Dodaj do ulubionych

jaki fotelik????

29.05.06, 17:17
Proszę o pomoc. Nie wiem na jaki zdecydować się fotelik. Czy od 0-13 czy 0-18
kg ?Mam już wózek Roan i wiem, że mogę dokupić fotelik z adapterem do
niego.Ale czy to wygodne dla dziecka? Czy fotelik od 0-18 dłużej będzie
służył? To wydatek dość duży, więc proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • magdalenas10 Re: jaki fotelik???? 29.05.06, 17:52
      ja kupiłam fotelik coneco.kosztuje ok 170zł.nie jest dobrej marki, ale nie za
      drogi, np chicco koszuja powyzej 300zł.a tych zwykłych z hipermarketów nie
      radziłabym kupowac.i najlepiej fotelik o-13.te wieksze maja wymuszona pozycje
      siedząca, a niemowlak przeciez nie siedzi!! wiec dla dziecka najlepszy bedzie 0-
      13.
      • mama.misia Re: jaki fotelik???? 29.05.06, 22:01
        Potwierdzam. Foteliki dla konkretnego przedziału wagowego np. 0-13, 7-18 są
        bezpieczniejsze i wygodniejsze dla dziecka niż tzw. kombajny czyli na dłuższy
        użytek np. 0-18 czy nawet do 36. Natomiast druga kwestia:jeżeli możesz dokupić
        sobie fotelik do wózka który posiadasz jak najbardziej polecam, super wygoda w
        przypadku zakupów czy też krótkiego wypadu do lekarza itp. Nie musisz targać
        ciężkiej gondoli czy rozkładanej spaerówki. Montujesz sobie fotelik na wózku i
        nawet dzidzi nie trzeba niepotrzebnie niepokoić bo przekadasz tylko fotelik z
        samochodu do wózka nie ruszając maleństwa.
        AGA
    • vera_lynn Re: jaki fotelik???? 29.05.06, 22:49
      Ale Roan właśnie ma foteliki z adapterem do wózków w przedziale wagowym 0-13,
      więc spoko możesz używać dla maluszka.. Tylko że nie jest on rozkładany całkiem
      na płasko tak jak niektóre modele innych firm..
    • panna.sarabella Re: jaki fotelik???? 30.05.06, 08:10
      proponuję wejsć na stronę www.fotoalbumy.com/index.php?
      gallery=3&grupa=ROMANTYCZNE&album=roze_serce

- jest to strona z ocenami fotelików pod wzgędem bezpieczeństwa itd. - testy
      ADAC.
      • panna.sarabella Re: jaki fotelik???? 30.05.06, 08:11
        fotelik.info/testy/szukaj5-0.php?search=&sortuj_foteliki=ocena
        teraz powinien wkleić sie link
    • ania_sz77 Re: jaki fotelik???? 30.05.06, 08:51
      Kup 0-13, a to z tego względu że:
      1. Ma rączkę za którą bardzo małego maluszka łatwo gdzieś przenieśc jak w nosidełku
      2. Te foteliki na ogół w ogóle nie są zniszczone, bo dzieci w nich krótko jeżdżą i można kupić używany w idealnym stanie. Zwróć tylko uwagę na tapicerkę, żeby przepuszczała powietrze, bo inaczej dziecina siedzi zlana potem zwlaszcza w lato.
      3. Fotelik 0-18 jest kiepsko wyprofilowany dla starszego dziecka. Kiedy moja cóka wyrosła z tego 0-13 znajomi dali nam taki 0-18 żeby ją juz posadzić przodem do kierunku jazdy. Problem w tym, że ten fotelik nie miał wyprofilowanego oparcia do siedzenia tylko był półleżacy i cóka denerwowała się w czasie jazdy. Chciała usiąśc prosto, wyglądać przez okno, a tu nie wychodziło. Kupiłam jej więc taki 9-18 Maxi-cosi. Używany oczywiście bo nowy kosztuje strasznie dużo, ale jest naprawdę dobry.
    • maretina Re: jaki fotelik???? 30.05.06, 09:00
      nie widzialam tych do 18 kg... ale mialam od 0 do 13 i syn majac 4 miesiace sie
      w niego nie miescil. siedzial biedak skulony i plakla, bylo mu
      niewygodnie.mialam ochote zabic producenta golymi rekami za tego bubla.
      teraz mam ramatti( w smyku sa) jest ok.kosztuje ok 400 zl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka