Dodaj do ulubionych

Buty zimowe

24.10.06, 21:27
Może coś doradzicie, bo po wstępnych oględzinach półek sklepowych zwątpiłam sad
Szukam zimowych butów dla syna na rozmiar ok. 27.

Bartki po 200zł! Ciężkie, sztywne - czy to naormalne? Nie wiem, czy jestem
przyzwyczajona do mniejszych butków i w tych większych to jest normalne? Nie
mogłam ich w ogóle zgiąć w podeszwie!

Mrugały ciut tańsze, ale ciut. I też mi się nie podobały. Język mają łączony z
resztą buta i przy zapinaniu tworzy się jakby harmonijka. Jak w tym chodzić?!

Na buty za 300zł (tyle kosztują Ecco i Naturino u mnie w sklepie) mnie nie
stać; szczególnie że chodzi o buty na kilka miesięcy. Za taką sumę nawet sobie
butów nie kupuję, a chodzę kilka sezonów w tych samych.

Gdzie iść? Czego szukać? Proszę o wszelkie opinie. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • madzik77 Re: Buty zimowe 24.10.06, 21:35
      Ja kupiłam córce antylopy, też rozmiar 27 (straszny kłopot z tym rozmiarem był -
      musiałam polować na nie zaraz po dostawie). Wyglądają fajnie, podeszwa się
      zgina bez problemu, mimo ze jest dość gruba. cena - 125
      Mam nadzieję, że sie sprawdzą zimą,
    • agadzie1 Re: Buty zimowe 24.10.06, 22:05
      może poszukaj ecco na allegro- jest sprzedawca z gdańska, kt. ma nowe buty po
      cenach podobnych do bartka, a jakość widomo dużo lepsza.
      www.allegro.pl/item135568495_ecco_24_nowe_hit_roku_2006_jedyna_oferta_.html
      a co z gulianą- kiedyś czytałam na forum sporo pozytywnych opinii na temat tych
      bucików
      • iwek33 Re: Buty zimowe 24.10.06, 22:26
        Ja też kupiłam Antylopy w rozmiarze 27 ( wkłądka 17,5 cm)za 100zł z grubym
        futrem w środku, lekkie z elastyczną podeszwą.Dokładnie takie tylko brązowe:
        www.allegro.pl/item137012354_antylopa_dobramarka_supercena_odmacris_27.html
        Z polskich skórkowych z ciepłym futerkiem i w "normalnych" cenach można polecić
        Heliosy :
        www.allegro.pl/item136994322_helios_zimowe_kozaczki_dobra_cena_r_27.html
        albo może Bartusie:
        www.allegro.pl/item136897648__bartus_zima_2006_100_skora_profil_r_28.html
      • agni71 Re: Buty zimowe 24.10.06, 23:07
        Ja kupiłam córce w rozm. 28 u tego sprzedawcy na Allegro:

www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3013481
        cudne różowe Ecco z goretexem za 200zł. Są leciutkie i śliczne. Niestety, teraz
        nic nie ma ciekawego w rozm., którego szukasz, ale może wyślij mu zapytanie?
        Może będzie jeszcze coś wystawiał? Miał chyba wcześniej w r. 27 podobne do
        naszych, tylko beżowe - wyglądały bardzo ładnie, ale pewnie się już sprzedały...

aga
        • agni71 Re: Buty zimowe 24.10.06, 23:09
          Kupiłam dokładnie takie, tylko za 200 zł + 9,0 przesyłka:

www.allegro.pl/item136304680_ecco_29_nowe_nowosc_2006_2007_jedyna_oferta_.html

aga
          • kate8025 Re: Buty zimowe 25.10.06, 14:31
            Ja kupiłam te same co TY (rózowe) w sklepie za 150 zl niecałe.
            Tez jestem nimi zachwycona jak narazie.
            pozdrawiam
            • agni71 Re: do kate8025 25.10.06, 22:53
              A gdzie takie tanie te buciki są?

aga
    • jolakl Re: Buty zimowe 25.10.06, 08:18
      Ja kupiłam Antylopy tutaj: www.buciki.com.pl
      Buciki swietne, przesyłka ekspresowa. Polecam.
    • pia_ Re: Buty zimowe 25.10.06, 08:41
      We Wrocławiu jest stoisko z Bartkami gdzie mają niższe ceny
      ten model
      www.bartek.com.pl/produkt.php?id=581
      kosztuje tam 149 zł, a w firmowych salonach 169,90. Widziałam jeszcze te buty w
      kolorze beżowo-pomarańczowym. W środku mają futro. Porównywałam r. 26 z
      kozaczków rozmiarówki do 26 i 26 z tego modelu i wyszło, że są tylko o 0,5 cm
      niższe od tamtych z mniejszej rozmiarówki. Ja się na nie zdecydowałam smile.
      Wiem, że ten model występuje też w innej kolorystyce:
      www.bartek.com.pl/produkt.php?id=582.
      Podeszwa jest elastyczna, czubek zabezpieczony, a futro grube i mięciutkie
      (choć to zależy na co się trafi, bo są dwa rodzaje ocieplenia w tym modelu).
      Sama bardzo chciałam kupić dla córki beżowe ecco, ale Ci sprzedawcy z allegro
      cały czas mnie zwodzą i każą zaglądać co parę dni na swoje aukcje, więc raczej
      nie będą mieli rozmiaru 26, a nie dam za nie 269 zł w sklepie firmowym. Te
      Bartki są fajne, a na wysokie śniegi najwyżej dokupię w decathlonie za 60 zł
      śniegowce.
      • pia_ i na allegro też były 25.10.06, 13:50
        www.allegro.pl/item134061670_bartek_zima_naturalne_ocieplenie_r_27_new_.html
    • kingusia76 Re: Buty zimowe 25.10.06, 14:01
      A SLYSZALAS O PRZECENIE W CH JANKI NA OTWARCIE W SOBOTE ? - BARTKI Z UPUSTEM 25%
      • iwek33 Re: Buty zimowe do Pia 25.10.06, 17:52
        A ja miałam bardzo podobne buty do tych niebieskich z Twojego linka dla synka
        na wiosnę, właściwie identyczne tylko niskie i bez futra i skórka była fatalna,
        nie można było nawet przetrzeć butow wilgotną ściereczką, bo natychmiast farba
        schodziła i zostawały wytarte plamy, w dodatku buty były tak potwornie ciężkie,
        że synek nie chciał w nich chodzić. Przyznaję, to pierwsza para Bartków, która
        okazała się u nas totalnym niewypałem.
        O takie jak te:
        www.allegro.pl/item133994897_bartek_polbuty_r_35_extra_szyte_dark_jeans.html
        • pia_ Re: Buty zimowe do Pia 25.10.06, 20:05
          Nie, zdecydowanie to nie to samo, też oglądałam te płytkie buty (bardzo
          dziwaczna wyglądają, bo są takie powycinane, a jednocześnie masywne i ciężkie),
          ale skóra trochę inna, no i te nasze są bardziej elastyczne. Pożyjemy,
          zobaczymy, ja okażą się niewypałem, to kupię jakieś w outlecie jakieś ecco -
          mam nadzieję, że do tego czasu wreszcie otworzą nasz sklep.
          • iwek33 Re: Buty zimowe do Pia 25.10.06, 22:13
            To dobrze, że nie te same, ta podeszwa tak podobnie wygląda, ale właściwie
            teraz dochodzę do wniosku, ze nawet ta podeszwa niczego nie przesądza, bo mój
            mniejszy synek ma na bardzo podobnej podeszwie butki jesienne, a są zupełnie
            inne: elastyczne, leciutkie, pewnie takie, jak Twoje zimowe.
            • iwek33 Re: Buty zimowe do Pia 25.10.06, 22:15
              O, takie ma mały i są superowe:
              www.allegro.pl/item136038691_polbuty_bartek_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka