06.06.06, 12:33
Co powiecie o tej:

www.allegro.pl/item108609873_karuzela_fisher_price_nowa.html
Bardzo mi sie podoba, ale slyszalam, ze stracza na krotko, gdyz dziecko ktore
podnosi nozki moze sie zaplatac? Hm....

Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: karuzela 06.06.06, 13:11
      na TVN style mówili, ze to model dla starszych niemowląt, bo rzekomo jest wysoko
      nad dzieckiem-nie wiem-ja kupiłamsmiledzisiaj na allegro, bo mi sie podoba strasznie
    • agnieszkaela Re: karuzela 06.06.06, 13:12
      Nie bedziesz jej przeciez wieszac tak nisko aby sie dziecko zaplatalo, a na
      glowie maluch raczej stawac nie bedzie wink
      • mw144 Re: karuzela 06.06.06, 13:14
        Dokładniesmile Ja mam zamiar taką kupić, bo bardzo mi się podoba.
        • jonaska Re: karuzela 06.06.06, 21:04
          wiecie co? a moje dziecko do dziś nie ma w domu żadnej pozytywki. zawsze
          reaguje płaczem na wszelkie melodyjki z pozytywek. siedzi po cichutku i tak
          sobie cichutko płacze,ze nawet nie słychac. naprawdę. nawet ra zpoprosiłąm
          panią w przychodni, która włączyła maleństwu pozytywke przy wózku, żeby na
          chwilke wyłaczyła, ąż ubiore dziecko i wyjde, bo mały znowu płakał sobie
          pocichutku... dziwne...
    • mika_p Re: karuzela 06.06.06, 13:13
      Osobiście wolę plastikowe dyndadełka, łatwiejsze do utrzymania w czystości
      (teraz na przykład pylą topole i pluszaki momentalnie są w kłaczkach), no i
      zaleca się, zwłaszcza dla noworodków, żywsze kolory niż pastele, których
      dziecko prawie nie będzie widziało. Zobacz sobie, jak widzi dziecko w
      pierwszych tygodniach życia smile
      niemowle.onet.pl/gra.html
      • martulka79 Re: karuzela 06.06.06, 13:19
        Rzeczywiscie malo widzi, ale to znaczy, ze tak tez bedzie widzialo plastikowe
        zabaweczki, i wszytsko dookola. Z dnia na dzien wzrok mu sie wyostrza, wiec
        kiedys zobaczy te pastelowe misiesmile Chyba jednak sie zdecyduje, bo rzeczywiscie
        jest ladna ta karuzela.Dzieki za opiniesmile
    • malgosiek2 Re: karuzela 06.06.06, 13:17
      Mamy i Maksio jest zadowolany-gada śmieje się jak mu latają miśkismile
      Mąż przerobił na zasilacz,bo farktycznie baterie wytrzymują ok2 tyg.
      Jakoś nie plącze się,a karuzele nie zawieszasz tuż nad głową tudzież nogami
      tylko jednak wyżej.
      Pzdr.gosia
      • invicta1 Małgosiek 06.06.06, 13:20
        a jak mozna uzyc tego zasilacza? tzn ide do sklepu i mowie "chce zasilacz do
        karuzeli FP" i mi sprzedadzą? tam jest jakies gniazdko w tej karuzelce do
        podłączenia?
        • malgosiek2 Re: Małgosiek 06.06.06, 13:26
          Qrczę nie znam się na tym.
          Mąż miał w domu jakiś zasilacz coś porobił i działa.
          Na zasilaczu pisze "zasilacz sieciowy adaptor 150mA 7,5V"
          Pzdr.Gosia
          • invicta1 Re: Małgosiek 06.06.06, 13:28
            dziękuję!
            to pomecze mojego, zeby tez tak zadziałałsmile
    • mfka Re: karuzela 06.06.06, 13:24
      Dla mnie ta karuzela to totalny niewypał, musieliśmy ją wynieśc z pokoju bo
      przy każdym naciśnięciu pilota od telewizora włącza się karuzela...
      W każdym razie nie nadaje się do pomieszczenia gdzie są jakiekolwiek urządzenia
      na pilota. Pomijając już jednak ten fakt, to kupując teraz karuzelę już bym tej
      nie wybrała.
      • martulka79 do mfka 06.06.06, 13:29
        Nie wybralabys jej, tylko ze wzgledu na to, ze sie sama wlaczala, czy masz
        jakies inne powody?
    • moreno500 Re: karuzela 06.06.06, 13:34
      stanowczo lepsze są karuzele z bardziej żywymi kolorami - na początku podobały
      mi się te zabawki Fisher Price, ale teraz już bym takich nie wybrała - mała na
      te pastele nie zwraca uwagi. polecam tiny love - obciachowe kolory naprawdę
      działają na dziecko! wybieraj nie to, co się podoba Tobie, tylko to, co będzie
      widziało dziecko. zanim się wzrok wyostrzy, to karuzela będzie przeżytkiem.
      zrobiłam się teraz bardziej praktyczna niż przed porodemsmile
      • invicta1 Re: karuzela 06.06.06, 13:39
        to ja skoro juz kupiłam uszyje tym misiom przebranym za pszczółki kombinezony
        robocze w żywych kolorachsmile))
      • guzmania Re: karuzela 06.06.06, 13:41
        Ja kupiłam plastikową z kolorowymi misiami i pozytywką po okazyjnej cenie.Może
        ładniejsza jest Fisher Price, ale taką kase wolałabym wydać na coś
        innego.Pozdrawiam.
        • aska_ou Re: karuzela 06.06.06, 14:33
          Przeciez jest tyle innych oprocz karuzeli Fisher Price i to 2krotnie tanszych .
          Ja kupilam kolorowe duze misie plastikowe, ktore moga tez sluzyc za grzechotki.
          Kolory jaskrawe, fantastyczna melodyjka, ktora mozna wylaczyc w kazdej chwili ,
          na nakrecanie nie na baterie i kosztowala w sklepie 41zl. Naprawde wolalabym cos
          innego dziecku kupic za cene karuzeli Fisher Price.
          • zuza8 Re: karuzela 06.06.06, 15:57
            Karuzela jest NIEWSKAZANA da niemowląt!!!
            • beczek2 Re: karuzela 06.06.06, 16:13
              A dlaczego jeśli można spytać?
              • nesting_sheep Re: karuzela 06.06.06, 20:34
                Podobno na poczatku dla dziecka niewskazany jest nadmiar wrazen, tak sluchowych
                jak i wzrokowych, ale chodzi raczej o pierwsze tygodnie
            • jmtor1 Re: karuzela 06.06.06, 16:16
              Dlaczego? zuza możesz napisać?
              • kasiol81 Re: karuzela 06.06.06, 21:30
                Ja czytałam wręcz odwrotnie, ze karuzela wspomaga rozwój koordynacji ruchowej
                wzroku.Jest nieswkazana dla dzieci starszych które sięgają rączkami do karuzeli.
                • aaniagdynia Re: karuzela 06.06.06, 21:55
                  mój synek ma tą karuzele prawie od urodzenia i do teraz, a ma prawie rok-bez niej nie zaśnie. co do żywych kolorów, to może noworodek faktycznie mało widzi, ale noworodek to i tak za mały jest na karuzele i w nosie je ma. A starsze dziecko takie żywe kolory mogą tylko denerwować. Karuzelka działa uspokajająco, mały lubi wpatrywać się w motlki na wyświetlaczu i jest to najlepszy zakup jaki zrobiliśmy dla synka.
                  • ela-e22 Re: karuzela 06.06.06, 22:11
                    Miałam taką karuzelę i uważam , że jest super. Kilka melodyjek , nie jak w
                    nakręcanych , światełka , delikatne kolorki. Misie są zawieszone na
                    sznureczkach, które wkłada się w szczelinki na ramionach karuzeli. Ja czasami
                    zawieszałam inne zabawki np. z maty Tiny Love. A karuzeli Tiny Love za nic nie
                    powiesiłabym nad łóżeczkiem , zbyt krzykliwa według mnie. Niektóre dzieci po
                    nadmiarze wrażeń mogą mieć problemy ze spaniem lub zaśnięciem.
                  • mariejo Re: karuzela 06.06.06, 22:12
                    Witam w klubiesmile moja corka dlugo zasypiala przy tej karuzeli, zlikwidowalam 2
                    mies temu kiedy zaczela wstawac balam sie by nie szarpnela calego mechanizmu i
                    by wszytsko na nia nie spadlo. Zabawka udana, kolory moze moglyby byc inne ale
                    karuzela byla elementem usypiania malutkiej, sygnal do spania. Karuzela FP z
                    misiami ma ten plus ze sznurki sa krotkie w Canpolowskich sznurki sa zbyt
                    dlugie i na najwyzszym poziomie pluszaki dotykaly buzi, poza tym pozytywka
                    wisi na haczyku i bardzo latwo moze spasc na dziecko. Muzyka dobrze dobrana.
                    • mariejo Re: karuzela 06.06.06, 22:13
                      Uzywalam bateri alkoalicznych i wystaczaly na kilka miesiecy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka