Dodaj do ulubionych

No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy Ct06

09.04.06, 08:44
Wczoraj zabrałam rodzinę i pojechałam do sklepu Chicco, skąd po 15 minutach
wyjechałam Chicco Caddy w kolorze rdzawym/rudym (?) z beżową lamówką (był
jeszcze kolor musztardowy błeee i troszkę smutny szary).
Wózek jest bardzo estetycznie wykonany, ma fajnie wyprofilowane rączki
(szkoda tylko, że nie obrotowe, bo moja córa uwielbia pchać sama pusty
wózek), spore kółka i jest naprawdę lekki. Siedzonko jest głębokie, trochę
mała ta regulacja oparcia - szkoda, no i daszek mógłby być zamontowany wyżej,
bo młoda ma głowę w daszku smile, ale jakoś zaradzimy tej kwestii.
Jeszcze tylko skorzystam z patentów Iwek33 i będzie ok.
Fajna przewozowa parasolka smile
Aha kupiłam wózek za 199 zł w Chicco CH Borek we Wrocławiu.
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 09.04.06, 21:01
      Jak będziesz szukać koszyczka do Caddy, to w Twoim wątku o parasolce są
      namiary gdzie można zdobyć takowy. Między innymi api76 napisała:
      "a jeśli chodzi o koszyczek to ten pan z allegro )all czy jakos tak ) napisał,
      że
      postara się wystawić w najbliższych dniach koszyk pasujący do caddy".

• iwek33 Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 10.04.06, 14:38
      Sprawdziłam dziś w sklepie koszyk z wózka Coneco Speede. Pasuje świetnie do
      Caddy i ładnie wygląda. Dzwoniłam do Coneco w Częstochowie, można bez problemu
      zamówić taki koszyczek, tylko cena z przesyłką okrutna: koszyk 20 zł i 14 zł
      koszt wysyłki!!!

• bea975 Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 11.04.06, 09:11
      Kupiłam Caddy w zeszłym roku, pod koniec lata. Nadal jestem zadowolona z tego
      wózeczka smile Dobry wybór smile
      • katse Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 11.04.06, 09:13
        a moja corka wyglada w tym wozku smiesznie
        jest za wysoka do niego

a tak sie cieszylam ze kupie lekki i niedrogi wozeczke

sad((
        • bea975 Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 11.04.06, 09:33
          Mój synek jest akurat niski - ma 83 cm wzrostu. Podejrzewam, że Caddy posłuży
          nam jeszcze dłuższy czas smile
    • mamabe Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 13.04.06, 12:49
      jak sprawuje się wózek? jak myślicie, do jakiego wzrostu dziecka starcza ten
      daszek w wózku? pozdrawiam
    • mamabe Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 13.04.06, 12:53
      jeszcze jedno pytanie: czy ta regulacja pochylania oparcia na suwaki jest
      praktyczna? czy te suwaki są wytrzymałe? ktoś wie? pozdrawiam
      • iwek33 Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 13.04.06, 13:20
        Suwaki działają bez zarzutu u nas ponad rok, wózek również sprawuje się
        świetnie, oparcie ma co prawda 46 cm wysokości, ale jak założysz stelaż daszka
        za stelaż oparcia ( daszek rozciągnięty jest na dwóch prętach, te pręty można
        założyć za stelaż wóżka) to tworzy się jakby przedłużenie oparcia do wysokości
        ok.60 cm. Ja mam wyrośniętego trzylatka, ale nadal używamy Caddy i nie
        zamierzam zmienić na nic innego, jak siedzi, to głowa wystaje już ponad
        oparcie, ale nie cała. Natomiast jak załozę ten daszek i obniżę oparcie to
        wygodnie śpi. No i barierka tacka Tako w ramach podnóżka ( w razie czego służę
        fotkami) dla mniejszych dzieci ( my już nie potrzebujemy) i jest to super
        przewozowa parasolka.
        • mamabe Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 13.04.06, 13:43
          dziękuję , pozdrawiam
          • mmala6 Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 13.04.06, 14:06
            a czy ten wozek bylby dobry dla takiego malucha jak moj Mateusz (obecnie 14,5
            m-ca ale wozek chcemy kupic z m-c)? czy to raczej dla 2-3 latkow? Mamy atlantico
            ale potrzbuje parasolke na 'szybkie wyskoki' albo zeby tylko gdzies podjechac.
            • pia_ Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 13.04.06, 14:31
              Ten wózek to typowa przewozówka, więc jeśli maluch miałby ochotę zaliczyć
              drzemkę może być niewygodna. Dla 2-3 latków to idealna sprawa jak nóżki na
              długim spacerze rozbolą, albo kiedy trzeba "spacyfikować" dziecko w celu
              szybszego dotarcia do miejsca przeznaczenia. Jeśli chodzi Ci tylko o to aby
              podwieść gdzieś szybko malucha to jest ok - choć radziłabym zobaczyć ja na żywo
              i przymierzyć dziecko.
              • mmala6 Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 13.04.06, 14:34
                jasne,ze przymierze zanim kupie.Mateusz jezdzi w Atlantico jak ksiaze, wiec nie
                wiem jak mu sie spodoba taka parasolka.Nie, spanie odpada calkowicie (poza
                tym,ze nie spi na dworze), tylko wlasnie podskoczyc gdzies.Obejrze je przy
                okazji w Borku, dzieki.
    • kajka04 Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 19.04.06, 14:52
      przyłączam się i ja; kupiłam chicco caddy, rdzawy z jasno beżowym obszyciem,
      choć najbardziej podobał mi się taki żółtawo-musztardowy (zbyt jasny, dlatego
      nie ten).
      Synek (22mies.) mieści się b dobrze. Oparcie do pozycji półleżącej jest dla
      niego bardzo wygodne. Parasolka jest lekka, b dobrze się prowadzi, manewruje,
      szybko się ją składa i rozkłada, amortyzatorki b dobre. Koszyka nie ma, ale
      okazało się, że jedną z toreb, jaką posiadam można wygodnie zawiesić na rączkach
      i nawet nie przeszkadza ona w prowadzeniu wózka. Wydaje mi się, iż koszyczka
      jednak nie będę kupować. Oczywiście zobaczę, jak to będzie wyglądać w praktyce.
      Dziś ..cóż -przejechaliśmy raptem kilkaset metrów. Polecam wózek.
      • iwek33 Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 19.04.06, 15:21
        A ja po obejrzeniu nowych Chicco Caddy na żywo sprzedałam swój stary model i
        kupiłam nowy Caddy w kolorze jasnopomarańczowym z beżowymi lamówkami ( ten
        pomarańcz jest delikatny, pastelowy, bardzo mi się podoba...) stwierdzam, że
        amortyzacja jest jeszcze lepsza w tych nowych niz w tych starszych modelach ) i
        te estetyczne zmiany są również praktyczniejsze ( lepiej odblokowuje i
        zablokowuje się kółeczka, gdy ta "klapka" jest większa, rączki są świetnie
        wyprofilowane,) jestem baaaardzo zadowolona. ( mój mąż nie wie, o co mi
        chodzi...zmieniać wózek na taki sam.....hi,hi)
        • basiae Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 24.04.06, 13:17

• mamadamianka Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 24.04.06, 13:30
            hi hi hi ja tez juz jestem posiadaczka chicco caddy. Mój skarb 16-go czerwca
            skończy trzy latka.
            Sama zakupiłam baby dreams bunny - ale tak sie złozyło, ze w tym samym czasie
            rodzinka zakupiła caddy dla małego na zajączka.
            Tak więc miałam dwa wózki w jednym pokoju i ...sama nie wiedziałam, który
            zostawić...no ale ......prezent był od teściowej tak więc został chicco caddy.
            a bunny sprzedałam.
            Jeden i drugi wózeczek fajny. obydwa mają pewne wady i zalety.
            Chicco - głebsze siedzonko i pod wiekszym kątem niż bunny.
            Bunny wyższe oparcie, budkę a nie daszek i lepszą amortyzację.
            Chicco lżejszy - jedna reka wygodnie sie niesie.
            Mój prawie trzylatek wygodnie siedział.
            • mamadamianka Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 24.04.06, 13:32
              chciałam napisać, że mój trzylatek wygodnie siadział i w bunny i caddy.
              pozdrawiam
              • iwek33 Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 24.04.06, 13:38
                U mnie tez już prawie trzylatek jeździ Caddy ( 102 cm wzrostu, 16 kg wagi). Na
                pewno w tym wózku nie będzie miał kolan pod brodą, moje wysokie dziecko ma
                naturalnie zgięte pod kątem prostym i wygodnie oparte o podnóżek. Nic w tym
                dziwnego, że dla 3 latka też potrzebny jest jakiś wózeczek, przecież na długich
                spacerach, czy jak się gdzieś spieszysz i trzeba być na czas wózek się bardzo
                przydaje.
                • mamadamianka Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 24.04.06, 13:45
                  fakt podnóżek nie jest tak wysoko osadzony jak w niektórych wózeczkach i
                  maluszek wygodnie opiera stopki.
                  Wiem, że pierwsze wrazenie - chicco wydaje się taki delikatny i malutki. Ale
                  nie jest taki malutki - mój syn wygodnie w nim siedzi. A ja sie cieszę, że nie
                  taszczę ciężkiego wózka (szczerze mówiąc nawet 1-1,5 ma znaczenie przy noszeniu
                  wózka)
                  • kajka04 Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 24.04.06, 23:32
                    mój syn b. wygodnie w nim siedzi i leży smile. Ja obawiałam się nierozkładanego do
                    pozycji leżącej oparcia, ale w caddy rozłożenie oparcia jest wystarczające.
                    Pozdrawiam Fanki chicco caddy. Łączmy się! smile
                    • basiae Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 25.04.06, 11:11

• gnomus Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 27.04.06, 13:20
      Dziewczyny mam pytanie w sprawie tego wózka!
      Jak włozyłam Małej do niego w sklepie wydało mi się, że on ma jakby miekiego
      oparcia pod plecami, dziwnie jakoś ona siedziała w nim. Ale byłyśmy krótko i
      zmęczony.... Powinnam się juz zdecydować Chocco czy ten Baby Dreams Banny bo za
      miesiąc 2 latasmile)) A to podparcie plec troszeczke mne martwi. A może mi się
      wydało? Problem że Chicco jest w jednym sklepie, a Baby Dreams w drugim i niema
      jak poruwnać ich.
      • iwek33 Re: No to się zdecydowałam - kupiłam Chicco Caddy 27.04.06, 15:21
        Caddy ma usztywnione plecki szerszą płytą w środkowej części oparcia, po
        bokach oparcia ma usztywnienia w postaci "listewek" , dlatego dzieciak
        siedzi "głęboko", ale oparcie nie jest usztywnione jedną płytą na całej
        szerokości. Dlatego powinny nim jeździć starsze dzieci, a nie np. roczne. Jeśli
        zależy Ci na całkowitym usztywnieniu oparcia, tak, że jest to "jedna deska" to
        raczej kup inną parasolkę, ale nie wiem czy Bunny też tak nie ma. Może ktoś,
        kto miał Bunny Ci odpowie.
        • ludwiczek7 Re: Do iwek 33 27.04.06, 18:31
          iwek33, mam pytanie, bo wyczytalam na forum, że miałas taki wózek. Czy w
          inglesinie max oparcie jest odpowiednie dla 8 miesięcznego dziecka?
          • iwek33 Re: Do iwek 33 27.04.06, 20:26
            Tak, jest odpowiednie. To wózek przeznaczony dla dzieci od 6 mies. jak
            najbardziej 8 mies. dziecko może w nim jeździć, ja woziłam synka od 9 mies.
            Poślę Ci fotkę. ( Chodzi Ci na pewno o Inglesinę, tak?)
            • ludwiczek7 Re: Do iwek 33 27.04.06, 22:59
              Tak, o inglesine maxsmile
              Będe wdzięczna za fotkę.
              • ludwiczek7 Re: Do iwek 33 27.04.06, 23:02
                Odebrałam wiadomośćsmile
    • pia_ kilka słów o eksploatacji 15.05.06, 14:14
      Dopiero niedawno miałam okazję wypróbować wózek i wszystko mi się podobało z
      wyjątkiem 2 rzeczy: braku koszyka - ale to zostało już załatwione, bo dokupiłam
      koszyk i siatkę, druga rzecz to niestety za krótkie rączki - ja z moim 170 cm
      wchodziłam non-stop na kółka, gdyby pomyśleli o obrotowych rączkach to w moim
      przypadku załatwiłoby sprawę. Jeden minus na większość plusów to i tak sukces smile
      • iwek33 Re: kilka słów o eksploatacji 15.05.06, 15:03
        Ha! No właśnie od początku o tym pisałam i radziłam się przymierzyć, mój mąż
        też włazi na kółka ( 182 cm) natomiast ja mała jestem i większość wózków, które
        miałam lub się przymierzałam, miało jak dla mnie zbyt wysoko rączki. Ten dla
        mnie jest OK! Zrobiony z myślą o niskich mamusiachsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka