Dodaj do ulubionych

TERMOMETR DO UCHA

IP: *.* 30.11.01, 00:36
Czy mogę prosic o opinie na temat takiego termometru? Moja córeczka ma 14 m-cy, dostała dzisiaj gorączki i nie bylo możliwości ustalić dokładnie ile ma stopni. Kiedys używałam termometru w smoczku i b. to sobie chwaliłam, jednak od kilku miesięcy Zuzia nie ssie smoka, więc od razu wypluwa taki termometr. Próba włożenia termometru pod paszkę lub w zagięcie pachwinowe skonczyła się atakiem płaczu i manewrowaniem całym ciałem. Do pupci nawet nie próbowalam, bo to przy jej aktywności byłoby niebezpieczne. Teraz w Auchan jest promocje tych termometrów i mozna go kupić za 159 zl. UIżywali takich na oddziale po porodzie, więc może są miarodajne. Proszę o pomoc i opinie. Z góry dziękuję.Paulina
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: TERMOMETR DO UCHA IP: *.* 30.11.01, 09:49
      Ja uzywam takiego termometru od 2 miesiaca zycia naszego dziecka. Mierzy temperature szybko i dosc dokladnie - ale na poczatku trzeba zmierzyc kilka razy - zeby nauczyc sie uzywania. Ja na poczatku usrednialam ( :crazy: )wyniki. Ale bardzo sobie chwale ten wynalazek - nawet jak dziecko spi mozna szybko sprawdzic, czy temperatura nie narasta.Polecam!eDorka
      • Gość: guest Re: TERMOMETR DO UCHA IP: *.* 04.12.01, 20:17
        Nasz maluch używa takiego termometru (Braun) od kilku miesięcy. Jesteśmy z niego zadowoleni przede wszytkim dlatego, że bardzo szybko podaje temeperaturę. Jednak tak jak w poprzednim poście było napisane terzeba się przestawić ze skalą. W termometrze dousznym zakresy temperatur poprostu są nieco wyższe (ok 0,5 stopnia). Czyli do 37 jest ok, 37,1-38,0 stan podgorączkowy, 38,1 > gorączka. W instrukcji podają też żeby najpierw zmierzyć dziecku kilka razy temp kiedy jest zdrowe z obydwu uszek.---Tomek & Madzia & Mateusz8m
        • Gość: guest Re: TERMOMETR DO UCHA IP: *.* 04.12.01, 20:41
          Ja też mam Brauna odkąd Kubuś skończył 2 miesiące i bardzo sobie go chwalę. Jeśli chodzi zaś o wyniki to Kuba ma normalną temperaturę 36,9-37,3 w zależności co wcześniej robił :)Ja też uśredniam wyniki a tak a propos dziewczyny zastanawiałyście czemu przy kilkakrotnym zmierzeniu raz po razie temperatura na ogól jest różna? PozdrawiamMonika
          • Gość: guest Re: TERMOMETR DO UCHA IP: *.* 04.12.01, 23:00
            To chyba zalezy od ustawienia termometru - zalezy kiedy trafi na te "zyle" , ktora ma podawac temperature ciala - nie wiem czy to ma sens, bo brzmi glupio, ale chyba o to chodzi. Najwazniejsze, ze dziala i jak maluch ma goraczke bezstresowo mozna mu ja zmierzyc!Pozdrawiam eDorka
    • Gość: guest Re: TERMOMETR DO UCHA IP: *.* 05.12.01, 12:12
      My też mamy taki termometr. Fakt trzeba się nauczyś nim obsługiwać bo może wskazywać różne wyniki.Trzeba go dokładnie umieścić w uchu pod odpowiednim kątem (a raczej bez kąta). Szybkie "bzyk" raczej nie jest wiarygodne. A tak wogóle to świetna sprawa.
    • Gość: guest Re: TERMOMETR DO UCHA IP: *.* 05.12.01, 20:12
      Czesc,ja szczerze mowiac szybko zwatpilam i oddalam termometr do apteki z reklamacja - teraz moje 250 zl lezy nie wiadomo gdzie... ani pieniedzy ani termometru....W instrukcji napisane jest, ze temperatura moze roznic sie od 0,2 do 0,4 stopnia. Czy to nie jest oburzajace? Przeciez w przypadku goraczki u maluszka to wazne (najczesciej do 38 nic sie nie podaje, a przy wyzszej - tak. A jesli zawyzy? Niepotrzebnie dziecko nafaszerujemy czyms... Ja kupilam ten termometr z mysla o mierzeniu czestym, bo 1 lub 2xdziennie, aby sprawdzic, czy temperatura nie rosnie (w zwiazku z koniecznoscia kontrolowania bakterii w moczu, czyli nagle podwyzszenia temperatury o kilka kresek). Tak wiec dla mnie taka roznorodnosc wynikow byla nie do przyjecia. I jeszcze pytanie do kolezanek, ktore go uzywaja - czy te kapturki na termometr rzeczywiscie zmieniacie za kazdym razem? Bo przy tych poczatkowych probach to wszystkie mozna od razu zuzyc. Magda
    • Gość: guest Re: TERMOMETR DO UCHA IP: *.* 06.12.01, 11:05
      Ha! Kupiłam wczoraj, ale fajna zabawa hi hi. Od razu wszyscy sobie zmierzyliśmy temperaturę. Ale kapturków nie zmienialam tylko najpierw było obowiązkowe czyszczenie uszu hi hi. Pozdrawiam anuśPS Dzięki za tę wiadomość o promocji w Auchan. Córa przy okazji dostała pingwinka i była zachwycona!
      • Gość: guest Re: TERMOMETR DO UCHA IP: *.* 06.12.01, 23:28
        Z tymi kapturkami to rzeczywiście problem. Niby powinno się zmieniać, no ... że tak higienicznie :), ale rzeczywiście można je zużyć pierwszego wieczoru. Myśmy nie zmieniali, ale na szczęście, babcia Wandziuchowa nie chciała mierzyć hihihi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka