Dodaj do ulubionych

Wybór spacerówki.

IP: *.* 27.03.01, 14:17
Hej Kochani!\nPotrzebuję Waszej rady w sprawie kupna spacerówki.Zastanawiam się nad kupnem "parasolki", ponieważ zależy mi na tym, aby był to wózek w miarę lekki, nie zajmował dużo miejsca po złożeniu i jednocześnie był wytrzymały (często wychodzę z synkiem na spacery, zwłaszcza do lasu).Nie ukrywam, że myślałam o "parasolkach" : Inglesina Max-Evo i Chicco 2002 ale nie jestem pewna, czy tego typu wózki sprawdzają się na długich spacerach. Proszę o Wasze opinie (chętnie poznam też Wasze zdania na temat spacerówek innych firm).Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 27.03.01, 18:49
      Moja corka miala 2 spacerowki graco mirrage, ktora uwazam za rewelacyjny sprzet. Cos mi potem odbilo i sprzedalam ja a kupilam parasolke bebe confort i to byl moj najwiekszy blad. Parasolki prowadza si ciezko, maja kiepska amortyzacje, sa wywrotne, niemoznaw nich prewozic duzj ilosci zakupow i sa chyba mniej wygodne dla maluchow. Ostanio widzialam w sklepie model graco city, widzialas??? Mysle, ze projektanci probowali polaczyc parasolke i wozek spacerowy. Moim zdaniem wyslo im to bardzo fajnie. Wozki graco mozna zobaczyc w sklepie intrnetowym www.tomi.pl, albo www.tomi.com.pl, niepamietam adresu. Pozdrawiam.
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 27.03.01, 20:45
      W Graco City nie odpina się pałąk z przodu. Wsadź dziecko w zabłoconych butach do wózka górą, trzeba by ciągle prać. Nie ma rzeczy idealnych.
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 27.03.01, 21:27
      Muszę przyznać,że trochę zaskoczyłaś mnie tym, co napisałaś o wózkach Graco, ponieważ jak dotąd słyszałam raczej nieprzychylne opinie na ich temat (kilka osób mówiło mi, zarówno mamy jak i sprzedawcy, że wózki tej firmy często się psują(!?).
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 27.03.01, 22:39
      Używam wózka Graco już 2 lata.Jeżdżę po strasznych chodnikach,a Graco cały i zdrowy!!Kolory jakie były takie są,kółka nie piszczą ,kosz na zakupy cały!Polecam i jeszcze raz polecam!!!\nGosia
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 28.03.01, 12:48
      Ja również stanęłam przed dylematem kupna spacerówki, bo mój 7 m-czny Mikołaj w wózku głebokim przestał się mieścić a i mój kręgosłup zaczął się domagac czegos lżejszego. Oglądnęłam wiele wózków i wysłuchałam wielu porad. Nie zdecydowałam się na typową spacerówkę, odłożyła jej kupno kiedy mały będzie więcej spędzał na własnych nogach aniżeli w wózku (typowe parasolki sa po prostu mało wygodne dla dziecka). Zdecydowałam się natomiast na wózek o nazwie „Mikrus” Dlaczego?\na. ma przekładaną rączkę co jest bardzo potrzebne, gdy wieje wiatr - Mikołaj jest zwrócony raz do mnie buzią a raz plecami więc mu się zmieniają widoki \nb. całość można rozebrać do rosołu i wyprać (dokładnie zostają tylko metalowe ramy) \nc. ma duże kółka a wiadomo jak to jest potrzebne na nierównym terenie \nd. ma w budce na stałe zamontowaną ochronną folię przeciwdeszczową - ja chadzam na spacery nawet w deszcz, choc wtedy w parku jedynymi spacerowiczami oprócz mnie są psy. \ne. na nóżki ma podwójne zabezpieczenie z materiału - jakby wersja letnia i zimowa, oczywiście obie można zdjąć, można też zdjąć z przodu poręcz \nf. szelki do przypięcia ruchliwego stworzenia \nNo i jak na to wszystko nie jest nazbyt ciężki (znacznie cięższy mam głęboki, o zgrozo, mój kręgosłup od 2 miesięcy daje mi sie dobrze we znaki!) i niedrogi. Jedyny feler to nieregulowana wysokość rączki, ale mozna się przyzwyczaić. Mikołajowi bardzo podoba się nowa fura, gdyż jest nieco niżej usadowiony niż w głębokim a więc ma lepsze widoki. \nPozdrawiam „spacerówkowo”. Ania
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 28.03.01, 15:08
      Do Ani\nPrzekładana rączka nie zawsze jest najlepsza. Sprawdź czy wózek dobrze się prowadzi w obie strony i czy łatwo podjeżdża się pod krawężniki w obu ustawieniach. Najczęściej dobrze się prowadzi tylko w jednym kierunku. Tak było w przypadku mojego wózka Graco Alexis - ten serdecznie odradzam ten model.\nRenata
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 28.03.01, 15:45
      Dołączam się to poprzedniej odpowiedzi nie polecam i odradzam kupna wózka Graco Alexis.Po przełożeniu rączki żle się prowadzi i miałam kłopoty z reklamacją tego wózka.
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 28.03.01, 17:34
      Przerobiłam z moim synkiem Graco Mirage - również serdecznie odradzam. Ma swoje plusy - jest lekki, zwrotny i wąski, łatwo wjechać np. do autobusu. Minusów - przynajmniej jak dla mnie - jest więcej: wąskie siedzisko - moje dziecko, słusznych gabarytów, ubrane zimowo nie mogło się w wózku poruszyć, siedział jak pałuba i wrzeszczał z niezadowolenia, wąski rozstaw kółek okazał się też minusem, bo wózek zsuwał się z podjazdów, słabo resorowany i małe kółka, czuć każdą nierówność terenu, co dodatkowo wprowadzało w rozpacz Michała, bo jakoś źle znosił telepanie, mało stabilny, synek wywracał go przechylając się na bok, dobrze że cały czas miałam go na oku. Wózek został zamieniony na Bebe Confort (stelaż Trophy + siedzisko Opera), jesteśmy zadowoleni, tym bardziej że wózek rozwojowy! smile)).Spacerowe pozrdowienia.
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 28.03.01, 18:17
      Wózek Bebe Confort ze stelażem Trophy wydaje mi się ciekawym rozwiązaniem czy któraś z mam mających taki sprzęt mogła by powiedzieć coś więcej na temat jego zalet i ewentualnych wad.\nDzięki.
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 28.03.01, 21:59
      No właśnie teraz użytkujemy Bebe confort. Wady , wg. mnie : cena z gatunku, no powiedzmy , nie najniższych (Babcie fundowały, sama pewnie nie zdobyłabym się na taki wydatek); waga, jest dość ciężki, no i mało zwrotny, to cena stabilności; prawie nic w standarcie,jeśli chodzi o dodatkowe wyposażenie, wszystko trzeba dokupywać. Plusy: można kupić osobno stelaż, głęboką gondolę (można przewozić dziecko w samochodzie też), spacerówkę i fotelik samochodowy, też do zamontowania na stelażu. Stelaż który mamy ma duże koła (istnieje też w wersji z pompowanymi kołami), trzystopniowe resory, regulację wysokości rączki, niezły hamulec. Rączki się nie przekłada, ale siedzisko można odwrócić przodem lub tyłem do mamy, w prosty sposób. Fajna kolorystyka, szerokie, wygodne siedzisko, można rozłożyć do prawie leżącej pozycji. A tak w ogóle, to w sklepach można dostać katalogi, które dość dokładnie objaśniają co trzeba. Pozdrowienia.
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 28.03.01, 22:13
      Dzięki za odpowiedz\nKatalog widziałam i mi się bardzo podobał ten wózek. Cenę też bym przeżyła ale chciała bym wiedzieć czy nie ma jakichś ukrytych wad i czy łatwo podjeżdża się pod krawężniki.
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 29.03.01, 10:37
      Żadne wady na razie, tz. po 3 miesiącach użytkowania w ciężkich, zimowych warunkach nie ujawniły się, zresztą jest gwarancja, chyba rok. Krawężniki pokonuje sprawnie. Może w sklepie gdzie oglądasz wózek sprzedawca pozwoli Ci na symulowany spacer? Ja tak zrobiłam, a sprzedający wykazał się anielską cierpliwoscią i kompetencją. Pozdrowienia.
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 29.03.01, 17:47
      RENATA\na czy tobie cos wogole sie podoba, czy z natury wszystko krytykujesz???? Ja mialam i graco- polecam serdecznie i bebe confort- tez spacerowke, ktora musialam reklamowac 3 razy, raz kolka, dwa, tapicerka - po prostu sie rozdarla, trzy pekla mi raczka.\nA jesli ktos ma grubawe dziecko, to nistety kazdy wozek wczesniej cz pozniej okaze sie za waski... grco slabo resorowane??????!!!!! to chyba juz zart .........
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 29.03.01, 20:27
      Hej dziewczyny! \n\nWielkie dzięki za Wasze opinie. Na pewno wezmę je pod uwagę kupując wózek.\nCiekawa jestem czy któraś z Was słyszała jednak coś na temat Max Evo Inglesiny lub Chicco 2002 .\nPozdrowionka !!!
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 29.03.01, 20:40
      Do Ani\nGraco ma wiele modeli. Mój o nazwie Alexis był beznadziejny jeżeli chodzi o sposób prowadzenia go. Szybko się go pozbyłam. Moja koleżanka która miała taki wózek dłużej dostała zapalenia ścięgien w nadgarstkach bo tak ciężko podnosiło się go pod krawężnik. Może dlatego jestem przewrażliwiona i teraz zwracam większą uwagę na to co chcę kupić. Poza tym spędzam na spacerach po 5 godzin dziennie więc dla mnie i dla dziecka jest dość istotne w jakich warunkach. Ta lista jest chyba po to aby dzielić się doświadczeniami, tymi złymi i dobrymi.\nNie krytykuję wszystkich modeli firmy Graco, Voyager jest podobno niezły.
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 29.03.01, 21:05
      Do Ani z Warszawy - Ja i Renata mamy złe doświadczenia z Graco i powody żeby akurat tych modeli nie polecać, jeśli ktoś ma wybór. Po to jest ta strona. I żadna ilość wykrzykników i pytajników tego nie zmieni, jak również mojej złej opinii na temat resorów tego wózka (czy raczej ich braku)i jego wąskiego siedziska. Be cool, please smile)\n\nA do Eweliny - w dobrych sklepach wózkowych sprzedawcy pozwalają a nawet zachęcają do wypróbowania wózka, najlepiej z dzieckiem. Oczywiście nie w terenie, ale do pewnych wniosków można dojść po przymiarce. Owocnych zakupów.
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 29.03.01, 21:20
      Do Eweliny.\nZnam wózek podobny ,Peg Perego Pliko Matic. Po mieście jest OK, ale do lasu to ma za małe kółka, zakopiesz się w piachu.
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 29.03.01, 21:27
      Skoro masz droga Reszko zle zdanie o graco to napisz laskawie o jaki model konkretnie ci chodzi a nie uogolniaj. I bardzo prosze nie wypominaj mi ekspresji, dobrze?\nTo " Be cool, please"... ach... sad(((
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 30.03.01, 11:23
      Napisałam łaskawie i od razu o jaki model chodzi, jeśli poczytasz to zobaczysz. I naprawdę trochę obiektywizmu jeszce nikomu nie zaszkodziło, podobnie jak uważam że niepotrzebnie się tak unosisz, przecież to tylko głupi wózek.
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 30.03.01, 13:14
      \nPopieram Reszkę. Wydaje mi się, że ania jest dzisiaj w wyjątkowo złym humorze.\n\nPOZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH MAM - Kasia C.
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 30.03.01, 15:07
      Ja również pewnia naraże się wielbicielom Graco,i ściągnę na siebie internetowe gromy i wyrazy potępienia, ale też miałam Graco Mirage i jestem o nim niezbyt dobrego zdania. Do listy wad przytoczonych przez Reszkę mogę dodać niekompetentną obsługę sklepu gdzie kupowałam, wydawało się że zależało im tylko na tym żeby wózek sprzedać, a nie udzelić konkretnych informacji, że nie wspomnę o reklamacjach. Ale to inna sprawa.\n\nTeraz mam Inglesinę Max Super, i jest fajna.I choć Ewewlina nie szuka informacji akurat o tym modelu, to mogę z czystym sumieniem go polecić. Lekki, dobrze się prowadzi, usztywnione, wyściełane siedzisko, łatwo się składa w zgrabny pakuneczek, ładne kolory i wzory, fajnie wygląda. Małe kółka - to wada, crossu nim nie pojedziesz, ale nie o to przecież chodzi. \n\nKochane mamy, każda z nas ma swoje preferencje i dokonuje wyborów takich jakie są najlepsze dla niej i jej dzieci. To że ktoś ma złe doświadczenia z takim czy innym sprzętem nie musi być powodem do robienia mu osobistych wyrzutów, łącznie z przycinkami na temat wagi czy wyglądu dziecka, to nieeleganckie nie tylko w sieci.Tak jak napisała Reszka to tylko wózek, więc nie ma czego bronić, zwłaszcza z osobistym zaangażowaniem, jak Westerplatte. Wiem że emocje grają, ale czasem trzeba przeczytać jeszcze raz to co się napisało przed naciśnięciem znaczka "wyślij".\nPozdrowienia dla użytkowniczek wszystkich wózków.
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 30.03.01, 15:16
      Witam wszystkich.\n\nWlasnie zmieniam wózek na parasolke żeby sie miescił do samochodu. Przyglądałam sie własnie Chicco 2002, Per Pegero Pliko Completo i Max Evo Inglesiny. "PP" najbardziej przypadł mi do gustu - miał okrycie przeciwdeszczowe w budce i impregnowany materiał, ale brak okrycia na nogi (cena 690). "Ch" z takimi opcjami kosztował 1100. Mam wrazenie,że stelarz tych wózków niczym się nie roznia. "CH" 2002 ma gladkie kolka chyba, Training lub Trecking, "I" i "PP" maja kolka z bieznikiem.\n\nSprzedawczyni twierdzila ze 1.5 rocznemu dziecku nie bedzie potrzebne okrycie na nogi na zimę, bo bedzie więcej chodził, a buty będą brudne, więc jak takiego włożyć do śpiwora lub okrycia.\nCo Wy na to mamy starszych dzieci?\n\nAnka(mama rocznego Roberta)
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 30.03.01, 16:13
      Aniu R. jeżeli chodzisz na długie spacery to i 2,5 letnie dziecko może usnąć zwłaszcza zimą, a wtedy musisz go przykryć. Ja woziłam futrzane kapcie i gdy dziecko usnęło zakładałam mu je, a potem dopinałam górną warstwę śpiworka. Dodatkowe śpiworki (drogie ok. 200 zł) w wózkach PP i CH są bardzo wygodne bo rozpinają się na dwie części i jedną można schować gdy dziecko ciągle wchodzi i wychodzi z wózka. Dolną część można podwinąć żeby się nie brudziła.
    • Gość: guest Re: Wybór spacerówki. IP: *.* 30.03.01, 20:11
      Do Agnieszki.\n\nPróbowałam doszukać się modelu Inglesiny Max Super, ale niestety nie znalazłam takiego. Czy przypadkiem nie myślimy o tych samych wózkach ( na "parasolce" Max Evo jest napis: Max Super)?\nJeżeli chodzi o kółka to wydaje mi się, że w "parasolkach" Inglesiny nie są aż tak małe.(?)Może się mylę...(?)\n\nDo wszystkich.\nCzy bardziej sprawdzają się "parasolki" z jedną, czy dwiema rączkami ? Które lepiej się prowadzi?\n\nPozdrawiam. \nEwelina.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka