agnes_21 07.01.06, 15:09 Witam wszystkie przyszłe mamy! Proszę mi doradzić, czy warto kupować na 10 marca (termin porodu)kombinezon dla Dzidzi? Jeżeli tak to jaki najlepiej rozmiar? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bwiolab Re: kombinezon na marzec 07.01.06, 15:17 Nie warto ja urodziłam 19 mraca. przez 2 tyg było b. zimno i siedziałysmy w domu. Potem wynosiłam dziecko np. w śpioszkach na to polarkowy komplet, bluza i spodnie oraz skarpety, mozesz kupic w rozm 68 to wystarczy na długo. Do tego przykrywałam dziecko kocem, a na dno wózeczka także kocyk Odpowiedz Link Zgłoś
bwiolab Re: kombinezon na marzec 07.01.06, 15:20 jak masz jakies pytania (bo widze, ze prawie z tego samego terminu bedziemy miec dzieci to moj nr gg: 5259910, czesto jestem niewidoczna, pisz odpowiem póxniej jakby co ) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_21 Re: kombinezon na marzec 07.01.06, 15:20 Bardzo serdecznie dziękuję, tak też myślałam. Lepiej kupię ciepłe bluzeczki dla dzidzi! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: kombinezon na marzec 07.01.06, 15:23 ja mam z OM termin na 4.04. A w czym dzidzie ze szpitala ?W kombinezon jak sie wsadzi to mozna przewieźć jakos Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinam80 Re: kombinezon na marzec 07.01.06, 16:12 Ja mam śpiworek z misia na bawełnianej podszewce po córeczce.Ona urodziła się 19 lutego to dosyc w nim pochodziła.Teraz mam termin na 3 marzec i tez będę używac tego śpiworka.Najlepiej będzie jak kupisz jakiś komplecik z polaru cieplutki i wystarczy a kombinezon kupisz sobie na następną zime bo teraz nie warto kupowac sporo większego bo będzie ci nie wygodnie w takim wielkim a i tak nie wiesz jak dzidzia będzie rosnąć później czy np 68 nie będzie za mały na następną zime. Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: kombinezon na marzec 07.01.06, 16:12 Ja urodziłam 22.03 i miałam kombinezony ale takie polarowe, 2 różnej grubości. Polecam z 5-10-15 takie, z których można zrobić śpiwór bez nóżek (bardzo wygodne w wózku) lub kombinezon z nóżkami przydatny w czasie jazdy w foteliku, by zapiąć pasy.Teraz są tam przeceny. aga Odpowiedz Link Zgłoś
bwiolab Re: kombinezon na marzec 07.01.06, 16:19 Ze szpitala przewoziam dziecko w spioszkach plus koszulka oraz w czapeczce i rożku; cała dzidizę zapakowałam w nosidełko i przykryłam kocykiem grubym dośc oraz przykryłam buźkę pieluszką (na moment od drZwi do samochodu). Odpowiedz Link Zgłoś