Dodaj do ulubionych

choroba latem

IP: *.* 22.07.01, 16:20
Stało się , niestety i moje dziewczyny są chore.Olka na zapalenie oskrzeli-3 dzień i już nie gorączkuje, Ewka zapalenie gardła ma ok 38,5. Wychodzić na dwór czy nie wychodzić(oczywiście nie w upał)? Czy jest różnica w tym, że Ola biega po dworze czy ugania się po domu, a Ewka ciągnie z piersi tu czy tu? Ola się nudzi(Ewka chora, nie mam dla niej czasu, a mąż w imieniu wszystkich uczestniczy w przyjęciu u mojej mamy, planowanym od dawna i nie do wymigania) i ogląda dziś już 3 bajkę, a mnie zżera poczucie winy.Co robić, proszę, poradżcie panienki.Pa.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: choroba latem IP: *.* 23.07.01, 08:49
      hmm, najlepiej spytaj pediatrę , który opiekuje się maluszkami. Nie piszesz czy córcie biorą antybiotyk czy nie i w jakim są wieku. Generalnie jeśli jest ładna pogoda i nie ma silnego wiatru to jestem zdania że z maluszkiem bez gorączki można pomału wychodzić. Z gorączką bym nie ryzykowała. U nas było tak Olinka miała gorączkę kilka dni potem kaszel i siedziałyśmy półtorej tygodnia w domu.Z tym że ja się też od małe zaraziłam i też męczyło katarzysko, na szczęście bez kaszlu. Pogoda jednak była dość zmienna. Obyło się na szczeście bez antybiotyku. Potem trzy dni przerwy kilka spacerów wyjazd do babci na wieś i pierwsza noc znów gorączka. Tam jednak nie byłam w stanie utrzymać jej w domu i wychodziłyśmy na spacer a raczej na podwórko. Gorączka przeszła i jest ok, ale to akurat chyba były ząbki( chociaż gorączka 39 stopni od zębów) a może szybciej jej przeszło bo wychodziłyśmy na dwór?! i bądz tu mądrym. Jak tak się teraz zastanawiam to chyba nie ma co za długo siedzieć w domu bo wtedy maluchy dłużej dochodzą do siebie. Szybkiego powrotu do zdrowia dla maluszków
      • Gość: guest Re: choroba latem IP: *.* 23.07.01, 11:32
        Dzięki za odpowiedż.Dziewczyny są na antybiotykach, ale gorączki już nie mają.Siedzimy w cieniu i lepimy babki z piasku, jednak.Nie możemy się kąpać, jeżdzić na wycieczki, odwiedzać znajomych dzieciaków...Trudno, przeczekamy(nie jestem przyzwyczajona do chorób, dlatego ciężko to znoszę).Pozdrawiam,pa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka