Dodaj do ulubionych

Łóżeczko- kosz wiklinowy

16.03.06, 09:03
Czy któraś z Was użytkuje łóżeczko- kosz z wikliny, np
aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=92288952
Proszę o opinie na jego temat: czy praktyczne, wygodne dla dziecka,
bezpieczne itp.
Obserwuj wątek
    • ywwy Re: Łóżeczko- kosz wiklinowy 16.03.06, 09:28
      wygląda cudnie ale nie polecam. Ja miałam kosz z wikliny przy pierwszym dziecku
      i już w 4 miesiącu przenieślismy małego do " normalnego " łóżeczka. Bardzo
      szybko wyrósł, w koszu nie miał za duzo miejsca ( choc to łóżeczko wydaje się
      siększe ) i z boku nic nie było widać. Po prostu wiklina i piękne falbanki
      zasłaniają maluszka i zeby zobaczyć maleństwo musisz patrzeć tylko z góry a nie
      widać dziecka z boku jak w tradycyjnym łóżeczku.
      • nina1976 Re: Łóżeczko- kosz wiklinowy 16.03.06, 10:00
        Dziekuję za opinię! U nas ma ono służyć jako "ruchomy" mebel. Łóżeczko też
        będzie. Początkowo myślałam o kołysce, jednak jest ona o wiele mniejsza od tego
        kosza. Pozdrawiam
    • faq Re: Łóżeczko- kosz wiklinowy 16.03.06, 10:09
      my mamy takie:
      aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=90778994
      Dla dziecka super - przytulnie i milo w srodku, wygodnie, latwo malca polozyc na
      boczku, ale.. posluzylo do ca 5. miesiaca, potem Mloda zaczela sie przekrecac na
      brzuszek, koszyk jest stabilny ale przestala sie miescic. wolalam ja do lozeczka
      przeniesc.
      Dla mamy i taty - koszyk jest dosc gleboki wiec dziecko nisko lezy trzeba sie
      mocno pochylic, a baldachim powoduje, ze najwygodniej wyciaga sie dziecie 'od
      przodu' - te dwie sprawy wystarczyly, zeby kregoslup nadwyrezyc, zwlaszcza jak
      sie po cc jest. Wiec na kazde nocne karmienie musial tez wstawac moj maz zeby
      dzieice podac.
      Trzymamy jednak dla drugiego malca, moze tylko krocej bedzie tam spac, bo jakos
      takiej kruszyny nie widze w lozku, ktore jest tak wielkie i cokolwiek nieprzytulne.
    • nina1976 Re: Łóżeczko- kosz wiklinowy 16.03.06, 14:33
      podciągam
    • joanna_dragan Re: Łóżeczko- kosz wiklinowy 16.03.06, 15:47
      Ja mialam takie lozeczko,to jest bardzo dobra sprawa.Zawsze moglam Pole zabrac
      gdzie chcialam w mieszkaniu,wywiezcja do kuchni albo na balkon. Spala w nim do
      konca 6 miesiaca. Stalo w sypialni,potem wyemigrowala do swojego pokoju,a
      lozaczko na strychsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka