Dodaj do ulubionych

pas sciagajac poporodowy-polecicie

30.12.05, 22:12
chcialam was prosic o poleceni jakiegos pasa poporodowego,bo widzialam juz
wiele (niestety zadnego na zywo,wszystkie w internecie),jesli macie jakies
sprawdzone godne polecenia lub tez te ktore lepiej sobie odpuscie prosze
piszczeismile moja mala powoli szykuje sie na swiat i chcialam taki kupicsmile z
gory wam dziekujesmile
Obserwuj wątek
    • lolita27 Re: pas sciagajac poporodowy-polecicie 30.12.05, 22:16
      witam, ja jestem po cesarce i tez chcialam kupic taki pas , ale moja lekarka -
      Pani ordynator zakazala mi, powiedziala, ze nie pracuja przy nim miesnie i
      wiotczeja. Moja szwagierka nosila i nic jej nie dalo.
      pozdrawiam
      • matea4 Re: pas sciagajac poporodowy-polecicie 31.12.05, 10:12
        Nosiłam właśnie po cesarce już w drugim tygodniu po porodzie pzrez ok. 12
        godzin na dobę. Od 5 tygodnia ćwiczyłam mięśnie brzucha ale tylko w
        pasie.Jestem bardzo zadowolona. Mam brzuch taki sam jak przed ciążą(9 miesięcy
        po porodzie 2 dzieci w pierwszej 30 kg, w drugiej 20 kg). Pas kupiłam w aptece
        zapinany na rzep.
        • ruda_szczurka Re: pas sciagajac poporodowy-polecicie 31.12.05, 10:17
          Moze zupelnie niepotrzebnie? ja mysle, ze to kwestia genow...
          Nie cwiczylam, nie stosowalam pasa (nie liczac takiego zwyklego do spadajacych
          z tylka spodni wink ), nie glodzilam sie - moj brzuch wyglada dokladnie tak jak
          przed ciaza... wrocil do normy po ok 3 miesiacach od porodu ale ja przytylam
          tylko 15kg. Byc moze i twoje cialo doszloby do siebie samo bez pomocy pasem? Z
          tego co wiem od mojego ojca (trener) takie akcesoria dzialaja bardziej na
          samopoczucie niz miesnie wink
          • matea4 Re: pas sciagajac poporodowy-polecicie 31.12.05, 10:27
            Być może,ale stosując pas mniej bolała mnie rana po cesarce
            • maretina Re: pas sciagajac poporodowy-polecicie 31.12.05, 10:43
              czy to prawda, ze brzuchy po cc dluzej sie "wciagaja" do stanu sprzed ciazy?
              slyszalam, ze to przez przeciete nerwy czy miesnie...
              • ruda_szczurka Re: pas sciagajac poporodowy-polecicie 31.12.05, 14:32
                nieprawda
                ja mialam cc
                • annam21 Re: pas sciagajac poporodowy-polecicie 01.01.06, 11:45

• malk0 Re: pas sciagajac poporodowy-polecicie 01.01.06, 13:29
                    kto Ci powiedzial ze brzuch jest obolaly? ja po tygodniu od cesarki zapomnialam
                    ze w ogole ja mialam...tylko ze wzgledow bezpieczenstwa wstrzymywalam sie od
                    cwiczen..sadze ze dluzej niektore po naturalnym bolalo krocze..
                    • maretina Re: pas sciagajac poporodowy-polecicie 01.01.06, 13:43
                      jestem 3.5 miesiaca po cc a czasami pobolewa mnie skora brzucha.zatem to
                      mozliwe....
                      • annam21 hej pimpek:) 01.01.06, 20:43
                        zapomniala ze wrocilas do "starego"nicku,ale poznalam po Kajtkusmile)
                        lekarz mi mowil. W niektorych przypadkach "typowe brzuszki"mozna wykonywac
                        nawet po kilku miesiacach dopiero.W koncu to operacja,naciceu ulega nie tylko
                        skora.No ale mam nadzieje ze dam rade snsmile i ze juz niedlugo,bo sily nie mam
                        powolismile pozdrawiam wszystkie mamy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka