Dodaj do ulubionych

fotelik dla dwulatka

11.06.06, 15:38
Mój mały powoli wyrasta z fotelika. Najpierw jeździł w nosidełku concord baboo,jest bardzo wysokim dzieckiem i w wieku 9-ciu miesięcy wystawał znacznie z kołyski, a w takim foteliku od 9-ciu kilo tonął, kupilismy chicco od 0-18 kg, ale za miesiąc dwa łepek przerośnie boczne zabezpieczenia, więc znowu trzeba wymienić. Szukamy czegoś, żeby małemu nie pociły się plecka i żeby można pochylac do tyłu, bo czasem synek zasypia w aucie. Na folderze chicco jest oferta fotelika, który teoretycznie spełniałby moje oczekiwania, zapomniałam nazwy, kosztował niecałe 600 złotych. Czy któraś z Was ma ten fotelik, czy rzeczywiście plecka sa suche ??? A może polecicie fotelik innej firmy ?
Obserwuj wątek
    • finezze Re: fotelik dla dwulatka 11.06.06, 15:44
      Ja niezmiennie pozostaje przy opcji Concord Lift Evo z serii X-line. Moj syn to
      tez dwulatek, wyrosniety jak na swoj wiek, od prawie 4 miesiecy jezdzi w tym
      foteliku. Jest super bezpieczny(przejrzyj testy), ma pomyslowe wywietrzniki w
      okolicy plecow (pod paszkami) i co dla mnie najwazniejsze maluch jest
      przypinany samochodowym pasem, dzieki czemu nie jest skrepowany. Fotelik mozna
      odchylic do tylu ale juz nie do tego stopnia, co foteliki 9-18. Podejrzewam, ze
      zadny fotelik z tej grupy nie odchyla sie az tak. Ja jestem bardzo zadowolona i
      polecam go, jako "tron" dla naszych maluchow juz do konca
      okresu "fotelikowego" wink
      • agunek1 Re: fotelik dla dwulatka 11.06.06, 19:40
        A my mamy "Deltim" jest on chyba w przedziale 18-36 kg. W każdej chwili można
        rozebraćjakąś część. Można go odchylać do spania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka