Dodaj do ulubionych

ochrona przed komarami

IP: *.* 18.07.01, 13:12
A jaki specyfik możecie polecić przeciwko komarom? Moja mała ma 1,5 roku. Używałam Pungino z wyciągiem z cytryny i geranium, ale jest nieskuteczny, a nawet powiedziałabym, że przyciąga komary.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ochrona przed komarami IP: *.* 19.07.01, 12:26
      Sa takie plasterki na komary w aptece, nie pamietam nazwy niestety ale ew moge sprawdzic w domu (jak nie zapomne :) ). Taki plasterek sie sciska - wtedy wydziela ten zapach odstraszajacy i nakleja na skore lub ubranie. Ja naklejam na czapeczke albo na koszulke na karku - zeby dziecko nie sciagnelo. Z moich doswiadczen te plasterki sa skuteczne no i nie aplikujesz nic dziecku na skore...
      • Gość: guest Re: ochrona przed komarami IP: *.* 23.07.01, 13:00
        Dziękuję za podpowiedź. To jak one się nazywają, te plasterki? A na jak długo to wystarcza? Pozdrawiam.
        • Gość: guest Re: ochrona przed komarami IP: *.* 26.07.01, 13:59
          One sie nazywaja jakos C"er Plast (8 szt w pudelku, pudelko jest biale z zielonymi i czerwonymi napisami, o ile pamietam)
          • Gość: guest Re: ochrona przed komarami IP: *.* 27.07.01, 08:40
            Dokladna nazwa (wreszcie sprawdzilam! :) ) to Cer"8 Plast i jest 12 sztuk w pudelku. Pozdrawiam.
      • Gość: guest Re: ochrona przed komarami IP: *.* 27.07.01, 10:19
        Dziękuję za podpowiedzi. Katja, nie kupuję już "Dziecka" systematycznie, bo zaczynam tonąć w nadmiarze literatury, szczególnie o dzieciach, więc jeślibyś mogła podać mi nazwę tego preparatu, o którym piszesz, będę wdzięczna. Aniu, dziekuję za pamięć. Pędzę do apteki po plasterki.
        • Gość: guest Re: ochrona przed komarami IP: *.* 27.07.01, 21:01
          Moustidose - nowa gama preparatow (kremy, dwa lotiony, olejek i zel) odstraszajacych komry, gzy, kleszcze, osy, mrowki i muchy. zel lagodzi skutki ukaszen, krem zaweira filtry UV oraz olejek lawendowy, lotion dziala przeciwzapalnie i lagodzi podraznienia. Olejek citronella sluzy do rozpylania i odstraszania owadow. Wszystkie preparatu zawieraja wylacznie naturalne skladniki i (oprocz lotionu tropikalnego) nadaja sie dla dzieci od 2 miesiaca zycia.Kremy 14 zl, lotion 19 zl, zel 12 zl, olejek 15 zl.Uff :)
    • Gość: guest Re: ochrona przed komarami IP: *.* 26.07.01, 20:52
      Pojawil sie tez specyfik przeciw komarom, kleszczom, muchom, osom do stosowania u dzieci od 2 miesiaca. Szczegoly w sierpniowym dziecku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka