olste2 09.03.06, 20:13 Witam, co powiecie na ten wózek? bo ja już głupieję jeżeli chodzi o wybór wózka dla 13 miesięcznego dziecka z wagą 12kg. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_wroclaw Re: Peg Perego Pliko Lite 09.03.06, 20:39 Moja córka ma 14,5 miesiąca. Kopiuję mój wczorajszy post: Po wielu przymiarkach Ninki do różnych wózków kupiłam Jane Energy, jestem już po pierwszym spacerku i naprawdę nie mam się do czego przyczepić. Było na temat wagi... firma Jane zawsze podaje wagę stelaża i waży on właśnie 5,6kg do tego dochodzą koła + tapicerka, a polski dystrubutor napisał, że taka jest waga wózka... stąd te rozbieżności. Ale wózek jest dość lekki, waży około 6,5kg Do wybory miałam: Peg Perego Lite, Bebe confort viva, chicco ct 0.4, Jane Energy BB Viva najtańszy z całej czwórki odpadł od razu, na żywo wygląda dużo gorzej niż na zdjęciach, ogólnie bardzo mnie rozczarował, jest taki nijaki i nie za dobrze się go podbija na krawężnik. W zestawie jest folia przeciwdeszczowa, ale wydaje mi się mało praktyczna. Chicco ct 0.4 bardzo mi się spodobał, super się prowadzi, lekko podbija, ale jest bardzo ciężki i po złożeniu bardzo duży. Wózek ma bogate wyposażenir standardowe: okrycie na nóżki, folia przeciwdeszczowa, uchwyt na kubek lub butelkę, budka, koszyk. Peg Perego Lite jest bardzo ładny, ma fajną budkę, siedzisko wizualnie jest bardzo duże, ale po włożeniu Ninki zapadła się w nie tak dziwnie, że w sumie miała tyle samo miejsca co w Jane, który jest węższy od lite. Poza tym lite jest cięższy, a rączki mimo, że nie mają regulacji wysokości ( jak w pliko p3 ) to i tak są takie rozchwiane, a poza tym podnóżek jest taki jak całe siedzisko czyli z materiału i to dość jasnego, więc pewnie szybko by się brudził od butków. Wózek jest najdroższy z całej czwórki, w wyposażeniu standardowym budka, koszyk na zakupy, uchwyt na butelkę. Jane Energy jest lekki, choć waży więcej niż 5,6kg, ale z całej czwórki najlżejszy, mały po złożeniu, jest wąski, wjedzie w każdą dziurę, a wygoda na siedzisku taka sama jak w szerszym PP Lite i chicco ct0.4, bardzo zwrotny,lekko się go podbija na krawężnik, rączki świetnie wyprofilowane i nic się nie trzęsie. Budka impregnowana - z tyłu kieszonka z dwoma przegródkami, bardzo fajna folia przeciwdeszczowa zapinana na zatrzaski, podnożek jest taki nagumowany w kolorze czarnym - łatwy do czyszczenia, wystarczy przetrzeć szmatką. Wygodna regulacja oparcia. Kółka są takiej samej wielkości jak w Lite, ale mają szersze oponki. Mocne hamulce. Cały materiał jest taki fajny impregnowany, nie powinien płowieć. Wózek tańszy od pliko lite i od chicco ct0.4, w wyposażeniu standardowym budka, koszyk na zakupy, folia przeciwdeszczowa. Odpowiedz Link Zgłoś
agadzie1 Re: Peg Perego Pliko Lite 10.03.06, 00:04 oglądałam ten wózek tydzień temu w sumie całkiem fajny, mój maluszek też jest duży a siedziało mu się całkiem wygodnie cena też przystępna, ale odpadł na rzecz Inglesiny Max z uwagi na brak pałąka uważam, że dla tekiego malucha jest ona b. przydatny Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Pasy w Pliko Lite 10.03.06, 08:47 Jeszcze dodam, że pasy w pliko lite są inne niż pliko p3, na niektórych zdjęciach są takie same, www.maledziecko.pl/index.php/cPath/51_216_218_282 a w rzeczywistości są takie: calineczka.pl/sklep/product_info.php?products_id=4942&osCsid=81f027557029a839efdd01bc598cdc8b Odpowiedz Link Zgłoś
olste2 Re: Peg Perego Pliko Lite 10.03.06, 10:36 Max też jest super ale niestety o ile się nie mylę jakieś 200zł. droższa a to już spora różnica. A czy ten pałąk jest bardzo konieczny? Bo dodam, że dziecko w tym wieku już chce chodzić i pewnie za dużo w tym wózku nie będzie przebywał. A interesuje mnie Peg Perego z paru powodów, wygląda na solidny, jest dość obszerny i przypuszczam, że wygodny a dodatkowo ma przystępną cenę. Dodam jeszcze, że teraz jeżdżę Mutsy i fajnie się go prowadzi ze względu na duże koła oraz skrętną oś. Ale drugi raz bym go nie kupiła gdyż jest duży i wbrew pozorom łatwo się go nie składa. Odpowiedz Link Zgłoś
agadzie1 Re: Peg Perego Pliko Lite 10.03.06, 12:10 cóż może jesrem nadopiekuńczą mamą, ale uważam, że takiemu maluchowi jednak pałąk się przydaje rzeczywiście chyba niezbyt dobrze orientuję w cenie, ale w zeszłym tyg. oglądałam oba te wózki z sklepie Max kosztował 760 P3 700 Odpowiedz Link Zgłoś
olste2 Re: Peg Perego Pliko Lite 10.03.06, 13:12 Mi nie chodzi o 3 tylko lite calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_121_336&products_id=4942 Odpowiedz Link Zgłoś
agadzie1 Re: Peg Perego Pliko Lite 11.03.06, 00:00 przepraszam pomyliłam się w poście, mnie też chodzi o lite, bo właśnie ten nam polecała sprzedawczyni Odpowiedz Link Zgłoś