Dodaj do ulubionych

allegro;orginał to czy podróba jak poznać?

03.11.06, 22:56
no właśnie.Przeglądam sobie torebki firmy Chanel i stąd moje pytanie.CZy
możliwe jest aby orginalna torebka tej firmy kosztowała 250 czy 300 zł?
Sprzedawca zapewnia,że tak,że posiada nawet certyfikat i numer seryjny,że to
produkt z butiku Chanel z Francji.
Ale jak to możliwe,że torebka kosztująca na allegro powiedzmy 300 zł w
francuskim butiku Chanel kosztuje 1500 euro?
Obserwuj wątek
    • czerwonasuknia Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 03.11.06, 23:25
      Bo torebka została zrobiona w Chinach, a certyfikat wydrukowany pod Łomżą.
    • aluc Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 03.11.06, 23:26
      zapewne wypadła z transportu wink
      IMO niemożliwe, w secodhandach używane oryginalne torebki tej klasy kosztują
      drożej
    • paulina.paulikowska Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 04.11.06, 00:22
      kochana!
      po pierwsze. za 300zł nie dostaniesz orginanej rzeczy od projktanta, sa to tanie
      podróbki, które tylko formą przypominają orginała, do którego im daaaleko.
      dla mnie osmieszaja sie ci , ktorzy wystawiaja podrobki i wciskaja nieswiadomym
      kobieta, ktore na oczy nie widzialy orginalu (i tu nie mam zamiaru nikogo
      urazic), ze za 300zl dostaniesz torbe hugo bossa lub moschino (torby bossa ida
      od 200e w gore) jak bylam w hiszpani, to na plazy chodzili Muszyni i sprzedawali
      torebki, okulary, psaki niby "100% original" juz od 30e.
      ok zastanowmy sie skad nagle taki sprzedawca ma firmowki i to tak tanio???
      projektanci nie zanizaja swoich cen....
      a najgorsze to sa te kremy clinique i chanel za 50zl (twoj post zmotywowal mnie
      na zajrzenia do dzialu kosmetyki na allegro). balabym sie takim kremem
      posmarowac. widzialam nawet podrobki i tak tanich juz kosmetykow loreal czy
      lancome. wybaczcie ale tusz lancome za 13zl - 100% podroba.!
      po drugie naprawde mega chamstwem jest wciakac takie podroby. ok zakladajac ze
      kupisz podrobke tuszu lancome i nie bedziesz miala takich efektow jak sprzedawca
      obiecuje, a wrecz przeciwnie, to przekonana ze kupilas orginal, nidgy w
      perfumerii nie siegniesz po produkt lancome, bo sie zrazilam tania podrobka,
      bublem. a jakie to sa straty dla firm...ufff
      buzka
      paulina
      • mamaemmy a za podróbki zawieszają konto 04.11.06, 00:33
        wiecie o tym?
    • dirgone Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 04.11.06, 10:25
      No właśnie ja tego nie rozumiem trochę. Bo w regulaminie allegro jest, że
      podróbek sprzedawać nie można i że aukcja zostanie usunięta, a użytkownik
      zablokowany. I tak sobie myślę (jako że raz, dawno temu, zostałam zablokowana i
      nieodblokowana już nigdy za pewne przewinienie, którego nie byłam świadoma), że
      gdybym to ja wystawiła całą serię torebek chanel, to bana dostałabym bardzo
      szybko. A osoby, które to sprzedają w całych seriach, radzą sobie bardzo długo
      całkiem niezle (bo to interes hurtowy). Czy allegro ma z nimi jakieś układy?
      Chociaż własnie przejrzałam hasło "chanel" i widzę, że na samym początku
      sprzedają to osoby z zerem komentarzy na koncie. Heh, no to bez komentarza.
      • mysiam Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 04.11.06, 12:15
        hm...ja juz sama nie wiem-szwagier kupuje dla siebie perfumy na allegro-zawsze
        duzo taniej i zawsze-jak twierdzi-są oryginalne
        ja tez kiedys zaryzykowalam : kolezanka kupila sobie w sephorze kosmetyk (z
        kolorowki ogolnie rzecz biorąc) zaplaciła prawie 5 dych...strasznie mi sie
        spodobało ,ale ja z tych co sępię wink i stwerdziłam ze to za drogo.Mimo
        wszystko chęć posiadania była większawink poszperalam na allegro-pelno ofert
        tego kosmetyku,srednio 50% taniej aniżeli w sklepie...az znalazlam ten
        interesujący mnie za ...1/5 ceny sklepowej...jakos cieżko mi było uwierzyc ,ze
        to oryginał.Zaryzykowalam ,stwerdziłam ,ze najwyżej strace 16 zł .
        I co?-Dostalam oryginalna rzecz! Więc juz sama nie wiem co sadzic o niskich
        cenach podobno oryginałow
        mysiam
        • mamaemmy Mysiam 04.11.06, 12:18
          napisz mi na priva jaki to sprzedawca i co kupiłas bo mnie zżera ciekawośc,pliss
        • fajka7 Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 04.11.06, 15:50
          Mysiam, ale skad masz pewnosc, ze dostalas oryginal, bo mnie tez te oryginaly
          na allegro intryguja.
          Jak rowniez skad sie bierze tyle osob, ktore maja te 'dojscia' do tanszych
          produktow i co to za niby dojscia, o kotrych nikt nie slyszal.
          Bo w gadki o wyprzedazach w likwidowanych sklepach i hurtowniach, ktore ciagle
          slysze jakos nie wierze.
          • mysiam Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 05.11.06, 12:51
            hej,no tak sadze ,ze mam pewnoscwink utwierdziły mnie w tym:
            dokladnie porownałam opakowanie,napisy itp. z kosmetykiem kolezanki
            udalam sie do 2 niezaleznych pefumerii ,pokazując konsultantkom ,sprzedającym
            tam.Zaznaczylam rowniez gdzie i za ile kupiłam wink potwerdziły ,ze oryginał i
            obie się usmiechnęly...
            Ja też nie wierze w wyprzedaże ,likwidacje sklepów itp..
            najpewniej produkty te pochodzą od przedstawicieli handlowych ,ktorzy dostaja
            to w celach :promocji,wymiany ....Wiem ,bo obracalam sie owego czasu w tym
            gronie.
            pozdr
            • alpepe Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 05.11.06, 13:55
              a nie z "jumy"?
              • mysiam Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 06.11.06, 07:33
                tak też sobie pomyślałamwink
                pewnie tak wlasnie było..
                ale ...niestety-w tym przypadku mnie to "trzaska"-jestem zadowolona z zakupu
        • betif Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 07.11.06, 21:45
          W to akurat jestem w stanie uwierzyc. SAma niedawno kupilam krem Loreala w
          Seforze, a pani byla na tyle sprytna, a ja wtedy na tyle nastawiona na zakup,
          ze kupilam jeszcze serum i na szczescie na tym poprzestalam. W tym samym
          centrum handlowym na parterze w drogerii typu Rossmann byly te same produkty
          tansze o ok 40% Mieli akurat na nie promocje, ale bez promocji i tak wychodzi
          sporo taniej. Tak ze jesli chodzi o Sefore to nie dziwi mnie, ze na allegro
          mozna znalezc dana rzecz za mniej pieniedzy. Ja w kazdym razie do Sefory juz
          nie chodze. I nawet nie ulagodzili mnie probka kremu Lancome, ktora
          dostalam "gratis" przy zakupie. Zaplacilam bowiem za nia podwojnie...
    • mamaemmy zapytałam jednego sprzedawce i oto odpowiedz 04.11.06, 12:34
      jaka dostałam: hmm

Chce sie tylko tej torby pozbyc gdyz... był to prezent rocznicowy dla mojej
      zony... ze wzgledu ze nie jestem juz z nia nie chce tej torby bo po co mi ona...
      ale nie mam zamiaru jzu o tym pisan przepraszam... Jestem zdołowany tym
      wszystkim i chce sie jej jak najszybciej pozbyc... pieniadze nie graja roli...
      gdyz one sa dla mnei nei wazne... a na alegro nie sprzedam tej torby za 2000TYS
      ZŁ!!!???...... i dostosowałem sie tylko do cen... ehhh

hehe
      • mamaemmy Re: zapytałam jednego sprzedawce i oto odpowiedz 04.11.06, 14:06
        a to druga:

te torebeczki sa sciagane tez z tasm tych firm,ale sa z 2 goszej serii dlatego
        sa takie tanie, sa robione hurtowo z przeznaczeniem do sklepow z galanteria,
        prosze sie rpzejsc po londynie, w kazdym skalepi z torebkami znajdzie pani te
        torby po takiej cenie i to wcale nei sa podrobki, a te eksluzywne coz...prosze
        ej kupic ajk ma pan pieniazki

hehe
        • burza4 Re: zapytałam jednego sprzedawce i oto odpowiedz 04.11.06, 16:24
          jakoś nie zdołała mnie przekonać, że Chanel ma linię produkcyjną "gorszej
          serii" - Coco w grobie by się przewróciła, gdyby ktoś jej nazwiskiem opatrywał
          wybrakowany wyrób. Takie w ogóle nie mają prawa ujrzeć światła dziennego i
          żaden kreator nie splamiłby się wypuszczeniem na rynek wyrobu jakościowo nie
          odpowiadającego standardom.

we Włoszech chciałam kupić sobie torebkę - i dobre, skórzane kosztują powyżej
          200 euro, i to wcale nie topowych projektantów, a po prostu dobrej firmy.
      • reszka2 Re: zapytałam jednego sprzedawce i oto odpowiedz 04.11.06, 14:14
        A ile tych torebek sprzedaje, ciekawe?
        Może ile torebek, tyle żon...
    • marcysia51 Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 04.11.06, 14:20
      Witam,jestem Sprzedawca na allegro,sprzedaję różne rzeczy czasami tylko
      bielizne Triumph po cenach ok.50% tańszych niz w sklepie.Są to orginalne
      rzeczy,a czemu tanie,bo mam dojście do cen tak niskich,że 50% ceny sklepowej
      jak najbardziej mnie satysfakcjonuje.
      • mamaemmy marcysia51 04.11.06, 14:55
        a jaki masz nicksmile?
        • mamaemmy Re: marcysia51 04.11.06, 14:56
          hehe juz mamsmile
          • marcysia51 Re: marcysia51 04.11.06, 22:51
            Ale po tania bielizne Triumph zapraszam w grudniu.
    • adrianka00 Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 04.11.06, 19:52
      Tutaj są podróby markowej odzieży dziecięcej:
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4148698&p=2&p=0
      Na 100% nie są to firmowe ubrania. Bardzo dobrze znam ten asortyment i potrafię
      rozpoznać natychmiast, nie są mi nawet potrzebne powiększenia metek by
      stwierdzić, że to podróby... I co? Allegro zawiadomione było kilkanaście razy,
      przeze mnie i szereg innych osób. Nadto, był kiedyś wątek o tym sprzedającym
      chyba na ezakupy i tam też pisały dziewczyny, że zawiadomiły allegro. Od bardzo
      dawna sprzedaje te podróby, pod różnymi nickami - allegro się wypięło...
      Niektórzy klienci również się wypięli, ale ile osób zostało oszukanych i jest
      nadal...
      • koma.edziecko Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 05.11.06, 08:37
        No właśnie się zastanawiałam skąd ostatnio pojawiły się na allegro kurtki od
        Prady ludzie się o nie biją sprzedawca zapewnia że to oryginały a mi się chce
        śmiać że ludzie w to wierzą.
        A te bluzeczki Next to fakt że różnią się sporo od oryginału,na zakupach
        dziewczyna zamieściła kiedyś dwa zdjecia oryginału i podróby i sporo się
        różniły.
    • zonazona Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 05.11.06, 09:10
      A wiecie moze co to oznacza, ze nowe ubrania mają papierowe metki?
      Kupuję czasem ubrania Mariquita, najczęściej maja one metki właśnie papierowe...
    • owianka Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 05.11.06, 09:47
      Cena nie jest dobrym wyznacznikiem oryginalności. Zawsze się boję, że ktoś
      sprytny wystawi tę podrobioną rzecz w cenie oryginału...

Kupowałam perfumy, ale zawsze z duszą na ramieniu. Taki np. Tresor można kupić
      na Allegro za 60 zł, ale tam w opisie jest tylko, że "oryginalnie zapakowany",
      nie próbują nawet wciskać, że oryginał wink. Ale w sumie wystarczyłoby podnieść tę
      cenę do 170, i już wszyscy przekonani, że kupują oryginał!! Ja kupiłam kiedyś za
      180 chyba, kierując się ceną właśnie, ale cały czas zastanawiałam się, czy ktoś
      inteligentny nie wystawia tych 50-złotowych po 180.
      • patatajowa Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 07.11.06, 22:49
        Zdarzają się oryginalne perfumy na Allegro- jak najbardziej .Sama sprzedawałam
        kiedyś damskie Cacharel i męskie Cerruti.Były to prezenty od mojej teściowej z
        wycieczki do francji.Przezornie sprawdziłam najpierw w drogerii zapach a potem
        wystawiłam na allegro wink))Za 1/3 ceny. Tak więc bywają.
        • wisiaevolution Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 09.11.06, 08:35
          Na pewno można kupic oryginalne produkty na allegro (chociaż pewnie rzadko od
          prady czy chanel, chyba że perfumy). Ja sama sprzedaję nieudane zakupy czy
          prezenty z Anglii (a kto dzis nie ma rodziny zagranicą? smile Tylko, że to nigdy
          nie jest sprzedaż hurtowa. Sprzedaję daną rzecz za niską cenę, bo na allegro w
          zalewie podróbek nikt nie kupi drożej, a ja sie cieszę, ze odzyskam chociaż
          część pieniędzy. Inaczej za małe na synka spodenki z GAPa kupione w Londynie
          mogłabym tylko oddać komuś gratis, mimo że mają komplet metek i kosztowały
          kilkadziesiąt funtów. Więc bywają na allegro okazje. Jednak jak je rozpoznać,
          nie jestem pewna. Wydaje mi sie, ze napoczęte perfumy, które "się nie
          spodobały", to prawdopodobnie oryginały. Też gdybym takie teraz dostała, to
          sprzedałabym je na allegro za grosze, bo przecież nie dam w prezencie nikomu
          napoczętych perfum, ani nie oddam ich na zbiórkę PCK. jednak zawsze mam
          wątpliwości smileuważam, ze jeśli ktoś sprzedaje w hurtowych ilościach "markowe"
          produkty za bardzo niską cenę, to znaczy, że albo nie sa one markowe, albo
          pochodzą z kradzieży.Kupiłam niestety kilka takich i mysle, że to podróbki sad
          Jeszcze kilka słów o kosmetykach. Można kupić oryginały kremów i podkładów na
          allegro, ale trzeba kupować próbki w saszetkach (większą ilość). Sama kupiłam
          tak już trzy razy i jestem zachwycona. Podkład Laudera to 100% oryginał,
          rewelacja. generalnie bardzo tanio, choc ilość jest moze niewielka. próbki
          dostają apteki i gabinety kosmetyczne gratis. Sprytne osoby sprzedają je w
          pakietach na allegro, a oszczędni mogą tani mieć markowy kosmetyk.
          • pyza_uk Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 09.11.06, 14:04
            Wiesz co, smutne jest to, co piszesz:
            "Sprytne osoby sprzedają je w pakietach na allegro, a oszczędni mogą tani mieć
            markowy kosmetyk."
            bo gdyby ci 'oszczedni' przestali kupowac te probki na allegro (bazarkach itp),
            to bylyby one dostepne ZA DARMO w aptekach i perfumeriach.
            • wisiaevolution Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 09.11.06, 14:24
              Ja tak nie myślę, a na bazarku nie kupisz zadnych próbek, najwyżej podróbki, a
              to duża różnica. Natomiast, jeśli czasem kupuję gazetę i mam do niej dołączoną
              jedną bezpłatną próbkę kremu lub kupuję kosmetyk w aptece i też dostaję 1
              bezpłatną próbkę, to jakoś ani mnie to cieszy ani wzrusza. Wolę kupić np. 10
              lub 20 próbek 1 rodzaju i używac codziennie. Myslę, że to logiczne. Owszem
              płacę za cos co jest bezpłatne, ale tak wolę, bo dzięki temu mam to co chcę.
              • pyza_uk Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 09.11.06, 14:52
                Placisz za cos, co jest KRADZIONE, tym samym przyczyniasz sie do kradziezy. Nie
                ma znaczenia czy jest to bezplatna probka kosmetyku, czy telefon komorkowy.
                Kradzione, to kradzone. Przy tym dodatkowo odbierasz mozliwosc innym osobom na
                otrzymanie tych probek BEZPLATNIE w sklepach. Naprawde tego nie widzisz? Wiem,
                ze takich osobo i postaw jest tysiace, wiec nie pije do ciebie jedynie.
                • wisiaevolution Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 09.11.06, 16:17
                  Tylko ja jestem tu "okradana" bo płacę za cos co powinnam dostać gratis, ale
                  robię to na własne życzenie. smile Wyluzuj. Pryncypialność jest w życiu bardzo
                  mecząca.
                  • pyza_uk Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 09.11.06, 16:39
                    Dokladnie - to po co placisz/kupujesz??? Jak by nie bylo popytu to i podaz by
                    updala i wtedy mialabys to za darmo. Luzu mi nie brakuje, ale tolerancji do
                    zlodziejstwa - tak (mowie o sprzedawcach-zlodziejach). Pa.
                • lakimi a propos probek ;) 09.11.06, 22:54
                  nie wierze w "dostepnosc" probek w sklepach, nawet gdyby ukrocic ich sprzedaz
                  na allegro. nie z nasza mentalnoscia wink pewnie skonczylyby sie pierwszego dnia,
                  a dystrybutor nie nadazalby z dostawami wink
                  chetnie natomiast zaplacilabym za probke kilka zlotych w perfumerii. latem za
                  granica kupilam kosmetyczke z probkami kremow lancome za rownowartosc 30zl w
                  firmowych stoisku w duzym domu handlowym. byly rozne do wyboru. dlaczego nie
                  jest to mozliwe u nas? dlaczego w usa za zakupy za ok 20$ dostalam kosmetyczke
                  z probkami kremow, pudru, szminke, cienie i cos tam jeszcze? to bylo wtedy
                  tylko ok 80zl. u nas tez sa takie zestawiki przy zakupach kilkakrotnie
                  drozszych, a przeciez polskie pensje sa znacznie nizsze!

niedawno w jednej z wiekszych drogerii w warszawie moja mama kupila dla siebie
                  krem diora za prawie 400zl. do zakupu dostala probki... kremow dermiki wink
                  oddala je sprzedawczyni. czy ktos kto uzywa kremow z gornej polki
                  zainteresowany bedzie kremem za kilkanascie zl? na szczescie sprzedawczyni
                  zrozumiala aluzje i szybciutko znalazla sie probka markowego kremu i probka
                  perfum.
                  podoba mi sie styl sephory. nakladaja probke wybranego kremu do sloiczka, tego
                  na pewno nikomu nie przyjdzie do glowy wystawiac na allegro wink
                  pzdr.
    • monia19722 Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 06.11.06, 10:47
      malgra napisała:

> Ale jak to możliwe,że torebka kosztująca na allegro powiedzmy 300 zł w
      > francuskim butiku Chanel kosztuje 1500 euro?

to pytanie jest jednocześnie odpowiedzia smile)) podróby jak nic !!!
    • leokadia206 Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 06.11.06, 14:13
      a ja sie dziwię ze mozna byc tak naiwnym!!!!
      bylam ostatnio w Turcji na wakacjach, tam stragany sa pełne Chanell, Diora i
      Gucci, i część z tych rzeczy wcale nie wygląda tandetnie... Juz nawet myslalam
      ze moznz niezly biznes rozkręcić, pojechac na wakacje na 2 tyg, zrobic duuuuże
      zakupy i sprzedać. Nie dosc ze zwrócą sie wakacje to jeszcze sie zarobi na
      naiwnych ktorzy kupują buty Diora na Allegro za 400 zł!!!! Moj kolega całe
      studia woził ciuchy z Azji, sprzedawał do drogich butików, i niezle mu sie
      wiodło!! Dziewczyny!!! nie dawajcie sie oszukiwac!!!
    • leokadia206 Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 06.11.06, 14:15
      acha i jeszcze jedno, jasne ze zdarzają sie sprzedawczynie lub nawet
      ochroniarze z perfumerii którzy dostaja w prezencie różne perfumy, lub
      podprowadzają je po prostu ale oni raczej szybciutko sprzedają to po znajomych
      (znam takowych...) a nie wystawiaja na allegro
      • wiktorka99 Re: allegro;orginał to czy podróba jak poznać? 07.11.06, 13:39
        o własnie masz racje smile))
        ja teraz mieszkam w Bukareszcie jest tu masa róznych bazarkow a an nich ciuchy
        perfumy kremy (nike, puma,chanel,prada, gucci i wiele innych) za grosze
        gdybym była nieuciwa to pewnie mialabym niezła kase z allegro .Perfumu dobrych
        marek mozna kupic za nasze 20 zl (100ml) torebki prada za ok 100 zl
        dlczego allegro nie wycofuje???? za duzo jest takich sprzedajacych musieli by
        wycofac 80% aukcji zostałyby tylko uzywane rzeczy a nie zapominajmy ze maja
        kase tez z tych nieuczciwych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka