Dodaj do ulubionych

kombinezon dla bobaska

16.10.06, 15:54
cześć, jestem początkującą mamą, a na razie kandydatką na mamę. Termin mam na 28 grudnia. Powili
kupuję ubranka i inne gadżety, ale jeśli chodzi o kombinezon to jestem cała głupia. Chciałabym źeby
wystarczył tak do marca, póżniej już będzie za ciepło. Jaki rozmiar mam kupić. Jak ostatnio oglądałam
68 to mi się wydawał wielki jak smok, a z drugiej strony.... sama nie wiem. macie może jakieś
doświadczenia w tym temacie?
Obserwuj wątek
    • eyes69 Kup wiekszy rozmiar 16.10.06, 15:56
      Dziecko szybko Ci wyrosnie z najmniejszego rozmiaru.
      najlepiej kupic o dwa numery za duzy kombinezon.
      • isa2 Re: Kup wiekszy rozmiar 16.10.06, 16:08
        A ja mam termin na 26 grudnia smile. Mam wrażenie, że kombinezony są robione
        trochę na wyrost z tą rozmiarówką. Ja kupiłam 62. Z moich doświadczeń powiem Ci
        tylko tyle, że mimo iż mam już synka, który zawsze był największy wśród swoich
        rówieśników i jako 4 miesięczny bobas mierzył zimą 2 lata temu jakoś grubo
        ponad 74 cm, to i tak wchodził w kombinezon o rozmiarze 68, który nawet był
        ciut za duży! Nie wiem jak oni robią rozmiarówkę tych kombinezonów, ale są
        poprostu sporo większe! Może po to by ubrać dzieciaka grubo pod spód, ale mimo
        to rozmiary są zawyżone.
        • kwiatulineska Re: Kup wiekszy rozmiar 16.10.06, 16:14
          A ja mam termin na 23 grudnia smile
          Tez sie zastanawialam nad rozmiarem kombinezonu i kupilam taki z oznaczeniem 0-3
          miesiace... Pozniej zobaczylam synka koezanki ktory ma 3 miesiace - wielkolud smile
          Nie wiem, moze ten kombinezonik posluzy z miesiac albo poltora, pozniej najwyzej
          kupie wiekszy.
          Tak wiec racje maja dziewczyny, kup o rozmiar wiekszy niz Ci sie wydaje ze
          bedzie odpowiedni smile
          • nuit4 Re: Kup wiekszy rozmiar 16.10.06, 16:28
            Mój synek ma 1,5 miesiaca i doslownie tonie w kombinezonie 68.Jak sie urodzil
            wazyl niewiele ponad 3 kg,teraz ponad 4,5-rosnie szybko ale mysle ze z tego
            kombinezonu i tak szybko nie wyrosnie.Byc moze wszystko zalezy od tego jak duze
            dziecko urodzisz,wiec moze wstrzymaj sie z zakupem do porodu jesli mozesz smile
            • kocio-kocio Re: Kup wiekszy rozmiar 16.10.06, 16:45
              No no.
              A ze szpitala zabierze dziecko w skarpecie...
    • konto80 Re: kombinezon dla bobaska 17.10.06, 12:10
      Ja mam termina na 22.10. Nie kupowałam kombinezonu bo na teraz wydawał mi się
      zbyt zimowy. Kupiłam strasznie fajny kombinezonik w C&A, taki misiowy, rozmiar
      62. Zobaczę jak duży urodzi się mój synek i jak będzie się zapowiadał jak na
      spacer będziemy się wybierać i wtedy kupię mu prawdziwy zimowy ciuszek. Myślę,
      że kupno takigo ciuszka można odłożyć na "po urodzeniu". Albo ustał z ojcem
      dziecka jaki wam sie podoba, a potem tylko wyślesz go do sklepu i kupi jak
      dzidzia będzie na świecie.
      • nupik Re: kombinezon dla bobaska 17.10.06, 12:11
        mozesz kupic za duzy. taki maly dzidzius nie bedzie ci sie ruszal w wozku,
        bedzie mu cieplutko. doradzam wiekszy.
    • amwaw Re: kombinezon dla bobaska 17.10.06, 12:33
      Przede wszystkim:jak duże ma być dziecko, jakiej płci. Jeżeli zapowiada się duże
      to prawdopodobnie od razu będzie wchodzić w 62. Jeżeli przeciętne- w 56.
      Najlepiej kupić kombinezon o 1 nr większy. Jeżeli dziecko ma być przeciętne 68
      będzie za duży, chyba, że szykujesz się, że będzie w nim chodzić jeszcze w
      kwietniuwink
      • konstancja322 Re: kombinezon dla bobaska 24.10.06, 11:11
        Ja kupiłam większy. Ale mam pytnie czy Wy pierzecie ten kombinezon po zakupie
        czy od razu założycie dziecku taki prosto ze sklepu?
        • anet.76 Wszystkie ubranka trzeba uprać 24.10.06, 11:38
          przed pierwszym założeniem - zarówno te używane np. od znajomych jak i
          nowiutkie prosto ze sklepu. Oczywiście w proszku lub płynie do prania rzeczy
          dla niemowląt. Jak wszystko, to wszystko - więc kombinezon też - tak myślęwink

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka