Dodaj do ulubionych

Fotelik samochodowy od 9 do 36 kilo-jaki?

05.10.06, 08:46
Jaki fotelik polecacie w tej grupie? Wczoraj przymierzałam synka do fotelika
Graco Junior i pasował idealnie ale może macie lepsze propozycje. Zależy mi
na bezpieczeństwie dziecka, cena to prawa drugorzędna.
Pozdrawiam Dorota z Hubim.
Obserwuj wątek
    • mama_kasi_ha Re: Fotelik samochodowy od 9 do 36 kilo-jaki? 05.10.06, 10:16
      Hey! W tej kategorii wagowej kupilabym na pewno Kiddy Life Plus lub Pro.
      Ma najlepsze notowania w testach ADAC w kategorii fotelikow do 36 kg.
      A ile Hubcio ma miesiecy? Sama na poczatku chcialam kupic taki 36 bo sa one
      wieksze, ale dziewczyny i testy adac przekoanly mnie, ze lepiej kupic 9-18.
      Kasia ma 1,5 roku, wazy 11kg i kupujemy jej albo Maxi Cosi Tobi albo Romer King
      Ts lub King Ts Plus. To liderzy w tej kategorii. Jesli cena nie jest az tak
      wazna pomysl o nich. Wklejam Ci linka z testam.
      mojeauto.pl
      Graco odradzam- nie jest bezpiecznym fotelikiem.
      Pozdrawiam. Asia
    • foxterier Re: Fotelik samochodowy od 9 do 36 kilo-jaki? 05.10.06, 10:22
      kiddy life plus - uzywamy od pol roku i jest fantastyczny.

pozdrawiam
      • mama_kasi_ha Foxterier :-)) 05.10.06, 10:30
        A mozesz jako uzytkowniczka powiedziec jak jest z tym rozkladaniem do spania?
        Porownywalas np. z maxi cosi priori xp, czy Tobi albo Romerem? I czy to prawda,
        ze Kiddy nie da sie zamontowa stabilnie w samochodzie?
        Dzieki smile
        Wiem, ze to dobry fotelik do 36,ale jestem ciekawa szczegolow.
        Pozdrawiam. Asia
        • foxterier Re: Foxterier :-)) 09.10.06, 10:55
          w kiddy dziecko jest przypianane pasami samochodowymi. sam fotelik nie jat mocowany do oparcia. w zasadzie nieczym sie to nie rozni od sytuacji, w ktorej sama przypinasz sie pasem. z tego powodu nie ma opoznienia i bezwladnsci przy wypadku - od razu przytrzymuje dziecko podstawowy system bezpieczenstwa.
          rozkladanie do spania polega na odsunieciu dolnej czesci fotelika za pomoca takiej ramy dystansowej. mielismy maksi cosi i takie rozwiazanie jak w kiddy bardziej nam pasuje. dosc ciasmny kolnierz wokol glowy malego sprawia, ze podczas snu jest o niego oparty policzkiem a glowa nie zwisa mu na bok jak w innych fotelikach.
          generalnie polecam sprawdzenie wczesniej w sklepie.
          mnie podoba sie rowniez dziura w oparciu. dzieku temu dmaly sie raczej nie poci.
          popros sprzedawce o demonstracje, tylko pamietaj o potrzebie wlasciewego przygotowania fotelika (rozsuniecie bokowi podniesienie gornej czesci). ciasno zlozony fotelik jest tylko do transportu.

pozdrawiam
          • mama_kasi_ha Re: Foxterier :-)) 09.10.06, 14:18
            Bardzo Ci dziekuje za opissmile Juz widzialam Kiddy i jednak nie jest to fotelik
            dla nas- za lekki, za twardy, a przez co srednio bezpieczny, no i ten system
            montazu... Ale jedna rzecz ma na pewno lepsza- siedzisko, wlasnie to wysuwanie
            jest super.
            Jednak musze wybrac miedzy Tobi a Romerem- masakra z tym wyborem wink
            POzdrawiam. ASia
    • euzebia500 Re: Fotelik samochodowy od 9 do 36 kilo-jaki? 07.10.06, 23:40
      Tylko Kiddy Life Plus /Pro. To super bezpieczny fotelik, jeden z najlepszych na
      rynku.
      Otrzymał takąsamą ocenę jak foteliki 9-18 np. Tobi a daje większe możliwości
      dopasowania do dziecka i na dłużej starczy.
    • mercy2 Re: Fotelik samochodowy od 9 do 36 kilo-jaki? 11.10.06, 16:00
      A co sądzicie o tym foteliku?
      www.allegro.pl/item133562172__fotelik_jumbo_sporty_baby_dreams_5xgratis_wys_0zl.html
      Mam zamiar go kupić dla swojego dwulatka. Czy ktoś go ma o może podzielić się
      spostrzerzeniami? Jakie ma wady i zalety podczas użytkowania?
      Będę wdzieczna za kilka słów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka