Dodaj do ulubionych

jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły?

16.02.06, 19:20
muszę jakies kupić, a nie wiem które są najlepsze. poradzicie cos?
Obserwuj wątek
    • unique1 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 19:25
      Avent, nie sa tanie, ale sa swietne. Bella beznadziejne, przemakają.
    • izzunia Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 19:26
      wszystko zalezy od tego ile mleka ci sie z cyckow lejetongue_out
      ja czasem uzywam cieniutkich Gerbera dobrze wygladaja pod obcislymi ciuchami-
      ale ostatnio czesciej j&j - sa grubsze i bardziej chlonne, dzieki temu rzadko
      kiedy mam potop. choc i ten sie zdarza. J&J ma jeszcze taki specjalny przylep
      zeby do stanika przylepic i zeby sie nie obsunela wkladka.
      • izzunia Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 19:28
        aha, testowalam jeszcze bella, chicco i jeszcze jakies (nie wiem jakie -
        dostalam pudlo roznistych wkladek w spadku od kolezanki) i tylko gerbera i j&j
        nie powodowaly nadwrazliwosci w piersiach
    • amwaw Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 19:29
      Bella- beznadziejne
      avent-kiepskie
      avent wielorazowe- wybitnie beznadziejne( tak odznaczają się pod bluzką, że
      wygląda jakby ufo na piersiach wylądowało)
      j&j- beznadziejne( wielkie+przemakają)
      gerbez-niezłe, ale też się odznaczają oraz mogą przemaczać
      chicco sensitive- the best- nie przemakają, nie odznaczają się, nie przemieszczają
      • dorro1 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 19:58
        Ja kupiłąm Bella, tak na wyjścia, a w domu nosze przecięte na pół zwykłe
        podpaski. Świetne, bo chłonne i tanie. Polecam. Wkładki laktacyjne są bosć
        drogie, a zmienia sie je bardzo często.
      • kropka1907 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 20:01
        mam podobne odczucia:
        bella-lipa,
        canpol-mega lipa!!! strasznie gryzą
        avent wielorazowe -brrr, po co ja to kupiłam!?
        avent zwykle - żadna rewelacja i drogie
        J&J dla mnie mogły być
        Penaten - wg mnie najlepsze, mięciutkie, nie przemakają, z przylepcem, fajnie
        wyprofilowane.
        Na szczęście mój Młody ma już 10 miesięcy i od dłuższego czasu nie muszę już
        używać wkładek

pzdr. Kropka
    • aguu2 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 20:09
      popieram Kropke smile
      Tuz po porodzie kiedy brodawki mialam bardzo wrazliwe a mleko lalo sie strumieniami wyprobowalam kilka rodzajow i faktycznie Penaten - rewelacja:
      najbardziej delikatne, bardzo chlonne i tak wyprofilowane ze malo widac
      Polecam
    • paskowka1973 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 20:15
      Jak powyżej - Penaten. Ale w przeciwieństwie do innych mam, u mnie sprawdzają
      się Bella, a są tańsze. Za beznadziejne uważam Canpol. Innych nie próbowałam,
      ale kupiłam jakąś nowość w Rossmanie - Babydream. Wyglądają nieźle, zobaczymy w
      praktyce
    • lineczkaa bella n/t 16.02.06, 20:21
      • ajka1 Re: bella n/t 16.02.06, 20:27
        penaten tyle, że ja miałam bardzo mało pokarmu i u mnie się się nie lał
        strumieniami
    • izoldziak Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 20:26
      Spróbowałam Babydream z Rossmana. Nie mają kleju i wędrują mi po biustonoszu na
      wszystkie strony. Zostanę przy Penaten
      • asia616 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 20:32
        tylko CHICCO - najlepsze
    • mimsoon Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 20:38
      gerber
    • fiabei wielorazowe Avent 16.02.06, 20:48
      a odradzam jednorazowe Gerbera - szybko przeciekają i odbijają wzorek na brodawkach
    • sous_sol Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 20:55
      Używałam przez pierwszy miesiąc Gerbera, potem przerzuciłam się na Bella. Mi
      nie przemakają, maleńki ma prawie 5 miesięcy i mogę już praktycznie chodzić bez
      nich, jedynie do karmienia wkładam. Acha nie wiem w jakim stanie są Twoje
      piersi, początkowo piersi mogą byś zmasakrowane przez kontakt z wilgotną
      wkładką, ja smarowałam Bepanthenem i to bardzo pomagało.
      smile))
      • biedronaaw Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 21:09
        a ja mam wielorazowe avent i dobry biustonosz i sobie chwalę i wychodz taniej!
    • olimpia.szuwar Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 21:08
      Penateny jak dla mnie fenomenalne smile
      Canpol kompletnie do niczego, NUK takie sobie. Innych nie próbowałam.
      • madziarna1 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 21:17
        wkładki Chicco - rewelacja!!!!
    • kangur4 Medela 16.02.06, 21:24
      Najlepsze wkładki jakie miałam to były Medeli, z żelującym wkładem. Są
      kosmicznie drogie, ale warte tej ceny.
      Używałam tez Penatena, są ok.
      • joxanna wkładki 16.02.06, 21:34
        JJ i Penaten są identyczne - różnią się tylko kolorem opakowania. Dla mnie
        kiepskie - zostawiają jakieś takie włoski. Ja lubię Mamma, chyba Belli, u mnie
        się sprawdzają.
    • majadorka Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 22:04
      Chicco sensitive - bardzo dobre, nie przemakają, nie odznaczają się pod
      ubraniem. Każda wkładka pakowana osobno. Opakowanie 30 szt. kosztuje 16 zł.
      JJ dla mnie do kitu - przemakają, przyklejają się do brodawek i zostawiają
      włoski. 40 szt. coś ok. 15 zł.
    • biba23 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 22:07
      Hej
      wg mnie bezkonkurencyjny jest Penaten
      próbowałam jeszcze bella, avent, canpol, chico i jak dla mnie są sporo gorsze
      pzdr
    • bonnie75 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 22:55
      Gerber - kicha, takie papierowe i niezbyt przyjemne dla ciala, przesuwja sie
      pod stanikiem, ta jakbys wlozyla sobie kawalek papieru, ma sie wrazenie
      pogniecionego biustonosza,
      J&J - bardzo fajne, nie przesiakaja, z wyzlobieniam na brodawke, z przylepcem,
      Penaten - dzisiejszy zakup - tansze od J&J, ale m am wrazenie, ze sa identyczne.
    • gaba36 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 23:07
      Szczerze mówiąc tylko J&J. Na codzień używałam Belli, ale po domu, bo każde
      wyjście w innych niż J&J kończyło się plamami na bluzce.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka