roksanaa22 Re: GRACO quadro delux 20.11.06, 18:26 ja bym nie kupila. bez amortyzacji,zbyt gleboka "gondola",klekocze Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1907 Re: GRACO quadro delux 21.11.06, 08:29 Nie mam Quatro ale ultima plus. To spacerówka, kupiłam ją jak mały miał ok. roku. Kołka i system amortyzacji jest taki sam jak w quatro delux - czyli małe, gumowane kółka i zerowa amortyzacja. W życiu nie woziłabym w tym noworodka! Chyba, że masz wszędzie polbruk lub asfalt. Na naszych krzywych chodnikach dzieciak będzie skakał w wózku a poza tym wózek będzie klekotał. Zima+małe kółka=porażka.Zamęczysz się. Tego typu wózek można kupić starszemu dziecku, które pewnie siedzi i wstrząsy mu nie straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
jonaska Re: GRACO quadro delux 21.11.06, 09:47 nie masz racji. nowa wersja quattro czyli de luxe ma amortyzację, od 2005 roku modele. ja miałam pierwszy graco quatro z 2004 roku i amortyzacji to tam naprawdę nie było....czułam każdy kamień, trzęslo strasznie. ale poprawili amortyzację w deluxie i jest ok. podsumowując: pierwszy kupiłam quatro i nie skrzypiał, amortyzacja do kitu. teraz dla drugiego dziecka kupiłam quatro deluxe i ocenię za jakiś miesiąc jak dzidzia sie urodzi. ale amortyzacja jest, więc nie piszcie,że nie ma. żaden inny model nie ma jej w graco, więc nie ma co porównywać do innego modelu tej firmy. moim zdaniem poprawili to, czego brakowało w pierwszym modelu: amortyzację i ruchomy podnózek. i dla mnie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kazonk Re: GRACO quadro delux 21.11.06, 18:15 Dzięki! Czyli czekam na opinie jak sie sprawuje wóziczek po pierwszych spacerkach. Pozdrowionka!Napisz koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: GRACO quadro delux 21.11.06, 19:38 nie napisalam ze skrzypi tylko klekocze.to taki odglos jakby byl plastikowy Odpowiedz Link Zgłoś
magdaomar wozek z plastikowymi kolkami to porazka 21.11.06, 20:23 nie polecam tego wozka ciezki bardzo skrzypi na wybojach strasznie trzesnie nie ma gondoliki a ta wkladka dla noworodka hmmm porazka jest strasznie mala Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Graco-nie polecam 21.11.06, 20:27 Ogólnie to bardzo delikatne wózki, zbyt delikatne na nasze drogi. Szybko klekoczą, trzęsą, w moim złamała się rurka stelaża i wózek wylądował na śmietniku, dlatego odradzam tę firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
jonaska Re: Graco-nie polecam 21.11.06, 20:41 to ja chyba na jakiś wyjątkowy model trafiłąm. naprawdę nic a nic mi nie klekotało, w zimę było ok (no wiadomo,że jak są duże pompowane koła, to jest lepiej). ale przejeździłąm nim 2 zimy, nie połamały mi ise blokady jak innym, wózek nie rozklekotał się. ale jak już pisałam..może jakiś wyjątkowy egzemplarz mi się trafił. niedługo przetestuję deluxa i opisze. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla29 Re: GRACO quadro delux 21.11.06, 22:26 G...o nie wózek dla dziecka.Miałam -serdecznie nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
magdaomar nie wspomne o zlozeniu tego wozka 22.11.06, 15:42 nie miesci sie do sredniej klasy auta.Jedeny plus do duzy kosz na zakupy i tacka dla rodzicow, cena tez atrakcyjna.Chociaz za ta cene bym kupila implasta Volanta.Ale moim faworytem jest Mutsy Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: nie wspomne o zlozeniu tego wozka 22.11.06, 16:03 nie wiem co znaczy średnia klasa auta... w mojej renault19 ( auto średniej wielkości ) zajmował połowę bagażnika. A teraz dodam coś od siebie Najpierw kupiłam dla Mai Quattro Tour jak się tylko pojawiły, Maja miała wtedy 14 m-cy. Nigdy nie przepadałam za wózkami Graco i nie miałam o nich dobrego zdania, ale tego wózka nie można porównywać z innymi modelami tej firmy. Przede wszystkim koła się w nim nie rozjeżdżają na boki, ani nic nie klekocze... jedyny minus jaki miał to to, że te pinkowe koła hałasowały na kostce brukowej, poza tym bardzo lubiłam ten wózek, a Maja jeszcze bardziej... Dlatego po pewnym czasie kupiłam dla Niny Quattro delux, ale z niego byłam mniej zadowolona, koła co prawda lepsze gumowe - mniej hałasowały i miał podnoszony podnóżek, ale za to bardzo kiepsko się go prowadziło w zimie, dłonie mnie strasznie bolały, myślałam, że jestem na coś chora... ale po zmianie wózka cudownie ozdrowiałam Quattro tour też jeździłam przez zimę i nie było żadnych problemów, nawet częściej nim jeździłam, bo wtedy jeszcze nie miałam auta na wyłączność i codziennie na pieszo po Alka chodziłam do przedszkola.... W żadnym z tych wózków nic się nie popsuło. Podsumowując: ogólnie jest to fajny wózek, ale ma swoje wady... mimo tego, jak na graco to bardzo udany model. Mi się oba udało kupić w bardzo okazyjnej cenie, oba były nowe, a zapłaciłam za nie około 30% mniej niż w sklepie, za normalną cenę detaliczną nie kupiłabym. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa776 Re: GRACO quadro delux 22.11.06, 17:20 Sprawdż sobie wymiary nosidełka (gondoli), bo mam wrażenie, że nie wystarczy do momentu, kiedy dziecko zacznie jeździć na siedząco. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hania1001 Re: GRACO quadro delux 22.11.06, 21:03 Jeździmy graco quatro delux i jesteśmy bardzo zadowoleni. Fakt kółka trochę klekocza na nierównościach, ale taki jeast urok plastikowych elementów przy ruchomych/skrętnych kółkach. Mój synek jest bardzooo zadowolony, ma teraz 7,5 miesiąca. Wózek ten ma bardzo praktyczne rozwiązania: tacki dla dziecka i rodziców, duży kosz, przekładaną budkę - rewelacja!, zegarek i termometr wmontowany w tacce dla rodziców - super gadżet, bardzo mi sie przydaje. Kiedys tez miałam o nich nienajlepsze zdanie ale zakupiliśmy z mężem ten model DELUX i nie żałujemy, chociaż drażni nas system mocowania kół. Odpowiedz Link Zgłoś
keitii1 Re: GRACO quadro delux 23.11.06, 01:37 My mamy ten wózek od ponad roku i nic w nim nie trzeszczy ani nie klekocze, amortyzacja może nie jakaś super ale napewno jest. Jedyny mankament to dosyć duże wymiary po złożeniu ale nawet w moim malutkim aucie mieścił się na tylnym siedzeniu i spokojnie z synkiem zwiedzaliśmy miasto i nietylko. Ogólnie jestem zadowolona z wózka Odpowiedz Link Zgłoś
kazonk Re: GRACO quadro delux 23.11.06, 17:46 Dzięki za wszystkie opinie. Przed kupnem musze jednak rozważyć wszystkie za i przeciw. Może coś innego, moze lepszego wpadnie mi w oko. Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś