Dodaj do ulubionych

Zapp czy Chicco Caddy?

17.07.06, 17:30
Planuje kupno spacerowki dla drobnego 2latka, czy ktoras mama testowala oba te
wozki albo widziala je na zywo, ja nie mam okazji ani jednego zobaczyc, musze
w ciemno przez internet kupic. Najwazniejsze dla mnie to wygoda dziecka (ktory
ma lepsza amortyzacje) i latwosc skladania. Zapp mi sie podoba ale jest o
wiele drozszy i sie zastanawiam czy warto doplacic. Dziekuje z gory. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • duszka30 Re: Zapp czy Chicco Caddy? 17.07.06, 17:48
      Co do Chicco, ciężko mi się wypowiadać, ale uważam, że jest przereklamowany,
      natomiast Zapp jest super lekki do prowadzenia, nawet jedną ręką, łatwy do
      składania, jednak mamy z forum jako główną jego wadę podają nierozkładane
      siedzisko, nam to akurat nie przeszkadzało, bo mój synek śpi w domu a na
      spacerku tylko podziwia okolicę.
    • iwek33 Re: Zapp czy Chicco Caddy? 17.07.06, 19:29
      Jeżeli szukasz spacerówki, to chyba ani jeden, ani drugi. Są to wózki
      przewozowe, na krótkie podjazdy, wypady do sklepu, do lekarza. Jeśli lubicie
      długie spacerki, a dzieciak jeszcze sobie lubi zasnąć w wózku to radziłabym
      inną spacerówkę, ale nie umiem poradzić Ci jaką konkretnie, na pewno rozkłądaną
      do leżenia. Sama mam Caddy, wożę nią synka już rok ( w tej chwili jest dużym
      trzylatkiem), jestem bardzo zadowolona z tego wózka.
    • klubiale1 Re: Zapp czy Chicco Caddy? 17.07.06, 19:51
      Wybrałam caddy dla swojego 2-latka.
      Oprócz ceny - nie opłaca się wydawać zbyt wiele, bo dziecko juz niewiele
      korzysta z wózka- na moją decyzję miało wpływ to,że caddy łatwiej się składa.
      Zapp owszem zajmuje mało miejsca, ale złożenie go nie jest takie proste,
      przynajmniej dla mnie (próbowałam oba wózki w sklepie). I caddy wydał mi się
      lżejszy.
      Zastanawiałam się jeszcze nad Maclaren Volo, ale gdy kupowałam akurat była
      zmiana sezonu i brakowało tych wózków w Polsce.
      Synkowi wózek się podoba - lubi nim jeździć, siedzisko jest wygodne, super
      daszek od słońca nad głową. Jak dla mnie mogłyby być dłuższe rączki o chociaż 2
      cm, bo przy wzroście 168 trochę mi tego brak. Sporo nim jeździmy. Brak
      rozkładanego oparcia nie jest odczuwany, bo synek sypia tylko raz dziennie w
      łóżku w domu, na spacerach już nie śpi.
      pozdr
      • o1la Re: Zapp czy Chicco Caddy? 17.07.06, 20:37
        zapp sklada sie bardzo specyficznie, dopiero po wielu probach zalapalam o co
        chodzi i od tej pory nie ma zadnego problemu. Sklada sie lepiej niz tradycyjny
        wozek. Trudno porownywac oba wozki- jesli masz kase, polecam zappa, wygodnie
        sie prowadzi, mysle ze dziecku tez jest lepiej niz w caddy. jest solidniejszy.
    • yance Re: Zapp czy Chicco Caddy? 17.07.06, 22:06
      Spacerowke typowa mam wlasnie chodzilo mi o cos do samochodu. Szczerze mowiac
      dalej niewiem, zapp mi sie bardziej podoba ale wolalabym sie pokierowac wygoda
      dziecka i porecznoscia skladania.
      • kamilla29 Re: Zapp czy Chicco Caddy? 17.07.06, 22:24
        Polecam zappa bardzo.Chicco nie znam.Zappa uzywam od 2 miesięcy i jestem w nim
        zakochana.Mam go jako wózek dodatkowy (do dużego x-landera),ale odkąd jest nie
        uzyłam ani razu poprzedniego wózka.Zappa po prostu uwielbiam
        prowadzić.Rzeczywiście prowadzi sie jedną ręką,super sie podbija.Składanie jest
        rzeczywiscie specyficzne i trzeba je załapać,ale po kilku razach to juz pestka-
        składa się go szybko ,przenieść mozna pod pachą i położyc za siedzeniem w
        samochodzie.Ostatnio dziadek załapał składanie po 3 próbach.Mojemu
        półtoraroczniakowi jest w nim wygodnie chyba,bo uwielbia w nim jeżdzic-a
        wybredny to on jest-za nic nie chciał jeżdzic PP p3,inglesiną max z ledwością,a
        do zappa wsiada sam jak tylko go rozłożę-cos w sobie ma.Polecam.
        • pasodoble Re: Zapp czy Chicco Caddy? 18.07.06, 02:17
          Ja z tych dwóch wózków wybrałabym Caddy.
          Zastanawiam się zresztą nad kupnem wózka Chicco caddy właśnie, tylko że mój
          brzdąc ma roczek i nie wiem, czy będzie wystarczajaco wygodny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka