Dodaj do ulubionych

Nie chce mi się jeść

25.12.24, 22:20

Oglądam film okno na podwórze z grace Kelly. Jezu jaka ona była piękna. I te sukienki. Zachwycam się. Ja chcę takie kiecki. Jaka szkoda że nie są modne bo bym nosiła .

A co ma do tego jedzenie? W sumie nic. Poza tym że od wczoraj nic nie jadłam jeszcze. Piję herbatki i oglądam stare filmy. Wesołych świąt 🎄
Obserwuj wątek
    • chatgris01 Re: Nie chce mi się jeść 25.12.24, 22:23
      Wczoraj obejrzałam "Złodzieja w hotelu". Owszem przepiękna. Owszem- te sukienki.

Jeść mi się nie chce, bo się najadłam świątecznie, ale tak w sam raz.
    • kocynder Re: Nie chce mi się jeść 25.12.24, 22:25
      A ty jesteś uzależniona od mody? Kurde, ja chyba dziwna jestem, bo jak mi się coś podoba albo uważam, że jest wygodne - to mam w nosie modę... Inna kwestia, że tamta moda była "trudna", i tak rewelacyjnie prezentowała się na boskiej Grace Kelly, albo innych kobietach i perfekcyjnej figurze, ale była bezlitosna dla niedoskonałości...
      • sueellen Re: Nie chce mi się jeść 25.12.24, 22:29
        kocynder napisała:

> A ty jesteś uzależniona od mody? Kurde, ja chyba dziwna jestem, bo jak mi się c
        > oś podoba albo uważam, że jest wygodne - to mam w nosie modę... Inna kwestia, ż
        > e tamta moda była "trudna", i tak rewelacyjnie prezentowała się na boskiej Grac
        > e Kelly, albo innych kobietach i perfekcyjnej figurze, ale była bezlitosna dla
        > niedoskonałości...
        >
        No już widzę jak będę paradować w tych tiulach z 10 halkami 🫢

Ale wygląda to obłędnie. I ten paseczek na talii osy. I perły na szyi i szale. Jejku
        • memphis90 Re: Nie chce mi się jeść 25.12.24, 22:36
          Jak się nosi perły na szale? Ten szał to ma być taki szał, dziki szał, gdybyś tylko chciał?
          • sueellen Re: Nie chce mi się jeść 25.12.24, 22:40
            memphis90 napisała:

> Jak się nosi perły na szale? Ten szał to ma być taki szał, dziki szał, gdybyś
            > tylko chciał?
            >

Pasek na talii perły na szyi, szał na ramionach kieca na d..
          • sueellen Re: Nie chce mi się jeść 25.12.24, 22:41
            Szal na ramionach, szał w oczach 😁
            • memphis90 Re: Nie chce mi się jeść 26.12.24, 15:04
              Szał w oczach to rozumiem, ale jeszcze perły na to? Czy perłę, w sensie cien, niebieski, połyskliwy, czyste lata 90..?

W sumie pasuje to opisu szału…
        • kocynder Re: Nie chce mi się jeść 25.12.24, 22:43
          Taaa... Tylko, jak napisałam, trzeba mieć ta talię osy. wink Ale ci powiem, że gdybym miała tą talię (osy) i podobałaby mi się taka właśnie kiecka z tiulu i z dziesięcioma halkami - to bym nosiła. Bo tak, bo mi się podoba. Może nie zawsze, ale ogólnie - chętnie.
          Inna rzecz, że ani urody pięknej Grace nie mam, ani jej klasy, ani forsy...
          • sueellen Re: Nie chce mi się jeść 25.12.24, 22:46
            Niestety Grace Kelly była tylko jedna.
            • kocynder Re: Nie chce mi się jeść 25.12.24, 23:04
              Ba...Chociaż ja i tak uważam, że piękniejsza była Rita Hayworth... wink
              • sueellen Re: Nie chce mi się jeść 25.12.24, 23:08
                Ona była trochę taka dziewczyna z sąsiedztwa. Grace Kelly wyglądała bardzo arystokratycznie. Wydawała się i piękna i mądra w jednym. Oczywiście czy była mądra, pojęcia nie mam 😉
          • default Re: Nie chce mi się jeść 26.12.24, 10:15
            W młodości miałam talię osy (w ogóle mam figurę "klepsydra", tylko obecnie wcięcie nieduże już 😉) i też uwielbiałam modę z lat 50-tych i 60-tych. I mimo że wtedy w Polsce o wszystko było trudno, to miałam taką szeroką spódnicę z koła, co prawda nie z tiulu 🙂 Mama mi uszyła, a od starszej kuzynki wycyganiłam sztywną szeroką halkę. Do tego miałam b.szeroki pas z gumą, zapinany na klamerkę z przodu i bluzkę z łódkowym dekoltem. Uwielbiałam się tak ubierać !
            • kocynder Re: Nie chce mi się jeść 26.12.24, 10:29
              Nigdy nie miałam talii osy. Klepsydry zazdroszczę, bo to najłatwiejsza do fajnego ubrania figura, nawet przy nadmiarowych kilogramach (zwłaszcza jeśli klepsydra połączona jest z w miarę długimi nogami). Ja w takim stroju jak opisałaś wyglądałabym jak bombka choinkowa owinięta karbowaną bibułką. wink Ale to nie kwestia ciucha a mojej figury. smile
              A z "nietypowych" małoletnich - jako nastolatka zakosiłam tacie czarny, męski kapelusz typu fedora i nosiłam przez parę lat, to był taki mój "znak rozpoznawczy". Świetnie uzupełniał prawie wszystkie "stylówy", do dżinsów i białej/czarnej koszuli, do sukienki "w łączkę" i martensów, do indyjskiej kiecki "z gnieciucha" i sandałków z rzemyków... I miałam w nosie, że ktoś dziwnie patrzy.
              • sueellen Re: Nie chce mi się jeść 26.12.24, 10:40
                Ja miałam talie osy i wcale nie było łatwo. Każde, ale to każde spodnie musiały być zwężane w talii. Największy problem był z jeansami . Przez lata nie mogłam trafić na pasujące. Dopiero po dwóch ciążach to ja się " dopasowałam"
                • mysiulek08 Re: Nie chce mi się jeść 26.12.24, 15:16
                  talie osy mam do dzisiaj tongue_out czasami te moje biodra i spora roznica w pasie jest wkurzajaca, tym bardziej, ze nie nosze ani spodnic ani sukienek (ale mode lat 50-60 wielbie- mamuska jako niewysoka drobna kobieta w klepsydrze nosila tez 10 halek i szpilki), z powodu wszechobecnych albo spodni biodrowek albo z 'oszczednym' stanem, przy wysokim stanie wciagne gumke i jest dobrze tongue_out
            • chatgris01 Re: Nie chce mi się jeść 26.12.24, 10:41
              Też wtedy nosiłam kiecki i spódnice z koła oraz gumowy pasek, w latach 80 był powrót do fasonów z lat 50 (jeszcze mam Carinę z tymi wykrojami, z bodajże 1981 roku).
              Ale choć też byłam cienką w pasie klepsydrą, to w autentyczną kieckę mojej Mam z lat 50 się dopinałam tylko jako 12latka, bo miała 55 cm w talii...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka