caroleck 05.10.06, 22:14 zastanawiam się nad kupnem takiej karuzeli: www.allegro.pl/item132083985_fisher_price_2006_karuzela_z_misiami_projektor_.html czy polecacie, czy ktoras z Was ma? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
111a4 Re: karuzela FIsher Price 05.10.06, 22:18 dla mnie super, kupiłabym!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meg.julia Re: karuzela FIsher Price 05.10.06, 22:21 my mamy, ale ja raczej nie kupiłabym jej gdybym mogła jeszcze raz wybierać, misie sa mało kolorowe i raczej malo zwracaja uwage maluszka, mechanizm karuzeli chodzi dosc glosno. Oprocz tego wyjmujac dziecko z lozeczka trzeba bardzo uwazac, zeby nie zahaczyc i nie zrobic dziecku krzywdy. Zadna karuzela nie ma jednak chyba takiej funkcji, ktora umozliwialaby odchylenie przy wyjmowaniu dziecka z lozecka. Na plus pilot i dosc znosne melodie. pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: karuzela FIsher Price 06.10.06, 17:42 Do meg.julii - Tiny Love ma odchylany pałąk. Odpowiedz Link Zgłoś
meg.julia Re: karuzela FIsher Price 06.10.06, 17:45 no wlasnie i to jest super. szkoda ze dopiero teraz dowiaduje sie o tym. dzieki i pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mikuluk Re: karuzela FIsher Price 05.10.06, 22:28 Mam i polecam ! Jest rewelacyjna moja mała przy niej zasypia bez problemu już teraz wystarcza jedna kołysanka i fruwające motylki. ma ją już 4 miesiące i jeszzce jej się nie znudziła (ma 8 miesięcy)zawsze się do niej śmieje. Jest jeszcze dodatkowy patent, jak mała nocuje poza domem w obcym miejscu, to tam gdzie śpi zawieszam karuzelkę i zasypia bez nerwów poprostu wszędzie! Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: karuzela FIsher Price 06.10.06, 12:41 my tez ja mamy i naprawde jest fajna!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: karuzela FIsher Price 05.10.06, 22:29 Mialam i sprawdzala sie przy rytuale zasypiania, tez uwazam ze misie sa zbyt pastelowe, lepsze byly by w bardziej intensywnym kolorze, wydaje mi sie ze lepsza jest tiny love z muzyka powazna i zabawkami w zywych kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: karuzela FIsher Price 05.10.06, 22:30 my dostalismy od dziadkow ale na nastepny raz poprosilabym zeby kupili mi zapas pieluch za te pieniadze ktore na nia wydali projektor widac tylko w calkowitej ciemnicy a jak masz tak jak my wysoko sufit to malo co zobaczysz no moze jakis male cienie na scianie miski za mdle jesli chodzi o kolory no i najwazniejsze synek ZERO zainteresowania na plus pilot i przyjemne melodie u nas sie nie sprawdzila wlasnie wydalam kolezance co spodziewa sie dziecka moze jej mala zaskoczy Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: karuzela FIsher Price 05.10.06, 22:32 ps. ja nie uczylam malucha nigdy zasypiania przy niej efektem jest to ze teraz maly sam zasypia bez zadnych wspomagaczy Odpowiedz Link Zgłoś
mikuluk Re: karuzela FIsher Price 05.10.06, 22:41 Dziecku miło zasypia się gdy czuje, że w łóżeczku ma coś swojego, coś co się nie zmienia. Czuje wtedy bezpieczeństwo. Moja mała nie dostaje smoczków na dobranoc, nie zasypia też przy piersi, nie jest noszona, ale widać że lubi swoje misie i kołysanki. Poprostu moje dziecko to lubi, a twoje nie i tyle. Moja Martynka… www.bobasy.pl/?u=martina&s=80a22cb7916d12ece8c168bbfa24602b Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: karuzela FIsher Price 06.10.06, 12:41 Moja tez zasypia bez wspomagaczy ma 15 mies. a do 9 m-ca miala karuzele FP. To bzdura z uzaleznieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mikuluk Re: karuzela FIsher Price 05.10.06, 22:46 Wejdź w wyszukiwarkę wpisz w autorze: mikuluk i na 2 stronie będzie post pt. do którego miesiąca karuzela Fisher Price przeczytaj sobie jest tam dużo wypowiedzi na temat tej zabawki. Odpowiedz Link Zgłoś
meg.julia Re: karuzela FIsher Price 05.10.06, 22:49 sorki za szybko wcisnelam. tu mozesz jeszcze poczytac o tej karuzeli: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=48481345&a=48481345 Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: karuzela FIsher Price 05.10.06, 23:29 To co dziewczyny pisza powyżej to prawda: misie mają "wyblakłe kolory", wyświetlacz widac tylko przy całkowitej ciemnicy a mechanizm głośno chodzi ale.. mój Mikołaj uwielbia ta karuzelkę i była to pierwsza zabawka, która zabawiała go na dłuzej teraz jest fantastycznym sposobem na "bezbolesne" zrobienie kupy Ja polecam z całego serca) Odpowiedz Link Zgłoś
dowa ok 05.10.06, 23:52 My mamy taką karuzelę ale z rybkami. Ona mają żywe kolory - dlatego nie wybralismy tych pastelowych misi. kupilismy na allegro. Mała b. ją lubi. Nie usypia przy niej ale w ciagu dnia ja włączamy. Ja ją polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
tartulina Re: karuzela FIsher Price 06.10.06, 07:47 Mieliśmy taką karuzelę. U nas się nie sprawdziła. Zawiesiliśmy starą z melodyjką i pluszakami i dziecko wyło z radości. Potem kupiliśmy zwykłą drewnianą i reakcja radości taka sama.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: karuzela FIsher Price 06.10.06, 09:28 zgadzam się z meg.julia, dodam jeszcze,ze instalowanie baterii jest idiotyczne, trzeba rozkręcic to pudełko. mimo wszystko młoda ten sprzęt bardzo lubi, z tym ze raczej do usypiania niż do zabawy. projektor ją fascynuje na baaardzo długo, tylko że, cholera, nic nie moge poczytac w tych egipskich ciemnościach! Odpowiedz Link Zgłoś
szopiczek Re: karuzela FIsher Price 06.10.06, 10:37 strasznie zżera baterie ale z drugiej strony nie trzeba co chwile nakręcać i jest na pilota Odpowiedz Link Zgłoś
dreamo Re: karuzela FIsher Price 06.10.06, 12:16 Ja nie kupiłam jej ze względu na mdłe kolory. Dziecko uzywa jej w pierwszych miesiącach a wtedy jego wzrok nie jest ostry - zwyczajnie takie kolory są niewidoczne. Proponuję karuzelę o bardziej żywych kolorach. Ja kupiłam taką o połowę tańszą - zabawki w bardzo intensywnych kolorach, z lampką oraz pilotem. Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: karuzela FIsher Price 06.10.06, 12:35 Jakoś moje dziecko widziało te misie mimo jasnych kolorów. Syn lubi tę karuzelkę, świetnie przy niej usypia, świetlane motylki też są atrakcją, a melodie chyba lepsze niż parodia muzyki poważnej. Bardzo duży minus za wyjątkowo idiotyczne umieszczenie baterii. Żeby je wymienić należy karuzelkę rozkręcać śrubokrętem, trzeba nie mieć wyobrażni, żeby taki patent wymyślić. Odpowiedz Link Zgłoś
dreamo Re: karuzela FIsher Price 06.10.06, 15:44 Czy lepsze to już kwestia gustu, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: karuzela FIsher Price 06.10.06, 18:03 Oczywiście. Dlatego napisałam 'chyba', moim zdaniem (moim - powtórzę) w ogóle większość tych melodyjek z zabawek jest taka sobie)), fiszerowe też, ale te sprymitywizowane wersje muzyki poważnej chyba najgorsze. I w nikogo nie biję, sama mam popiskującego, przyspieszonego nibyMozarta przy macie edukacyjnego, biedny Amadeusz w grobie się przewraca. Odpowiedz Link Zgłoś
oladidi Re: karuzela FIsher Price 06.10.06, 15:00 My również miałyśmy i odradzam, zero zainteresowania misie mają mało widoczne kolory kolory itd. Na drugi raz bym kupiła tańszą i z mega żywymi kolorami. Ale tej nie polecam, wg mnie pieniądze wyrzucone... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna-t220 Re: karuzela FIsher Price 06.10.06, 20:24 My mamy Tiny Love z trzema melodyjkami (muzyka powazna) ;o) i jest naprawde SUPER!! Oliwia ma juz ponad 10 m-cy i interesuje sie nia caly czas, a ma ja od urodzenia. Teraz sluzy jej do podciagania, ale i tak jest najlepsza zabawka. Kuzyn kupil synowi, wlasnie te, o ktora pytasz, ale u jego maluszka i naszej krolewny zero zainteresowania - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarka20031 Re: karuzela FIsher Price 06.10.06, 23:31 moja siostra kupila dla swojej corki i nie za bardzo jest zchwycona. jesli chcesz dluzej posluchac melodyjek to baterie starczaja gora na 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
b.brzozowska1 Re: karuzela FIsher Price 08.10.06, 19:54 u nas sprawdziła się rewelacyjnie; też myślałam, że pastelowe kolorki misiów sie nie sprawdzą u maluszka, ale spotkało nas zaskoczenie, bo mały jest zachwycony ja osobiście polecam dzięki niej mam zawsze troche czasu dla siebie, bo mały gada z misiam i spiewa) ma 4 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
yen74 Re: karuzela FIsher Price 08.10.06, 21:06 Ja też chciałam tę kupić synkowi, jednak zdecydowałam się na Tiny Love z dyskiem i lampką- synek jest po prostu zachwycony. Kolory są żywe, światło przechodzi przez kolorowy dysk, nie trzeba żadnych wzorków szukać na suficie, no i pałąk na noc można zdjąć całkowicie, poza tym odchyla się tak, żeby dziecka nie uderzyć przy wyjmowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś