12.11.06, 20:58
Własnie przymierzamy się z mężem do kupna wózka. najlepiej wielodunkcyjnego-
gondola+spacerówka ale jest ich tyle że mam mętlik w głowie. Myśleliśmy o:
Gracoo, Baby Dream, Implast. Czy może coś doradzić??/
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: WÓŻEK 12.11.06, 21:33
      Proponuję swoje pytanie skierować na forum "wózki dziecięce"
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
    • joan_collins Re: WÓŻEK 12.11.06, 21:46
      Oj, tutaj będzie wiele pomysłów zapewne.Było juz na ten temat dużo wpowiedzi. Ja np.uzbierałam kasę na Implast Driver 4 XL, kosztował niemało, bo ok 1400zł + z torbą parasolką+ śpiworek na zimę[100zł].W komplecie do wózka jest moskitiera i folia przeciwdeszczowa. Ale uważam,że jest wart swojej ceny. Miałam zamiar kupić Tako początkowo, ale Bogu dzięki, że mi odradzono[ponoć słyszałam, że ciężki i jak coś sie urwie to części ciężko dostać-ogólnie z wyglądu ładny].
      Implast Driver prowadzi się dobrze, bo ma duże koła skrętne i szybciej zakręca się [trzeba się do tego było przyzwyczaić- przy cofaniu to trochę przeszkadza bo same sie skrecają , czasem nie w tę stronę co trzeba], łatwiusieńko i szybko się rozkłada na "części pierwsze"[np.w ekstremalnych warunkach, gdzie jest ciasno i nie da rady z wóziem wjechać, to odpinam gondolę i mąż ją bierze w rękę , a ja biorę koła z resztą. Nieraz do pociągu nie da się do przedziału całym wózkiem wjechać, to go rozbieramy szybko], osobno jest gondola i osobno spacerówka, nie jest aż tak ciężki.Jedyną niedogodnością jest jak na razie to, że gondola mogłaby być ciut szersza, gdyż w zimę jest co do wózka wkładać
      Oczywiście przy wyborze wózka trzeba się kierować tym,
      czy wózek się podoba w wersji spacerowej i z gondolą czy nie,
      czy gondola będzie wykorzystana w zimę a spacerówka w lato, czy na odwrót [im większa gondola to lepiej w zimę],
      czy mieszkasz w budynku z windą czy ze schodami[im lżej tym lepiej],
      czy jeździć będziesz po cieżkich trasach [większe koła =łatwiejsza jazda],
      czy możesz sobie pozwolić na wydatek rzędu ok 1000zł[załużmy, że używany] itd.
      Musisz sama zdecydować i dostosować wózek do potrzeb.Pozdrawiam
      • walczakowa3 Re: WÓŻEK 12.11.06, 22:06
        Bardzo dziękuje za rade!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka