malgosiek2 Re: detektor tętna plodu 14.06.06, 13:46 I co? Całą ciążę będziesz siedziała z detektoerm przy brzuchu? To dość duży wdatek bo ponad 1000 zł. To,że Twoja pierwsza ciąża skończyła się tragicznie to nie znaczy,że ta też. Wyluzuj bo te nerwy nie są potrzebne ani Tobie ani dziecku. Kupienie detektora też nie gwarantuje,ze wszystko będzie oki. Będziesz słuchać i zamartwiać się jeszcze bardziej bo tętno będzie za wolne lub za szybkie wg.Ciebie. Bądź bardziej spokojna a nie nastawiona na czarne myśli. Można też t.p wysłuchać zwykłymi słuchawkami lekarskimi. pzdr.gosia Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: detektor tętna plodu 14.06.06, 14:16 Ja odradzam sluchawki. Sama skusilam się, bo chcialam posluchac serduszko dziecka, a skończyło się na wizycie w izbie przyjęć... serduszka nie słyszałam, a ponieważ nie czulam ruchow to uznalam, ze cos musi byc nie tak. Tzn nie to, ze odradzam, tylko odradzam takim przewrażliwionym panikarom jak ja. Podczas rozmowy z panią doktor dowiedzialam sie, ze trzeba miec sporo cierpliwości, jesli samej chce się posluchac, bo trzeba wiedzieć, gdzie szukac tętno i nie pomylić ze swoim (ja bylam tak zestresowana, ze podczas badania w izbie sama miałam tętno ponad 120) ... tylko z detektorem pewnie jest podobnie(( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasmine78 Re: detektor tętna plodu 14.06.06, 14:33 Jezeli mialabym mysleć ze ta ciąża ma się skończyć tragicznie to bym w nią nie zachodzila, ale chodzi mi o mój wewnętrzy spokój w momentach paniki jaka napewno bedzie mnie ogarniać w późniejszych tygodniach ciąży, kazdy obawia się tego co go juz raz spotkalo, pomimo tego ze tylko co trzecie dziecko sie owija niebezpiecznie pępowina a co 100 z nich umiera, jednak dla mnie ta statystyka oznaczala 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
drosophilka Re: detektor tętna plodu 14.06.06, 19:44 Dla kobiety, która straciła dziecko następna ciąża nigdy nie jest spokojna. Mniej, czy bardziej, ale boi się, żeby sytuacja się nie powtórzyła. Łatwo jest powiedzieć "wyluzuj". Oczywiście staramy się myśleć pozytywnie, jednak chcemy zrobić wszystko, żeby tylko tym razem się udało... Dlatego może czasami troszkę, zdaniem niektórych, przesadzamy z troską. To poprostu zostaje w psychice na zawsze. Nie da się tego zrozumieć, jeśli się tego nie przeżyło. Ot, moje trzy grosze Więcej zrozumienia i ciepła w serduszku Pozdrawiam serdecznie <a href="tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20704;104/st/20061231/k/9f7b/preg.png" target="_blank">tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20704;104/st/20061231/k/9f7b/preg.png</a> Odpowiedz Link Zgłoś
mamafilipa4 Re: detektor tętna plodu 14.06.06, 13:50 Z chęcią pogadam z tobą na priv. Mam niestety za sobą podobną tragedię i też zakupiłam detektor. Jeśli masz ochotę pogadać napisz gosik_baby@poczta.onet.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamafilipa4 Re: mamofilipa odpisalam na pocztę gazetową:) 14.06.06, 19:08 odpowiedziałam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gwx Re: detektor tętna plodu 14.06.06, 22:17 Ja mam detektor BebeSounds firma Unisar, można spokojnie i bez problemu usłyszeć tętno dzięcka. Ja co prawda musiałam nauczyć się odróżniać tętno od szmerów i ruchów dziecka, ale mój mąż nie miał z tym problemu. (chyba ma większe poczucie rytmu niż ja, hahaha). Tak więc, jak nie masz problemu z wyczuciem rytmu nie powinnaś miec problemu. Na aparacie mają podaną swoją stronę : www.bebesounds.com Kosztował chyba 25 dol. Pozdrawiam Asia Jeśli chociaż trochę miałoby uspokoić Ciebie to, że masz detektor i możesz posłuchać tętna dziecka- to się nie zastanawiaj tylko wybierz odpowiedni model i kup sobie. A ja życzę Tobie spokoju i zdrówka. Asia Odpowiedz Link Zgłoś