Dodaj do ulubionych

a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY?

17.03.06, 08:07
a moze ktos widział na zywo?
Jak wygladaja na zywo kolory?
Jaka odległość od siedzenia do daszka?
Obserwuj wątek
    • mamadamianka Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 17.03.06, 08:41
      aukcja.onet.pl/show_item.php?item=91684930
      • anka_hanka Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 17.03.06, 09:18
        Witam, ja mam Baby dreams Buggy w dokłandie idnetycznych kolorach (szary z
        pomarańczem) są takie jak na zdjęciu. Pozdrawiam Ania
      • katka74 Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 17.03.06, 09:21
        No właśnie ja też szukam wszędzie tego wózka, ale póki co sprzedają go tylko na
        allegro a ja bym go chętnie w realu zobaczyła. Co ciekawe nie ma go nawet na
        stronie baby dreams...
        Może ktoś coś wie?
        Kasia
        • katka74 Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 17.03.06, 09:22
          No bo bunny od buggy różni sie chyba tylko budką. A jak się jeździ Bunny? W
          jakim wieku masz dziecko?
          Kasia
          • anka_hanka Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 17.03.06, 09:24
            Hania ma rok i siedem miesięcy, jest super, pierwszego dnia nie chciałą z niego
            wysiąść, sprawdza się nawet na wybojach bo ma amortyzowane koła, skłąda się go
            jedną ręką w drugiej dzierżąc maluszka. Jeśli jest ktoś z Warszawy to zapraszam
            do obejżeniasmile jestem z Marymontu. Pozdrawiam. Ania
            • katka74 Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 17.03.06, 09:27
              A myslisz że duża dwulatka spokojnie by sie w niego mieściła?
              I jeszcze jedno... rozkłada się na płasko?
              Kasia
              • anka_hanka Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 17.03.06, 09:34
                Nie rozkłada się na płasko, ma dwie pozycje siedzącą i półsiedzącą, nie wiem
                jak wygląda duża dwulatka, moja jest na 97 cetylu ze wzrostem a z wagą na 75
                więc chyba duża i ma sporo miejsca, nie wiem tylko czy siedzisko nie było by za
                krótkie. Cały wózek wygląda faktycznie solidnie, więc bez problemów da się
                włożyć 20kg malucha. Jeśli nie jesteś z Warszawy to jak chcesz mogę pomierzyć
                wszsytko i wyśle rozmiary.
      • bba75 Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 17.03.06, 09:35
        czy to nie ten sam
        www.piotruspan.com.pl/sklep/product_info.php?cPath=23_99&products_id=2093
        • anka_hanka Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 17.03.06, 09:38
          Nie to zupełnieinny zobacz daszek...
          • katka74 Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 17.03.06, 09:44
            Czuje sie jakbysmy na czacie były... smile
            Właśnie narobili tych wózków bardzo podobnych do siebie...
            Kasia
            P.S Pojadę dziś obejrzeć ten Buggy, może cos wiedzą i o Bunny, bo w tym mi sie
            bardziej budka podoba...
    • anna.kwasny Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 17.03.06, 16:17
      ja widzialam na zywo ale we wroclawiu. wyglada tak samo jak buggy i zachowuje sie tak samo tylko daszek ma inny, kolory takie jak to w baby dreams wiec na jakikolwiek wozek spojzysz to takie kolory
      • gucci77 Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 18.03.06, 13:29
        A to mini znacie baby dreams, wiecie jaka jest różnica między modelem mini a
        buggy czy bunny?
        • mamadamianka Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 18.03.06, 13:32
          model mini bodajże nie składa się jak parasolka tylko w paczuszkę - tak jak np
          chicco pony
        • mamadamianka Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 18.03.06, 13:36
          ja teraz własnie jestem na etapie rozmyslania i podjęcia juz ost. decyzji.
          Do jutra myśle że zadecyduję. Pisałam do osób, które zakupiły bunny - są zadowolone.
          Teraz rozmyślam nad kolorem.... mam dwa typy i sama nie wiem...podoba mi się 01
          i 03....
      • staszka1974 Re: do anna.kwasny 23.03.06, 11:12
        Też jestem z Wrocławia. W którym sklepie są te wózki?
        Dzieki i Pozdr. Staszka (Ania)
    • mamadamianka Re: właśnie zamówiłam.... 21.03.06, 08:43
      Rano postanowiłam, że jednak kupie bunny ...i w efekcie juz go zamówiłam....
      Jak tylko dotrze podziele sie wrazeniami.
      • gucci77 Do mamydamianka 21.03.06, 10:12
        Mamodamianka, daj znać jak się spisuje, ja mam dylemat czy mini czy bunny...
        • katka74 Re: Do mamydamianka 21.03.06, 17:48
          Tak tak, tez mam dylemat... czekamy na opiniesmile
          Kasia
          • mikita10 Re: Do mamydamianka 22.03.06, 20:47
            Witam
            Jestem z Cz-wy i tydzień temu byłam w BD oglądać spacerówki i chyba widziałam
            ten model Bunny (na sklepie jest tyle podobnych modeli, że mi się trochę
            poplątały). A co do tego modelu (bo jestem na 99% pewna, że to był ten) to jak
            dla mnie taki jakiś "bardzo rozchwiany". Ogólnie nienajgorszy, ale totalnie
            odstręczyła mnie od niego budka. Jak ją chciałam złożyć, albo rozłożyć to
            odpadała i miałam ją w rękach. Pani w sklepie też nie umiała sobie z tym
            poradzić i zawołała Pana z serwisu, a ten po paru próbach stwierdził, że to
            dlatego, że jest..."zimno"?! W końcu stwierdził, że to taki model po prostu.
            • katka74 Re: Do mamydamianka 23.03.06, 11:03
              No to nam teraz w głowach namieszałaś... smile
              Kasia
              • madzialena11 Re: Do mamydamianka 23.03.06, 11:45
                Czytam, czytam i postanowiłam napisać... mam BD Buggy. Piszecie, że jest taki
                sam jak Bunny więc rewelacja, ale jest ale... Według mnie trzeba go kupić
                osobiście. Jak ja kupowałam swój, to z trzech modeli, które były akurat na
                stanie, tylko jeden nie był wadliwy. Mam ten wózek, porównywałam go z Mini i
                naprawdę jest bardzo dobry - ma rewelacyjne amortyzatory, nawet Peg Perego się
                tu chowawink BD Mini jest jakiś taki "dziurawy", rozchwiany płytszy, no i nie
                składa się w parasolkę i nie ma paska na ramię (ma rączkę). Jedyna jego zaleta
                to to, że rozkłada się prawie na płasko a Buggy pochyla. Poza tym w Mini oparcie
                jest na pasek w Buggy na zaczepy.
    • olamatu Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 23.03.06, 19:07
      Tu mamy oficjalne dane o bunny: www.babydesign.pl . Jednak są różnice pomiędzy
      bunny i buggy.
      • olamatu Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 23.03.06, 19:08
        www.babydesign.pl/
        • mamadamianka Baby Dreams BUNNY 27.03.06, 20:51
          Witam
          Dzisiaj dostaliśmy wózek.
          Więc tak:
          Siedzisko ma wymiary (mierzone przeze mnie) 23,5*31,5; wysokość oparcia w
          najwyzsym punkcie:48,5 a po bokach 46,5.
          Amortyzację ma rzeczywiście jak na taka parasolke superową.
          Małemu wózeczek się spodobał (w sumie w necie sam wybierał kolorek)
          Bylismy na krótkim spacerku. Wyważony spoko. Więcej napiszę po dłuższym testowaniu.
          A i jeszcze jedno:
          mikita10 napisała:

"Ogólnie nienajgorszy, ale totalnie
          odstręczyła mnie od niego budka. Jak ją chciałam złożyć, albo rozłożyć to
          odpadała i miałam ją w rękach. Pani w sklepie też nie umiała sobie z tym
          poradzić i zawołała Pana z serwisu, a ten po paru próbach stwierdził, że to
          dlatego, że jest..."zimno"?! W końcu stwierdził, że to taki model po prostu."

Więc tak - budka musi być zaczepiona na plastikach znajdujących sie na rurce a
          nie bezposrednio na samej rureczce. Wtedy trzyma normalnie i nic nie odskakuje.
          Dziwne, że pan z serwisu nie zaskoczył, no ale każdy wózeczek inny i może trudno
          sie "połapać"

Najważniejsze, bym zapomniała: WAGA - na pewno nie jest to 5,5kg. Na moje oko
          spokojnie ponad 6,kg.
    • johana19 Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 28.03.06, 10:21
      Wczoraj oglądałam oba wózki w hurtowni Baby Club na ul. Struga w Szczecinie.
      Bardzo podobne od siebie ale jednak różne. Buggy ma daszek i jest lżejszy.
      Bunny ma budkę (wg mnie fajniejszą) ale jest cięższy o jakieś 1,5 - 2 kg. Oba
      mają wygodny pasek do przenoszenia. Według mnie oparcie rozkłada się do pozycji
      półleżącej pod tym samym kontem. Różnica w cenie też niewielka. Niecałe 20 zł
      (Buggy tańszy). Już sama nie wiem, na któy się zdecydować. Kolorystyka
      identyczna.

Asia mama LENY (27-01-2005)

A Lenka ma już...
      • olamatu Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 28.03.06, 14:16
        Oglądałam Bunny'ego w Krakowie w entliczku na Dobrego Pasterza (na Zgody nie
        mają, jest też na Krzywdy). Bardzo fajny, z budką było wszystko ok, prowadzi
        się dobrze. Ja jednak decyduję się na Coneco Polo, bo rozkłada się oparcie, a
        jest niewiele cięższy.
    • kajka04 mamadamianka --> Baby Dreams BUNNY? 29.03.06, 15:33
      jak się sprawuje wózek?
    • mamadamianka BUNNY 30.03.06, 08:36
      Witam
      Niestety nie bylismy na kolejnych spacerkach. Mały jest chory. A w wózeczku
      siedzi i ogląda bajki.

• katka74 Re: BUNNY 30.03.06, 15:49
        No to życzymy zdrówka!!! i czekamy na wieści ze spacerów jak tylko sie udasmile
        Kasia
      • kajka04 Re: BUNNY 30.03.06, 15:54
        przymierzałam dziś dziecko do wózka: Bunny i Travel.
        Bunny - bardzo korzystne wrażenie, fajnie zamortyzowany, dobrze się go
        prowadziło (na niewielkim odcinku), niestety - cały czas zastanawiam się ze
        względu na oparcie. Wolałabym , aby rozkładało się do pozycji leżącej.
        Mierzyliśmy więc travel - wrażenie podobne , jak w bunny, tylko budka jakaś taka
        niedopracowana. I nadal się zastanawiam. Przy okazji:
        wsadziłam synka: do coneco (chyba speed) - prowadzenie nie takie, jak bym
        chciała oraz kiepsko zamortyzowany oraz do baby dreams pony - wrażenie zbyt
        wysokiej rączki prowadzenia wózka (mam 170 cm). Pzdr
        • gucci77 a jednak Bunny:) 01.04.06, 15:44
          dzisiaj była akcja odwiedziń w hurtowniach wrocławkich... byliśmy w Ascot na
          Sztabowej, Brevi Grillo, który był naszym faworytem po opiniach na forum i po
          fotkach okazał się wcale nie taki rewelacyjny. Jakoś wcale ta rączka regulowana
          ni wydawała się jakimś rewelacyjnym rozwiązaniem, choć wcześniej wydawałómi się
          że to dobre (mam takie rozwiązanie w DEltim Voyager), podbijanie do góry, jakby
          na krawężnik też nie zdało rezultatu, wózek uginał się a kółka przednie nie szły
          z łatwością do góry...poza tym, rzeczywiście nie było siedzisko zbyt szerokie
          dla mojej królewny. Spodobał mi się Jane Energy, ale 505 zł za wózek, który
          jednak będzie służyć prawdopodobnie tylko na chwilę nie przekonało mnie, choć
          siedzisko reczywiście szersze niż w Brevi Grillo. POjechaliśmy na Długosza do
          Bahki i oczom ukazał się Baby Dreams Bunny, na początku nie, nie, bo chcemy
          bardziej zabudowany etc. ale jak wsiadła Marta i zaczęliśmy ją wozić, podbicie
          super, amortyzatory ekstra, wygodne siedzisko i Tusia która nie chciała zejść smile
          No i wzięliśmy za 149 zł szaro-pomarańczowy smile Jutro na spacerku sprawdzimy w
          praniu... Acha mam minusa, jest długim wózkiem i my przy Renault Megane niw
          możemy położyć tak prostopadle do bagażnika tylko na skos...
          • monika_wroclaw do gucci77 01.04.06, 18:41
            Energy był w Askocie za 505zł???

A to dranie, 3 tygodnie temu kosztował 559zł

Napisz jakie były kolory, jeśli możesz...smile

pozdrawiam
    • mamadamianka Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 01.04.06, 21:13
      o to jest nas już dwie....z baby dreams bunny. Mi sie też bardzo podobał ten
      szary z pomarańczowym...no ale mój Damianek wybrał inny..(niebiesko
      -popielaty)..ale też ładny.
      CZekam aż mały wyzdrowieje i wyruszymy na spacerek.
      • gucci77 przed pierwszym spacerkiem 02.04.06, 15:31
        Zaraz nim jedziemy z córeczką na wrocławski rynek i sprawdzimy jaki jest
        naprawdę w jeździe smile Mamodamianka a Damianek w jakim jest wieku? Spacerówka
        była chyba czarna z domieszką pomarańczy, ale zupełnie nie pamiętam, jak
        zobaczyłam cenę to uciekłam wink
        • monika_wroclaw Re: przed pierwszym spacerkiem 02.04.06, 18:20
          to mnie uspokoiłaś smile bo to była ta brązowa-pamarańczowa z felerną budką,
          pewnie dlatego obniżyli na nią cenę...
          • staszka1974 Też Baby Dreams Bunny 03.04.06, 11:35
            Ja tez tydzień temu kupiłam Bunny na Długosza we Wrocławiu (też
            szaro-pomarańczowy). Jak za taką cenę to wózek jest super, dobra jakość, dobrze
            się go prowadzi, łatwo podbija na krawężnik. Sprawdza się nawet na lekkich
            wertepach. Muszę przyznać, że córeczka bardzo go lubi. Ale faktycznie jest długi
            (w Golfie IV wchodzi do bagażnika na skos). Któtszą wersją jest Buggy (ale też
            ma chyba węższe kółka i płytsze siedzisko. Bunny jest super, wahającym się mogę
            tylko powiedzieć, że warto go kupić.
            To chyba są teraz wózki, które mają największe wzięcie i najwiecej zmian w
            wątkach smile
    • iwek33 Re: a kupił ktoś może Baby Dreams BUNNY? 03.04.06, 21:29
      A mnie na żywo bardziej podoba się Chicco Caddy ( jednak). I przy nim zostaję.
      • gucci77 Bunny to strzał w dziesiątkę :) 03.04.06, 23:22
        Dzisiaj Tusia prawie cały czas była na dworze i ... jak nigdy był lament jak
        trzeba byłó ją wyciągnąć z wózka... chyba rzeczywiście jest wygodny smile Strasznie
        się cieszę, że go kupilśmy i ta budka też jest fajna jak jest większy wiatr smile
        • ka-ka Re: Bunny to strzał w dziesiątkę :) 04.04.06, 12:21
          czesc
          tez mam zamiar zakupic BD Bunny
          tylko mam pytanie do mam które juz go maja,
          czy jest na wyposazeniu lub czy mozna do niego dokupic folie przeciwdeszczowa?
          dziekuje za odp. pozdrawiam
          • gucci77 Re: Bunny to strzał w dziesiątkę :) 04.04.06, 13:04
            jeżeli kupisz na Allegro to tam oferują dodatkowo gratis folię przeciwdeszczową
            i np. śpiworek, w sklepie trzeba dokupić samemu, bo nie ma w wyposażeniu.
            • mamadamianka Re: Bunny to strzał w dziesiątkę :) 04.04.06, 13:47
              ja właśnie kupiłam na allegro. Dostałam gratis folię. zakrywa cały wózeczek.
              • aneta775 Re: Bunny to strzał w dziesiątkę :) 04.04.06, 14:35
                Witam a czy ktoś wie od jakiego wieku jest ten wózek bo zastanawiam się nad jej
                kupnem ale moja córka ma 10 miesięcy czy nie jest jeszcze na ten wózek zamała?
                • staszka1974 Re: Bunny to strzał w dziesiątkę :) 04.04.06, 15:06
                  Mimo że producent tych wózków, podaje informację, że siedzisko w Bunny (Buggy)
                  nie nadaje się dla dzieci poniżej 6 miesiąca, ja nie woziłabym w nim nawet
                  rocznego dziecka. Myślę że wiek 1,5 roku u dziecka jest optymalny dla
                  wózków-parasolek. Dla mojej córki (21 miesięcy) Bunny jest idealny i to w ogóle
                  okazał się super wózkiem. Dla mniejszych dzieci (zwłaszcza tych które lubią
                  jeszcze spać w wózku) wybrałabym bardziej "wypasioną" parasolkę (opuszczane
                  oparcie, regulowany podnóżek) np. Chicco Ct. 05, BC Allegro z budką, Jane Energy
                  itp. Sa trochę cięższe ale bardziej odpowiednie dla maluchów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka