Dodaj do ulubionych

lozeczko podrozne

18.08.06, 21:45
Zastanawiam sie nad wyborem lozeczka dla mojego niunka i nie wiem na jakie
sie zdecydowac.Slyszalam ostatnio opinie zadowolonej mamy na temat podroznego
lozeczka ktore ona uzywa na codzien.Polecacie takie rozwiazanie?

Obserwuj wątek
    • mama1_24 Re: lozeczko podrozne 18.08.06, 22:07
      my mamy łóżeczko podróżne i zwykłe drewniane i synek zdecydowanie lepiej śpi w
      zwykłym.
      • smok27 Re: lozeczko podrozne 18.08.06, 22:37
        a my mamy tylko turystyczne i Mala bardzo je polubila. Dokupilam tylko
        oddzielnie zwykly materacyk i jest super!
        Jakbys miala pytania to prosze o maila.
    • malgosiek2 Re: lozeczko podrozne 19.08.06, 07:32
      Dopóki Maksio był mały czyli tak do 3-4mies.spał w drewnianym,ale jak zaczął
      się przemieszczać i łazikować to zmieniliśmy na turystyczne,gdyż nóżki i rączki
      ciągle lądowały międzyszczebelkami a i głową też o nie obijał."Dzięki"temu
      wszystkiemu łatwo się wybudzał i nie chciał z powrotem zasnąć.
      Jak zmieniliśmy na turystczne lepiej śpi a dzięki siateczce może swobodnie
      łazić po łóżeczku i nic go nie wybudza tak łatwo.
      Także polecam.
      Pzdr.Gosia
    • tijgertje Re: lozeczko podrozne 19.08.06, 20:35
      Lozeczko turystyczne, jak sama nazwa wskazuje sluzy do spania w sytuacjach awaryjnych, w czasie wakacji czy wyjazdow, gdzie dziecko nie ma mozliwosci spania w zwyklym lozeczku. Moze jest ono wygodniejsze dla rodzicow, ale jezeli chcesz miec dziecko bez problemow z kroegoslupem w przyszlosci, to lepiej zainwestuj w dobre, drewniane (ewentualnie metalowe) lozeczko. Dobre lozeczko powinno miec twarde, stabilne dno, dosc gruby i raczej twardy materac, odleglosci miedzy szczebelkami nie moga miec wiecej niz 7cm, aby uniemozliwic zaklinowanie sie glowki dziecka miedzy nimi. Maluchy do 2 lat nie powinny tez spac na poduszce. W lozeczku turystucznym dziecko moze spac tylko do okreslonej wagi (moje do 13kg), wiec jak bedziesz miec duze dziecko, to dlugo w nim nie pospi.
      • fasolinka2 Re: lozeczko podrozne 20.08.06, 18:29
        nasze łózeczko turystyczne ma stabilne dno i swietny materac (taki sam jakby
        moje dziecko mialo w łózeczku standardowym...

bzdura.
    • ewcia1980 Re: lozeczko podrozne 20.08.06, 14:36
      Ja też zastanawiałam sie nad takim łóżeczkiem turystycznym i napewno je kupie
      ale bedzie ono uzywane tylko w trakcie wyjazdów a w domu jako kojec. do spania
      dziecko bedzie miało normalne, duże, drewniane łożeczko.
      Te turystyczne są bardzo niskie, a ja wole oszczedzac moje plecy i nie schylac
      sie niepotrzebnie.
      poza tym uważam, ze takie łóżeczka są ok. Szczególnie gdy ktos ma mała
      sypialnie i normalne łóżeczko zajęłoby dużo miejsca.

pozdrawiam
      Ewelina
    • fasolinka2 Re: lozeczko podrozne 20.08.06, 18:27
      moja córeczka (2 lata) spi własnie wtakiem łózeczku turystycznym , doktórego
      włóżylam jej normalny materac z poprzedniego łózeczka. powód: straszna z niej
      wiercidupka i byla wiecznie poobijana o wszelkie szczebelki (nie pomagaly
      ochraniacze). przez to czesto budzila sie w nocy i plakala przez sen. Moim
      zdaniem to najlepsze rozwiazanie. a jak gdzirs jedziemy, to po prostu skladam
      lozeczko i w droge!!!

tylko nie jestem przekonana, czy to dobre rozw. dla noworodka. chyba , ze takie
      łózeczko ma podwieszany spod.

polecam
      pozdr.
      • aweja Re: lozeczko podrozne 20.08.06, 20:29
        Dzieki za odpowiedzi!Wprawdzie dalej jestem glupia i nie wiem co zrobie w koncu
        slyszac tak rozne opinie..
    • malgosiek2 Re: lozeczko podrozne 20.08.06, 21:20
      Łóżeczka są podwieszane.Zobaczyć można tutaj jak wygląda.
      www.arti.pl/dzieciece/katalog.php?a=6
      www.coneco.pl/lozeczko_dzieciece_apollo_coneco.php
    • malgosiek2 Re: lozeczko podrozne 20.08.06, 21:46
      Jeszcze tutaj jakie wybrać odpowiednie
      www.baby.com.pl/katalog.php?grupa_p=1&pwd[1]=%2F1%2F100796%2F102381&grupa_rek[1]=&ngrp=&sortuj=#102381
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka