwili zawieszenia konta .......
        Dużo rzeczy kupiłam na allegro ale teraz mimo wszystko mam taaaaki niesmaaaak
        że szok !!!!
        • rysia_mama_wiktorka Re: ALLEGRO - kolejny oszust 17.12.05, 10:24
          Mam nadzieję, że wszyscy poszkodowani odzyskają swoje pieniądze od allegro. Ja
          nie mam dobrych doświadczeń z załatwianiem czegolokwiek z zespołem allegro ale
          tutaj sprawa wydaje się być ewidentna.

pozdrawiam i trzymam kciuki
          • hania731 Re: ALLEGRO - kolejny oszust 17.12.05, 17:27
            A ja nie mogę zrozumieć,jak mozna cokoliwek licytować u sprzedawcy z taka
            iloscią negatywnych komentarzy!!
            Czy liczyłyście,że dla Was zrobi wyjątek?
            Ja od ponad roku jak nie dlużej robię zakupy na allegro i zawsze było w
            porządku.A takiego gościa ( z takimi komentarzami ) omijac z daleka.
            • monii_1 do hania731 17.12.05, 18:12
              niestety nie mogli znać komentarzy negatywnych skoro zaczeły się dopiero 14-
              stego !!
              b5.lilypie.com/rp0s1?57553c
              b2.lilypie.com/D3kwp1?r=98ec6f
              • maggie2229 Re: do hania731 18.12.05, 14:46
                tak hania731, pewnie niedokładnie spojrzałaś - faktycznie ta gnida
                przygotowywała sobie grunt przez wczesniejsze miesiące, ostatnia chyba
                transakcja w listopadzie i potem nagle zabawki-wiele ,wiele z tą samą data
                zakończenia-aby wszyscy zdążyli powpłacać kaskę, nie wiedząc o innych
                poszkodowanych...
                wiec jedyne co mogło zastanowić (bo komentarze były wszystkie do tych aukcji
                pozytywne) to to, że sprzedawał wczesniej wmblematy samochodów-pewnie kradzione...

współczuję i mam nadzieję, że złapie go policja a wszyscy poszkodowani odzyskają
                pieniązki
    • gabi54 Re: ALLEGRO - kolejny oszust 17.12.05, 10:18
      Boże dziewczyny tak Wam współczuję, też licytowałam u tej gnidy, ale mnie
      przelicytowali, mogłam wtopić duzo pieniążków bo chciałam kupić BABY BORN, a
      chciałam troszkę oszczędzić!!!!!
      • agunek1 Re: ALLEGRO - kolejny oszust 18.12.05, 15:33
        Tak jak w starożytności powinni go ukarać - obciąć draniowy łapy.
        • hania731 Re: ALLEGRO - kolejny oszust 18.12.05, 17:04
          własnie,nie spojrzałam na daty.W glowie się nie mieści,bo on faktycznie musiał
          się cierpliwie przygotowywać na to oszustwo.
          Mam nadzieję,że go szybko złapią.
          • ewelinaz25 Re: ALLEGRO - kolejny oszust 20.12.05, 15:37
            właśnie jeszcze dzisiaj sprawdziłam jego opinie, niestety oszukanych osób
            przybywa, o czym świadczy narastająca liczba komentarzy. Co za drań!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka