Dodaj do ulubionych

Dobre butki po domu, doradźcie!

02.03.06, 10:31
Przeczytałam juz chyba wszystkie posty dotyczące bucików po domu i mam niezły
mętlik w głowie.
Chodzi mi buciki:
- sandałko-podobne (nie klasyczne kapcie Befado czy inne bo w nich mój maly
ma ciągle spocone nóżki)
- z elastyczną podeszwą
- z usztywnioną piętą.
Po prostu wygodne DOBRE butki po domu (zdałam sobie sprawe, że rozpatruje sie
często bardzo dokładnie zakup bucików na dwór, no i dobrze bo to tez wazne,
ale to przeciez w butkach domowych najczęsciej urzeduje maluch)
Czytałam o Postępach, Guciach, Danielach, Tombutach... i juz nie wiem które
sa dobre, niesztywne, po prostu wygodne.
Musze kupic te butki na dniach a w sklepach sandałków nie uswiadczysz i
dlatego pozostaje mi net.
HELP!
Obserwuj wątek
    • monika_wroclaw Re: Dobre butki po domu, doradźcie! 02.03.06, 10:51
      Polecam Tombuta, cenowo przystępny, nóżka się w nich nie poci, moja starsza
      córka latem nawet po dworze chodziła w tych bucikach, a polecił nam je
      ortopeda...

pozdrawiam, Monika
      • jolakl Do monika_wroclaw 02.03.06, 10:53
        Monika, a jak z ich podeszwą, bo spotkałam sie z opiniami, że jest bardzo
        sztywna?
        • monika_wroclaw Re: Do monika_wroclaw 02.03.06, 11:00
          Moja córka uczyła się w nich chodzić i nie było żdnego problemu, nie odniosłam
          wrażenia, że podeszwa jest za sztywna... małej bardzo dobrze się w tych
          bucikach chodziło, jak oglądałam w sklepie to podeszwa w Postępach była
          sztywniejsza...

Ale ogólnie wszystkie cztery firmy, które wymieniłaś robią bardzo dobre buciki,
          ale Tombuty są chyba najtańsze, ja płaciłam niewiele ponad 30zł.
          • beata1974 Re: Buciki Tombut i inne 02.03.06, 13:10
            Moje dziecko 2,5 roku ma problemy ze stawianiem nóżek to tzw normalność w tym
            wieku i nogi ma tzw iksy - buciki muszą mieć usztywnianą piętę i tak te z
            tombut za niewiele ponad 30 zł (przy rozmiarze do 23)to są te z otworkami po
            bokach przy pięcie i nie do końca sa takie sztywne jak powinny być - w tym
            przypadku w porównaniu do butów POSTĘPU należało by porównywać następną ofertę
            bucików tombut z całą pełną sztywną piętą która jest rzeczywiście sztywna i
            nadje się pod wkładki i tek kupiłam teraz te Tombuty tylko sztywniejsze i
            rozmiar 25 w sklepie firmowym kosztuje 64 zł) podobne postęp z oferty smyka ok
            85 zł są też w wersji wyściowej za ok 105 zł istnieje jescze inna firma która
            oferuje kapcie DANIEL są też na allegro i też są jak dla mnie fajne - kupię dla
            małego do latania po podwórku na lato jako drugą parę a za te 40-50 zł
            Może ktoś ich używa to niech opisze jakie są.
    • dollores1 Re: Dobre butki po domu, doradźcie! 02.03.06, 11:02
      Ja sowjej córce kupuję buciki firmy LEMGO
      Moim zdaniem są bardzo dobre, a do tego ładne

A jeśli twojemu synkowi pocą się nóżki to polecam nasz patent - kupujemy
      wkładki do butów na lato (takie dla dorosłych) ACTIFRESH firmy Trend (dostępne
      w Tesco). Wycinamy z nih wkładki i nogi już się nie pocą.
      • katse Re: Dobre butki po domu, doradźcie! 02.03.06, 11:38
        Tombuty na moja corke byly za szerokie wiec chodzi w postepach albo w nemo
        (podobne do postepow)

K
    • agne_s Re: Dobre butki po domu, doradźcie! 02.03.06, 12:31
      Moja córeczka chodzi już w drugiej parze butków z Tombutu, ale tych z otworkami
      koło pięty i uważam że są super. Podeszwa nie jest wcale sztywna, jest miękka i
      w dodatku nie ślizga się na panelach. Ja naprawdę polecam te butki. Dla
      córeczki zamawiałam na allegro u tej sprzedającej
      www.allegro.pl/item89301068_profilaktyczne_kapcie_butki_tombut_tanio_d_.h
      tml , która potrafi doradzić z dobraniem rozmiaru. Ja kupiłam buciki z zamszu,
      nie wiem jak wyglądają te ze skórki licowej, bo zamszowe są super. No i co
      ważne są różne kolory tych bucików, więc dla chłopca kolorek też się znajdzie,
      kwiatek da sie zdjąć. Naprawdę polecam Tombuty.
      • agne_s Re: Dobre butki po domu, doradźcie! 02.03.06, 12:32
        nie wiem dlaczego link nie działa, wklejam więc jeszcze raz
        www.allegro.pl/item89301068_profilaktyczne_kapcie_butki_tombut_tanio_d_.html
        • iwek33 Re: Dobre butki po domu, doradźcie! 02.03.06, 15:18
          Używamy sandałków Bartek, modele z elastyczną podeszwą, fajną wysoką piętą.
          Nóżka dobrze się trzyma i nie poci. Żadne inne u nas nie zdały egzaminu.
          O taki model jak ten:
          www.allegro.pl/item88939572_bartek_sandalki_w_b_dobrym_stanie_rozmiar_19.html
          • jolakl Re: Dobre butki po domu, doradźcie! 02.03.06, 15:41
            Najchetniej zapolowałabym na jakies fajne sandałki. Tym bardziej,że mój maluch
            ostatnio z wielkim zapałem przystąpił do nauki zakładania bucików i zapinania
            rzepków. Nieustannie tarmosi swoje obecne domowe sandałki i nie mam serca
            odbierac mu tej przyjemności kupując mu butki sznurowane (np. Tombuty).
            Ale na razie w sklepach zero sandałków w necie tez krucho.
    • oliwkaania Re: Dobre butki po domu, doradźcie! 02.03.06, 15:31
      Ja polecam pantofelki Naturino. Na wierzchu są z materiału, połączone paseczki,
      więc przewiewne, a w środku mają skórzaną wyprofilowaną wkładkę no i podeszwa
      jest łatwo zginalna przy chodzeniu (w taki naturalny sposób na ok. 2/3 długości
      od stopy patrząc). Mnie bardzo odpowiedają, córeczce tym bardziej. Może tylko
      tyle, że mała ma dość niskie podbicie i te bytki pasują super. Jednak dla
      dzieci z wysokim podbiciem widziałam całe skórkowe, też świetne, z serii
      Falcotto. Tylko ceny troszkę może wyskokie, bo ja płaciłam 78 zł, ale tak jak
      ktoś mówił - w pantofelkach spędza najwięcej czasu.
    • wilma-w2 Re: Dobre butki po domu, doradźcie! 02.03.06, 15:38
      Cześć ja mam też problem z kapciami dla mojego maluszka i poradzono mi kupić
      sandałki memo - są one stosunkowo drogie około 200 zł ale muszę przyznać że
      rewelacyjne. Kupiłam za namową ortopedy rozmiar większe i mój synek w zeszłym
      roku całą wiosnę i potem lato przedreptał nie skarżąc sie na bolące nóżki i nie
      ściągał ich sam z nóg co nie moge powiedzieć o kapciach. Polecam naprawde te
      butki.Powodzenia
      • jolakl Re: Dobre butki po domu, doradźcie! 02.03.06, 15:42
        Kurcze ale 200 zł to spooooora sumka sad
    • jolakl znacie takie sandałki? 02.03.06, 16:06
      Znalazłam takie sandałki, czy któraś z Was zna je może?
      • jolakl wyżej miał byc ten link do sandałków 03.03.06, 07:59
        www.allegro.pl/show_item.php?item=89028378
    • sniezkabiala Re: Dobre butki po domu, doradźcie! 02.03.06, 18:12
      Moj synek nosi Tombuty.
      Mamy pisza tutaj, ze maja elastyczne podeszwy. Owszem, ale tylko w porownaniu z
      innymi bucikami profilaktycznymi typu Postep czy Nemo. W porownaniu z typowymi
      sandalkami (Bartek, Antylopa, itp.) sa moim zdaniem dosc sztywne. Wiec jesli
      nie mialas nigdy w reku bucikow profilaktycznych, to moglabys sie zdziwic po
      zakupie...
      • iwek33 Re: do Jolakl 02.03.06, 19:16
        Piszesz, ze nie ma teraz sandałków, polecam Ci sprawdzić np w sklepie firmowym
        Bartka. W Zabrzu, gdzie jeżdżę po buciki, sandałki są cały rok, nawet po
        obniżonych cenach, bo po sezonie, a miłe panie sprzedawczynie same mówią, że
        nie chowają sandałków, bo mamy kupują jako papcie po domku.
        • katse Re: do Jolakl 02.03.06, 19:25
          Nemo (nie Memo) ma butki na rzepki, ale dosc mocne i dlugie, wiec dziecku nie
          tak latwo je odkleic

K
        • ozania do Iwek33 02.03.06, 19:59
          Iwek,
          a gdzie w Zabrzu kupujesz Bartki?Szukam czegos dla corcismile
          Pozdrawiam,
          Ania
          • iwek33 Re: do Ozania 02.03.06, 20:33
            W Zabrzu są dwa sklepy firmowe Bartka, w Platanie i w M1 przy Makro.
            Dwa tygodnie temu byłam w Platanie, były sandałki w ślicznych kolorach dla
            dziewczynek, czerwonych, w kwiatuszki chyba i inne.
            • ozania Dzieki Iwek! 02.03.06, 22:19
              smile
        • jolakl Re: do Jolakl 03.03.06, 08:03
          Masz racje Iwek, zajrze do Bartka. Nie mam ostatnio za bardzo czasu na latanie
          po sklepach i uznałam, że zimą z sandałkami bedzie ciężko no i robiłam wszystko
          aby załatwić sprawe w necie. Ale może nawet lepiej gdyby udało mi sie znaleźc
          butki w realu bo dokładnie sobie obejrzymy i przymierzymy.
          A te sandałki z Twojego linku fajne, ale rzeczywiście bardziej dziewczęce.
    • agni71 Re: Dobre butki po domu, doradźcie! 02.03.06, 21:15
      M,łodsza córka nosi po domu sandałki Bartek (takkie z gumą na przodzie) juz
      trzecią parę. Ostatnio w warszawie kupowaliśmy w Bobolandzie na Czumy po 80 zł.
      Starsza córka też nosi sandałki, w tej chwili po domu Viggami, a w przedszkolu
      antylopy. Antylopy w większości modeli mają naprawdę elastyczna podeszwę i są
      leciutkie. Viggami sa z reguły nieco sztywniejsze i cięższe.

aga
      • iwek33 Re: Dobre butki po domu, doradźcie! 02.03.06, 21:28
        Myślę, że ten model też byłby fajny do chodzenia po domu, oczywiście wzór dla
        dziewczynki,
        www.allegro.pl/item89124568_bartek_w_2101_y46_gat_i_25_16_cm.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka