Dodaj do ulubionych

GRACO quadro delux

20.11.06, 18:17
Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • roksanaa22 Re: GRACO quadro delux 20.11.06, 18:26
      ja bym nie kupila.

bez amortyzacji,zbyt gleboka "gondola",klekocze
    • kropka1907 Re: GRACO quadro delux 21.11.06, 08:29
      Nie mam Quatro ale ultima plus. To spacerówka, kupiłam ją jak mały miał ok.
      roku. Kołka i system amortyzacji jest taki sam jak w quatro delux - czyli małe,
      gumowane kółka i zerowa amortyzacja. W życiu nie woziłabym w tym noworodka!
      Chyba, że masz wszędzie polbruk lub asfalt. Na naszych krzywych chodnikach
      dzieciak będzie skakał w wózku a poza tym wózek będzie klekotał. Zima+małe
      kółka=porażka.Zamęczysz się. Tego typu wózek można kupić starszemu dziecku,
      które pewnie siedzi i wstrząsy mu nie straszne.
      • jonaska Re: GRACO quadro delux 21.11.06, 09:47
        nie masz racji. nowa wersja quattro czyli de luxe ma amortyzację, od 2005 roku
        modele. ja miałam pierwszy graco quatro z 2004 roku i amortyzacji to tam
        naprawdę nie było....czułam każdy kamień, trzęslo strasznie. ale poprawili
        amortyzację w deluxie i jest ok. podsumowując: pierwszy kupiłam quatro i nie
        skrzypiał, amortyzacja do kitu. teraz dla drugiego dziecka kupiłam quatro
        deluxe i ocenię za jakiś miesiąc jak dzidzia sie urodzi. ale amortyzacja jest,
        więc nie piszcie,że nie ma. żaden inny model nie ma jej w graco, więc nie ma co
        porównywać do innego modelu tej firmy. moim zdaniem poprawili to, czego
        brakowało w pierwszym modelu: amortyzację i ruchomy podnózek. i dla mnie ok.
        • kazonk Re: GRACO quadro delux 21.11.06, 18:15
          Dzięki! Czyli czekam na opinie jak sie sprawuje wóziczek po pierwszych
          spacerkach. Pozdrowionka!Napisz koniecznie!
          • roksanaa22 Re: GRACO quadro delux 21.11.06, 19:38
            nie napisalam ze skrzypi tylko klekocze.to taki odglos jakby byl plastikowy
            • magdaomar wozek z plastikowymi kolkami to porazka 21.11.06, 20:23
              nie polecam tego wozka ciezki bardzo
              skrzypi
              na wybojach strasznie trzesnie
              nie ma gondoliki a ta wkladka dla noworodka hmmm porazka jest strasznie mala
              • iwek33 Re: Graco-nie polecam 21.11.06, 20:27
                Ogólnie to bardzo delikatne wózki, zbyt delikatne na nasze drogi. Szybko
                klekoczą, trzęsą, w moim złamała się rurka stelaża i wózek wylądował na
                śmietniku, dlatego odradzam tę firmę.
                • jonaska Re: Graco-nie polecam 21.11.06, 20:41
                  to ja chyba na jakiś wyjątkowy model trafiłąm. naprawdę nic a nic mi nie
                  klekotało, w zimę było ok (no wiadomo,że jak są duże pompowane koła, to jest
                  lepiej). ale przejeździłąm nim 2 zimy, nie połamały mi ise blokady jak innym,
                  wózek nie rozklekotał się. ale jak już pisałam..może jakiś wyjątkowy egzemplarz
                  mi się trafił. niedługo przetestuję deluxa i opisze.
    • kamilla29 Re: GRACO quadro delux 21.11.06, 22:26
      G...o nie wózek dla dziecka.Miałam -serdecznie nie polecam
      • magdaomar nie wspomne o zlozeniu tego wozka 22.11.06, 15:42
        nie miesci sie do sredniej klasy auta.Jedeny plus do duzy kosz na zakupy i
        tacka dla rodzicow, cena tez atrakcyjna.Chociaz za ta cene bym kupila implasta
        Volanta.Ale moim faworytem jest Mutsy
        • monika_wroclaw Re: nie wspomne o zlozeniu tego wozka 22.11.06, 16:03
          nie wiem co znaczy średnia klasa auta... w mojej renault19 ( auto średniej
          wielkości ) zajmował połowę bagażnika.

A teraz dodam coś od siebie smile
          Najpierw kupiłam dla Mai Quattro Tour jak się tylko pojawiły, Maja miała wtedy
          14 m-cy. Nigdy nie przepadałam za wózkami Graco i nie miałam o nich dobrego
          zdania, ale tego wózka nie można porównywać z innymi modelami tej firmy. Przede
          wszystkim koła się w nim nie rozjeżdżają na boki, ani nic nie klekocze...
          jedyny minus jaki miał to to, że te pinkowe koła hałasowały na kostce brukowej,
          poza tym bardzo lubiłam ten wózek, a Maja jeszcze bardziej...

Dlatego po pewnym czasie kupiłam dla Niny Quattro delux, ale z niego byłam
          mniej zadowolona, koła co prawda lepsze gumowe - mniej hałasowały i miał
          podnoszony podnóżek, ale za to bardzo kiepsko się go prowadziło w zimie, dłonie
          mnie strasznie bolały, myślałam, że jestem na coś chora... ale po zmianie wózka
          cudownie ozdrowiałam big_grin
          Quattro tour też jeździłam przez zimę i nie było żadnych problemów, nawet
          częściej nim jeździłam, bo wtedy jeszcze nie miałam auta na wyłączność i
          codziennie na pieszo po Alka chodziłam do przedszkola....

W żadnym z tych wózków nic się nie popsuło.

Podsumowując: ogólnie jest to fajny wózek, ale ma swoje wady... mimo tego, jak
          na graco to bardzo udany model.
          Mi się oba udało kupić w bardzo okazyjnej cenie, oba były nowe, a zapłaciłam za
          nie około 30% mniej niż w sklepie, za normalną cenę detaliczną nie kupiłabym.

pozdrawiam
    • ewa776 Re: GRACO quadro delux 22.11.06, 17:20
      Sprawdż sobie wymiary nosidełka (gondoli), bo mam wrażenie, że nie wystarczy do
      momentu, kiedy dziecko zacznie jeździć na siedząco.

Pozdrawiam
      • hania1001 Re: GRACO quadro delux 22.11.06, 21:03
        Jeździmy graco quatro delux i jesteśmy bardzo zadowoleni. Fakt kółka trochę
        klekocza na nierównościach, ale taki jeast urok plastikowych elementów przy
        ruchomych/skrętnych kółkach.
        Mój synek jest bardzooo zadowolony, ma teraz 7,5 miesiąca.
        Wózek ten ma bardzo praktyczne rozwiązania: tacki dla dziecka i rodziców, duży
        kosz, przekładaną budkę - rewelacja!, zegarek i termometr wmontowany w tacce
        dla rodziców - super gadżet, bardzo mi sie przydaje.
        Kiedys tez miałam o nich nienajlepsze zdanie ale zakupiliśmy z mężem ten model
        DELUX i nie żałujemy, chociaż drażni nas system mocowania kół.
        • keitii1 Re: GRACO quadro delux 23.11.06, 01:37
          My mamy ten wózek od ponad roku i nic w nim nie trzeszczy ani nie klekocze,
          amortyzacja może nie jakaś super ale napewno jest. Jedyny mankament to dosyć
          duże wymiary po złożeniu ale nawet w moim malutkim aucie mieścił się na tylnym
          siedzeniu i spokojnie z synkiem zwiedzaliśmy miasto i nietylko.
          Ogólnie jestem zadowolona z wózka smile
    • kazonk Re: GRACO quadro delux 23.11.06, 17:46
      Dzięki za wszystkie opinie. Przed kupnem musze jednak rozważyć wszystkie za i
      przeciw. Może coś innego, moze lepszego wpadnie mi w oko. Pozdrowionka!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka