Gość: guest IP: *.* 18.09.01, 22:26 Czy znacie może adresy sklepów internetowych (oprócz tomi) gdzie mozna zakupić te foteliki ? Interesuje mnie Renolux Pegasus. A moze macie uwagi na temat tych fotelików ?Wdzięczny za każde dobre słowo Marcus. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Foteliki Renolux IP: *.* 18.09.01, 22:59 Coz powiem szczerze- nienawidze fotelikow Renolux. Zle mi sie reguluje w nich pasy, zwijaja sie i skrecaja regulacja jest umieszczona od czapy po jednej stronie, nie mozna ustawic na dziecku, w buzie drapie, moze to fotelik dla sprytniejszych. A to zapiecie... przy trojce dzieci liczy sie czas, a do zapiecia jednego dziecka potrzeba go zdecydowanie za duzo. Zalety- sa tanie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Foteliki Renolux IP: *.* 19.09.01, 07:31 To co napisała Gosia to prawda ale ma jedną dużą zaletę czego niestety miałam okazję doświadczyć jest naprawdę bezpieczny w czasie stłuczki te skomplikowanie zapinane pasy spowodowały, że malutkiej nawet odrobinę nie rzuciło do przodu. My własnie dlatego go kupiliśmy sprzedawca polecał nam go jako może nie fantastycznie wygodny ale za to b.bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Foteliki Renolux IP: *.* 19.09.01, 19:37 Dzięki ;Dzięki;Dzięki;Dzięki...Czekam na dalsze opinieMarcus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Foteliki Renolux IP: *.* 20.09.01, 09:58 Posiadam taki fotelik i jestem z niego zadowolona. Dziecko jest dobrze przypięte - na wysokości piersi ma zapięcie (nie wszystkie foteliki je mają i pasy wtedy się rozjeżdżają tzn. w przypadku mojego chudego synka spadają z ramion - w Renoluxie to się nie zdarzało). Teraz w tym foteliku jeździ córka. Wada- na pewno nie jest do 18kg. W przypadku Pawła - fotelik był do ok. 3 lat (13 kg). Zgadzam się z Jolą, przy stłuczce się sprawdza - dziecku się nic nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Foteliki Renolux IP: *.* 20.09.01, 14:12 A ja mam mieszane uczucia co do fotelików Renolux. Przeciwko nim jest to, że w obsłudze są koszmarne. Są też ciężkie (ważne gdy ktoś ma dwa samochody i czasem je przekłada) i nie da się ich zamocować w samochodzie, gdy dziecko już siedzi przypięte. A więc mając dziecko niechodzące jeszcze lu uciekające już - samemu sobie człowiek z nimi nie poradzi. No i są jakieś takie twardawe. Mój synek miał dwa lata, gdy zaczął histeryzować przy wkładaniu w taki fotelik. Po przesiadce w Bebe Comfort Absorber świat zaczął mu się bardziej podobać.Za, ale też tylko w porównaniu do niektórych innych fotelików, przemawia to, że dzieci łatwo w nich zasypiają.Ćwiczę temat fotelika już na drugim dziecku. Mam porównanie; przerobiliśmy już Maxi Cosi dla noworodków, Bebe Comfort dla przedszkolaków, zwykłe podkładki pod pupy, a obecnie w jednym samochodzie mamy Renolux, a w drugim Deltima. I bardzo polecałabym ten drugi.PozdrowieniaKasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Foteliki Renolux IP: *.* 03.10.01, 13:18 My tez mamy Renolux 0-18 kg Manager i mieszane uczucia. Po pierwsze denerwuje mnie sposób montażu tego fotela. Przekłada się biodrową część pasa pod fotelem a piersiową w taką blaszkę z tyłu fotela. Niestety z tej blaszki pas zaraz wyłazi, więc fotel jest taki niestabilny. Synek to więrcipięta, ruchliwy, z pasów szybko się wyplątuje tak, że ma tylko je na biodrach i się kręci po całym samochodzie a ten głupi fotel razem z nim lata i do przodu i w bok. Wkurza mnie to strasznie i chyba kupie inny fotel, bo mam tego coraz bardziej dosyć. Dopóki synek był malutki i siedział spokojnie to fotelik był dobry. Ale teraz chyba nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś