o_l_a3 16.02.06, 19:20 muszę jakies kupić, a nie wiem które są najlepsze. poradzicie cos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unique1 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 19:25 Avent, nie sa tanie, ale sa swietne. Bella beznadziejne, przemakają. Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 19:26 wszystko zalezy od tego ile mleka ci sie z cyckow leje ja czasem uzywam cieniutkich Gerbera dobrze wygladaja pod obcislymi ciuchami- ale ostatnio czesciej j&j - sa grubsze i bardziej chlonne, dzieki temu rzadko kiedy mam potop. choc i ten sie zdarza. J&J ma jeszcze taki specjalny przylep zeby do stanika przylepic i zeby sie nie obsunela wkladka. Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 19:28 aha, testowalam jeszcze bella, chicco i jeszcze jakies (nie wiem jakie - dostalam pudlo roznistych wkladek w spadku od kolezanki) i tylko gerbera i j&j nie powodowaly nadwrazliwosci w piersiach Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 19:29 Bella- beznadziejne avent-kiepskie avent wielorazowe- wybitnie beznadziejne( tak odznaczają się pod bluzką, że wygląda jakby ufo na piersiach wylądowało) j&j- beznadziejne( wielkie+przemakają) gerbez-niezłe, ale też się odznaczają oraz mogą przemaczać chicco sensitive- the best- nie przemakają, nie odznaczają się, nie przemieszczają Odpowiedz Link Zgłoś
dorro1 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 19:58 Ja kupiłąm Bella, tak na wyjścia, a w domu nosze przecięte na pół zwykłe podpaski. Świetne, bo chłonne i tanie. Polecam. Wkładki laktacyjne są bosć drogie, a zmienia sie je bardzo często. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1907 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 20:01 mam podobne odczucia: bella-lipa, canpol-mega lipa!!! strasznie gryzą avent wielorazowe -brrr, po co ja to kupiłam!? avent zwykle - żadna rewelacja i drogie J&J dla mnie mogły być Penaten - wg mnie najlepsze, mięciutkie, nie przemakają, z przylepcem, fajnie wyprofilowane. Na szczęście mój Młody ma już 10 miesięcy i od dłuższego czasu nie muszę już używać wkładek pzdr. Kropka Odpowiedz Link Zgłoś
aguu2 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 20:09 popieram Kropke Tuz po porodzie kiedy brodawki mialam bardzo wrazliwe a mleko lalo sie strumieniami wyprobowalam kilka rodzajow i faktycznie Penaten - rewelacja: najbardziej delikatne, bardzo chlonne i tak wyprofilowane ze malo widac Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
paskowka1973 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 20:15 Jak powyżej - Penaten. Ale w przeciwieństwie do innych mam, u mnie sprawdzają się Bella, a są tańsze. Za beznadziejne uważam Canpol. Innych nie próbowałam, ale kupiłam jakąś nowość w Rossmanie - Babydream. Wyglądają nieźle, zobaczymy w praktyce Odpowiedz Link Zgłoś
ajka1 Re: bella n/t 16.02.06, 20:27 penaten tyle, że ja miałam bardzo mało pokarmu i u mnie się się nie lał strumieniami Odpowiedz Link Zgłoś
izoldziak Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 20:26 Spróbowałam Babydream z Rossmana. Nie mają kleju i wędrują mi po biustonoszu na wszystkie strony. Zostanę przy Penaten Odpowiedz Link Zgłoś
asia616 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 20:32 tylko CHICCO - najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
mimsoon Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 20:38 gerber Odpowiedz Link Zgłoś
fiabei wielorazowe Avent 16.02.06, 20:48 a odradzam jednorazowe Gerbera - szybko przeciekają i odbijają wzorek na brodawkach Odpowiedz Link Zgłoś
sous_sol Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 20:55 Używałam przez pierwszy miesiąc Gerbera, potem przerzuciłam się na Bella. Mi nie przemakają, maleńki ma prawie 5 miesięcy i mogę już praktycznie chodzić bez nich, jedynie do karmienia wkładam. Acha nie wiem w jakim stanie są Twoje piersi, początkowo piersi mogą byś zmasakrowane przez kontakt z wilgotną wkładką, ja smarowałam Bepanthenem i to bardzo pomagało. )) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronaaw Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 21:09 a ja mam wielorazowe avent i dobry biustonosz i sobie chwalę i wychodz taniej! Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia.szuwar Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 21:08 Penateny jak dla mnie fenomenalne Canpol kompletnie do niczego, NUK takie sobie. Innych nie próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarna1 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 21:17 wkładki Chicco - rewelacja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Medela 16.02.06, 21:24 Najlepsze wkładki jakie miałam to były Medeli, z żelującym wkładem. Są kosmicznie drogie, ale warte tej ceny. Używałam tez Penatena, są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
joxanna wkładki 16.02.06, 21:34 JJ i Penaten są identyczne - różnią się tylko kolorem opakowania. Dla mnie kiepskie - zostawiają jakieś takie włoski. Ja lubię Mamma, chyba Belli, u mnie się sprawdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
majadorka Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 22:04 Chicco sensitive - bardzo dobre, nie przemakają, nie odznaczają się pod ubraniem. Każda wkładka pakowana osobno. Opakowanie 30 szt. kosztuje 16 zł. JJ dla mnie do kitu - przemakają, przyklejają się do brodawek i zostawiają włoski. 40 szt. coś ok. 15 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
biba23 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 22:07 Hej wg mnie bezkonkurencyjny jest Penaten próbowałam jeszcze bella, avent, canpol, chico i jak dla mnie są sporo gorsze pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 22:55 Gerber - kicha, takie papierowe i niezbyt przyjemne dla ciala, przesuwja sie pod stanikiem, ta jakbys wlozyla sobie kawalek papieru, ma sie wrazenie pogniecionego biustonosza, J&J - bardzo fajne, nie przesiakaja, z wyzlobieniam na brodawke, z przylepcem, Penaten - dzisiejszy zakup - tansze od J&J, ale m am wrazenie, ze sa identyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaba36 Re: jakie wkładki laktacyjne się u Was sprawdziły 16.02.06, 23:07 Szczerze mówiąc tylko J&J. Na codzień używałam Belli, ale po domu, bo każde wyjście w innych niż J&J kończyło się plamami na bluzce. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś