Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 21.05.01, 08:21 Nie kupujcie herbatki dla dzieci Kruger. Kupilam cytrynową mojemu synkowi, straszne paskudztwo, nie da się pić.Z herbatek dobre są Hipp pomarańczowa, owoce leśne i owocowa. PozdrawiamGOSIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 21.05.01, 11:03 A moja Kasia, gdy była mała uwielbiała tę herbatkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! do Miśki IP: *.* 22.05.01, 10:29 Więc różne są gusta naszych pociech... Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 07.07.01, 09:54 To prawda, herbatki to naprawdę rzecz smaku. Mój Franuś też je pije, ostatnio pomarańczową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 22.05.01, 20:58 A to już niestety kwestia gustu naszych maluchów. Moja córka cytrynowej Krugera nie lubi, ale pomarańczowej Hippa też. Za to lubi inne herbatki Krugera: ziołową, rumiankową. Pija je namiętnie, mimo że ma prawie 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 12.07.01, 08:21 myślę że dzieci nie lubią tej cytrynowej bo jest strasznie kwaśna, spróbować możesz sama, mój Maks toleruje wszystkie oprócz tej właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 04.06.01, 14:53 Nie polecam zestawu klocków Duplo "Cyrkowa Księżniczka". Po pierwsze figurka, wbrew sugestywnemu zdjęciu na pudełku, nie może stać na koniku, a co najwyżej usiąść (w dodatku ciągle spada). Po drugie dołączona do zestawu arena wykonanana jest z bardzo lichej tektury (nawet nie zafoliowanej), która długo nie wytrzyma. Marysia uwielbia Lego i ja tez je chwalę, ale ten zestaw to bubel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 09.06.01, 22:56 Miałam okazję wypróbować pieluchy Huggies razem ze swoją córeczką Z pierwszych byłam zadowolona, bardzo miękkie, szeroki rzep - idealnie dopasowane do ciała, nawet lepsze od pampersów. Kupiłam kolejne Huggis standard mini 3-7 kg występują jak NOWOŚĆ i są fatalne w porównaniu z poprzednimi. Materiał sztywny, powleczony folią 2x cieńsze rzepy.Datkowo 4 pieluszki gratis w promocji, z czego już dwie nie nadają się do użycia - rzepy nie trzymają, LILA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 07.07.01, 09:58 Ale i tak najgorsze pieluchy to Libero. Są mało chłonne, wszystko ucieka bokami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 12.07.01, 14:58 hi hi a mojemu synkowi uciekalo tak w pampersach, w huggisach na plecy a jedynie libero up&go wytrzymuja jego "strzaly z nikad" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 31.08.01, 09:57 Potoki mojej 4,5 dziewczynki wytrzymują tylko fioletowe Pampersy no moze też libero ale ta ceratka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AsiaW Re: Nie polecam! IP: *.* 18.10.02, 02:35 Masz rację z tymi Huggiesami - ja też kupiłam standard, bo myślałam, że to lepsze niż poprzednie, nazywające się Freedom - z tych byłam naprawdę zadowolona. Te mają wąski rzep i nie chłoną tak dobrze. Huggies Freedom chłonęły lepiej niż Pampers.Ale chyba Ameryki nie odkryję - najlepsze pieluszki to Pampers "Koala". Teraz również atrakcyje cenowo.Wózek Implast jest dobry i "w rozsądnej cenie". Ale w parasolce (dodatkowe 50 zł) popsuło się mocowanie, a w torbie (dodatkowe 50 zł) zapięcia na napy. No cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IlonaD Re: Nie polecam! IP: *.* 20.10.02, 22:03 Pieluszki Pampers"Koala" moim zdaniem sa gorsze od swoichwcześniejszych poprzedników.Z pieluszkami firmy Pampers stykam się już od roku i o ile do tej pory byłam bardzo,ale to bardzo zadowolona i od pierwszych newbornów przebyłam z nimi drogę do piątek ,takteraz straciłam do nich zaufanie i mojemu Stefankowi na noczakładam Huggies Freedom.Może zauważyłuście dziewczyny,że cena Pampersów spadła.Rok temu za paczke płaciłam 56 zł,wiosną już 52 zł,wczesnymlatem 49 zł i z tych byłam jeszcze zadowolona,natomiastjak już Koala kosztowały w dużej paczce 46 zł to byłam wszoku;a jeszcze większy przeżyłam kiedy mojemu dziecku poraz pierwszy odparzył się tyłek,i zaczęłam się baczniejprzyglądać wkładowi.Galaretka,która we wcześniejszych pieluszkach była zwarta i jakby twardsza teraz stała sięmiękka a pieluszki mokre.Widać z obniżką ceny nie poszła jakośc.A jakie są wasze opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axa Re: Nie polecam! IP: *.* 26.10.02, 18:59 Całkowicie sie zgadzam - nowe Pampersy są mniej chłonne a tym samym gorsze. My przechodzimy na Huggies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna102 Re: Nie polecam! IP: *.* 02.01.03, 20:55 Mam to samo zdanie na temat Pampersów. Na początku były świetne, choć czasami zdradzałam je z Huggies Freedom. Teraz wkład do kitu, lepsze tylko rzepy. Po nocy pupa mojej córci jest zwyczajnie mokra. A ja się naiwna dziwię skąd się wzięła ta czerwona pupcia Ani.PozdrawiamKasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 13.07.01, 12:34 a ja chociaz nie na temat wypowiem sie jeszce o naturino. jako matka chcaca jak najlepiej dla dziecka udalam sie do sklepu tej firmy. i wiem, ze nie wygladam na osobe zamozna ale chamstwo obslugi przekraczalo wszystkie mozliwe granizce. na szczescie tak sie sklada, ze gdy cos kupuje nie patrze na cene ale takich sytuacjach popatrzylam. i zrobilam kolosalna awanture za takie mnie olewanie w sklepach z takimi cenami. pomijajac to jakos te naturino mi sie nie podobaly, takie byly z lekka panciowate, bez obrazy oczywiscie bo gusta sa rozne. wiec nie kupie maxowi butow naturino. a jak bedzie trzeba to pojade do londynu i tam mu fajne i zdrowe butki nabede w mile i przyjaznej atmosferze, bo w krajach cywilizowanych na wyglad nie patrza. pozdro. j.ps: zgadzam sie, ze cena jest przegieta. j....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! Naturino IP: *.* 13.07.01, 13:45 Jeśli ktoś nazywa się Onassis vel Szejk Brunei niech nie czyta dalej.Cena butów Naturino jest kompletnym przegięciem. Ludzie płacą tyle za poczucie, ze robią wszystko co najlepsze dla dziecka. Na tym żeruje producent, stwarzając określoną strategię marketingową. Wiadomo że dziecko musi mieć dobre buty, ale te za 350 zł nie są pięć razy lepsze od tych za 80 zł. Sledziłam wczesniejsza dyskusje o tych butach i tak sobie myślałam: może warto kupić buty za 50 zł a 300 zł wpłacić do banku, i za 20 lat opłacić ile miesięcy, no właśnie ile miesięcy studiów dziecka? Przy 15% wyjdzie tego z 4000 zł ....(ach ta siła procentu składanego )I tak sobie patrzę na te buciki, i nie kupuje.....P.S. jojo, co do ubioru klientów w naszych sklepach jest kompletny obłęd! Ubrana służbowo jestem obskakiwana przez panienki, ubrana "prywatnie" z dwójką dzieci pod pachą nie zatrzymam nawet przez chwilę na sobie wzroku wypindrzonych panienek (z tego samego sklepu!) zajętych czekaniem na królewicza który przyjedzie po nie na białym koniu i zabierze z tego strasznego sklepu gdzie przychodzą jakieś baby z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! Naturino IP: *.* 18.07.01, 22:58 Dziewczyny!!! Spieracie się o to czy warto kupować dziecku buciki NATURINO za 350 zł? Ja osobiście kupuję BARTKA z którego jestem zadowolona (mój synek także). Ale czy dla naszych dziei ważne jest jakie buciki mają teraz na nogach? Ucałujcie swoje pociechy i puśćcie je boso.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! Naturino IP: *.* 19.07.01, 07:40 Święta racja, Melu. Pracując w księgarni miałam koleżankę (2 x starszą ode mnie), która mawiałam, że lubiłaby swoją pracę, gdyby nie ci klienci. To jak z tym marynarzem, który mówił, że ma fajny zawód, żeby tylko nie trzeba było tak ciągle po morzu pływać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! Naturino IP: *.* 31.08.01, 13:19 Tak tak jojo nie szta zdobi czlowieka..... a matka z trojka dzieci... i jeszcze nie daj Bog niech cos zechce przymierzyc.... Robie dokladnie tak jak ty jojo- opieprzam Czasem jak mam humor prosze o kierowniczke sklepu Bo to moja sprawa jak wygladam i jak sie ubieram.Butow Naturino nie kupuje,raz sie skucilam ("podaruj dziecku to co najlepsze..") Najlepsze nie wytrzymaly trzech miesiecy lazenia po kamieniach. W Ecco tez sa drogie buty i tam robie jakos zakupy raz na dwa trzy lata i laze z tymi dziecmi po tych kamieniach... i wytrzymuja. Jka juz wywalam taka kase to nie po to zeby za kilkamiesiecy wywalić następna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalotka Re: Nie polecam! Naturino IP: *.* 26.02.03, 22:09 Witam ! Niestety Ecco też się rozpadło ! Na Naturino również skusiłam się raz : ( bo koleżanki kupują, więc dla świętego spokoju ! ).... i nigdy więcej. A i wzornictwo BARTKA ładniejsze. JAK ZOBACZYŁAM KAPCIUSZKI NATURINO to moja rodzina by pomyslała , ze na bazarze u Ruskich je kupiłam - koszmarne wzornictwo. Oprócz Bartka ciekawe są ( wzornictwo) też buty Antylopa - takie a la CamelGosia 26 napisała/ł:> Tak tak jojo nie szta zdobi czlowieka..... a matka z trojka dzieci... i jeszcze nie daj Bog niech cos zechce przymierzyc.... Robie dokladnie tak jak ty jojo- opieprzam " border=0 align=absmiddle> Czasem jak mam humor prosze o kierowniczke sklepu " border=0 align=absmiddle> Bo to moja sprawa jak wygladam i jak sie ubieram.Butow Naturino nie kupuje,raz sie skucilam ("podaruj dziecku to co najlepsze..") Najlepsze nie wytrzymaly trzech miesiecy lazenia po kamieniach. W Ecco tez sa drogie buty i tam robie jakos zakupy raz na dwa trzy lata i laze z tymi dziecmi po tych kamieniach... i wytrzymuja. Jka juz wywalam taka kase to nie po to zeby za kilkamiesiecy wywalić następna....Gosia 26 napisała/ł:> Tak tak jojo nie szta zdobi czlowieka..... a matka z trojka dzieci... i jeszcze nie daj Bog niech cos zechce przymierzyc.... Robie dokladnie tak jak ty jojo- opieprzam " border=0 align=absmiddle> Czasem jak mam humor prosze o kierowniczke sklepu " border=0 align=absmiddle> Bo to moja sprawa jak wygladam i jak sie ubieram.Butow Naturino nie kupuje,raz sie skucilam ("podaruj dziecku to co najlepsze..") Najlepsze nie wytrzymaly trzech miesiecy lazenia po kamieniach. W Ecco tez sa drogie buty i tam robie jakos zakupy raz na dwa trzy lata i laze z tymi dziecmi po tych kamieniach... i wytrzymuja. Jka juz wywalam taka kase to nie po to zeby za kilkamiesiecy wywalić następna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 16.08.01, 11:03 Cześć dziewczyny,Ja stanowczo nie polecam zakupu termomerta w gryzaku. Kosztuje nie mało a mój maluszek za nic w świecie nie chce go wziąć do buzi / żeby zmierzył temperaturę trzeba go possać ok. minuty/ nie jest to więc możliwe bo smoczek zostaje wypluty po 5 sekundach i kolejne próby nie dają rezultatu. Pozdrrrrrrrrrrrrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 16.08.01, 11:34 Potwierdzam- moja córeczka też za nic nie chciała wziąć smoczka- termometru do buzi (zresztą innego też). A w dodatku przy drugiej próbie pomiaru temperatury mój mąż za mocno (?) wcisnął przycisk w smoczku i skutecznie go w ten sposób zepsuł . Szkoda pieniędzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 17.08.01, 18:05 Witam wszystkie mamy a w szczególności te zagorzałe zwolenniczki kupna ty drogich butów, chciałem zadac pytanie po jaką cholere tyle kasy za nie płacić.Zapytajcie swoje mamy jakie buty wam kupwały(jakie żucili do sklepu)i czy wy teraz dorosłe kobiety macie z tego powodu jakieś problemy ze swoimi stopami,nogami czy kręgosłupem troche rozumu mojemamy jest tyle ludzi potrzebujacych którzy swoim dzieciom nie kupuja tych za 50 bo ich stac tylko na te za 20 ,a domy dziecka .Wiec mam teraz apel do kupujacych zanim kupisz pomysl :moze kupie te za 150 a nie za 350 a różnice przeznacze na szczytny cel. Moja siostra pracuje w domu dziecka wiec wiem jak tam jest i wiem jak niewiele tym maluchom potrzeba aby usmiech na ich twarzach zagoscił, warto czasami pomyslec o tych szkrabach i o wszystkich prezesach wspominanych wyżej firm jak dzieki naszej waszej naiwnosci pławia sie w bogactwie zerując na naszym sumieniu. Pozdrawiam i zycze rozsadnych zakupów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 21.08.01, 12:47 Ludkowie, nie polecam Wam zabezpieczeń do szafek firmy Fackelmann. Jest jeszcze druga firma, która robi te zabezpieczenia wg podobnej konstrukcji, tej też nie polecam, ale nie pamiętam firmy (jak znajdę - napiszę). Mąż się napracował i nawiercił dziurek w szafkach, a one się i tak otwierały jak chciały.Jest firma godna polecenia, robi zabezpieczenia całkiem innej konstrukcji i one są skuteczne. Napiszę o tym w wątku "Najlepsze dla dzieci", ale jak sprawdzę nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 22.08.01, 13:26 Nie polecam frotowych śliniaków - ciągle się brudzą, a po kilku praniach (czytaj: kilku dniach) wyglądają jak szmaty: ślady po plamach i sprane kolory. Polecam za to śliniaczki ceratkowe - po posiłku wystarczy opłukać i z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 23.08.01, 08:17 A ja na nie nie narzekam.Zaraz po jedzeniu namaczam taki śliniaczek w wodzie z proszkiem i plamy schodzą...Pewnie, że ze względu na częste pranie kolory trochę bledną, ale dal mnie to nieważne.Kupiłam tez duży śliniak ceratkowy, ale po kilku razach urwały się sznureczki do wiązania z boku , a ich przyszywanie nic nie dało...może trafiłam na bubel?pozdr.EWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 23.08.01, 09:11 >Ewa-mama Zuzi napisała/ł:> Kupiłam tez duży śliniak ceratkowy, ale po kilku razach urwały się sznureczki do wiązania z boku , a ich przyszywanie nic nie dało...może trafiłam na bubel?Chyba tak, ja mam ten sam ceratkowy od pół roku.A na ciągłe namaczanie i pranie śliniaka jestem chyba za leniwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 23.08.01, 09:48 Nie przejmuj się tym lenistwem mnie też się nie chciało prać tak co trochę, ale się zmusiłam, jak zobaczyłam, ze plamki zostały....EWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 27.08.01, 07:10 Ja używam takich śliniaków, ale jak na razie wyglądają bardzo dobrze (po trójce , a niektóre po czwórce dzieci).Może to zależ od materiału. Fakt, że niektóre są trochę bledsze, ale są w bardzo dobrym stanie (na pewno nie zrobiła się z nich szmata). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 27.09.01, 00:33 Hej,nie polecam wkładek laktacyjnych Gerbera ultra cienkich. Fakt, że są cienkie, ale nie chcą się układać do kształtu piersi i po założeniu wyglądają jakby się miało sztywną kartkę papieru w staniku. Polecam za to wkładki Penaten.PozdrawiamAsia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciejka Re: Nie polecam! IP: *.* 25.02.03, 18:14 A ja wprost przeciwnie!!! We wkładkach latacyjnych penatenu czułam się koszmarnie i biust miałam pięć razy większy , a od kiedy odkryłam Gerbery nareszcie przestało mnie denerwowac cieknące mleczko. Używałam ich bardzo długo i byłam zachwycona.Buziaki!Maciejka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_t Re: Nie polecam! IP: *.* 01.10.01, 14:26 Ja natomiast nie polecam sklepu Centrum Dzieciece na ostrobramskiej. Bylismy tam wczoraj, chcielismy sie czegos dowiedziec, pan nas poinformowal, ze wozka, ktorym jestesmy zainteresowani, nie zamowi, bo on nie jest przystosowany do polskich warunkow. Nie umial tego natomiast udokumentowac. Narzucil nam jeden "dozwolony" model wozka, bo "jest najlepszy" i "jedyny". Poza tym lozeczka w tym sklepie kosztuja ok. 100 zl wiecej niz w Conforamie, mieszczacej sie tuz obok, gdzie akurat bylismy przez przypadek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 01.10.01, 23:15 Asiu, całkowicie się z Tobą zgadzam - ja pytałam się o wózki trzykołowce a Pan mi tylko opowiadał, ze te wózki do niczego innego jak do poruszania się nimi po "bardzo prostych drogach" (patrz:alejkach parkowych)!!! nie służą. Odnośnie wózków Chicco: oni robią tylko dobre zabawki, itd. No szkoda gadać - pomocy nie uzyskałam żadnej. Zdecydowanie bardziej rzeczowa wydała mi się pani w sklepie Tomi - chociaż tam wybór trochę mniejszy, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewulka Re: Nie polecam! IP: *.* 22.10.02, 16:28 Jeżeli chodzi o Centrum Dziecięce (tam, gdzie wjeżdża się od tłu lub przez Mc Donalda) to mam zupełnie inne zdanie. Kupiłam tam wózek, łożeczko zwykłe i turystyczne i zawsze byłam fachowo i dobrze obsłużona. Panowie byli bardzo mili, kompetentni i poświęcali mi dużo czasu a także dobrej woli, znosząc moje grymasy i brak zdecydowania. JA MOGĘ TO MIEJSCE POLECIĆ Z CZYSTYM SUMIENIEM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anim Re: Nie polecam! IP: *.* 15.01.03, 22:01 ja niestety też nie jestem zadowolona z obsługi. Planowałam tam zakup wózka Emmaljunga ze wszystkimi dodatkami (koszt rzędu 2tys). Umówiłam się ze sprzedawcą, że będę mogła kupić konkretny wózek (kolor "nadwozia") na niestandardowym "podwoziu" od innego modelu. Pan powiedział, że nie ma sprawy. Później jeszcze zadzwoniłam i upewniłam się, co do możliwości zakupu wózka w tej konkretnej kombinacji i znów otrzymałąm potwierdzenie, że jak najbardziej. I jakie było moje zdziwienie, gdy przyszłam z pieniążkami i okazało się, że nie sprzedadzą mi tego wózka, bo TO podwozie jest przypisane innemu nadwoziu. Strasznie się wkurzyłam, tym bardziej, że specjalnie wcześniej się do nich fatygowałam, a byłam w 8 miesiącu ciąży. całe szczęście, że w W-wie jest więcej dystrybutorów wózków emmaljungi. Tak więc Ostrobramska - szczyt niekompetencji. Polecam np. sklep przy Dźwigowej (gdzie zresztą kupiłam wymarzony wózek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_z35i Re: Nie polecam! IP: *.* 19.01.03, 15:57 Niemożliwe. Myslę, że to nieporozumienie. Sklep na Ostrobramskiej i na Dżwigowej to ta sama firma (na Ostrobramskiej jest wiekszy wybór towaru). Osobiście zamawiałam wózek na Ostrobramskiej, a odbierałam na Dżwigowej, bo akurat tam mam bliżej. A co do obsługi - nie mam żadnych zarzutów, wszystkiego w miłej atmosferze dowiedziałam się właśnie na Ostrobramskiej. Pozdrawiam.Ania Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! - kaszka manna IP: *.* 02.10.01, 16:27 Absolutnie nie polecam kaszki manny firmy KUPIEC. Na opakowaniu jest informacja "zdrowa kuchnia dla dzieci",a wewnatrz... robaki i pajeczyny, brrr.... Producent na maila z prosba o wyjasnienie nie raczy odpowiedziec. Tak wiec wystrzegajcie sie tego przysmaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! - kaszka manna IP: *.* 03.10.01, 08:29 Brrrrrr, aż mnie otrząsnęło z obrzydzenia! Jak można takie coś sprzedawać? A może było przeterminowane?KIKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! - kaszka manna IP: *.* 03.10.01, 08:53 Oj, nie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaB# Re: Nie polecam! - kaszka manna- IP: *.* 08.02.03, 20:44 W takim razie to nie przypadek, że w ryżu tej samej marki również znalazłam posklejane lepiące się nasiona. Chyba mają jakiś problem z przechowywaniem produktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 04.10.01, 00:04 Przeczytałam całe "nie polecam". Chcę nawiązać do smoczków - termometrów. Mam odmienne doświadczenia.Dostałam taki dla mojego synka od brata z Holandii (smoczek był chyba produkcji holenderskiej, ale juz nie jestem pewna, bo przekazałam go dalej). Uważam, że to najlepsza forma termometru dla maluszków - tak było w naszym przypadku. Nie musiałam synka budzić, aby zmierzyć mu temp. np. w nocy. Nie trzeba nawet zapalać światła. Smoczek ma funkcję pozwalającą odczytać ostatni pomiar po ponownym włączeniu, więc można porównać jak zmienia się temp., a poza tym można nawet lekko przysnąć w trakcie mierzenia (zdarzało się, że zwyczajnie ręką czulam, że temp. znacznie spadła i w danej chwili nie był mi pilnie potrzebny dokładny wynik, więc spałam dalej, a wynik odczytywałam później). Dla zmęczonych matek może byc cenne, że nie trzeba dziecka rozbudzić zdejmowaniem ubranka i pieluszki, aby włożyć termometr do pupy. Mój synek bardzo tego nie lubił nawet gdy był zdrowy, a co dopiero chore, gorączkujące, zmęczone dziecko - pół nocy nie przespane zapewnione. Ze smoczkiem - termometrem było nam bardzo wygodnie - POLECAM. Pewnie jeszcze wygodniejszy byłby taki do mierzenia temp. w uchu, ale ceny sa nieporównywalne.Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nie polecam! IP: *.* 07.10.01, 16:18 A ja już drugiej córce mierzę temperaturę termamertem elektronicznym... pod pachą - od urodzenia. Wystarczy dobrze go włożyć (końcówkę w zagłębienie paszki), przytrzymać rączkę i poczekać około minuty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochotka Re: Nie polecam! IP: *.* 16.10.02, 07:29 A nie wiem czy zauważyłyście że coraz gorsze są pampersy, cena spada wraz z jakością. A byłam taka zadowolona. Szkoda pozdrawiam producenta.I mała dygresja dotycząca drogich butów. Moje kochane przecież to prawo rynku, widocznie ktoś je kupuje skoro producentowi opłaca się je produkować.pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IlonaD Re: Nie polecam! IP: *.* 20.10.02, 22:26 OPampersach.Jestem tego samego zdania,piszę o tym wyżej,szerzej,wyrazając swoje niezadowolenie i zdecydowanie by używać Haggiesów Freedom gdyż są jeszcze dobre,tak jakwcześniejsze Pampersy,dopóki były droższe.Słowem:cena nie idzie tutaj w parze z jakością;czyli nic za darmo!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdasm Re: Nie polecam! IP: *.* 21.10.02, 18:56 A ja za Waszymi namowami spróbowałam Huggisów Freedom i po ok. tygodniu też uczuliły synka. Te stare Pampersy były najlepsze!!!dziś dzwoniłam na infolinię Pampersa (0800120032) i pani powiedziała, że tylko rzepy są nowe, a pieluszki te same, więc skąd tyle wrażliwych pup??? Zdaniem konsultantki, po wprowadzeniu nowości klienci sa bardziej wyczuleni i wrażliwi, czyżby nasze dzieci o tym wiedziały i reagowały odparzeniem pupy??????PozdrawiamMagda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IlonaD Re: Nie polecam!pampersy Panda IP: *.* 28.10.02, 20:04 Bardzo Wam dziękuję za wskazówki. E.T. Twój pomysł bardzo mi się spodobał, tylko proszę o informację jaka firma produkuje takie cuda i gdzie ewentualnie w Warszawie mogę coś takiego dostać? Będę wdzięcznaMarlena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gusiak Re: Nie polecam!pampersy Panda IP: *.* 19.01.03, 22:22 Również nie polecam - rzepy cieły nóżki Kacpra, choc kupowaliśmy dobry rozmiar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka.Z Re: Nie polecam! IP: *.* 17.10.02, 19:46 co do Haginsów:używałam tylko jedną paczkę bo miałam wrażenie ,że dziecko "smierdzi"swoim moczemco do wkładek Gerbera:uważam ,że nie ma lepszych na świecie choć wypróbowałam wszystkie na rynku.Tak więc same widzicie ,że tyle ile osób na forum tyle opinii o produktach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KARINA2 Re: Nie polecam! IP: *.* 18.10.02, 10:10 Nie polecam prześcieradełek z gumką z materiałów które trzeba prasować (prasowanie powyższych jest katorgą).Karina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdańsk Re: Nie polecam!-fotelik Chicco IP: *.* 18.10.02, 21:12 Już pisałam o tym nie raz, ale nie przestanę póki sił mi starczy...Absolutnie nie polecam fotelika samochodowego Chicco Jet! Przeklęta klamra do regulacji naprężenia pasów w czasie wypadku samochodowego rozcharatała szyję mojemy 13 mies. synkowi!!! (rana 3 cm x 5 cm). Zauważyłam, że takie "wspaniełe" rozwiązanie regulacji napięcia pasów ma też któryś model fotelika Renolux. Makabra!!!Ps. Chodzi o klamry, które znajdują się na piersiach dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKatarynka Re: Nie polecam!-fotelik Chicco IP: *.* 29.10.02, 18:21 Ten fotelik ma miękkie nakładki-osłonki na pasy, które można założyć w miejscu gdzie są te klamry i w ten sposób uchronić dziecko od poranienia. MKatarynka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdańsk Re: Nie polecam!-fotelik Chicco IP: *.* 29.12.02, 12:08 Niestety te nakładki nie są przeznaczone do zabezpieczenia przed klamrami, ale po to aby pasy nie wrzynały się w ramiona dziecka. Zakłada się je na same pasy na wysokości ramion dziecka (klamry są na wysokości żeber dzieciątka). Spójrz na zdjęcia w instrukci, a poza tym próbowaliśmy-nakładki nie są w stanie objąć pasów i klamer. Swojego zdania nie zmienię - to jest bubel i totalnie nieprzemyślany patent! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKatarynka Re: Nie polecam!-fotelik Chicco IP: *.* 29.12.02, 13:24 Wybacz - ale w jaki sposób zatem klamry poraniły szyję Twojego dziecka? Mam wrażenie, że dziecko było za luźno zapięte skoro przy uderzeniu samochodu poleciało na tyle daleko do przodu, że klamry z żeber przesunęły się aż na szyję. Nie chcę Cię urazić i naprawdę współczuję z powodu tego wypadku nie sądzę jednak, żeby włączną winę ponosił producent fotelika.Mam nadzieję, że maluchowi rany się zagoiły i już jest wszystko w porządku.MKat. PS. Ja za jedyną wadę tego fotelika (zresztą wszystkich fotelików Chicco) uważam brzydkie naszywki po bokach ostrzegające przed montowaniem go na przednim siedzeniu w przypadku posiadania zamontowanej poduszki powietrznej. Ale od biedy możnaby je odpruć jak by komuś strasznie przeszkadzały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TatiMati Re: Nie polecam! IP: *.* 23.10.02, 22:39 Zdecydowanie nie polecam:-wózka gracco vojager(w każdym razie mi trafił się straszny bubel-niedoszyty,niedokręcony,pompowane koła już dwa razy złapały "gumę",pourywały się napy przy koszu,oraz te przy pokrowcu na nóżki,przesówa się gumowa nakładka na rączkę,itp.-dodam tylko,że używałam go na zmianę z innym wózkiem,tylko w warunkach miejskich,konserwując i czyszcząc wg instrukcji)-nowych pampersów (i nikt mnie nie przekona,że zmienił się tylko rzep-córka z dnia na dzień przecież nie mogła zacząć sikać dwa razy więcej)-kaszek Hipp"a (to może być rzecz gustu)-wszelkich tanich klocków (lepiej mniej, a Lego-to nie snobizm ale obserwacja tego ile flustracji pojawia się u dziecka w trakcie zabawy klockami,które do siebie niezbyt pasują)-to tyle na dziś-jak sobie coś przypomnę jeszcze to się odezwęPozdrawiam!- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwo1 Re: Nie polecam!-tylko czego? IP: *.* 25.10.02, 12:54 Dziewczyny piszce w tytule postu czego nie polecacie ,tak będzie naprawdę łatwiejiwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysha Re: Nie polecam!-tylko czego? IP: *.* 25.10.02, 20:48 Jaki to ma być wózek? Jakiego używałaś dotychczas?I dlaczego chcesz go zmienić?Ile czasu chcesz jeszcze wozic syna (ile lat ma Ci służyć?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysha Cała prawda o Haggisach IP: *.* 25.10.02, 20:55 Jestem ekspertem od Haggisów bo wypróbowałam już wszystkie.I tak Haggis Begginer i Haggis Freedom - to pieluszki z najnowszej serii. Chłonne, miękkie i przewiewne, zapinane na szerokie rzepy.Haggis Standart to stara seria - która występuje w nowej wersji (są to pieluszki bawełniane, zapiane na szerokie rzepy, bardzo przyzwoite i łagodne dla dziecięcej pupy). Sprzedają je w rózowo - fioletowych opakowaniach. Trzeba jednak być uważnym, bo w takich samych opakowaniach sprzedają Haggisy ze starej lini - w ceratowej powłoczce.Ale zupełnym nieporozumieniem są Haggisy są najstarsze Haggisy Standart w błekitno-granatowych opakowaniach. Są grube, ceratowe, z wąskimi plasterkami do zapinania.Tych nie polecam.Za to te najnowsze bawełniane są naprawdę niezłe. Proponuję kierować się datą produkcji (te nowe weszły dopiero cztery miesiace temu), albo gwałcić sprzedawców. Niech otworzą jedną paczkę i sprawdzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysha Cała prawda o Haggisach IP: *.* 25.10.02, 20:56 Jestem ekspertem od Haggisów bo wypróbowałam już wszystkie.I tak Haggis Begginer i Haggis Freedom - to pieluszki z najnowszej serii. Chłonne, miękkie i przewiewne, zapinane na szerokie rzepy.Haggis Standart to stara seria - która występuje w nowej wersji (są to pieluszki bawełniane, zapiane na szerokie rzepy, bardzo przyzwoite i łagodne dla dziecięcej pupy). Sprzedają je w rózowo - fioletowych opakowaniach. Trzeba jednak być uważnym, bo w takich samych opakowaniach sprzedają Haggisy ze starej lini - w ceratowej powłoczce.Ale zupełnym nieporozumieniem są Haggisy są najstarsze Haggisy Standart w błekitno-granatowych opakowaniach. Są grube, ceratowe, z wąskimi plasterkami do zapinania.Tych nie polecam.Za to te najnowsze bawełniane są naprawdę niezłe. Proponuję kierować się datą produkcji (te nowe weszły dopiero cztery miesiace temu), albo gwałcić sprzedawców. Niech otworzą jedną paczkę i sprawdzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miraska Re: Cała prawda o Haggisach IP: *.* 29.10.02, 10:58 A mnie sprawdziły sie stare huggiesy w niebiesko granatowym opakowaniu.Przynajmniej dziecko nie ma odpazonej pupy tak jak po pampersach panda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: Cała prawda o Haggisach- do mysha IP: *.* 29.10.02, 13:00 Jako że jestes ekspertem od haggisów to proszę o rade . Do tej pory używaliśmy pieluszek Pampers maxi plus (9-20 kg)ale chciał spróbować innych . Niewiem jaki rozmiar powinnam kupić i na co zwrócić uwagę .Mój synek waży 10,5 kg .Pozdrawiam Renata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LARA Re: Nie polecam-husteczek nawilżających IP: *.* 31.10.02, 01:02 Nie polecam husteczek nawilżających firmy CLINIC "DZIDZIUŚ". Zużyłam już dwie paczki i za każdym razem nie wyciągały się ze środka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nujka Rowniez nie polecam tych husteczek IP: *.* 02.01.03, 20:29 Tak to prawda.Zawsze używam Husteczek Pampers ale tym razem nie chcialo mie sie jechac do supermarketu tylko po husteczki wiec kupilam te co byly w sklepie obok.Uzywam ich od 3 dni i cholera mnie bierze gdy sie nie chca wyciagnac.Zdecydowanie NIE POLECAM!!!!Ale sa miło nasączone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nujka Przepraszam oczywiscie- chusteczek.... IP: *.* 02.01.03, 20:32 Tak to prawda.Zawsze używam Husteczek Pampers ale tym razem nie chcialo mie sie jechac do supermarketu tylko po husteczki wiec kupilam te co byly w sklepie obok.Uzywam ich od 3 dni i cholera mnie bierze gdy sie nie chca wyciagnac.Zdecydowanie NIE POLECAM!!!!Ale sa miło nasączone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: Przepraszam oczywiscie- chusteczek.... IP: *.* 03.01.03, 16:22 Z tego co sie zdążyłam zorientować używając tych chusteczek nie nadają sie do pudełek , z których mozna wyjmować chusteczki ( np. Pampers). Ale wystarczy wprawa i mogą służyc doskonale. Są dobrze nasączone.Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: Przepraszam oczywiscie- chusteczek....herbatki Bobovita IP: *.* 03.01.03, 16:24 Nie polecam herbatki Bobovita o smaku jabłkowa z melisą. Jest wstrętna i czuć ja anyżem a nie jabłkiem. Moje dziecko nie chciało jej wogóle. A cena jak herbaty Hippa o wiele lepszej)ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaO Re: Przepraszam oczywiscie- chusteczek Bambino IP: *.* 20.01.03, 08:41 Kupilam ostatnio chusteczki Bambino, bo nie bylo Pampersa. I moja corcia ma po nich cala czerwona pupe, a po wytarciu buzi po jedzonku, rowniez czerwona goraca plame na buzi, ktora znika po pewnym czasie. Po chusteczkach Pampers nic takiego sie nie dzieje, wiec Bambino stanowczo nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 21081970 Re: Nie polecam, chusteczek Huggies IP: *.* 21.01.03, 23:46 kupiłam bo były sprzedawane razem z pieluchami. Są sztywne, szorstkie i słabo nasączone. Paczka Pampersów, J&J lub bambino starcza mi na 2 razy dłużej niż Huggieski.Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniusia Re: Przepraszam oczywiscie- chusteczek Bambino IP: *.* 09.02.03, 18:03 Wiesz co to indywidualna kwestia, ednych uczula to, a drugich tamto. Moja córa akurat nitoleruje chusteczek pampersa, a bardzo dobrze reaguje na Bambino i nivea... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urszk Re: Nie polecam!-wózka Chicco IP: *.* 30.12.02, 16:33 Ze skrętnymi pompowanymi kólkami, wiecznie się blokują. Wózek niemało kosztuje, a kólka to koszmar. Zablokowane też nie trzymają się prosto, wózek wciąż trzeba "kierować na dobry tor". Niania Chicco też nie jest najlepsza, przy byle żarówce typu energooszczędna, odbiornik "burczy". Nie mówię już o zegarku w odbiorniku - zbyt szybko chodzi. Czyżby we Włoszech czas biegł szybciej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochotka Re: Nie polecam! IP: *.* 20.01.03, 10:30 Zdecydowanie nie polecam wózka Graco voyager i pieluch Pampers CoalaNiestety wybór pieluchowy jest nikły powiedzcie jakich uzywac bo znowu nie dam złapać się na Pampersy Coala,a niestety Huggisy tez pozostawiają wiele do zyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochotka Re: Nie polecam! IP: *.* 20.01.03, 10:31 Zdecydowanie nie polecam wózka Graco voyager i pieluch Pampers CoalaNiestety wybór pieluchowy jest nikły powiedzcie jakich uzywac bo znowu nie dam złapać się na Pampersy Coala,a niestety Huggisy tez pozostawiają wiele do zyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochotka Re: Nie polecam! IP: *.* 20.01.03, 10:31 Zdecydowanie nie polecam wózka Graco voyager i pieluch Pampers CoalaNiestety wybór pieluchowy jest nikły powiedzcie jakich uzywac bo znowu nie dam złapać się na Pampersy Coala,a niestety Huggisy tez pozostawiają wiele do zyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna102 Pieluszki Pampers Coala kontra Huggies Freedom IP: *.* 20.01.03, 20:08 Co do pieluszek Pampers Coala muszę stwierdzić, że faktycznie znacznie się pogorszyły. Wkład nie wchłania jak dawniej i często pupa dziecka sprawia wrażenie wilgotnej.Swego czasu lepsze były Pampers Premium (fioletowe opakowanie) i Pampers Stretch (też fioletowe opakowanie). Niestety bywają tylko w małych paczkach i są dość drogie.Nie mam natomiast żadnych zastrzeżeń do pieluszek Huggies Freedom. Mięciutka, bawełniana powłoczka wierzchnia, szerokie rzepy i dobrze wchłaniający wkład.Sprawdziłam wraz z córką wiele pieluszek ale te pasowały nam najbardziej (2 i pół roku doświadczenia i testów).PozdrawiamKasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna102 Pieluszki Pampers Coala kontra Huggies Freedom IP: *.* 20.01.03, 20:10 Co do pieluszek Pampers Coala muszę stwierdzić, że faktycznie znacznie się pogorszyły. Wkład nie wchłania jak dawniej i często pupa dziecka sprawia wrażenie wilgotnej.Swego czasu lepsze były Pampers Premium (fioletowe opakowanie) i Pampers Stretch (też fioletowe opakowanie). Niestety bywają tylko w małych paczkach i są dość drogie.Nie mam natomiast żadnych zastrzeżeń do pieluszek Huggies Freedom. Mięciutka, bawełniana powłoczka wierzchnia, szerokie rzepy i dobrze wchłaniający wkład.Sprawdziłam wraz z córką wiele pieluszek ale te pasowały nam najbardziej (2 i pół roku doświadczenia i testów).PozdrawiamKasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napaj Re: Nie polecam!-wózka Chicco IP: *.* 20.02.03, 21:20 Nie zgadzam się, jeżeli coś takiego działo się z kołami to były poprostu zepsute. Moje dziecko jezdziło 15 miesięcy w wózku chicco Pick Up Duo Air i nie miałam tego typu problemów byliśmy bardzo zadowoleni. Teraz jezdzimy najnowszym modelem chicco treking 2003 typ parasolka i rownież jestem bardzo zadowolona, bardzo dobrze się prowadzi i to po śniegu! a co do reszty to niewiem ale mam sporo rzaczy tej firmy i nie mam zastrzeżeń.Każdy ma prawo się wypowiedzieć.Pozdrawiam Anka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaC termometr do ucha i chusteczki bambino IP: *.* 02.02.03, 21:07 Dziewczyny nie kupujcie drogiego i kompletnie nie miarodajnego termometru Braun do ucha - mam taki i wskazuje raz 35,4, raz 36,1 lub 36,6 -trzeba zmierzyć co najmniej 5-6 razy żeby w końcu ustalić temp. ciała. Trudno jednak w takiej sytuacji mieć pewność, a jest to przecież ważne w przypadku gdy dziecko ma np 39,6 lub 40,0. Poza tym za każdym razem trzeba wymieniać plastikowy kapturek na nowy, (żeby zgodnie z zaleceniami producenta wynik był prawidłowy)co przy takim częstym mierzeniu oznacza ciągłe dokupywanie - ceny nie znam, ale pewnie nie kosztuje 5 gr.Przy wyciąganiu chusteczek Bambino masz na raz conajmniej 5 sztuk - przyklejają się jedna do drugiej i ciągniesz taki biały sznur. Zaczęłam używać Nivea, bo chociaż droższe to nie muszę za każdym razem upychać chusteczek w paczce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysiopes Re: termometr do ucha i chusteczki bambino IP: *.* 07.02.03, 19:56 zgadzam sie z agac. nie warto wydawac takiej kasy na ten termometr. kupilam go, ale nie uzywalam dlugo. za kazdym razem wskazyeal inna temperature a w pztypadku maluszka i pare kresek robi roznice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @!@ Re: termometr do ucha i chusteczki bambino IP: *.* 10.02.03, 19:57 a ja zdecydowanie polecam taki termometruzywam go ja, moje dziecko i mazjestesmy bardzo z niego zadowolenibadanie trwa sekunde i nie mam problemow z dokladnoscia pomiaruostatnio mi sie przydal podczas zapalenia nerek, kiedy moja temp skakala co godzine w gore az do prawie 42 stopninie mialam sily na badanie innym termometremco do chusteczek bambino - to maja ladny zapach, sa dobrze nasaczone ale faktycznie trzeba uwazac bo latwo wyciagnac kilka naraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mira Re: Nie polecam! IP: *.* 05.02.03, 19:10 To ja się dołączę w tej kwestii Nie polecam lampki Chicco ponieważ:pudełko po pierniczkach z pozytwką gra ładniejszą melodyjkę (no ale to kwestia gustu)aby zobaczyc jakies cienie rzucane przez tę lampkę trzeba ją umieścić przy samym suficieale to tez mozna jakos zrobić.... natomias moja lampka zepsuła sie po jednym wieczorze uzytkowania, gra ale nie świeci (na dodatek zgubiłam paragon, który miał być tez gwarancją) no i cholera mnie bierze, ze tak sie tak nabrałam, bo były w sklepie innej firmy lampki grające i rzucające cienie, ale ja chicco - dla mego dziecka 130zł - zamiast 65.....Na szczęście tylko czasami tak durnieję. Stanowczo nie polecam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _misia_ Re: termometr do ucha IP: *.* 11.02.03, 00:12 Ja równiez polecam termometr do ucha, temperatura rzeczywiście czasem się różni, ale.... jeżeli mierzymy temperaturę w uszku na którym dziecko przed chwila leżało-będzie wyższa;, płacz , krzyk dziecka powoduje że temperatura również bedzie wyższa. Zresztą chyba sam producent poleca 3 krotny pomiar w tym samym uchu.I jako ciekawostke podam, że jeżeli temperatura m-dzy uszkami dziecka różni sie o ok 0,4 st. to może byc znak że w uszku z wyższą temperaturą może być jakieś zapalenie. Tak było w przypadku naszego dziecka, Podczas wizyty kontrolnej po przeziębieniu, pediatra zauważył zaczerwienienie błony bębenkowej, a że musieliśmy ponownie sprawdzić temperaturę zmierzyliśmy ją w obydwu uszkach. I potwierdziło się, w tym z zaróżowioną błona była wyższa temperatura- tak jak przewidział to lekarz.Pozdrawiammisia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mono Re: termometr do ucha IP: *.* 12.02.03, 14:11 Ja jestem średnio zadowolona. Podoba mi się, że mogę w zasadzie sprawdzać temperaturę często, ale kiedy chcę mieć pewność muszę zmierzyć temperaturę w pupie tradycyjnym termometrem. Myślę, że to wynika z przyzwyczajenia. Niestety Kasia nie bardzo pozwala zmierzyć sobie temperaturę ani w pupie ani pod pachą, dlatego ten do ucha bardzo mi się przydał. szczególnie teraz, kiedy często choruje.Pozdrawiam Pyza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: termometr do ucha, ale braun dla nas jest ok IP: *.* 21.02.03, 20:28 a ja jestem zachwycona dousznym braunem, nie wyobrażam sobie mierzenia temp. w pupie choremu dziecku. A tak piii i już mam temp. Kacperka. Termometr wprowadził się do naszego domu razem z maleństwem i od prawie 20 miesięcy użytkuje go cała rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachacha Re: Nie polecam!Najgorsze chusteczki na rynku!!! IP: *.* 12.02.03, 13:53 NAJGORSZA CHALA JAKĄKIEDYKOLWIEK MIAŁAM W RĘKU CHUSTECZKI FIRMY BABYLINE niemieckiej firmy są w supermarketach okropniaste są szorstkie jak papier toaletowy małe jak pół chusteczki do nosa i nasączone jakimś szitem tragedja czyszcze nimi teraz boki utów bo całych sie nie da bo zostawiają smugi i adidasyw każdym bądz razie nie warto nawet żucić na nie okiemkaśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyś Re: Nie polecam!Najgorsze chusteczki na rynku!!! IP: *.* 20.02.03, 23:04 Ja nie polecam chusteczek Rossmana kiepskiej jakości i małe. Podobno nasączone oliwką, ale to coś czym je nasączono napewno oliwką nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Habina23 Re: Nie polecam!gryzaki firmy CANPOL! IP: *.* 17.02.03, 09:38 Nie polecam gryzaków firmy Canpol. Po drugim razie wyparzania (oczywiście nie - wygotowywania) pękł i rozlała się czerwona paskudna woda. Została tylko druga część z paskudną żółtą wodą. Natomiast gryzaki "Gerbera" mamy już długo i są super. Nie polecam jeszcze - również firmy Canpol szczoteczek do czyszczenia butelek. Po kilku razach "odmontowała" się część czyszcząca od reszty. Dziadostwo. Nawet grzechotek już nie kupujemy firmy Canpol. Badziewie i tyle.Kacha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziq Re: Nie polecam-polecam, wózek firmy "Polak" IP: *.* 25.02.03, 11:32 Ja zacznę z drugiej strony. Zanim coś skytykuję prosze Was o radę. Zamierzam kupić wózek firmy Polak - model "orion".Jestem juz właściwie do niego przekonana, ale z zainteresowaniem przeczytam Wasze opinie.Dzięki Wam łatwiej mi skompletować akcesoria dla maluszka. Juz np. wiem, że to nie pampersy będą chronić pupcię mojego Maluszka. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaMikołaja Re: Nie polecam-polecam, wózek firmy "Polak" IP: *.* 25.02.03, 12:14 Ja miałam Polaka, kiedy Mikołaj był malutki, przez kilka miesięcy się sprawdzał - miał wyciąganą torbę o sztywnym spodzie, w którym tachałam maluszka do domu po spacerach, sprawdziły się pompowane koła - tłumiły drgania na chodnikach i wertepach, bardzo pomysłowe rozwiązanie z przeciwdeszczową osłoną chowaną w budę, rewelacją była przekładana rączka, wiatry niestraszne wtedy...troszkę tylko miał rachityczny wygląd i był bardzo ciężki (dźwiganie do bagażnika samochodu kombi - duża rzecz!). Ogólna ocena +4.Niestety, kiedy synek podrósł i chciał siedzieć, wózek okazał się niepraktyczny - wysoki, ale dosyć płytki, system regulacji pochylenia oparcia był pomyłką, zresztą raz się wygiął i urwał, paski podtrzymujące dziecko za luźne, do tego kabłąk spacerówki (taki drążek mocowany na przodzie, który ma służyć dziecku do trzymania się rączkami) wypadał na wysokości stóp, zupełnie bez sensu. W rezultacie Polaka oddałam znjomej z niemowlęciem, sama kupiłam lekką spacerówkę Graco Voyager, na starsze dziecko super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magas Re: Nie polecam-polecam, wózek firmy "Polak" IP: *.* 25.02.03, 22:37 Ten wózek mogę akurat polecić. Po pierwsze - jeden z tańszych(ok. 670 zł)w porównaniu do innych zagranicznych i polskich wózków. Duże pompowane koła są wręcz stworzone na nasze polskie chodniki i ulice.I dobrze amortyzują. "Image" i kolorystyka tych wózków- uważam że nie odbiegają od zagranicznych.Wykonanie jest naprawdę dobrej jakości.Jedyna wada - niestety dość ciężki.I kobiecie trudno jest go podnieść. Miłych zakupów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BasiaE Re: Jaką gondolę warto polecić IP: *.* 26.02.03, 10:10 Zamierzam kupić wózek z gondolą, który chciałaby aby słuzył mi do następnej wiosny (termin porodu -lato). Ostatnio ogladalam w sklepiku inernetowym wózki z Implasta i Delphinos (nie pamiętam czy dobrze napisałam sorry!), czy ktoś z was miał wozeczki tych firm, czy są wygodne dla maluszkó i trwałe. A może jest coś bardziej godnego polecenia?Baśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BasiaE Re: Jaką gondolę warto polecić IP: *.* 26.02.03, 10:12 Zamierzam kupić wózek z gondolą, który chciałaby aby słuzył mi do następnej wiosny (termin porodu -lato). Ostatnio ogladalam w sklepiku inernetowym wózki z Implasta i Delphinos (nie pamiętam czy dobrze napisałam sorry!), czy ktoś z was miał wozeczki tych firm, czy są wygodne dla maluszkó i trwałe. A może jest coś bardziej godnego polecenia?Baśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @!@ Re: Jaką gondolę warto polecić IP: *.* 26.02.03, 19:41 ja jestem fanka Emmaljungi - sama mam taki wozek i jestem zachwyconachodze po wertepach i po lesie i ten wozek sprawda sie genialniema duza, szeroka gondole - chyba najwieksza jakie dotad widzialam na spacerachmysle, ze do konca 6 mies moje dziecko sie w niej bedzie miescicgoraco polecam emmaljunge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka4321 Re: Nie polecam-polecam, wózek firmy "Polak" IP: *.* 01.03.03, 21:47 my nie polecamy:hamulce "poszły "po miesiącu,ciezki,nie zwrotny,krótkie szelki,złozony zajmuje sporo miejsca,jedyna zaleta była cena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pianka Re: Nie polecam-polecam, wózek firmy "Polak" IP: *.* 04.03.03, 18:45 Ja również odradzam ten wózek absolutnie-beznadzieja. U nas po 2 miesiącach zaczął zjeżdżać na jedną stronę-ponoć przy składaniu coś sie gnie. Po naprawie zaraz zrobiło się to samo. Pozbyliśmy się go szybko wielce rozczarowani; kolos-zajmował cały bagażnik peugota 405 który jest ogromny, ciężki i awaryjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka4321 Re: Nie polecam-polecam, wózek firmy "Polak" IP: *.* 01.03.03, 21:47 my nie polecamy:hamulce "poszły "po miesiącu,ciezki,nie zwrotny,krótkie szelki,złozony zajmuje sporo miejsca,jedyna zaleta była cena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia977@gazeta.pl Re: Nie polecam! IP: *.* 26.02.03, 21:56 NIE POLECAM wózków i fotelików Graco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BasiaE Re: Nie polecam! do Joanny -Implast IP: *.* 04.03.03, 10:21 Joanno!Jesli czytasz forum to podaję ci adres tego sklepiku internetowego. Niestety nie mogę odpisać ci osobiście gdyż nie podałaś emaila.www tanimarket.pl pozdrawiam Baska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @!@ Re: Nie polecam! ibranka chicco IP: *.* 12.03.03, 12:35 dostalam rozowego, fajnego rampersa chiccowyglada uroczo - rozowy w misieale tandeta straszna!!!! zaczal sie pruc po 2 uzywaniu i po 3 praniu! i to nie gdzies na zszyciu czy kolo zatrzasku ale "od sroda", w okolicy bioderkasoprawdzilam w sklepie chicco ile to cudo kosztuje240 zl!!!!!!!!!!!!!!!! strasznie drogo jak na ciuszek, ktory po 2 uzyciach pruje sienie polecam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś