Dodaj do ulubionych

Jaki wózek- rodzę w październiku

19.07.06, 21:09
jestem kompletnie zielona w tych sprawach
planuję kupno wózka 3 funkcyjnego
doradźcie jaką firmę i model wybrać
auto mam duże, mieszkam w domku jednorodzinnym więc dźwigać go nie muszę,
chodniki u nas ok
jaki model opłaca się kupić tak zeby miał dużo dodatków i dobrze się prowadził
pomóżcie, proszę
podzielcie się swoim doświadczeniem
Obserwuj wątek
    • ffiill Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 19.07.06, 21:42
      Jesteśmy w tej samej sytuacji.
      Wybraliśmy Mutsy 4Rider z fotelikiem Maxi-Cosi.
    • donzab81 Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 20.07.06, 12:48
      Wiatam!!!JA dopiero mam termin na luty ,ale z pierwszym dzieckiem najpierw
      kupiłam wózek firmy Polak-totalna porażka ,bo po 2 miesiącach kupowałam już
      drugi i był to Graco Ultima -spacerówka,idealna.Moje dwie kumpele ,które
      rodziły też na zime tak jak Ty kupiły Graco Quatro De lux + fotelik,i bardzo
      sobie chwalą idealny wózek dla noworodka i dwulatka -ja także mam zamiar kupić
      Graco,bo wiem ,że jest super -duży kosz na zakupy ,wygodny w prowadzeniu,tacki
      dla mamy i dziecka,zegarek i termometr w rączce,maluch jest świetnie osłonięty
      przed wiatrem,a to jest ważne o tej poże roku .SAme plusy.
      • dorotakgg Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 20.07.06, 12:56
        a ja proponuje Peg Perego. Tylko ceny nie sa niskie. Sa wielofunkcyjne :
        gondola, szeroka spacerówka i nosidelko.
        calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_47_337&products_id=5655
        D.
    • magdaomar graco nie polecam 20.07.06, 12:54
      jezdzilam Graco quadro delux porazka nie polecam jedyny plus tego wozka to duzy
      kosz i cena ok 1000zl.Bardzo ciezki, duzy po zlozeniu, kolka plastikowe.
      wkladka dla noworodka
      malutka nie polecam
      zeby go zapakowac do auta musi byc auto kombi, ja mieszkam w domku nie musze go
      zbytnio nosic.Ze wzgledu na wage nie polecam jesli mieszkasz wysoko
      • kama1978k Re: graco nie polecam 20.07.06, 13:53
        Ja rodziałam w październiku zeszłego roku. Kupiłam Implasta Drivera. Świetny
        wózeczek. Byłam z niego bardzo zadowolona. Teraz mamy spacerówkę Graco i jak
        poprzedniczka twierdzę że to "straszny szajs" . Uważam wózki Graco za
        zdecydowanie przereklamowane. Moja rada - którą chyba wykorzystam przy
        drugim dziecku - nie kupuj wózka trzy-funkcyjnego tylko samą gondolę ze
        stelażem do którego potem dokupisz sobie odpowiednią spacerówkę. Jesli
        chcesz kupić wózek aby montować na stelażu fotelik to raczej popełnisz błąd-
        tak mozna robić kiedy rodzi się w lecie lub na wiosnę. Niestety w zimie nie
        będziesz miała okazji wypróbować tego rowiązania. Ale decyzja należy do Ciebie.
        • ali-24 Re: graco nie polecam 20.07.06, 14:36
          czyli wózek implasta starczy mi tylko do wiosny?
          myślałam że jest 3 funkcyjny i że spacerówka starczy mi nawet do momentu aż
          dzidzia skonczy ponad 2 latka
          mylę się?
          oświećcie mnie, bo jestem kompletnie zielona
    • iwek33 Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 20.07.06, 14:44
      Po pierwsze zgadzam się, że graco to bardzo tandetne wózki, zwłaszcza te
      delikatne plastikowe części kół zupełnie nie sprawdzają się na naszych
      chodnikach, wózki trzesczą, skrzypią i telepią.
      Odradzałabym też kupno wózka trzyfunkcyjnego ( z doświadczenia), to wielkie,
      ciężkie wózki i zazwyczaj po okresie używania go jako gondoli ma się ochotę na
      lekką, komfortową spacerówkę. Jeśli rodzisz w październiku, to idealna byłaby
      tradycyjna gondola ( szeroka, duże koła, miękkie zawieszenie, nawet używana)
      akurat wiosną około kwietnia Twoje Maleństwo będzie miało pół roku, czyli
      będziesz mogła kupić wypasioną lekką spacerówkę-może składaną w parasolkę typu:
      Inglesina Zippy, Peg perego Pliko P3, Chicco Ct 0.1, Maclaren Techno itp.
      Myślę, że takie rozwiązanie jest dobre, u mnie się sprawdziło lepiej ( drugie
      dziecko) niż trzyfunkcyjny ( przy pierwszym) bo wielkiego trzyfunkcyjnego
      miałam tak dość pół roku, że i tak go sprzedałam i kupiłam lekką spacerówkę-
      parasolkę. A wiosną zawsze producenci prześcigają się w nowych ofertach, tak
      więc będziesz miała z czego wybrać. Takie jest moje zdanie. Udanego wyboru!
    • iwek33 Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 20.07.06, 14:54
      Oczywiście spacerówka-parasolka dla 6 miesięcznego dziecka to parasolka z
      większymi kółkami, bardzo dobrą amortyzacją, siedzonkiem rozkładanym zupełnie
      do leżenia itp, czyli np. te , które wymieniłam:
      www.allegro.pl/item116163312_wozek_chicco_c1_nowy_wysylka_0_zl.html
      www.allegro.pl/item115812086_wozek_zippy_06_inglesina_od_www_bobowozki_pl.html
      www.allegro.pl/item114454948_nowa_spacerowka_peg_perego_pliko_p3_classico.html

To drogie wózki, dlatego warto wydać mniej na gongolę, a więcej na taką
      spacerówkę, którą pojeździsz do końca wożenia dziecka ( albo i nie, bo potem
      mamusie szukają jeszcze lżejszych parasolek-przewozowych dla np dwulatkówsmile )
      • jolakl Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 20.07.06, 15:31
        Je tez polecam rozwiązanie, które opisała Iwek33. Cięzka spacerówka z
        wielofunkcyjnych wózków + przybierający na wadze maluch to nienajlepsze
        połaczenie. Kup wózek z gondolą zakładając, że na wiosne przesiądziecie sie do
        lekkiej spacerówki, która posłuzy juz do końca okresu wózkowego (u mnie taką
        funkcję spełnia Inglesina Max).
        Pozdrowienia dla Iwek33smile
      • madzialena11 Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 20.07.06, 15:33
        Właśnie miałam napisać to samo co iwek33smile Lepiej teraz kup tani wózek z gondolą
        a potem go sprzedaj i zainwestuj w lekką spacerówkę. Poza tym teraz w
        carrefourze widziałam chicco w promocji z gondolą i fotelikiem za 1500 zł taki
        sam jak z linku iwek33, ale dodatkowo z gondolą i fotelikiem samochodowym, który
        można wpiąć w stelaż wózka.
    • iwek33 Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 20.07.06, 15:59
      Jolakl, dziekuję za pozdrowienia, pozdrawiam Cię także!!
      A jeśli chodzi o propozycję ali-24, to ja osobiście nie polecałabym jednak
      Chicco Ct 0.1 dla noworodka, nawet z gondolką, bo ta gondolka jest malutka, a
      zimą wiadomo: kombinezon, kocyk, itp, poza tym amortyzacja i koła to chyba nie
      najlepsze dla noworodka, raczej lepsza tradycyjna gondola na dużych kołach i z
      miękkim zawieszeniem.
      • iwek33 Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 20.07.06, 16:00
        Błąd! Miało być propozycję Madzialena, a nie ali-24 ! Przepraszam
        • madzialena11 Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 20.07.06, 17:10
          Ja też nie jestem zwolenniczką tego typu rozwiązań ale wiem, że sa mamy, którym
          takie rozwiązanie odpowiada.
    • agni71 Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 20.07.06, 19:07
      Ja polecę Emmaljungę - mimo, że wózki są ciężkie, to prowadzi się je "jednym
      palcem". Nie ma porównania z np. Peg Perego Pliko P3, który jest świetny do
      centrów handlowych, ale na codzień prowadzenie go męczy mnie bardziej niż
      Emmaljungi (a córka waży już prawie 13 kg). Chyba, że masz naprawdę super
      chodniki w okolicy, najlepiej asfaltowe, bo na kostce taki lekki wózek składany
      w parasolkę też strasznie trzęsie i mnie np. 6-7 miesięcznego bobasa byłoby
      szkoda wozić w takim wózku. Tym bardziej, że masz duzy samochód i nie będziesz
      wózka nosiła.
      Ja się teraz spodziewam kolejnego dziecka i mam chyba już (moim zdaniem)
      optymalny zestaw - Emmaljungę ( duża gondola + spacerówka) na pompowanych
      kołach, a do tego właśnie Peg Perego pliko P3, do którego kupiłam pasujący
      fotelik samochodowy, na wypadek, gdybym się wybrała kiedyś z niemowlakiem np.
      na zakupy. Jedyna wada tego rozwiązania dla mnie to to, że fotelik Peg Perego
      Primo Viaggio nie ma najlepszych notowań w testach ADAC.
      Oczywiście do Emmaljungi też można dokupić pasujący fotelik np. Maxi-Cosi
      Cabrio.

aga
      • goczis Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 20.07.06, 20:43
        Właśnie miałam pisać to co napisała Iwek33, więc się nie będę powtarzać.
        My zrobiliśmy błąd wózka wielofunkcyjnego.
        Nasza październikowa córeczka jeździła Deltimem fokusem. No i jako gondola
        całkiem ok. Duże koła, dobra amortyzacja, dużo miejsca w gondoli, za to
        spacerówka to porażka. Nawet tydzień z niej nie korzystaliśmy. Kupilismy Peg
        Perego Pliko p3. Jestem z niego bardzo zadowolona.
        Gosia
        • aniko3 Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 21.07.06, 10:14
          witam,
          ja polecam Emmaljunga (nie wiem czy napisałam poprawine), ale polecam w
          zupełności. Gondola spawdziła się, wersja spacerowa tez rewelacyjna. Duże
          pompowane koła, duże siedzisko, duża gondola. Teraz mamy małą spacerówke, dla
          chodzącego dziecka. pozdrawiam
    • mamka22 Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 21.07.06, 21:47
      Przede wszystkim taki co ma dużą i wygodną gondolę i duże kołą. Na całą zimę
      super sprawa, wygoda i ciepło dla maluszka!!!
      A i również odradzam wielofunkcyjne sadsad
    • blanez16 Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 23.07.06, 22:04
      A ja się nie do końca zgodzę z przedmówczyniami. Rodziłam właśnie w
      październiku zeszłego roku i kupiłam Deltima Fokusa (mieszkam na przeciętnym
      warszawskim osiedlu). Bardzo lubię ten wózek, gondolą byłam zachwycona,
      używałam również jak najbardziej wersji podwozie + fotelik na krótkie wyjścia
      (supermarket, lekarz, wizyty u znajomych). Tak, że nie wiem dlaczego tu któraś
      z dziewczyn pisze, że nie będziesz miała okazji skorzystac z tego rozwiązania.
      Zima i wiosna jakie były - wiadomo, więc przesadziłam Małego do spacerówki
      deltima w 7-mies życia (maj). Wcześniej siedział sobie wygodnie w dużej gondoli
      z oparciem. Za 10 dni Mały kończy 10 mies. i nadal jeździmy tą spacerówką.
      Fakt, już teraz, zaczynam miec problem ciężki wózek (13 kg + torba i duperele
      ze 2-3 kg) + ciężki Mały (10kg). Pewnie więc niedługo coś kupię lżejszego
      (chyba PP Pliko), ale szczerze mówiąc nie spieszy mi się, bo komfort jazdy
      spacerówką na pompowanych kołach jest nieporównywalny z żadnym innym typem
      spacerówki. Jak patrzę jak moja sąsiadka wozi swoją 5-mies. córkę spacerówką od
      Chicco Trio to autentycznie żal mi tego dziecka (przy naszych "stołecznych"
      chodnikach). Tak więc nie zawsze wybór 3-funkcyjnego wózka to porażka...
    • iwek33 Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 24.07.06, 07:57
      Blanez16, pisząc o wózkach wielofunkcyjnych chyba bardziej dziewczyny miały na
      myśli wózki typu wielka spacerówka z nosidłem wkładem ( typu Polak Orion) a nie
      wózek z osobną gondolą i osobną częścią spacerową nakładaną na stelaż, jeśli
      chcesz. Sama w innym, podobnym wątku polecam rozwiązanie, które Ty wybrałaś:
      " ja bym zrobiła tak, kupiłabym niedrogi wózek z gondolą
      ( lub w komplecie ze spacerówką) np Deltim Fokus, nie jest ciężki, ma wygodną,
      dużą gondolę, kółka, które świetnie radzą sobie nawet zimą w śniegu ( ale nie
      takie wielgaśne, tylko takie w sam raz) może nawet kupiłabym używany w dobrym
      stanie. Wiosną, gdy dzieciątko będzie miało pół roku kupiłabym nową, świetną
      spacerówkę składaną w parasolkę np: Chicco Ct 0.1 lub Peg perego Pliko p3, lub
      Inglesinę Zippy, czy maclarena, a spacerówkę z Deltima Focus zostawiłabym na
      następną zimę, zdecydowanie na większych kołach Fokusa i w obszernej spacerówce
      będziesz komfortowo wozić półtoraroczne już wtedy dziecko w kombinezonie ,
      śpiworku itp. A następna wiosna, lato, jesień mozesz wyjeździć swoją lekką
      parasolkę. Pozdrawiam życzę udanych wyborów!"

Pozdrawiam! A jeśli masz zamiar nadal używać w większości spacerówki z Focusa ,
      to moze nawet nie kupuj spacerówki typu Pliko, tylko coś jeszcze
      zgrabniejszego, leciutkiego, ale z możliwością rozkładania do spania, tak, żeby
      ta leciutka parasolka starczyła Wam do końca kariery wózkowej, może maclaren
      Techno?
      • blanez16 Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 24.07.06, 09:55
        A jeśli tak, to sorry. Co do maclarena to ma chyba jakieś rozpaczliwie małe
        kółka z tego co pamiętam, a Focusa muszę powoli żegnac z przyczyn jeszcze
        innych. Tzn. raz, że Mały kluch waży te 10 kg, a nie chodzi jeszcze
        samodzielnie, więc muszę ten cały majdan targac po schodach do windy (niby z 8
        stopni, ale jednak), a dwa, że może nieco pochopnie obiecałam odsprzedac wózek
        dziewczynie w trudnej sytuacji życiowej i materialnej, która rodzi na koniec
        września. Teraz głupuio mi sie wycofac.
      • monikatomaszewska Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 24.07.06, 10:02
        A ja radzę kupić wózek z dużymi pompowanymi kołami...Moja Marysia ma 12 miesięcy
        i nadal jeżdzimy w wózku z dużymi kołami-jest lżejszy w prowadzeniu("przy
        naszych wspaniałych chodniczkach"), dziecku jest wygodnie (nie wsadziłabym
        mojego dziecka do wózka typu "parasolka"szczególnie 5-6 miesięcznego) Moim
        zdaniem dzieci wyglądają tam jak lalki, nie maja miejsca, koła plastikowe i
        ciągla trzeszczące i starsznie trzęsie...a w dodatku moim zdaniem żle się
        prowadzi taki wózek. Moim zdaniem duze pompowane koła to podstawa...Obecenie
        jestem w ciązy i chyba zdecydujemy się na zakup Emmaljunge...jest duży,
        przestronny,bezpieczny...i o to chyba chodzi w wózku...Bo to dziecku ma być
        wygodnie, a my jakoś przecież damy sobie radę!

Ale to wszysto kwestia wyboru i czego oczekuje się od wózka...

pozdrawiamy Monika i Marysia
    • chipsi Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 24.07.06, 13:23
      My zdecydowaliśmy się na X-lander x1. Stelaż aluminiowy nie jest wcale ciężki,
      łatwo go złożyć, koła duuuże pompowane można łatwo zdemontować, dobrze
      amortyzowany super na nasze drogi i...leśne ścieżki (dużo spaceruję po
      wertepach). Gondola osobno, wygodna, duża spacerówka i fotelik do zamontowania
      na stelażu. Nie wiem czy ta ostatnia możliwość bedzie nam niezbedna jednak sam
      zakup fptelika jesli jezdzi się autem jest konieczny, nie rozumiem więc
      komentarzy o zbędności teo elementu.
    • monia19722 Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 29.07.06, 15:38
      Ja bedę potrzebowała wózek w grudniu, ale już wybrałam - IMPLAST VOLANT 3. Ma w
      miarę klasyczny wygląd, , konkretną gondolkę, wygodną spacerówke, można
      zamontować na stelażu fotelik. Godola jest dość wysoko od ziemi więc dziecku
      nie grozi ani wiatr, ani spaliny samochodów podczas spacerów.Osobiście nie
      lubie wózków, w których na spacerówkę wkłada sie nosidło i to ma być niby
      głęboka wersja.
    • iw1978 Re: Jaki wózek- rodzę w październiku 30.07.06, 06:58
      Z własnego doświadczenia (syn jest z września) - na początek duży, solidny wózek, bo jest wygodny dla dziecka, jak dziecko porządnie usiądzie - mała zgrabna spacerówka. U nas sprawdził się wariant używana Emmaljunga Classic (do dziś jeździmy nią na działce) i Pliko P3 jako następca. Pliko kupilismy nowe, bo posłuży dłużej i chcemy zostawić je dla kolejnego malucha. Emmaljungę wybraliśmy używaną, bo dwa nowe wózki, zwłaszcza, że obydwa są raczej drogie, to jednak spory wydatek. Wózek był w super stanie i naprawdę, gdybym nie mieszkała w bloku bez windy, nadal używałabym go na co dzień. Szczerze polecamtego typu wariant, jak dla mnie wręcz idealny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka