Dodaj do ulubionych

Pampersy :-((

29.04.06, 19:21
Od samego poczatku używłam dla córci pampersów orginalnych i byłam zadowolona
do teraz. Nie wiem dlaczego ale pogorszyła sie ich jakosć o 100%.Córka waży
8,5kg a my juz uzywałysmy 4+ które czesto obcierały jej nóżki,parę razy wyrwał
sie rzep,przesikiwała wyglądało to tak,jakby były przymałe.Jakoś sceptycznie
podchodziłam do innych az spróbowałam BELLA HAPPY.Dla mnie rewelacja a raczej
dla Julki.No i od dzisiaj tylko te kupuje.Czy któraś z mam miała podobne
doświadzczenia? Pozdrowionka!!!
Obserwuj wątek
    • tweety_bird Re: Pampersy :-(( 29.04.06, 19:26
      U nas było to samo. Też przeszliśmy z Pampersów na Bellę Happy i jest
      rewelacyjnie smile)) Już nie ma problemu z przesikiwaniem!
      • 111a4 Re: Pampersy :-(( 29.04.06, 21:13
        rzeczywiscie ze te pampersy ostatnio cos gorsze....tez spróbuje czegos innego.
        • blesa1 Re: Pampersy :-(( 29.04.06, 21:23
          Ja dziś wybrałam się do Lidla i Biedronki. Kupiłam pieluchy DADA 4-9 kg -
          rewelacja. Teraz ubrałam Malutką na noc w Lidl'owską. Zobaczymy. Tylko wiecie
          co? One nie są tak dużo tańsze jak myślałam sad Ale jeśli uda się ich nie
          przesikać, będę odwiedzać te koszmarne sklepy i kupować pieluchy smile A, i mam
          pytanie, ponieważ kupiłam w Lidlu te za 6,99 pln. A co sądzicie o tych za 29,99
          pln? Tam jest 56 sztuk, ich nazwa to AIR... Premium... tyle pamiętam... na
          opakowaniu Bobas leżący na brzuszku. Opakowanie chyba zielone. Co o nich
          sądzicie i czym się różnią od tych za 6,99 pomijając to, że za sztukę wychodzi
          drożej?
          • przyszla_mama1 Re: Pampersy :-(( 29.04.06, 21:44
            u nas tak samo przeszlismy na rossmana lub tesco fioletowe a kupilam na probe
            hugis (czy jakos tak) i sa do Du.... maly po godzinie ma juz tak mokro ze hej.
            • 111a4 Re: Pampersy :-(( 29.04.06, 21:47
              dada z biedronki sa ok.ale wcale nie wiele tansze.
              • bo76 Re: Pampersy :-(( 29.04.06, 22:05
                u nas też pampers był regularnie przesikiwany, a było to w czasach, jak mała
                była jeszcze maleńka i nieruchawa, potem doszło koszmarne podrażnienie pupci,
                mimo, iż jest regularnie co około 2-3 godziny przewijana. Zmieniliśmy na happy,
                super, tylko jeden minus - są bardzo szerkiwe w kroczku. Zdażają nam się też
                regularnie lidlowskie CIEN za 29,90, a też biedronkowskie dada - te ostatnie
                zdażająsięprzesikiwaćsad, ale generalnie ok, tyle że jedynie happy
                po "napełnieniu" nie kulkują się w środku.
                Cena wszystkich podobna - ja happy kupuję w Kauflandzie za 16.99 za 27sztuk (te
                od 8 kg), więc taniej niz te większe paczki w marketach. Cien za 29,99, Dada
                wychodzi podobnie.
                Dla naszej pupci wszystkie sa lepsze od pampersów - coś chemicznego w nich
                jest, co córci nie leży za Chinysmile
    • saskiaplus1 Re: Pampersy :-(( 29.04.06, 22:05
      A dla mnie pampersy są ciągle ok.
      • iwonagos Re: Pampersy :-(( 29.04.06, 22:59
        na szczęście pupcia małej nie ma żadnych problemów. Polujemy na promocje, żeby
        było jak najtaniej. I pampersy i rossman i happy i dada są ok, żeby tylko były
        tanie.
    • lidek0 Re: Pampersy :-(( 29.04.06, 23:02
      Nigdy nie używaliśmy pamperów bo jak się okazuje za granicą to najgorsza marka,
      na początku Huggies, potem Bella Happy i były rewelacyjne.
      • visenna2 Re: Pampersy :-(( 30.04.06, 10:12
        "jak się okazuje za granicą to najgorsza marka"

he he, za którą granicą? To ci dopiero argument...

Te wspaniałe huggiesy, bella happy i rossmanny doprowadziły do rumienia
        pieluszkowego u mojej córki.
        Po 30 minutach w huggiesie moja mała miała tyłek jak pawian. Pielucha w środku
        była cała pozbijana w grudy, które przylegały ściśle do pupy dziecka i
        odparzały że ho hosmile Rozmiar był oczywiście dobry.
        Z początku bella były ok, ale po kilku dniach to samo co z huggiesami.
        Rossmann podobnie. Nie wyobrażam sobie zostawienia córki w tych pieluchach na
        noc. Nie mają wkładu żelującego.
        Jedyne pieluchy które u nas NIGDY nie przepuściły żadnej kupy, ani nie dały się
        przesikać to pampersy.
        • tweety_bird Re: Pampersy :-(( 30.04.06, 10:39
          Ciekawe jak to jest, że jedno dziecko przesika Pampersa, a inne nie...
    • bba75 Re: Pampersy :-(( 30.04.06, 11:29
      Używałam Pampersów i mały stale był po bokach posikany. Zmieniłam na CIEN z
      Lidla i są super (mała paczka po 6,99 - od 4-9 kg)
    • mama_szymonka Re: Pampersy :-(( 30.04.06, 11:50
      Używaliśmy Pampersy , ale w rozmiarze 3 zaczęły się nam kłopoty z utrzymaniem
      kupek w pieluszce- połowa wyciekała na plecki .Drugim problemem były paski
      mocujące , które odciskały się( wręcz brzeg paska wbijał się ) po bokach na
      udach [ może synek ma trochę pulchne te uda ] ; przy Huggies super flex tego
      problemu już nie mamy . Chociaż materiał w Pampersie wydaje się byc bardziej
      miękki , ale widac wszystkiego pogodzić nie można.
    • slodziutka23101 Re: Pampersy :-(( 30.04.06, 11:52
      Ja znowu jestem bardzo zadowolona Nikodem waży 9kg i uzywam Pampers 4+smile.
    • 21m Re: Pampersy :-(( 30.04.06, 17:24
      a ja nadal uzywam pampersow
    • bafilek Re: Pampersy :-(( 30.04.06, 18:40
      Ja wypróbowałam 5 różnych rodzajów pieluch, zaczynając od pampersów i na
      pampersach kończąc, bo ja je uważam za najlepsze. Żadnych urwanych rzepów,
      obtartych nóżek, a przesikiwała tylko 3. U mnie akurat Happy były na ostatnim
      miejscu. Ale jestem zdziwiona, że używasz już 4+, bo moja córka waży 9350 i
      nadal używamy 4.

Moja Weronika
      • a995 Re: Pampersy :-(( 30.04.06, 20:07
        No do pewnego momentu były ok ale teraz naprawde nie wiem dlaczego coś nie
        bardzo nam pasują.Sama jestem zdziwiona że używałam juz 4+ bo znam mame której
        córka ma 2 lata i nadal kupuje rozmiar 4.Może trafiłam na felerna
        paczkę???Pozdrowionkasmile
        • soffica Re: Pampersy :-(( 30.04.06, 22:15
          Dla nas Huggiesy i Pampersy były do bani, tak samo Cien i Dada. Ze skruchą więc
          zawsze wracałam do Happy.Dla nas najlepsze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka