agnysek 02.01.06, 15:38 Witam mam pytanie do expertów i posiadaczy quinny, kiedyś słyszałam że to bardzo dobre wózki, oglądałam nawe w sklepie ale wybór ciężki. Stąd moje pytanie jaki model wart jest uwagi a jaki nie konieczcie. Będe wdzieczna za każdą opinię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexsc Re: quinny - jaki model polecacie 02.01.06, 15:50 Mamy spacerówkę Freestyle 4 XL, jest bardzo wygodna. Fakt, że nie należy do lekkich ale dla mnie to akurat nie jest problem mamy parterowy domek. Szerokie wygodne siedzisko, pasy bezpieczństwa, łatwo się składa, koła popmpwane. Lekko się prowadzi nie trzeba z siłą pchac. Duży-ogromny kosz na zakupy. Rozkłada się na płasko do spania. Jestem z niego b.zadowolona. Odradzam Zappa jeśli dziecko ma w nim spać, to typowa przewozówka, nie rozkłada sie na płasko, choć jego niewątpliwa zaletą są gabaryty, mały lekki. Odpowiedz Link Zgłoś
magdsc Re: quinny - jaki model polecacie 03.01.06, 15:38 Witam, ja mam buzza. Też jestem zadowolona, ten model jest, w przeciwieństwie do Freestyla, bardzo lekki. Łatwo się składa/rozkłada, b.łatwo sie prowadzi, gondolka wydaje się mała, ale mój synek jeździł w niej jeszcze w tamtym tygodniu (5,5 miesiąca), ale z powodu wielu ubrań juz się nie mieści. Spacerówka rozkłada się prawie na płasko. Buzz ma piekne kolory w ofercie i wózki chyba trochę potaniały od tamtego toku - choć nadal do najtańszych nie należą. Jedyny mankament: brak kosza na zakupy, jest co prawda torba, ale paczki pieluch do niej nie włożysz, ponoć mają być kosze do kupienia, ale nie wiem gdzie one się tam zmieszczą pod spodem. Ale ogólnie ok, dobry zakup pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
o1la Re: quinny - jaki model polecacie 03.01.06, 15:55 my mamy zappa- jest super, ale wylacznie jako drugi wozek. wg mnie jako samodzielny sie nie nadaje- absolutnie nie pojedziesz nim po osniezonych chodnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
agnysek Re: quinny - jaki model polecacie 05.01.06, 23:12 dzieki dziewczyny, mnie tez spodobał sie buzz no i jeszcze speedi - moe ktos jedzi s[eedi i moze powiedziec jak sie sprrawuje Odpowiedz Link Zgłoś
ozania Re: quinny - jaki model polecacie 06.01.06, 12:20 Mam nadzieje,ze wklei sie prawidlowo,bo jak nie to szukaj na forum wozki dzieciece watku o quinny speedi Pozdrawiam, Ania forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=32729768&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: quinny - jaki model polecacie 06.01.06, 12:34 My mamy dwa wózki Quinny - Freestyle 4 XL i Formula 3 XL. Moja przyjaciólka ma Freestyle 3 XL (które właśnie sprzedaje). Jeśli miałabym teraz kupować nowe Quinny to wybrałabym model Comfort - 3-kołówka ale rozkładana na płasko i z pałąkiem - dla mnie absolutny hit. Odpowiedz Link Zgłoś
jbar2 Re: quinny - jaki model polecacie 10.02.06, 21:32 ja mam buzza. bardzo go lubie. zwrotny, daje rade w sniegu, na chodnikach. brakuje rzeczywiscie kosza na zakupy ale juz jest na stronach internetowych buzza, podejrzewam ze jest juz w polsce na zamowienie. jedyne co to po wizycie w lesie sa problemy z obracaniem sie kolka przedniego. ale jest na to sposob bo przednie kolko rozklada sie na czesci pierwsze i ja jestem sama w stanie to zrobic i przeczyscic sama miejsce obrotu. moja mala jeszcze jezdzi w gondloli (5 mc skonczone), miesci sie jeszcze pomimo spiworka i grubych ciuszkow. aha !! kupowalam caly komplet w niemczech w koloni. u nas komplet spacerowka, gondola, fotelik, spiworek - 3500, w niemczech - 2200. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Quinny Freestyle 3 XL Comfort 10.02.06, 22:38 mam, jest suuuuuper, ma tylko jedna wade- wazy ok 20 kg, co da sie odczuc. Poza tym jak dla mnie rewelacja. Lzejszy w prowadzeniu niz speedy (tak tak, a majac sx-a myslalam, ze zwrotniejszego wozka nie ma), raczka regulowana (nie wyciagana) i bardzo dluga, siedzonko rozkladane na plasko i odwracane (przodem lub tylem do mamy). Super duza buda. Wozek boski, ja jestem zachwycona! Ma mnostwo zalet (np palak) i wyglad super. Moze troszke trudno sie sklada, za to ma 2 blokady i zlozony nie rozlozy sie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
natab123 Re: Quinny Freestyle 3 XL Comfort 10.02.06, 23:19 Nie, 20 kg nie wazy Ma okolo 16, czyli i tak sporo. Z wielkim wysilkiem udalo mi sie go raz wniesc samej po schodach do banku i potem juz zawsze prosilam o pomoc A poza tym ja tez jestem absolutna fanka tego wozka: super funkcjonalny i swietnie sie go prowadzi, w kazdych, nawet najtrudniejszych warunkach. Mam porownianie z Quinny Freestylem 3XL - tez fajny ale nie az tak zwrotny, no i dla starszakow, tak od okolo 1,5 roku i z Quinny Fashion 4-kolowym, ktory uzytkowalam przez miesiac - niby tez funkcjonalny, ale ciezki do podbijania i skrecania, czyli malo zwrotny (ale moze sie po zwrotnych trojkolowkach spaczylam Druga wada oprocz ciezaru, zeby wlozyc lyzke dziegciu do tej beczki miodu, to plowiejaca tapicerka Ja mam kolor jasny, Sand, czyli niby tak bardzo nie razi, ale po lecie budka jest jednak troche wyplowiala Pozdrawiam Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Quinny Freestyle 3 XL Comfort 11.02.06, 09:44 wózek, wraz z opakowaniem (baaardzo cienki karton) wazy 19,800 kg, czyli bez opakowania moze wazyc 19 kg. Wazony na poczcie przy okazji wysyłania. Wiem, ze trudno w to uwiezyć, ja sama nie wiem, co tam jest takie ciężkie. Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: quinny - jaki model polecacie 11.02.06, 10:10 A zna ktoś tańszy model 4 Air Plus? Dlaczego jest tańszy - jakies wady może czy może nie jest wygodny? Odpowiedz Link Zgłoś
kinka15 Re: quinny - jaki model polecacie 12.02.06, 02:14 sdomitrz napisała: > A zna ktoś tańszy model 4 Air Plus? Dlaczego jest tańszy - jakies wady może czy > > może nie jest wygodny? chyba Quinny nie ma takiego modelu???moze pomyliłaś marki??) Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: quinny - jaki model polecacie 12.02.06, 09:51 ma ma, i mnie sie ten wozek nawet podoba ale nie mialam go Odpowiedz Link Zgłoś