Dodaj do ulubionych

quinny - jaki model polecacie

02.01.06, 15:38
Witam

mam pytanie do expertów i posiadaczy quinny, kiedyś słyszałam że to bardzo
dobre wózki, oglądałam nawe w sklepie ale wybór ciężki.
Stąd moje pytanie jaki model wart jest uwagi a jaki nie konieczcie.
Będe wdzieczna za każdą opinię smile
Obserwuj wątek
    • alexsc Re: quinny - jaki model polecacie 02.01.06, 15:50
      Mamy spacerówkę Freestyle 4 XL, jest bardzo wygodna. Fakt, że nie należy do
      lekkich ale dla mnie to akurat nie jest problem mamy parterowy domek. Szerokie
      wygodne siedzisko, pasy bezpieczństwa, łatwo się składa, koła popmpwane. Lekko
      się prowadzi nie trzeba z siłą pchac. Duży-ogromny kosz na zakupy. Rozkłada się
      na płasko do spania. Jestem z niego b.zadowolona.
      Odradzam Zappa jeśli dziecko ma w nim spać, to typowa przewozówka, nie rozkłada
      sie na płasko, choć jego niewątpliwa zaletą są gabaryty, mały lekki.
      • magdsc Re: quinny - jaki model polecacie 03.01.06, 15:38
        Witam,
        ja mam buzza. Też jestem zadowolona, ten model jest, w przeciwieństwie do
        Freestyla, bardzo lekki. Łatwo się składa/rozkłada, b.łatwo sie prowadzi,
        gondolka wydaje się mała, ale mój synek jeździł w niej jeszcze w tamtym
        tygodniu (5,5 miesiąca), ale z powodu wielu ubrań juz się nie mieści.
        Spacerówka rozkłada się prawie na płasko. Buzz ma piekne kolory w ofercie i
        wózki chyba trochę potaniały od tamtego toku - choć nadal do najtańszych nie
        należą. Jedyny mankament: brak kosza na zakupy, jest co prawda torba, ale
        paczki pieluch do niej nie włożysz, ponoć mają być kosze do kupienia, ale nie
        wiem gdzie one się tam zmieszczą pod spodem. Ale ogólnie ok, dobry zakup
        pozdrawiam
        magda
    • o1la Re: quinny - jaki model polecacie 03.01.06, 15:55
      my mamy zappa- jest super, ale wylacznie jako drugi wozek. wg mnie jako
      samodzielny sie nie nadaje- absolutnie nie pojedziesz nim po osniezonych
      chodnikach.
      • agnysek Re: quinny - jaki model polecacie 05.01.06, 23:12
        dzieki dziewczyny,
        mnie tez spodobał sie buzz no i jeszcze speedi - moe ktos jedzi s[eedi i moze
        powiedziec jak sie sprrawuje
        • ozania Re: quinny - jaki model polecacie 06.01.06, 12:20
          Mam nadzieje,ze wklei sie prawidlowo,bo jak nie to szukaj na forum wozki
          dzieciece watku o quinny speedismile
          Pozdrawiam,
          Ania
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=32729768&v=2&s=0
    • pia_ Re: quinny - jaki model polecacie 06.01.06, 12:34
      My mamy dwa wózki Quinny - Freestyle 4 XL i Formula 3 XL. Moja przyjaciólka ma
      Freestyle 3 XL (które właśnie sprzedaje). Jeśli miałabym teraz kupować nowe
      Quinny to wybrałabym model Comfort - 3-kołówka ale rozkładana na płasko i z
      pałąkiem - dla mnie absolutny hit.
      • jbar2 Re: quinny - jaki model polecacie 10.02.06, 21:32
        ja mam buzza.
        bardzo go lubie. zwrotny, daje rade w sniegu, na chodnikach.
        brakuje rzeczywiscie kosza na zakupy ale juz jest na stronach internetowych
        buzza, podejrzewam ze jest juz w polsce na zamowienie.

jedyne co to po wizycie w lesie sa problemy z obracaniem sie kolka przedniego.
        ale jest na to sposob bo przednie kolko rozklada sie na czesci pierwsze i ja
        jestem sama w stanie to zrobic i przeczyscic sama miejsce obrotu.

moja mala jeszcze jezdzi w gondloli (5 mc skonczone), miesci sie jeszcze pomimo
        spiworka i grubych ciuszkow.

aha !! kupowalam caly komplet w niemczech w koloni. u nas komplet spacerowka,
        gondola, fotelik, spiworek - 3500, w niemczech - 2200.
    • coronella Quinny Freestyle 3 XL Comfort 10.02.06, 22:38
      mam, jest suuuuuper,
      ma tylko jedna wade- wazy ok 20 kg, co da sie odczuc.
      Poza tym jak dla mnie rewelacja. Lzejszy w prowadzeniu niz speedy (tak tak, a majac sx-a myslalam, ze zwrotniejszego wozka nie ma), raczka regulowana (nie wyciagana) i bardzo dluga, siedzonko rozkladane na plasko i odwracane (przodem lub tylem do mamy). Super duza buda.
      Wozek boski, ja jestem zachwycona! Ma mnostwo zalet (np palak) i wyglad super.
      Moze troszke trudno sie sklada, za to ma 2 blokady i zlozony nie rozlozy sie sam.
      • natab123 Re: Quinny Freestyle 3 XL Comfort 10.02.06, 23:19
        Nie, 20 kg nie wazy smile Ma okolo 16, czyli i tak sporo. Z wielkim wysilkiem
        udalo mi sie go raz wniesc samej po schodach do banku i potem juz zawsze
        prosilam o pomoc smile

A poza tym ja tez jestem absolutna fanka tego wozka: super funkcjonalny i
        swietnie sie go prowadzi, w kazdych, nawet najtrudniejszych warunkach. Mam
        porownianie z Quinny Freestylem 3XL - tez fajny ale nie az tak zwrotny, no i
        dla starszakow, tak od okolo 1,5 roku i z Quinny Fashion 4-kolowym, ktory
        uzytkowalam przez miesiac - niby tez funkcjonalny, ale ciezki do podbijania i
        skrecania, czyli malo zwrotny (ale moze sie po zwrotnych trojkolowkach
        spaczylam smile

Druga wada oprocz ciezaru, zeby wlozyc lyzke dziegciu do tej beczki miodu, to
        plowiejaca tapicerka sad Ja mam kolor jasny, Sand, czyli niby tak bardzo nie
        razi, ale po lecie budka jest jednak troche wyplowiala sad

Pozdrawiam

Natalia
        • coronella Re: Quinny Freestyle 3 XL Comfort 11.02.06, 09:44
          wózek, wraz z opakowaniem (baaardzo cienki karton) wazy 19,800 kg, czyli bez opakowania moze wazyc 19 kg. Wazony na poczcie przy okazji wysyłania. Wiem, ze trudno w to uwiezyć, ja sama nie wiem, co tam jest takie ciężkie.
    • sdomitrz Re: quinny - jaki model polecacie 11.02.06, 10:10
      A zna ktoś tańszy model 4 Air Plus? Dlaczego jest tańszy - jakies wady może czy
      może nie jest wygodny?
      • kinka15 Re: quinny - jaki model polecacie 12.02.06, 02:14
        sdomitrz napisała:

> A zna ktoś tańszy model 4 Air Plus? Dlaczego jest tańszy - jakies wady może
        czy
        >
        > może nie jest wygodny?

chyba Quinny nie ma takiego modelu???moze pomyliłaś marki??smile)
        • coronella Re: quinny - jaki model polecacie 12.02.06, 09:51
          ma ma, i mnie sie ten wozek nawet podoba
          ale nie mialam go

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka